Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 16 jam, 5 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: letak jawatan


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» letak jawatan

Please Mendaftar To Post


Oleh letak jawatan

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 04:49


Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh



Mulai saat ini, saya menyarankan kita meletakkan jawatan beramai2.Saya sudah serik dengan perkara ini, tiada kesudahan. Mari membuka minda, membuka fikiran, jangan kongkong akal.

Antara jawatan yang patut diletak:

1) KP (ketua pemalas) (79:3)

2) Fellow kanan TTM (Tak tepat masa) (1-3:103)

3) Manager lagi (lembab gerak) (79:3)

4) Setiausaha masa (malas solat) (4:162)

5) Pengurus BAOL (buka aib orang lain) (4 : 27)

6) Pegawai agama E.M.O TIS (tak ikut sunnah) (3:134)

7) CEO LBP (lambat bangun pagi) (lah Baihaqi)

8) Sarjan BQS (buang quran sunnah) (59:7)



Perletakan jawatan ini adalah langkah terbaik untuk membentuk diri pada masa akan datang. Tetapi memerlukan sokongan padu semua pihak. jikalau seorang sahaja yang letak jawatan, tanpa sokongan, pasti tidak berkekalan, malah berkubur begitu sahaja.



Jawatan baru yang ditawarkan :

1) Manager TM (tepat masa)

2) CEO IQS (ikut quran sunnah)

3 Pegawai LD (lapang dada)

4. Ahli syarikat berpangkat TAOL (tutub aib orang lain)

5. Pekerja am TSH (tegur secara hikmah)

6. Pak gad STW (sembahyang tepat waktu)



Gaji adalah lumayan. Sesiapa yang berminat sila lah saling bantu membantu sahabat yang memerlukan , dan membantu diri sendiri yang ketandusan jawatan2 tersebut.



Setakat ini, saya masih dalam proses untuk meletak jawatan. Tetapi memerlukan bantuan dan sokongan anda. Kasih sayang dan persahabatan anda amatlah diharapkan

Sekian terima kasih



Huzaifah

12 Januari 2006

2.54 pm


http://howevergreen.blogdrive.com/


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 11:46


salam'alaik...
ana nak join umi letak jawatan boleh..??
insyaAllah, kuncu2 ana jugak akan mengikut.. hehehehe..
kita sesama membantu kepada yang lebih baik..

p/s: ana suka semua posting umi... (bukan bodek ye umi..)

wallahu'alam..

salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 23:29


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah syukran jazilan atas sokongan. Ilmu itu dari Allah SWT dan terpulang kepada kita yang Allah telah bekalkan akal dan hati untuk menilai menurut neraca Al Quran dan As Sunnah. Semoga anakanda terus berada di portal ini dan marilah kita sama-sama berdoa agar Allah terus memberi petunjuk dan hidayah Nya kepada kita semua khususnya warga portal ukhwah.com dan hanan.com.my. Ameen ya Rabbal Alameen.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Be the best, beat the rest.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 23:33


Pada 10-04-06 04:49 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!



insyaAllah...
ana pun nak letak jawatan..
dan nak jadi pak gad STW...
insyallah....



-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 23:39


Pada 10-04-06 23:33 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-06 04:49 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!



insyaAllah...
ana pun nak letak jawatan..
dan nak jadi pak gad STW...
insyallah....




Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 23:45


zilzal tak nak letak jawatan ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 10-04-06 23:51


salam...
bagus...bagus....

moga moga ramai lagi yang akan meletakkan jawatan yang lama tu....

ramai ramai kita puhon jawatan yang baru......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 11-04-06 00:00


tambahan jawatan yang perlu diletakkan....

kerani Tangker (Tangguh kerja)

hehe....

selalu sangat kita menangguhkan kerja, itu yang jadi kerja last minute dan nanti mula lah buat ala kadar, asal siap saja..... terutamanya assignment... projek.... labsheet.... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 01:13


nak join letak jawatan...jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 01:37


salam...

silakan jutawanmuslimah...
muga success... okies...

p/s: nur_malam99, bunyinya macam best jawatan kerani tangker itu...
pengalaman itu... uhuk uhuk..

wallahu'alam..
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 01:40


rasanya semua orang ada pengalaman pegang jawatan kerani tangker tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 11-04-06 02:01


Pada 11-04-06 01:37 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

silakan jutawanmuslimah...
muga success... okies...

p/s: nur_malam99, bunyinya macam best jawatan kerani tangker itu...
pengalaman itu... uhuk uhuk..

wallahu'alam..
salam..



hmmm...pengalaman tu....
selalu sangat jadi kerani tangker...
mula mula tu kita sangat bersemangat...
kemudian lesu.....
dah akhir akhir baru tergopoh gapah nak buat....

moga kita tidak menjadi kerani tangker untuk ibadah kita,
kerana ibadah, iman dan amal ini bukan boleh tangguh tangguh...

kita tak tahu bila kita dipanggil pulang.....

letak jawatan sebagai kerani tangker ya...:di

waallahu'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 18:07


salam...


Pada 11-04-06 02:01 , nur_malam99 posting:

!!! QUOTE !!!



hmmm...pengalaman tu....
selalu sangat jadi kerani tangker...
mula mula tu kita sangat bersemangat...
kemudian lesu.....
dah akhir akhir baru tergopoh gapah nak buat....

moga kita tidak menjadi kerani tangker untuk ibadah kita,
kerana ibadah, iman dan amal ini bukan boleh tangguh tangguh...

kita tak tahu bila kita dipanggil pulang.....

letak jawatan sebagai kerani tangker ya...:di

waallahu'alam....


tu lah nur_malam99... sakit sungguh pengalaman itu.. huhu..
tapi pengalaman itu juga tidak serik2 mengajar kita...

muga success ya nur_malam99...

wallahu'alam...
salam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 15:08


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah tumpang tanya - kerja kerani tangker tu apa ya? maaflah kalau lambat sikit umi nak faham. maklum dah tua tua ni.

Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - sayang semua anak-anak di sini :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 15:13


umi, kerani tangker tu kerani tangguh kerja...hehe.. kitorang nak letak jawatan ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 15:37


salam...

Pada 12-04-06 15:08 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah tumpang tanya - kerja kerani tangker tu apa ya? maaflah kalau lambat sikit umi nak faham. maklum dah tua tua ni.

Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - sayang semua anak-anak di sini :)


tak mengapa umi.. malu bertanya sesat jalan.. :-di
betul tak umi..

salam...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 15:58


dengan suka cita dan bangganya saya menyertai anda semua untuk meletak jawatan ....semoga semua bergembira dengan perletakan jawatan saya ini.ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 16:06


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah alkisah :). Kekadang itu bukan nak tangguh kerja cuma bisikan syaitan menang seketika. Yang penting jangan tangguh solat ya anak-anak. InsyaAllah solat yang diberi perhatian adalah solat golongan yang berjaya di sisi Allah SWT.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - alahai anak-anak umi di sini pandainyerrr berkelakar ya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 16:39


salamm..

Pada 12-04-06 16:06 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt
...................................................

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - alahai anak-anak umi di sini pandainyerrr berkelakar ya :)


umi, hanya menghiburkan hati.. muga umi juga terhibur..

qardhawi_jr, saya wakil umi menyambut kedatangan anda... ahlan wasahlan... welcome to di club..


wallahu'alam..
salam..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 16:53


saya nak letak jawatan dengan notis 24 jam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 22:24


salam...

Pada 12-04-06 16:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak letak jawatan dengan notis 24 jam


erk... notis 24 saat pun boleh..

;-) :-P

salam...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 22:25


erm.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 22:33


hmm letak jawatan ini memerlukan jihad yang tinggi....
insya Allah, nak join jugak la ummimq....
sama-sama la kita mujahadah ye...insya Allah... aameen... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 23:18


salam...

jemput... jemput.. jemput..

salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

miloShake
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2006
Ahli No: 24124
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 00:34


jom2

Bookmark and Share

    


  Member Information For miloShakeProfil   Hantar PM kepada miloShake   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110568 saat. Lajunya....