Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 90
Ahli: 0
Jumlah: 90




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: tolong ajar saya


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» tolong ajar saya

Please Mendaftar To Post


Oleh tolong ajar saya

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 14:28


Assalamualaikum wbt..
saya nak minta tunjuk ajar macam mana nak buat 'quote'.saya buta IT...sesiapa boleh tolong tak?
Admin ke? Kawan-kawan ke?

tunjuk lah contoh sekali

terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 15:03


tekan saja button "Quote" kat mana-mana blok mesej... lepas itu tulis apa-apa mesej yang nak disampaikan... nanti otomatik quote akan keluar sekali dengan mesej yang ditulis

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 15:19


Pada 10-04-06 15:03 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

tekan saja button "Quote" kat mana-mana blok mesej... lepas itu tulis apa-apa mesej yang nak disampaikan... nanti otomatik quote akan keluar sekali dengan mesej yang ditulis


macam ini ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 15:20


yei yei saya dah boleh buat!

Terima Kasih Linn...
maaf la saya buta IT

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 17:00


Pada 10-04-06 15:20 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

yei yei saya dah boleh buat!

Terima Kasih Linn...
maaf la saya buta IT



sama-sama :-)
sekadar berkongsi ilmu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 23:38


hehehe..
selamat belajar mengunakan teknologi yang ada pada portal ukhwah ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 10-04-06 23:46


Pada 10-04-06 15:20 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

yei yei saya dah boleh buat!

Terima Kasih Linn...
maaf la saya buta IT




jangan lah kata awak buta IT, nanti betul-betul buta baru tau...:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 10-04-06 23:46


salam...

belajar dan terus belajar...
berusaha lah !

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-04-06 01:08


saya pun dapat tahu juga...terimakasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-04-06 01:17


kita sama-sama belajar... berkat ilmu kalau kita kongsikan... bertambah2 kepandaian yang ada

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 07:09


simpang malaikat 44...jangan kata macam tu.tak nak buta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 11-04-06 07:44


Pada 10-04-06 23:46 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-06 15:20 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

yei yei saya dah boleh buat!

Terima Kasih Linn...
maaf la saya buta IT




jangan lah kata awak buta IT, nanti betul-betul buta baru tau...:lol:

sookoong

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 20:34


"simpang malaikat 44"
boleh terang tak kat saya,apa maksud dia...
saya pernah dengar,tapi tak paham...
sesiapa yang tau,tolong la bagitahu ek...
kongsi la ilmu,baru berkat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 20:56


Pada 10-04-06 14:28 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wbt..
saya nak minta tunjuk ajar macam mana nak buat 'quote'.saya buta IT...sesiapa boleh tolong tak?
Admin ke? Kawan-kawan ke?

tunjuk lah contoh sekali

terima kasih

saudara terlalu merendah diri, mana-mana ahli ukhwah pun tanyalah siapa saja, mula2 tu memang tak reti nak guna quote, saya sendiri pun... :lol:

jangan layan sangat Farishah tu, dia tu budak nakal :lol: maaf ye teacher...

gunakanlah teknologi untuk kebaikan, wassalam :-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 13:20


Pada 10-04-06 14:28 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wbt..
saya nak minta tunjuk ajar macam mana nak buat 'quote'.saya buta IT...sesiapa boleh tolong tak?
Admin ke? Kawan-kawan ke?

tunjuk lah contoh sekali

terima kasih


sekarang ni dah terlebey2 hebat dah budak daeng ye :sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:24


huhu...daeng...dah mahir quote sekarang...baguih lah ...
praktik kan ia agar tak hilang dari dada...hikhikhik.. :sopan:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 13:32


Pada 10-04-06 14:28 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wbt..
saya nak minta tunjuk ajar macam mana nak buat 'quote'.saya buta IT...sesiapa boleh tolong tak?
Admin ke? Kawan-kawan ke?

tunjuk lah contoh sekali

terima kasih


.. :lol: adoiiii.. bagus2.. tidak tahu kita bertanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:44


Assalamualaikum
eh....betul ke daeng tak tahu ni....kompius....kompius... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 16:59


Pada 10-11-07 13:44 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
eh....betul ke daeng tak tahu ni....kompius....kompius... :berfikir:


STS, tu masa memule daeng kenal ukhwah rasnye kalau di tengok pada tarikh post :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nurlin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2004
Ahli No: 10569
Posting: 51

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 18:10


Pada 10-04-06 15:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-06 15:03 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

tekan saja button "Quote" kat mana-mana blok mesej... lepas itu tulis apa-apa mesej yang nak disampaikan... nanti otomatik quote akan keluar sekali dengan mesej yang ditulis


macam ini ke?



eh saya pun baru tau macam ni crnya..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlinProfil   Hantar PM kepada nurlin   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 06:51


Pada 10-11-07 16:59 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!


STS, tu masa memule daeng kenal ukhwah rasnye kalau di tengok pada tarikh post :kelip:



betul tu kak anis... kira masa zaman remaja kat ukhwah ni lah lebih kurang... huhuhu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 06:54


eh, malunya kenang kisah silam...
tu ayat2 sopan teman tu...
gunekan kata ganti diri pertama 'saya' tu....
sopan gila...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 07:02


baguslah sopan daeng...
bersopan di mana saja...
muga sampai ujung usia pun tetap bersopan santun..

kempen 5S.. senyum, salam, sapa, sopan, santun

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 11-11-07 07:58


:lol: :lol: :lol: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-11-07 09:26


Assalamualaikum
a'ahlah kak anis..patut rasa dua tiga macam jeq....
ropanya zaman memuda dedolu....hish....lupa pula nak baca tarikh dia... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 09:29


:lol: :lol: :jangan: :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 12:58


Pada 11-11-07 09:26 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
a'ahlah kak anis..patut rasa dua tiga macam jeq....
ropanya zaman memuda dedolu....hish....lupa pula nak baca tarikh dia... :sopan:

:-D :-D :-D :lol: :lol: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-11-07 15:59


Pada 16-11-07 12:58 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 09:26 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
a'ahlah kak anis..patut rasa dua tiga macam jeq....
ropanya zaman memuda dedolu....hish....lupa pula nak baca tarikh dia... :sopan:

:-D :-D :-D :lol: :lol: :sopan: :sopan:



lama tak nampak kak anis.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 16:06


Pada 10-04-06 15:20 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

yei yei saya dah boleh buat!

Terima Kasih Linn...
maaf lah saya buta IT


cutenya cakap yei yei tu..hehe :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 19:50


Pada 16-11-07 15:59 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-07 12:58 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 09:26 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
a'ahlah kak anis..patut rasa dua tiga macam jeq....
ropanya zaman memuda dedolu....hish....lupa pula nak baca tarikh dia... :sopan:

:-D :-D :-D :lol: :lol: :sopan: :sopan:



lama tak nampak kak anis.. :-)


sekolah hujung2 tahun ni banyak pula kerja, minggu akhir sekolah pun anis kena pergi kursus.... :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 21:36


Pada 16-11-07 15:59 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!


lama tak nampak kak anis.. :-)


bukannya lama tak nampak kak anis.....
kenal pun tak perenah.....huhu.... :-o



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 09:41


Pada 19-11-07 21:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-07 15:59 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!


lama tak nampak kak anis.. :-)


bukannya lama tak nampak kak anis.....
kenal pun tak perenah.....huhu.... :-o



bukan ke kat dalam ukhwah ni kita berkenal-kenalan??
kenal tak bermakna pernah bersua muka :kelip: :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-11-07 09:44


nampaknya topik ni d buka sj2 untuk bersantai..

solan prof daeng da terjawab..

so d jadikan tempat bersantai..
(bagus-bagus..hehe...segan ) :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:32


Pada 14-04-06 20:34 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

"simpang malaikat 44"
boleh terang tak kat saya,apa maksud dia...
saya pernah dengar,tapi tak paham...
sesiapa yang tau,tolong lah bagitahu ek...
kongsi lah ilmu,baru berkat...



hoho...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:33


terima kasih lah... saya pun baru tau ini....best nya... ajar lah lagi yang lain..:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:34


Linn...bagaimana saya nak masukkan gambar semut tu pulak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126661 saat. Lajunya....