Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: kiamat 2019


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» kiamat 2019

Please Mendaftar To Post


Oleh kiamat 2019

msyahid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12302
Posting: 70
Dari: simpang renggam

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-06 19:01


السلم عليكم
Saya ingin bertanya dengan mereka yang lebih arif…
Saya mendengar melalui RMJ dari Ustz Hanafiah(Jabatan Mufti Negeri Johor). Beliau memberi ceramah tentang ilmu falak.
Beliau mengatakan saintis hari ini sedang sibuk membuat persiapan untuk menghadapi `kiamat` menyebabkan harga minyak dunia naik. Para saintis ini sedang membina roket untuk ditembak kearah tahi bintang yang dijangka jatuh ke bumi pada 2019.
Ustaz juga ada memberi input yang berguna buat saya..
Beliau mengatakan ALLAH telah menetapkan bahawa tahi bintang @ asteroid ini ditugaskan untuk menjadi peluru bagi para malaikat untuk menyerang syaitan yang ingin mencuri maklumat di langit yang ke-7. syaitan-syaitan ini akan berkecai di langit pertama lagi. Beliau mengatakan lagi asteroid ini sebenarnya tidak sampai ke bumi.
Kepada rakan ukhwah yang arif boleh la beri komen tentang ini.
Betulkan saya jika tersilap…yang baik itu datangnya dari ALLAH dan yang buruk itu dari kelemahan saya sendiri.
واسلام


-----------------
" Ya Allah aku mohon cinta Mu dan cinta orang yang mencintai Mu serta semua amalan yang mendekati Mu...."


Bookmark and Share

    


  Member Information For msyahidProfil   Hantar PM kepada msyahid   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 19:27


Nabi sendiri tak tahu bila kiamat....siapa pula kita?...betul tanda2 kecil hampir semua dah berlaku tapi tanda2 besar belum berlaku dan ianya sukar untuk kita katakan... ilmu sains adakalanya benar tapi ia bukan mutlak... sains sebagai contoh mendakwa bahawa api sifatnya membakar tapi sains gagal menafikan bahawa Nabi sulaiman pernah untuk dibakar tetapi apai pada masa itu tidak pula membakar kulit Nabi Sulaiman... jadi fakta sains dalam soal ini belum boleh diyakini 100% kerana ia tetap tidak mutlak

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

putra_adi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2005
Ahli No: 20183
Posting: 79
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-06 20:49


kiamat pastinya akan berlaku cuma tak tahu bila kedatangannya, dan tidak mustahil tarikh itu akan berlaku dan mungkin ia lebih cepat waktunya berbanding waktu yang kita jangka-jangka,siapalah kita untuk menentukan semua ini, cuma apa yang kita mampu adalah bersedia menghadapinya dengan penuh ketaatan kepada Allah, janji Allah pastikan tiba.


-----------------
Berjiwa daie, Berfikiran Faqih...


Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_adiProfil   Hantar PM kepada putra_adi   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 21:09


Pada 31-03-06 19:01 , msyahid posting:

!!! QUOTE !!!

السلم عليكم
Saya ingin bertanya dengan mereka yang lebih arif…
Saya mendengar melalui RMJ dari Ustz Hanafiah(Jabatan Mufti Negeri Johor). Beliau memberi ceramah tentang ilmu falak.
Beliau mengatakan saintis hari ini sedang sibuk membuat persiapan untuk menghadapi `kiamat` menyebabkan harga minyak dunia naik. Para saintis ini sedang membina roket untuk ditembak kearah tahi bintang yang dijangka jatuh ke bumi pada 2019.

واسلام




but the scientists don't know when but they have theories such as the earths magnetic field will be turned upside down & the compass will point in the opposite direction due to this, & it is possible for the earth to then change its orbit to the exact opposite way the sun will rise from the west!!!!!!!!!!!!!!!!!!

well it basically means that there will be no believer who will live to see the day of judgement!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

the glorius Quran says, they ask you about the time of judgement day, tell them it is the time destined and only Allah knows about it!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 21:19


tak tau la...wallah hu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

dauspd
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22929
Posting: 40
Dari: Port Dickson / USJ

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 23:28


assalamu'alaikum...

kiamat adalah perkara ghaib yakni ilmu Allah. kita tak tahu bila akan datangnya kiamat. cuma yang kita boleh tahu adalah tanda2 hampirnya kiamat. dari pendapat yang sahih yang kiamat benar-benar dah tiba... dr sabda Rasulullah saw... 'kiamat akan muncul bila tiada lagi orang di dunia ini menyebut nama Allah (zikrullah)'.
Menurut sahabat ana yang berguru dengan seorang ulama'... walaupun imam mahadi dan nabi isa telah muncul di dunia ini... kita tetap tidak akan tahu bilanya kiamat. kerana setelah dajal dihapuskan dr bumi ini... islam kembali bercahaya dan gemilang. waktu itu umat islam beriman... maka perkataan Allah masih tidak luput dr mulut manusia di bumi. bayangkan berapa lama masa yang akan diambil untuk menjadikan manusia itu dr zaman imam mahadi kembali kepada zaman kegelapannya...yakni tidak menyebut nama Allah. ini menunjukkan masanya masih agak lama lagi untuk kiamat walaupun setelah kemunculan imam mahadi dan nabi isa. dr situ kita tahu bahawa kita masih tidak tahu bilakah kiamat. cuma kemunculan imam mahadi, nabi isa dan dajal itu adalah petanda yang amat jelas lagi sahih yang kiamat tu akan muncul. janganlah kita buat kajian tentang bilanya kiamat. itu semua kuasa Allah... luar kuasa kita. yang penting sekarang... kita kuatkanlah iman dan tambahkan amalan2 kita semoga tergolong dalam golongan2 yang solihin.

maafkan ana sekiranya ayat ana ni sukar difahami. dan perbetulkanlah ana sekiranya ana salah. ana cuma smpaikan apa yang ana dapat dari sahabat ana.

semoga Allah jauhkan kita dari perkara2 yang Dia mungkari dan sesat. amin..

Wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For dauspdProfil   Hantar PM kepada dauspd   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 09:42


nak kuat kan iman..kena banyak korban masa, diri, harta, keluarga untuk jalan Allah... barulah lahir kekuatan iman yang luar biasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 01-04-06 09:44


tunggu sajalah......banyakkan amal

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

al_khair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17478
Posting: 247
Dari: Bumi Allah

singapore  


posticon Posting pada: 01-04-06 10:15


Manusia bertanya kepadamu (wahai Muhammad) tentang kedatangan hari kiamat; katakanlah: "Sesungguhnya pengetahuan mengenainya hanyalah ada di sisi Allah." Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui? - boleh jadi masa datangnya tidak lama lagi. (Al-Ahzaab: 63)

Mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad) tentang hari kiamat: "Bilakah masa datangnya?" Katakanlah: "Sesungguhnya pengetahuan mengenainya hanyalah ada di sisi Tuhanku, tidak ada sesiapa pun yang dapat menerangkan kedatangannya pada waktunya melainkan Dia. (Huru-hara) hari kiamat itu amatlah berat (menggerunkan makhluk-makhluk yang ada) di langit dan di bumi; ia tidak datang kepada kamu melainkan secara mengejut". Mereka bertanya kepadamu seolah-olah engkau sedia mengetahuinya. Katakanlah: "Sesungguhnya pengetahuan mengenai hari kiamat itu adalah di sisi Allah, tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui". (Al-A'raaf :187)

Dia bertanya (secara mengejek): "Bilakah datangnya hari kiamat itu?"
Maka (jawabnya: hari kiamat akan datang) apabila pemandangan menjadi terpendar-pendar (kerana gerun takut),
Dan bulan hilang cahayanya,
Dan matahari serta bulan dihimpunkan bersama,
(Maka) pada hari itu, berkatalah manusia (yang ingkarkan hari kiamat): "Ke manakah hendak melarikan diri?"
Tak usahlah bertanya demikian! Tidak ada lagi tempat perlindungan!
Pada hari itu, kepada Tuhanmu lah sahaja terserahnya ketetapan segala perkara.
Pada hari itu, manusia diberitahu akan apa yang ia telah lakukan, dan apa yang ia telah tinggalkan.
Bahkan manusia itu, (anggotanya) menjadi saksi terhadap dirinya sendiri,
Walaupun ia memberikan alasan-alasannya (untuk membela diri). (Al-Qiaamah: 6-15)

Mereka (yang ingkar) selalu bertanya kepadamu (wahai Muhammad) tentang hari kiamat: "Bilakah masa datangnya?"
Apa hubungannya tugasmu dengan (soal) menerangkan masa kedatangan hari kiamat itu?
Kepada Tuhanmu lah terserah kesudahan ilmu mengenainya.
Tugasmu hanyalah memberi amaran kepada orang yang takut akan huru-hara hari kiamat itu.
(Sangatlah dahsyatnya huru-hara hari itu, sehingga orang-orang yang bersalah merasa) pada masa melihatnya: seolah-olah mereka tidak tinggal di dunia melainkan sekadar satu petang atau paginya sahaja.
(An-Naazi'aat: 42-46)

(Kiranya golongan yang ingkar masih tidak mahu menerima peringatan yang diberi kepadanya) maka tidak ada lagi yang mereka tunggu melainkan saat kiamat yang akan datang kepada mereka secara mengejut, kerana sesungguhnya telah lahirlah tanda-tanda kedatangannya. Kalaulah demikian, maka bagaimanakah mereka dapat menerima peringatan yang diberi kepada mereka - apabila saat kiamat itu datang kepada mereka?
Oleh itu, maka tetapkanlah pengetahuanmu dan keyakinanmu (wahai Muhammad) bahawa sesungguhnya tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Allah, dan mintalah ampun kepadaNya bagi salah silap yang engkau lakukan, dan bagi dosa-dosa orang-orang yang beriman - lelaki dan perempuan; dan (ingatlah), Allah mengetahui akan keadaan gerak-geri kamu (di dunia) dan keadaan penetapan kamu (di akhirat) (Muhammad :18-19)

Wahai umat manusia, bertaqwalah kepada Tuhan kamu! Sesungguhnya gempa hari kiamat itu suatu perkara yang amat besar.
Pada hari kamu melihat (peristiwa-peristiwa yang mengerikan) itu, tiap-tiap ibu penyusu akan melupakan anak yang disusukannya, dan tiap-tiap perempuan yang mengandung akan gugurkan anak yang dikandungnya; dan engkau akan melihat manusia mabuk, padahal mereka sebenarnya tidak mabuk, tetapi azab Allah amatlah berat, mengerikan. (Al-Hajj 1-2)

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_khairProfil   Hantar PM kepada al_khair   Pergi ke al_khair's Website   Quote dan BalasQuote

al_khair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17478
Posting: 247
Dari: Bumi Allah

singapore  


posticon Posting pada: 01-04-06 10:16


Bertaqwalah dan selalu beramal soleh.....
Dan juga selalu memohon pengampunan dari Allah s.w.t kerana di akhir zaman terlalu banyak sangat maksiat di depan mata ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_khairProfil   Hantar PM kepada al_khair   Pergi ke al_khair's Website   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 10:56


salam....

rasanya tak perlu kita bincang tarikh berlakunya kiamat.

tapi tanamkan kepercayaan dalam diri bahawa kiamat itu pasti berlaku....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 13:13


Wallahu'alam....

Hanya Allah SWT sahaja yang tahu bila berlakunya kiamat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 14:20


ya betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 14:56


hanya Allah yang lebih mengetahui.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 18:20


sedangkan kekasih ALLAH pun tidak mengetahuinya inikan kita yang hina ni...macam ni sajlah...kita percaya bahawa kiamat itu pasti berlaku pada hari jumaat....jumaat bila itu hanya ALLAH yang tahu...kita siapkan diri kita selengkap-lengkapnya...kalau diri kita dah sempurna tak perlu takut kiamat nak berlaku bila pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 10:29


dalam Pengetahuan Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 10:38


percaya ke???
tak usahlah...yang penting...,lengkapkan diri dengan iman...dan amalll..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

morusaf
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2006
Ahli No: 23318
Posting: 2
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 06-04-06 16:05


assalamua'laykum..
hmm..tajuk ni ada keluar dalam al-kuliyyah hari tu.panel yang terlibat ialah dato' hassan din dengan seorang ahli sains islam..kata dato' hassan din senang saja.cuba check 1 Februarui 2019 tu hari apa?kalau bukan hari jumaat,maknanya bukan ramalan tu tak betul..ikut hadith,kiamat hanya akan berlaku pada hari jumaat..tapi tak silap ana,ada orang yang dah check dan 1Feb2019 tu ialah hari ISNIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For morusafProfil   Hantar PM kepada morusaf   Quote dan BalasQuote

bintang_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17417
Posting: 77
Dari: uitm shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 16:32


tak ada seorang pun tau bila berlakunya kiamat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintang_cahayaProfil   Hantar PM kepada bintang_cahaya   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 16:57


at least...ada jugak tajuk untuk layan forum!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 06-04-06 20:48


Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-04-06 22:44


Assalamualaikum

Siapalah kita nak dibandingkan ilmu yang dimiliki Allah..ini semua cuma ramalan tapi sebagai orang islam kita tak boleh ambil fakta sains ni semata2..ada kuasa lain yang tntukan ni semua..betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 23:22


tarikh tak perlu dipersoalkan sangat..
yang penting persiapan kita untuk mengadapNya...
semoga kita dijauhkan dari kemurkaan Allah..sesungguhnya hari kiamat itu adalah hari pembalasan yang amat mengerikan dan hari tersebut adalah hari hambaNya melihat kemurkaan Penciptanya...Na`uzubillah..
Ya Allah peliharalah diri kami, keluarga kami dan sahabat2 kami dari hari kemurkaanMu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 00:41


"Manusia bertanya kepadamu (wahai Muhammad) tentang kedatangan hari kiamat; katakanlah: "Sesungguhnya pengetahuan mengenainya hanyalah ada di sisi Allah. " Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui? - boleh jadi masa datangnya tidak lama lagi." (Surah al-Ahzab, 33: 63)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 07-04-06 08:46


saya rasa tak payah la...kita tahu bila kiamat YANG penting kita buat persiapan untuk menghadapinya,..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

al_khair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17478
Posting: 247
Dari: Bumi Allah

singapore  


posticon Posting pada: 07-04-06 09:23


Pada 31-03-06 19:01 , msyahid posting:

!!! QUOTE !!!



Ustaz juga ada memberi input yang berguna buat saya..
Beliau mengatakan ALLAH telah menetapkan bahawa tahi bintang @ asteroid ini ditugaskan untuk menjadi peluru bagi para malaikat untuk menyerang syaitan yang ingin mencuri maklumat di langit yang ke-7. syaitan-syaitan ini akan berkecai di langit pertama lagi. Beliau mengatakan lagi asteroid ini sebenarnya tidak sampai ke bumi.



Keterangan dari Al-Quran:

Sesungguhnya Kami telah menghiasi langit yang dekat (pada penglihatan penduduk bumi) dengan hiasan bintang-bintang.
Dan (Kami pelihara urusan langit itu) dengan serapi-rapi kawalan dari (masuk campur) tiap-tiap Syaitan yang derhaka;
(Dengan itu) mereka tidak dapat memasang telinga mendengar (percakapan malaikat) penduduk langit, dan mereka pula direjam (dengan api) dari segala arah dan penjuru,
Untuk mengusir mereka; dan mereka pula beroleh azab seksa yang tidak putusputus.
Kecuali sesiapa di antara Syaitan-syaitan itu yang curi mendengar mana-mana percakapan (malaikat), maka ia diburu dan diikuti (dengan rejaman) api yang menjulang lagi menembusi. (As-Saaffaat: 6-10)

Dan demi sesungguhnya! Kami telah menghiasi langit yang dekat (pada penglihatan penduduk bumi) dengan bintang-bintang, dan Kami jadikan bintang-bintang itu punca rejaman terhadap Syaitan-syaitan; dan Kami sediakan bagi mereka azab neraka yang menjulang-julang. (Al-Mulk: 5)

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_khairProfil   Hantar PM kepada al_khair   Pergi ke al_khair's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134475 saat. Lajunya....