Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: brontok virus!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» brontok virus!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh brontok virus!!!

reeyana_84
Warga Rasmi
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23904
Posting: 2
Dari: Shah Alam

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-06 12:46


anda semua baik baik la mendownload benda2 internet kat pen drive, jangan lupa scan virus......brontok virus menyerang!

jika di komputer anda di local C disk mempunyai ' Baca Bro'...

brontok rules! 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For reeyana_84Profil   Hantar PM kepada reeyana_84   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 13:08


brontok....
pen drive saya pun dah kena...
brontok banyak jenis tau....a,b,c,di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 02-04-06 15:18


banyak jns????
tak tahu pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 17:21


heheh ana dah kena dah ritu. kasihan pc ana dah cacat sikit. dah clean dah tapi tak format semula. ada la yang tak kena tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-04-06 17:38


ana pun dah kena..
brontox namanya
huhu jahatnye virus ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1099
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 02-04-06 20:16


hehehe kaum kerabatnya suka serang removal drive...
memang ada... tapi kalau tak silap ia dah lama... cuba cari removal di internet

http://jeruk.padinet.com/~ertanto/BrontokWasher.exe

bebaru ni kena jugak pada laptop guna ni elok sikit..
cuba jangan tak cuba...

Selamat mencuba

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-04-06 20:59


adoi, apalah nak jadi dengan virus2 pc kat muka bumi ini..tak habis-habis menyusahkan orang........by the way, terima kasih sangat2 kat Martyr sebab bagi link brontokwasher itu...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-04-06 21:16


Eh, Kenapa bila saya download BrontokWasher tiba-tiba antivirus pc saya detect rontok virus....Kenapa Martyr!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1099
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 02-04-06 21:51


sebab ada brontok virus. sebab tu detect. link yang di beri adalah execute file jadi mungkin sesetengah antivrus akan detect sebagai virus. seperti juga antivirus saya norton antivirus akan detect webhelp dan auto update ext (.exe) sebagai virus.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1099
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 02-04-06 21:53


jika antivirus anda detect ia (brontokwasher) sebagai virus maka anda tidak boleh gunakannya melainkan anda disable antivirus. ataupun mencari alternatif removal lain. dan saya pasti tidak ada brontok removal yang saya jumpa melainkan yang ini sahaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 21:59


al-hamdu liLlah, pc saya selalu diformat (ghost) biasanya sebulan sekali, kurang sikit masalah virus ni, tak takut sangat, problem sikit format...

rajin2lah format pc ye... ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

muslimah_IT
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23333
Posting: 5
Dari: UPSI

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-04-06 22:29


saya pun pernah juga kena....dah serik rasanya...tapi apa boleh buat...guna kaspersky antvrus...ok sikit...tapi memang tak ada selera la...kalau laptop kena serang dengan virus ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_ITProfil   Hantar PM kepada muslimah_IT   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 22:40


huhu...brontok menyerang....'shrek warna cokelat yang bengis'...heh
laptop saya pun tak terkecuali...adoiiii....virus2... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Qurratuaini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2004
Ahli No: 11116
Posting: 26
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 22:44


bila nak run antivirus tiba-tiba saja dia truss tetapi sendiri..nak buka website nak dload removal tools pun tak boleh..geramm betul!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QurratuainiProfil   Hantar PM kepada Qurratuaini   Pergi ke Qurratuaini's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 14:04


huhu.. tahzan..tahzan....
for the 2nd time.. pc ku.. BRONtokkkk attack..!!
so.. 2nd time pc ku.. masuk ICU..huhuh..
terbang melayang lagi..pitiss ku..huhu...

kali ni.. bila buka saja.. appear..
network brontok!!!
adoiii..adoii..
habis.. all my assignment+ presenttation..dalam tu..
mujur ada backup dalam pendrive..
tapi.. pendrive laa yang pembawa VIRUS tu..huhu..

em..alhamdulillah.. pagi tadi..selamat present..
cuma nak edit last assignment saja..then.. kholasss...

nak study .. final exam begin 9april..
mohon munajat ila simple-shida..wa sahabiah...yang bakal imtihan..
maat taufiq.. wa NNAJJAh.. wa mUMtaz.. fil imtihan..
amin..amiin...

syukran......

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 14:30



    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Angahmuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8556
Posting: 53
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-04-06 14:57


emm..habis 2biji kmpoter saya kena serang..ish...semuanya berpunca dari virus brook dalam pendrive saya ni...dah..kena format semula la nampaknya tapi tunggu cutilah...sekarang final exam ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AngahmuslimahProfil   Hantar PM kepada Angahmuslimah   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-04-06 16:03


http://www.ftmsk.net/index.php?showtopic=764

emel kat atas 2...saya ambil dr forum fakulti saya...solution dr senior2 yang expert dalam bidang ini... ;-) ..try la....

p/s:sempat lagi buat promotion.. :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-04-06 00:18


ooo...ingatkan apa...emm, antivirus Avast saya terus stop pc saya dari download BrontokWasher itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 00:45


Ana pernah kena virus Brontok ni... Dapat dari pendrive kawan... Time kena tu dapatlah wash dengan bukak safe mode dan repair macam-macam... Tapi bila dah hilang, laptop jadi tak stabil dan lambat sikit... rasa tak best sangat sebab laptop kesayangan dah jadi macam tu...

Last2, backup file yang penting dan format terus laptop... sekarang guna Avast...

Anti Virus ni bagus... Free... Senang nak detect Brontok ini.... Msuklah laman web dia nak download... Free saja...

Eh, promote lah pula... Sorry...


Ukhwah Fillah Abadan Abada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 04-04-06 02:11


Pada 04-04-06 00:45 , danial_muhd posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pernah kena virus Brontok ni... Dapat dari pendrive kawan... Time kena tu dapatlah wash dengan bukak safe mode dan repair macam-macam... Tapi bila dah hilang, laptop jadi tak stabil dan lambat sikit... rasa tak best sangat sebab laptop kesayangan dah jadi macam tu...

Last2, backup file yang penting dan format terus laptop... sekarang guna Avast...

Anti Virus ni bagus... Free... Senang nak detect Brontok ini.... Msuklah laman web dia nak download... Free saja...

Eh, promote lah pula... Sorry...


Ukhwah Fillah Abadan Abada....


Avast memang bagus...dapat detect macam-macam virus....tapi nak delete virus tu, hampeh!! better guna kaspersky...dapat ranking no. 2 dalam review antivirus 2006...


-----------------





Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 12:39


haa...sedihnye...pc dah kena brontok....
brontok ni makan antivirus tau.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

waterlily_nw
Warga Rasmi
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23789
Posting: 5

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-04-06 13:42


erm pasal brontok ni...menyedihkn laoptop sendiri kena...huhuhu tapi sekarang dah ok...guna avast saja...tak tau pula nak delete virus tu, hampeh!! erm berhatila2 dengan virus ini... dia ada nyk jenis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For waterlily_nwProfil   Hantar PM kepada waterlily_nw   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 22:27


ye... hati-hati terutamanya bila masukkan pendrive....

Tkut nanti merebak virus!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 22:34


saya cadangkan, rajin2kan diri format pc anda, kalau guna ghost lagi senang... tapi jangan lupa pindahkan data ke drive lain, atau tukar location my documents ke drive lain, insya'Allah selamat...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

en3ders
Warga Rasmi
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23645
Posting: 16
Dari: KG

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-04-06 23:44


Pada 02-04-06 12:46 , reeyana_84 posting:

!!! QUOTE !!!

anda semua baik baik la mendownload benda-benada internet kat pen drive, jangan lupa scan virus......brontok virus menyerang!

jika di komputer anda di local C disk mempunyai ' Baca Bro'...

brontok rules! 8-)


lagi satu dia suka restart komputer..
lepas itu suka hilangkan data..
betul tak geng??
aku punya folder pengajian hilang ke semuanya..
dahsyat tak ??

setelah tu aku update kan terus antivirus then dia detect sebyk 3 ekor ulat telah hinggap dalam folder winnt..jadi kepada geng2 yang dah kena tu..sabar la ye..
kalau boleh nak jumpa mat indon yang buat ni la..
nak suruh dia ajar bagaimana pula nak buat virus kasi hack dia punya sereblum. nanti la anda ye..

yang Tenson
:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For en3dersProfil   Hantar PM kepada en3ders   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 00:38


brontok ni bahaya sikit ni...bukan apa ....senang jangkit

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-05-06 23:06


Assalamualaikum Sahabat-sahabat....

Ana nak berkongsi mengenai perisian penawar brontok....
cuba pergi kat web
http://www.kaer-media.org/penawar-brontok/

InsyaAllah....


-----------------


Catatan Saya


Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-05-06 00:34


wargh .. tak tau pula aku pasal virus brontok ini ... rupa-rupanya dah lama pc aku terkena Baca Bro... patut la CPU asyik jam jak ..

boleh tak terangkan macam mana virus ni boleh masuk ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 07:45


setakat ini dah ok dah sejak mengunakan antivirus avg...dulu pun saya banyak kena serang dengan virus brontok ni.setting dalam pc jadi haru biru.pc jadi tak stabil.dan bila sampai satu masa tu.pc akan jadi terlalu lembab.sebab banyak virus yang akan menyalinkan fail dirinya berulang kali didalam hdd kita....

so saya pun terjumpa antivirus ni.avg dan boleh download update file guna internet....cubala k....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 08:06


Pada 29-05-06 00:34 , yanokage posting:

!!! QUOTE !!!

wargh .. tak tau pula aku pasal virus brontok ini ... rupa-rupanya dah lama pc aku terkena Baca Bro... patut la CPU asyik jam jak ..

boleh tak terangkan macam mana virus ni boleh masuk ??


ada beberapa sebab virus ni boleh dijangkiti atau merebak :

(a) memasuki web-web yang telah diaktifkan oleh virus brontok
     laman web prono selalunya dijadikan sasaran atau laman-laman web berkenaan dengan hacker, cracker.
selalunya laman web cracker pun mempunyai web-web yang tidak elok untuk pandangan mata.

(b) pen drive atau disket yang sememangnya telah dijangkiti oleh virus brontok ni.


so, secara keseluruhannya, virus brontok ini,
akan menyebabkan komputer slow dan akan menghilangkan file
folder options..

jika nak tahu kena brontok atau tak, cara yang paling simple
pergi kat windows explorer , then tools,
then check ada tak menu folder options.

kalau tak ada, maksudnya dah kena.


ada perisian yang dapat membetulkan file-file ,dan juga
memulihkan semula folder options..

http://www.kaer-media.orang/penawar-brontok/

link kat sini untuk download....

orang islam melayu johor yang menghasilkan perisian ini....alhamdulillah
setakat ni dapat la mendetect virus brontok dengan cekap.

kerana perisian ni memang khas untuk virus brontok saja.....


waalahualam...


-----------------


Catatan Saya


Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 09:19


SEDIKIT PENERANGAN TENTANG VIUS BRONTOK....

I-Worm/Brontok
The exact description is not available.
This is now the most common type of virus. It spreads as an attachment to an e-mail sent from the infected computer. It is also able to spread by other methods - copying itself to shared network disks in local network, sending via IRC or as a file with some alluring name within a folder on a "peer-to-peer" file sharing system.

E-mail content
E-mail message created by the virus is often suspect at first appearance - it normally contains a few sentences in English trying to convince you that you should open the attached file.
However this is not always the case - some viruses use text or parts of text randomly taken from files within the infected computer and some even take existing message from Inbox folder. They put this text within the e-mail and attach the infected file and forward the virus on by e-mail.

Sender address
Latest viruses send e-mails with faked sender message header, so there is no point in replying to it with notice about infection.
Also - if you are unlucky in that an I-worm randomly selects your e-mail address to use in the "sender" header, you start to receive undeliverable messages (that you never sent) or automatic messages from mail servers that your e-mail messages are infected.

Outlook & Outlook Express
Because these mail clients are very popular, they act as a magnet for virus writers to abuse their features or security holes. If you use one of these mail clients it is recommended you keep it updated with security updates and service packs released by Microsoft.

*satu lagi berwaspada ketika melayari internet dan jika ada keluar pop up yang ingin membenarkan anda men'install'kan sistem pada pc anda.pastikan sumber itu merupakan sumber yang anda percaya.jika tidak ini merupakan salah satu cara yang paling mudah untuk virus masukkan menjangkiti pc anda. satu lagi installah fire wall pada pc anda jika anda selalu mengaccess internet k.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133559 saat. Lajunya....