Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 104
Ahli: 0
Jumlah: 104




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: do you use skype???


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» do you use skype???

Please Mendaftar To Post


Oleh do you use skype???

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 10:21


Assalamualaikum...
pada semua warga ukhwah.com....ada sesiapa yang guna skype tak? kalau ada, bolehlah sudikan diri untuk berkongsi nick.
moga2 ukhwah dapat dieratkan lagi....insyaALLAH.....wassalam


-----------------
salam perkenalan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 10:59


Waalaikumsalam...:-)
Ana ada guna skype...
insyaAllah...
nickname skype ana : setanggisyurga
ana harap ramai lagi yang guna skype ni..
salam perkenalan dari ana...


-----------------
Ku Dambar Kasih mu Allah
[ Telah diedit oleh: lieynnakkpb pada 05-04-06 11:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 05-04-06 12:13


ana pun...add la...aduka_irwana

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 05-04-06 12:23


hehe saya nya xmagicwand

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 12:58


dave_dean

sudi2kanlah add...


~Ukhwah fillah Abadan Abada~

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

amirez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21578
Posting: 54
Dari: Universiti Selatan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 13:16


saya pun guna..tapi dah lama tak online skype..tak ramai member.
ni id saya.. aezhadee.
insyaAllah boleh rapatkan ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirezProfil   Hantar PM kepada amirez   Pergi ke amirez's Website   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 13:59


salam perkenalan,

jiah_almiah

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-04-06 14:21


ada...


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 14:40


skypeid: ibnuyahya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 06-04-06 14:47


azminazram

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 09-04-06 11:45


Pada 06-04-06 14:01 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

ermmm



!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 12:16


skype tu apa.....mmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 12:42


a'ah..
skype tu apa..???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 12:49


salam....
skype tu lebih kurang macam YM applikasinya...

id ana : :-D


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 10-04-07 11:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 12:56


ingatkan permainan tali yang lompat2 tu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-04-06 14:25


dulu pakai lah ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 14:33


boleh jugak kalau daeng_jati nak lompat...
tak jadi masalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

faridah_stam
Warga Rasmi
Menyertai: 11.08.2005
Ahli No: 18039
Posting: 19
Dari: muadzam shah,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 09-04-06 14:36


ana pun ada..
kat KUKTEM,pahang ramai guna skype...
so boleh tambahkan kenalan
ana nya: stam_annas
salam ukhwah tuk semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For faridah_stamProfil   Hantar PM kepada faridah_stam   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-04-06 02:09


skype macam ym jugak..cuma dia lebih kepada call..
call komputer ke komputer murah..
boleh cakap dengan 2-3 orang sekali gus..
saya guna skype untuk bhubung dengan family..


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 10-04-06 02:29


salam.

sedikit info.

skype ni kalau call local ke oversea atau oversea ke local lebih murah kadar bayarannya.

tetapi untuk panggilan local sesama local adalah lebih mahal berbanding caj kredit telefon bimbit atau telefon rumah.

jadi kalau call oversea sahaj guna skype, murah dan jimat,
kalau local, guna sahaja telefon bimbit, telefon awam atau telefon rumah.

waallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 11:46


Pada 10-04-06 02:29 , nur_malam99 posting:

!!! QUOTE !!!

salam.

sedikit info.

skype ni kalau call local ke oversea atau oversea ke local lebih murah kadar bayarannya.

tetapi untuk panggilan local sesama local adalah lebih mahal berbanding caj kredit telefon bimbit atau telefon rumah.

jadi kalau call oversea sahaj guna skype, murah dan jimat,
kalau local, guna sahaja telefon bimbit, telefon awam atau telefon rumah.

waallahu'alam...


ana tak faham...maksudnya skype ni kena bayar jugak ke... :-?


-----------------
"Ukhwah itu indah jika bertemu dan berpisah kerana Allah SWT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 11:58


salam...
kalau tak salah ana. dia kena bayar kalau dail no telefon..
contohnya no tpon rumah ke, handset ke... tapi kalau melalui id no yang kita register, tak kena rasanya..

wallahu'alam...
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 01:34


!!! QUOTE !!!



ana tak faham...maksudnya skype ni kena bayar jugak ke... :-?



Assalamualaikum

tidak perlu bayar jika gunakan untuk 'call' komputer ke komputer. Keterangan lanjut DI SINI ( http://www.skype.com/products/)


-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 22-04-06 14:32


leostar06

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-04-06 14:47


skype ni macam yahoo messenger ke??tak ada beza or macam mana tu??musykil lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-08-06 13:59


tak faham....skype tu apa.??
Kenapa tak guna YM saja...
apa beza YM dengan skype..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 17-09-06 23:28


skype id : titaniumhijau

takpun try add guna : [email protected] @ [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 15:26


my skype : are_peace1982

Yang baru nak guna dapatkan disini...

http://download. skype.com/ SkypeSetup. exe atau
http://download. skype.com/ SkypeSetup- Beta.exe


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 15:26


my skype : are_peace1982

Yang baru nak guna dapatkan disini...

http://download. skype.com/ SkypeSetup. exe atau
http://download. skype.com/ SkypeSetup- Beta.exe


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 15:32


my skype : are_peace1982

Yang baru nak guna dapatkan disini...

http://download. skype.com/ SkypeSetup. exe atau
http://download. skype.com/ SkypeSetup- Beta.exe


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 21:00


Saya guna Skype ni untuk hantar file, lagu2, cerita anime dan banyak lagi lah kita boleh buat dengan skype ni...
Kalau nak chatting pun boleh juga...
Saya dah tak guna YM dah semenjak ada skype ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 21:03


saya pun dah jarang guna YM semenjak ada skype ini... mudah dan tak membebankan... kalau guna YM tu lambat saja dapat mesej, dengan skype ni cepat... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

zahratunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27966
Posting: 85
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-07 21:17


Pada 10-04-06 02:29 , nur_malam99 posting:

!!! QUOTE !!!

salam.

sedikit info.

skype ni kalau call local ke oversea atau oversea ke local lebih murah kadar bayarannya.

tetapi untuk panggilan local sesama local adalah lebih mahal berbanding caj kredit telefon bimbit atau telefon rumah.

jadi kalau call oversea sahaj guna skype, murah dan jimat,
kalau local, guna sahaja telefon bimbit, telefon awam atau telefon rumah.

waallahu'alam...


salam..
macam mana kalau saya guna khidmat wireless(jaring)
boleh ke nak call guna skype ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratunnurProfil   Hantar PM kepada zahratunnur   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 21:42


skype ana guna
YM ana guna
voip cheap pun ana guna...:)

ana call Malaysia from UK untuk fix line FREE saja...i repeat FREE!!!!:)
syarat nak free topup €11.60 then dapat 90 hari call fix line FREE.kalau nak call mobile no. kena caj €0.05/minute...ingat euro tau bukan pound dan RM.

saja nak kongsi bersama.moga-moga merapatkan ukhwahnya:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 21:46


mana nak dapat voip cheap?taip saja kat google.kena download lah.mudah saja.semua instruction ada.INGAT topup dulu then 90 hari free call for fix line.nak call bape jam pun boleh.ana call from UK tak tahu lah pulak kalau dr tempat lain.maybe free agaknya.u guys just cek kat website dia lah:):)

Assalamualaikum:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 23:08


lorr...
sembang saja...
idnya tak disertakan sekali...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 23:26


Pada 27-02-07 23:08 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

lorr...
sembang saja...
idnya tak disertakan sekali...?


:-D :-D



:lol:


-----------------
Hiasi Peribadi....
[ Telah diedit oleh: mechelmine pada 22-03-07 18:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-02-07 06:42


Pada 27-02-07 23:08 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

lorr...
sembang saja...
idnya tak disertakan sekali...?



skype id:alliaazam
YM id: lia_blurz
:):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-07 09:39


s

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 10:07


Pada 27-02-07 21:17 , zahratunnur posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-06 02:29 , nur_malam99 posting:

!!! QUOTE !!!

salam.

sedikit info.

skype ni kalau call local ke oversea atau oversea ke local lebih murah kadar bayarannya.

tetapi untuk panggilan local sesama local adalah lebih mahal berbanding caj kredit telefon bimbit atau telefon rumah.

jadi kalau call oversea sahaj guna skype, murah dan jimat,
kalau local, guna sahaja telefon bimbit, telefon awam atau telefon rumah.

waallahu'alam...


salam..
macam mana kalau saya guna khidmat wireless(jaring)
boleh ke nak call guna skype ni



Boleh agaknya...Skype ni duduk dekat application layer jadi tak kisah lah kalau kita guna wireless ataupun cable...

waallahu'alam...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-04-07 14:00


skype


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-07 02:51


setiap perkara ada baik bruknya..tak semua perfect...
terpulang kat org 2 nak manfaatkan macam mana..
skype pun not bad,better than ym.
skype pun da ada yang terkini sekarang ni..da upgrade kan da quality..
kalau call,nak sembang memang puas hati gila..
kadang-kadang masa buat simon tgh2 mlm ana sembang dengan kawan-kawan guna skype ni tak ada lah bosan.memang clear gila line.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 07:41


salam alaik....

skype better than YM....
kalau dengan skype senang nak send file...laju saja....call pun clear saja...


skype: anis_farahiya

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 13:29


skype nga ym ni..kalau tengok secara kasarnya macam sama saja..
gna untuk chating lebih kurang macam tu lah..
tapi bagi saya yang menggunakan kedua-duanya..
skype lagi better..Kenapa??
-connection dia laju..
-senang nak log in...
-nak send file pun cepat send cepat dapat..
-call dr pc ke pc free..
-call by pc ke mobile saya tak tahu lah pula..rasanya memang kena bayar.

kelebihan ym..emmm setakat yang saya tahu compare nga skype..dia boleh masuk chatt room..tu saja agaknya..

ada yang nak tambah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-05-07 19:01


pernah ada dulu..tapi sebab tak selalu guna..so dah delete..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131218 saat. Lajunya....