Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Phobia ku dalam bahaya!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Phobia ku dalam bahaya!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Phobia ku dalam bahaya!!!!!

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 11:20


Setiap orang atau hampir kesemua orang mempunyai phobia masing2. Ada yang phobia pada benda2 yang logik ditakuti seperti ular dan ada yang tak logik seperti takut pada bunga ros. Setiap daripada phobia itu dad nama saintifik masing2. Saya pernah dengar orang phobia dengan watak clown, warna putih dan lain2. Ada sesiapa yang mempunyai phobia. Boleh beritahu apa yang anda phobia. Mengapa anda boleh phobia dengan benda itu..? Citelah sikit pengalaman.. Kalau lagi pelik phobia anda lagi menarik... Saya agak phobia dengan petir....Kalau ada petir, mulalah rasa lain macam..tapi saya tak pernahlah ada peristiwa nak dipanah petir....cuma rasa lain macam sahaja....Apa2pun jangan ada yang phobia dengan Islam macam kebanyakkan orang kat negara barat sudahlah ye..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 11:29


pacat, segala jenis ulat..yang merayap2 dan tak berkaki. ulat bulu, ulat sampah...:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 11:31


ana fobia sebab gelilah . geli geleman dibuatnya. tak ada apa sejarah Kenapa jadi phobia :lol:


-----------------
Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan Selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memilki arasy yang agung. At-Taubah:129
[ Telah diedit oleh: blueberry_strawberry pada 05-04-06 11:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 12:48


huhu...ana takut dengan kucing!pernah kena cakar dengan kucing masa kecik2 dulu...dahsyat gila!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 05-04-06 19:05


saya fobia dengan katak.........semuanya bermula dr mimpilah.......sebelum ini geli saja..........tapi sekarang dah takut...........eii geli geleman

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 19:11


Ana pula..fobia katak, cicak, lipas, kupu2 besar, biawak?.. hua hua...semua serangga or binatang yang merangkak.. dan fobia tempat tinggi(gayat), apa eh saintifiknya?..huhu...

Ladybird berani lah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-04-06 19:34


Ana takut tinggi...gayat oOoOOoo........

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

sutera_puteh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23993
Posting: 61
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 05-04-06 19:49


saya takut ular...

hampir sebulan tak makn daging sebab jumpa ular tedong depan mata...
tak pernah jumpa ular sebesar itu...

nak jadi kan cerita...

setiap mlm sebelum tidur saya keluar ke bilik air(rumah kg)
cuci muka dan gosok gigi...
masa dalam toilet saya dengar bunyi benda bergerak...
saya keluar nak tngk sebab ingat khinzir(rumah blkg hutan)
tiba2
buka pintu ular depan mata...
apa lagi...
mula2 nak lari tapi silap2 innalilah saya ..

saya tutup pintu dan jerit lah panggil adek saya...

semua fmly terkejut tngk ular 2...(besar sangat)

abah call orang rela tuk tembak...

lepas kejadian 2 saya tngk gambar ular pun takut...(fmly saya pun suka takut kan saya dengan ular getah)...
jahat kan mereka...:p
esok nya saya puasa sebab bersyukur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_putehProfil   Hantar PM kepada sutera_puteh   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 20:34


saya phobia dengan wakil jualan langsung :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 05-04-06 20:38


Pada 05-04-06 11:29 , blueberry_strawberry posting:

!!! QUOTE !!!

pacat, segala jenis ulat..yang merayap2 dan tak berkaki. ulat bulu, ulat sampah...:di


seangkatanlah kita..


-----------------
::If you wish to be loved, show more of your faults than your virtues::


Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 20:55


assalamualaikum..

kalau cakap pasal phobia ni..mira phobia dengar orang menjerit maksudnya yang terlampau lah..sebab mesti teringat waktu zaman sek dulu waktu satu school kena hesteria..takut sangat masa tu...sampai sekarang tak boleh dengar orang menjerit..

wassalam :-)


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-06 23:30


anjing...bahaya2 dia ini!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-04-06 23:43


saya pobia dengan jelingan orang perempuan..
pobia juga masa jalan blkg perempuan...
terus lintas...
tu saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 05-04-06 23:45


hoho...ada ek orang macam akujerr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 23:59


Pada 05-04-06 23:45 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

hoho...ada ek orang macam akujerr...
ada, akejerr adalah contohnya yang terbaik... :-di

saya pun fobia dengan perempuan juga, kalau nampak perempuan macam nampak alien... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 06-04-06 00:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 06-04-06 00:06


samakan perempuan dengan alien pulak...

p/s: ibnu_musa tak boleh kawin sebab fobia dengan perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 00:10


laaa, macam tu pulakkk.... :lol:

p/s: dengan isteri nanti tak fobia agaknya... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 06-04-06 00:17


hehe...
saya fobia lah bila sebut durian...pantang dengar, mesti nak makan..

p/s: oh durian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 04:36


fobia dengan "kantoi"..huh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 05:14


waalaikumussalam...

assalamualaikum...

ana fobia pula dengan orang sentuh badan... sebab apa ek.. maybe terasa geli agaknya... namun kalau membe2 nak pegang juga kena tahan lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-04-06 09:24


fobia dengan bunyi2 kuat(dentuman kuat)...bunyi macam sebelum accident tu...
sebab baru-baru ni berlaku accident dekat kolej saya..bukan saya la...bunyi kuat sangat..accident kereta klisa dengan motor...ditengah2 simpang....motor tu sampai tercabut tayar depan....kereta pula,kemek la bahagian depan tu..teruk juga la...tapi rasanya2 penunggang motor tu tak cedera sangat la...dia lompat dr motor agaknya....entah la..memang agak fobia la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

mataharimalam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22729
Posting: 29
Dari: sereabalaijo

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-06 09:57


fobia dengan ketinggain dan petai

Bookmark and Share

    


  Member Information For mataharimalamProfil   Hantar PM kepada mataharimalam   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 07-04-06 10:06


takut kain putih pada masa malam dan apabila saya tengok cerita hantu, tak lena tidur.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-04-06 13:32


saya fobia bila tengok air..............sebab............takut ada buaya...........dulunya abah ada bawa kami pergi sungai muar....................buaya timbul........wei.........arghhhhh

p/s ada sangkut paut dengan ' koleksi ilmu' keturunan...................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 13:41


fobia dengan tangga especially tangga kat mikrobiologi lab...sebabnya pernah jatuh kat situ..hehehe...nasib ada kawan kalau tak tidur kat situ la agaknya..kalau nak naik tangga tu,mesti ada kawan teman punya laa...
lagi satu,geli dengan binatang berdarah sejuk..eiii...kalau ular..tak tau nak cerita..meremang bulu roma bila tengok..teruk betul aku ni... :lol:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

bintang_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17417
Posting: 77
Dari: uitm shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 13:57


ana phobia gila dengan tinggi and binatang yang lembik2 dan bersisik macam katak, cicak, iguana..macamanela orang boleh bela iguana ye.

ana kalau kat tempat tinggi saja rasa badan macam melayang2, tak stabil, kepala pun pening, rasa nak muntah...siap berpeluh2 lagi tu. kawan2 kata ana mengada2 tapi bila tengok muka ana pucat tak berdarah barula semua kelam kabut...hehe lawak betul time tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintang_cahayaProfil   Hantar PM kepada bintang_cahaya   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 15:46


fobia betul dengar bunyi jam pagi2.....rasa nak hempap saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-04-06 16:11


fobia.. dan gli dengan boy ini.. uhu3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 07-04-06 16:29


Pada 07-04-06 13:57 , bintang_cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

ana phobia gila dengan tinggi and binatang yang lembik2 dan bersisik macam katak, cicak, iguana..macamanela orang boleh bela iguana ye.

ana kalau kat tempat tinggi saja rasa badan macam melayang2, tak stabil, kepala pun pening, rasa nak muntah...siap berpeluh2 lagi tu. kawan2 kata ana mengada2 tapi bila tengok muka ana pucat tak berdarah barula semua kelam kabut...hehe lawak betul time tu.




-nama bintang tapi takut kepada ketinggian.. apa daa... tahi bintang agaknya..huhuhu :-di :-di :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 07-04-06 16:31


ana phobia dengan HOSPITAL... dulu tak ...dulu selalu saja ponteng kelas pergi hospital...sebab sekolah dekat sangat dengan hospital...


pas satu peristiwa tu jadi phobia pula dengan hospital....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 17:16


!!! QUOTE !!!

ana fobia pula dengan orang sentuh badan... sebab apa ek.. maybe terasa geli agaknya... namun kalau membe2 nak pegang juga kena tahan lah..



hihi..samerla...ana geli dengan ulat2 kecik...eii...bila tengok ulat bebanyak tu, rasa macam tengah merayap kat badan saja... :-di :-di lepas itu ana fobia kalau tengok orang dengan luka yang serius....fuh...

sebabnya?..
dulu time kecik2 ana suka pergi tengok orang xcident...satu hari tu, ana pergi tengok orang xcident(motosikal dengan tembok)seorang diri(sebb ayah tak nak ikut)...penunggang tu meninggal kat situ jugak...ana sempat tengok dia nazak...dan bila orang angkat mayat tu....kat rongga2 badan mayat tu keluar darah bercampur bendalir putih(otak mayat tu)...time tengok tu, tak rasa apa-apa lagi...bila balik rumah lepas tu, huhu... :roll: :roll:


-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

nuzul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21199
Posting: 48
Dari: pahang

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 07-04-06 17:36


ana phobia dengan pacat sebab asal ana pergi apa-apa program kat hutan saja mesti kena gigit litah

ana phobia juga dengan tebuan sebab ana pernah kena sengat dengan tebuan masa jongging masatu dah lama umur ana baru 12 tahun

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzulProfil   Hantar PM kepada nuzul   Quote dan BalasQuote

nuzul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21199
Posting: 48
Dari: pahang

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 07-04-06 17:38


eh..mesej kat atas tu ana phobia dengan pacat tapi bila ana tengok pacat mesti terconfuse dengan lintah macam lebah dengan tebuan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzulProfil   Hantar PM kepada nuzul   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 19:54


Pada 07-04-06 17:38 , nuzul posting:

!!! QUOTE !!!

eh..mesej kat atas tu ana phobia dengan pacat tapi bila ana tengok pacat mesti terconfuse dengan lintah macam lebah dengan tebuan....


assalamualaikum.....

hehe :)

pacat ni panjang sikit lepas itu kecik saja... kurus2 macam lidi... tapi bila dah dapat sedut darah jadi gemuk macam ulat gonggok...

lintah pula... besar sikit... warna merah.. selalunya ada kat paya atau sawah.... kalau lkene gigit susah nak lepas... hihjihiho :)

lebah tu yang ada madu... acam mana bentuknya... kita tanya servey... tak pun... pergi kat yahoo... klik kat image.. type lah LEBAH... mesti ada gambar dia... boleh lah berkenalan .... :)

tebuan ada banyak jenis... tebuan tanah dan tebuan biasa... kalau tebuan tanah ni dia ada warna kuning kat punggungya...

just nak inform ... kalau tak betul cari lagi...

wassalam........


-----------------
bangunlah bersama islam,kerana islam akan tetap tertegak walau tanpa kita bangunkan.rgilah mereka yang tidak ambil bahagian dalam membangunkan islam


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 23:46


salam..

phobia...
ana phobia tengok tengok lain phobia..
uhuk uhuk uhuk...

salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 23:48


saya phobia naik motor..bawa kereta melebihi 120 tak takut pula...

phobia sama tak dengan paranoid?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 23:49


naik motor best...tapi Kalau bawak laju, rasa macam nak melayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 23:52


serius, saya memang takut naik motor..tak tipu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 23:54


ok2...saya percaya...pernah accident ek??tu yang fobia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 23:55


masuk ICU saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 23:57


alhamdulillah...boleh lagi berposting hingga ke hari ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 11-04-06 23:59


Pada 05-04-06 23:59 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-06 23:45 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

hoho...ada ek orang macam akujerr...
ada, akejerr adalah contohnya yang terbaik... :-di

saya pun fobia dengan perempuan juga, kalau nampak perempuan macam nampak alien... :lol:




betul ke ni?macam tak percaya saja...:lol:

phobia dengan lipas...sebab dulu lipas pernah jalan kat betis dan tangan saya...tkleh nak tengok....mesti dah lari dulu... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 00:00


saya cuma fobia itu saja. yang lain tak pula...gunung dah didaki, sungai dah direnangi, hutan dah diduduki...suka main benda bahaya lah...
tarikh aksiden tu 9.6.1996...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 00:14


salam...

bagaimana ye nak atasi phobia selain kena kuat semangat..
sesiapa sahabat ada tips?? boleh kongsi..??

salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 00:16


tip dia..buat benda yang kita fobia tu..contohnya geli dengan katak, selalu2 la pegang katak...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 00:27


Pada 12-04-06 00:16 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

tip dia..buat benda yang kita fobia tu..contohnya geli dengan katak, selalu2 la pegang katak...hehe..


TAKUT dengan KUCING, main2 dengan dia..betul tak jutawan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 00:29


huhu...perli saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 00:30


siapa suruh takut dengan kucing

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 00:36


dah memang takut...nak buat macam mana lagi...macam orang tu jugak, fobia naik motor....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 00:41


itulah kunikan ciptaanNYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 01:27


saya suka naik motor sebab mudah dipandu, mudah parking, cepat sampai ofis, tak takut sangkut dek trafik jam, bebas macam burung... :lol:

tapi saya fobia naik kereta kancil, sebab pernah accident dulu, teruk juga kereta tu...

p/s: jangan belila kereta kancil ni, bahaya... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 02:13


mintak2 janganla ada yang terpengaruh dengan hasutan ibn musa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 02:14


bukan hasutanla jutawan, tapi nasihat... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 02:16


pandu cermat, jiwa selamat...bukan salah kereta...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 02:20


ish, jutawan kan kaya, beli la kereta BMW ke, Merc ke, Ferrari ke, Porche ke, buat apa nak naik kancil tu, nanti tak pasal2 jadi sandwich :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 02:25


tak adalah..ni saya nasihat kat orang yang tak mampu beli kereta yang mahal2 tu...

p/s: mana saya ada kereta, motor cabuk saja...syukur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 03:01


aikk, kat atas tadi kata fobia naik motor... :-? :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 12-04-06 11:28


belilaa kat sya satu kereta..boleh ya jutawan muslimah.^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 13:43


Pada 12-04-06 03:01 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

aikk, kat atas tadi kata fobia naik motor... :-? :lol:



daeng yang fobia naik motor,,,bukan saya...


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 13:44


Pada 12-04-06 11:28 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

belilaa kat sya satu kereta..boleh ya jutawan muslimah.^_^


boleh..tapi saya beli kat orang yang suka makan budu saja,,,hehe


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 12-04-06 13:54


uiks dah banyak melalut ni lock saja topik ni...huhuhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 20:46


fobia bila sebut lock...huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 12-04-06 21:19


ada saja jutawan ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 21:46


kalau kang suspek dan perasan mungkin di kunci...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 21:47


so, jangan merapu... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 21:50


baiklah ibnu musa...huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 14:53


ramainya orang yang phobia...tapi tak ada yang terlalu pelik sangatkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 16:23


ana phobia apa ye...
rasanya ana tak ada yang phobia sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 16:26


bagusnya nurlynn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

kukumalu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23948
Posting: 77
Dari: upm

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-04-06 16:44


saya phobia apa ek?
ermmmm.....tak pasti lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kukumaluProfil   Hantar PM kepada kukumalu   Quote dan BalasQuote

mataharimalam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22729
Posting: 29
Dari: sereabalaijo

malaysia  


posticon Posting pada: 20-05-06 12:13


mungkin pelik bunyinye..seorang budak darjah 1 fobia dengan nasi..pertama kali saya dengar budak ni takut nasi memang saya pelik yang amat...hari2 dia pergi sekolah bekal dia sama saja..5 keping roti telur...budak ni boleh tahan ligatnya..berani buat apa-apa pun...tapi kalau offer nasi kat dia sure terus duduk diam...pernah sekali tu dia menangis tengok mak dia makan nasi masa rombongan..isk

Bookmark and Share

    


  Member Information For mataharimalamProfil   Hantar PM kepada mataharimalam   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 20-05-06 14:01


Saya phobia bila ada orang kata saya handsome... Hahaha3, tak habis-habis orang cakap macam tu. Mula2, waktu kecik dulu, kalau orang cakap macam tu saya tak kesah pasal ingatkan orang tu main2. Tapi dah 19 tahun asyik dengar benda same saja... Fobia2..
Hahaha, main2 saja. tak ada idea.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-05-06 21:42


ada jugak..fobia dengan bola..huhu..ada peristiwa silam hehe
fobia naik tangga kat DKU (KUSZA) hehehe...tapi, tak pernah tjatuh lagi la... :-)


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-05-06 09:38


alahai aKujErr phobia dengan orang perempuan...hmmmm...hmmm...:):)


merujuk kepada ilmu jiwa-jiwa...ilmu psikology laa....phobia tergolong dalam simptom mental disoder, sub of neorosis ..tapi Kalau yang tak serius itu..jangan bimbangla ek...:)

dari segi istilah nya..phobia ada banyak jenis dan ada nama nya pulak..contohnyer..

phobia pada tempat terbuka ..claustrophobia, takut pada haiwan..zoophobia..dsb..

dan jangan tak percaya, ada jugak sesetengah orang yang takut bila makan di restoran2 @ bila ada orang kat belakang dia ketika sedang menulis..automatik, dia tak dapat nak tulis apa yang dipikirkan...ini di kenali sebagai..personaliti disoder....

contoh situasinya macam masa kita exam, tiba-tiba ada cikgu berhenti dan tengok kita tulis apa''haa time tu..pasti ramai yang mengadu...kepala aku rasa macam jammed jerrr...hehehe..
..betul tak?????????????

siapa ada pengalaman begini....silalah kongsi....:):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-05-06 09:40


erm..saya phobia dengar jam loceng.....bila dengar bunyinya..tiba-tiba..jadi teringat perkara-perkara lepas .yang sedih2 la.....:(:(:(


-----------------
Impianku ialah peringatan mati sebagai teman sejati. kerana bagiku alam dunia adalah ladang Akhirat.

Panorama kehidupan perlu dibaja dan di�


Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 24-05-06 09:48


saya sekarang paling fobia bila helikopter lalu..automatik saja dah rasa gemuruh..sekarang ni memang kerap pulak lalu..bunyi kuat dan rasa dekat sahaja..macam bebetul atas atap rumah..huh memang mendebarkan!
saya tak tahula kalau saya berada kat negara yang sedang berperang..boleh mati phobia agaknya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-05-06 09:51


alahai aKujErr phobia dengan orang perempuan...hmmmm...hmmm...:):)


merujuk kepada ilmu jiwa-jiwa...ilmu psikology laa....phobia tergolong dalam simptom mental disoder, sub of neorosis ..tapi Kalau yang tak serius itu..jangan bimbangla ek...:)

dari segi istilah nya..phobia ada banyak jenis dan ada nama nya pulak..contohnyer..

phobia pada tempat terbuka ..claustrophobia, takut pada haiwan..zoophobia..dsb..

dan jangan tak percaya, ada jugak sesetengah orang yang takut bila makan di restoran2 @ bila ada orang kat belakang dia ketika sedang menulis..automatik, dia tak dapat nak tulis apa yang dipikirkan...ini di kenali sebagai..personaliti disoder....

contoh situasinya macam masa kita exam, tiba-tiba ada cikgu berhenti dan tengok kita tulis apa''haa time tu..pasti ramai yang mengadu...kepala aku rasa macam jammed jerrr...hehehe..
..betul tak?????????????

siapa ada pengalaman begini....silalah kongsi....:):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 24-05-06 10:46


ana fobia dengan lelaki yang tak faham bahasa...muka macam melayu...hidung xlah mancung meninggi ala2 mat saleh tu...lancar saja cakap melayu...tapi bila kita cakap tak faham2...macam nak sepak juga..huhuhihihehe...nak tujuk bakat 'miang' lah tu...hampess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 25-05-06 23:23


apa anda cerita ni bintu_ruqaiah,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 25-05-06 23:27


Pada 24-05-06 10:46 , bintu_ruQaiah posting:

!!! QUOTE !!!

ana fobia dengan lelaki yang tak faham bahasa...muka macam melayu...hidung xlah mancung meninggi ala2 mat saleh tu...lancar saja cakap melayu...tapi bila kita cakap tak faham2...macam nak sepak juga..huhuhihihehe...nak tujuk bakat 'miang' lah tu...hampess...


(( Yaa ayyuhallaziina aamanu la yaskhar qaumun min qaumin 'asaa an yakuunuu khairan minhum wala nisaaun min nisaain 'asaa an yakuunuu khairan minhunn...))-al hujuraat-

Ringkas dan padat.. Huh~ lega sikit hati.


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 02:45


ana pulak lain....ana fobia dengan darah ana sendiri....maybe kasihan agaknya..hehheh...tapi boleh pulak derma darah...itu pun kena pejam mata dan lihat kat arah lain...bila dah siap saja...barulah...badan rasa ok....sebelum tu....seram sejuk saja...dalam air cond pun boleh berpeluh....nasib baik tak pitam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 14:01


macam-macam jenis phobia ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 14:24


swaya fobia dengan badut dan seangkatan dengannya...kalau saya pergi mana-mana yang ada badut ke apa ke mesti saya cari tempat yang tak ada badut..pernah hari tu saya pergi perkampungan islam hadhari kat kuala terengganu, adalah ikan nemo, saya memang lari...tak tau Kenapa saya fobia....lawak memang lawak...kwan pun tanya Kenapa saya fobia...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 15:23


belon!takut dengar bunyi belon pecah................kurus semagat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 15:25


ana fobia bila di tolak kedepan untuk jadi imam... he2... biasalah ilmu tak cukup...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

syahinaz
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22767
Posting: 9
Dari: bumi

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 17:31


ana pulak fobia dengan lipas..memang geli betul dengan lipas...kalau terjumpa dengan bntg ni, mesti ana akan lari

selain itu, ana pun fobia dengan tinggi.bayangkan,nak seberang parit pun dah mula menggigil....huhuhu
kawan-kawan selalu gelakkan ana bila time nak seberang parit

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahinazProfil   Hantar PM kepada syahinaz   Quote dan BalasQuote

lehgeo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.05.2006
Ahli No: 24473
Posting: 27
Dari: Kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 18:08


aiii..kuat fobia nampak...


-----------------
Wahai manusia berada naungan Islam..sesungguhnya dunia ini sementara...harta dan pangkat jadi senjata, sekiranya manusia lalai dan alpa....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lehgeoProfil   Hantar PM kepada lehgeo   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-09-06 15:17


fobia dengan ulat yang kecik2 tu... yang warna putih, satu lagi ulat sampah eeii... yang besar sikit warna kelabu... perghh... kalau teringat masa nak tidur... mesti fikirkan tentang bagaimana kita dalam kubur nanti... kena makan ulat!! dalam mata kita...dalam mulut kita... eeii atau mungkin lebih dahsyat lagi 'ulat' yang akan menyeksa mayat kita....

*bila nampak ulat macam tu.. selalu ingat mati!!

Allah..Allah... masa taip ni pun dah geli eeiiiii...

Bookmark and Share

    


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.289549 saat. Lajunya....