Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: 'cari la suami yang boleh....' perlukah wanita mulakan..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» 'cari la suami yang boleh....' perlukah wanita mulakan..

Please Mendaftar To Post


Oleh 'cari la suami yang boleh....' perlukah wanita mulakan..

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 10:13


Assalamualaikum wbt...

merujuk kepada topik 'Carilah lelaki boleh menjadi imam' perkataan cari itu adalah suatu perintah atau hanya kenyataan?
saya ingin bertanya kepada sidang forum,zaman sekarang adakah wajib wanita mencari calon suami?sebab wanita zaman sekarang adalah terlalu ramai nisbah 7:1 kepada lelaki.dan lelaki yang sempurna iman nya adalah terlampau sedikit dan low profail.so amat susah nak tengok lelaki sebegini mengorat...so macam mana??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-06 10:24


betul ke nisbahnya 7:1??mana dapat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 10:28


nisbah yang terbaru dari kerajaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-06 10:47


iye ke??macam susah saja nak percaya...

p/s: bukti??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 10:48


ya ya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 10:56


tidak salah sekiranya wanita yang memulakan. ini hanya pendapat saya. sebab, pernikahan adalah sesuatu yang akan dibawa sehingga ke akhir hayat. jika wanita tidak mengambil langkah berhati-hati, terlalu bahaya.

diakui, zaman sekarang untuk menjadi lelaki yang boleh menjadi imam hatta imam subuh, terlalu susah. bukan menafikan, masih wujud golongan adam yang beragama dan beramal dengan agamanya, tetapi nisbahnya kecil.

sebagai wanita, apa yang diimpikan adalah satu kehidupan yang akan kekal. Langkah wanita memulakan pencarian suami yang boleh membimbing hidupnya telah dimulakan oleh Saidatina Khadijah. Malah kisah Khadijah ra boleh dijadikan satu teladan, bahawa jika wanita itu ingin mengambil kisah itu sebagai ikutan, pastikan bahawa diri wanita itu juga mampu menteladani keperibadian Khadijah ra.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 11:02


bukti yang kukuh tiada,kalau bawak mahkamah kalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 11:05


ada sesiape ada bukti bertulis tentang nisbah ni...boleh pamerkan kat sini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnuhajar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18777
Posting: 47
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 11:58


ana tak ada bukti..tapi isteri boleh pimpin suami apa..jadi baek semula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuhajarProfil   Hantar PM kepada ibnuhajar   Quote dan BalasQuote

sharini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.09.2004
Ahli No: 11466
Posting: 47

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-04-06 12:03


m....

entah la......
mmmmm.....
dah la buat apa nak gaduh2 pasal nisbah tu.....
...merenggang kan ukhwah saja
kalau benda tu salah, anggaplah kelemahan yang tidak disengaja kan.....
..................................................k....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shariniProfil   Hantar PM kepada sharini   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 12:57


Nak bukti ke? Okay, kalau nisbah wanita sebegitu (7:1), maknanya institusi sosial di Malaysia boleh dikatakan selamat dan memang ada benarnya.

Di China, nisbah perempuan dan lelaki berada pada kadar 3:1 yang merisaukan pakar-pakar di sana kerana ini akan membawa kepada keruntuhan akhlak dan sosial di kalangan masyarakat. Sekarang ni China tengah buat kempen macam-macam nak suruh orang lahirkan anak perempuan dan jangan bagi kat orang lain. Tengok Dewan Masyarakat tahun lepas, dah lupa yang mana.

Rule of getting a good husband is you must be good first. Insya-Allah, Dia tak akan biarkan saudari tercari-cari kerana Dialah yang akan memelihara saudari. Percayalah pada ini.

Kedua, apa salahnya berkongsi suami yang berakhlak mulia dan adil, betul tak? So, isteri yang pertama kenalah faham bahawa suaminya yang baik itu bukanlah untuk dirinya seorang tetapi untuk orang lain juga, hehehe...

p/s: Intitusi kekeluargaan lebih daripada sekadar hubungan seorang lelaki dan wanita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 13:02


Zilzal kata, Kenapa ek masa tengah dok cari dulu tak ada, tapi masa dah tak nak nilah bergerabak yang datang menanya dah berpunya ke belum?

Hehe... Sabarlah Zilzal, ada kebahagiaan menanti di hujung sana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 13:05


lah-Razi

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 13:05


fiddle

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 13:31


dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-06 13:33


apa themartyr tulis ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 13:51


ya ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 14:10


Sorrylah jutawanmuslimah, itu error yang saya sengaja buat nak tunjuk kat Zilzal kesan auto-correct kat ukhwah ni. Dah try nak buang/edit/delete, tapi tak boleh, kena fatal error. Tak tahulah Kenapa. Maaf semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-06 15:40


tak mengapa, saya dah paham

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 16:44


sebenarnya masyarakat tak biasa keadaan ni. sedangkan khadijah yang mulaka dulu dengan nabi.

tapi jangan saja nak couple2 dulu. dan kena la tengok pihak lelaki kalau kurang mampu, jangan letak hantaran tinggi. kalau sama-sama menghayati Islam, perempuan tu tak malu pun sebab pihak2 yang tahu tak akan saja-saja hebahkan perkara tu. selamat berjaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 23:45


Khadijah ada adabnya, bukan main masuk saja. Kalau memang betul-betul berkenan, gunakanlah orang tengah untuk memulakan bicara perkahwinan, bukan percintaan.

Biasanya, orang yang wara' ni dia tunggu saja, takkan nak masuk mencari. Skemalah katakan...

Lagi satu tips, (jahatnya) play hard to get, insya-Allah saham tinggi. Pengalaman saya, orang-orang yang berperibadi tinggi ni akan tertarik dengan orang yang memang nampak susah nak masuk, selagi itulah dia akan cuba. Tu pun kalau tak berpunya lagilah...

Kalau yang pakai niqab tu, memang sentiasa berada di tempat teratas. Tudung bulat labuh second, and the rest tu faham-fahamlah...

Lagi muka tak pandang masa cakap, memang mahal gila, susah nak dengar suara, itulah biasanya wanita idaman, orang yang beriman.

Maaf kalau ada yang tak setuju dengan saya. Ini hanyalah pendapat peribadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 08-04-06 23:58


tak kira lah siapa yang harus memulakan, kalau dah rasa diri bersedia, mulakanla..jangan terlalu mengharapkan pihak lain yang mulakan...
ps : kalau dah mampu segala aspek, teruskan...tak usah tangguh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 19:40


zaman dah berubah sekarang ini...chatting ada,friendster ada..myspace dah ada..mms dah ada...3g pun dah ada...tak same lagi macam dulu,keluarga yang tentukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

RaFiQ
Warga Rasmi
Menyertai: 10.04.2006
Ahli No: 24096
Posting: 1
Dari: MuAR, JoHor.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 11:57


ada betulnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaFiQProfil   Hantar PM kepada RaFiQ   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 12:00


kalau saya nak cari jodoh dalam ukhwah.com ni boleh tak...agaknya ada polisi tak bagi ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-06 12:01


carila daeng...dah jumpa jangan lupa jemput...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 18:05


salam...
rasa topik ni macam pernah bincang...
zaman sekarang ni ana rasa kadang kala perlu muslimat memulakan langkah pertama...bagi hint ke.. tapi kenalah ada cara..bukan secara membuta tuli...
rujuklah kepada yang leih pakar...

p/s:
daeng_jati tak tahu ke..??
ukhwah dah ada jk kompang.. warga ukhwah bertemu jodoh bersama..
lama dah tak nampak kak alin...

muga daeng_jati juga ketemu jodoh.. amiinnn...

wallahu'alam..
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 20:50


woww..besarnya nisbah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 21:11


tentang Nisbah tu saya perolehi dari sahabat saya.jadi ia tidak boleh dijadikan bukti kukuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zahratunkhafiyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13381
Posting: 28
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 19:26


Mak saya ada cakap, tak salah perempuan yang mulakan dulu, sebab sekarang ni lelaki agak lembap berfikir. maaflah ye kalau ada yang terasa, tapi tulah laki sekarang. sifat malu laki macam ni boleh dipuji, tapi kalau keterlaluan sangat, sampai nak jumpa bakal mertua pun tak berani, macam mana tu?

kawan saya yang baru putus cinta, esoknya dah boleh ushar laki lain, sebab ex dia dulu sangat tak reti menghargai, tapi tu bukan sayalah. once i get hurt, no turning back.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratunkhafiyahProfil   Hantar PM kepada zahratunkhafiyah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-06 19:35


heheh lelaki yang baik sekarang memang susah..satu dalam sejuta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-06 20:36


Maksud Hadith:
Daripada Anas lah.a. berkata, "Akan aku ceritakan kepada kamu sebuah hadis yang tidak ada orang lain yang akan menceritakannya setelah aku. Aku mendengar Rasulullah saw. bersabda, "Di antara tanda qiamat ialah sedikit ilmu, banyak kejahilan, berlaku banyak perzinaan, RAMAI KAUM PEREMPUAN DAN SEDIKIT KAUM LELAKI, sehingga nantinya seorang lelaki akan mengurus limapuluh orang perempuan."
                                                     Riwayat Bukhari dan Muslim

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-04-06 21:13


lelaki yang baik....
perempuan yang baik...
kalau nak ikutkan ssh,memang ssh nak cari...
tapi masih ada lagi.....cubalah cari...

insyaAllah ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 17-04-06 03:02


Tapi hadith tu tak bermaksud nisbah laki2 kepada perempuan 1:50, istilah hadith ni dalam bahasa arab: "qawwamun" yang bermaksud pemimpin. Maksudnya, dalam 50 laki2, seorang saja yang layak jadi pemimpin untuk wanita... So untuk wanita-wanita, ngoratlah(minang) laki2 soleh demi hidup bahagia di dunia dan akhirat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

ummie_atie87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24227
Posting: 21
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 03:16


Bagi saya istilah perigi cari timba tak sesuai digunakan lagi.memang, dari segi situasi sekarang nisbah perempuan lebih ramai dari lelaki tapi hal ini tidak boleh menyebabkan perempuan kena bekerja keras untuk mencari calon suami yang baik.insyallah, jika ada jodoh perempuan yang baik akan bertemu dengan jodohnya yang dari kalangan yang baik-baik juga....cuma yang penting perempuan harus jaga maruah diri dari tercemar dan memelihara adap dan tatasusila sebagai muslimah yang beriman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummie_atie87Profil   Hantar PM kepada ummie_atie87   Quote dan BalasQuote

hakimlaw
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23856
Posting: 16
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-06 16:15


yang penting janganlah kita nak semua yang baik2.yang penting kita pun kena orang yang baik jugak.ni tidak perangai MasyaALLAH.tapi nak yang beriman..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimlawProfil   Hantar PM kepada hakimlaw   Quote dan BalasQuote

firda94
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21277
Posting: 32
Dari: UPM

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-06 16:31


maaf ya nak perbetulkan sikit. Rasanay kalau tak silap teman, statistik k.jaan tahun lepas nisbah lelaki: perempuan ialah 1.5:1 kat ,malaysia. Ini bermakna kat malaysia ini 1 setengah lelaki seorang wanita. Tak pasti pulak statistik dunia. Yang menjadikan ramai wanita kat Malaysia ni sebab penghijrahan ramai pendatang dari cina dan Indonesia yang masuk ke sini untuk kerja dan belajar.(termasuk 150 000 rakyat cina yang kononnya datang belajar tapi tak balik-balik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For firda94Profil   Hantar PM kepada firda94   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 16:47


1.5 saja....?? sikit nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 18:45


la belum habis ke bicara bab statistik ini...ingat kan habis dan kie....kie....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 26-01-07 22:01


emm..ish..takkan perigi nak cari timba agaknya..
insya-Allah,kalau ada jodoh..ada lah..
hehee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 01:38


Tak ada salahnya kalau perempuan cari lelaki...Ajak buat benda yang baik bukannya ajak buat maksiat...Tapi caranya biar lah sesuai...Jangan lah cakap secara direct dekat lelaki...Guna lah orang tengah...Nanti kalau cakap secara direct terkejut pulak lelaki tu...

:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126664 saat. Lajunya....