Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 89
Ahli: 0
Jumlah: 89




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ~KaTa MaK~


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ~KaTa MaK~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~KaTa MaK~

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 12:21


Kata mak....
Cinta ayah lebih setia dari kesetiaan pantai di laut
Cinta ayah lebih agung dari cinta Putera Charles pada Lady Di
Dan aku mendekati ayah
Ada mahligai indah di jiwanya
Lalu ku tatap wajah milik mak
Tak ku sangka
Ku temui lebih dari apa yang ku bayangkan

Kata mak...
Cinta ayah dan mak
Umpama cinta Adam dan Hawa
Yang sentiasa akur pada peristiwa
Lalu ku pandang ayah
Tepat pada manik mata kelamnya
Ada kedamaian yang melembutkan
Seribu kesukaran

Aku cuba satukan cinta milik kita
Akan samakah seperti cinta milik ayah dan mak ku…
Atau hampir sama seperti milik abah dan ibu mu ?
Ku satukan cinta ayah dan mak
Dan aku terpana
Puncaknya seperti suatu keagungan
Yang mencium segenap kalbuku
Hanya kerana cinta milik mereka berdua,
Lalu aku berkhayal....
Akan seperti itukah cintaku padamu
Atau cintamu padaku ?
Atau lebih dari keduanya....

Benarlah kata mak :
" Cinta itu sesuatu yang suci
milik mereka yang tahu menghargai cinta
dan cinta itu adalah kosong,
milik mereka yang suka bermain cinta"


Aku berharap agar andaian cinta kita adalah yang pertama
Dan bukan yang kedua atau bayangan yang kedua

Terakhir kata mak :
" Cinta itu tidak seperti batu
yang kalau suka kita pungut ia,
dan waktu lainnya dapat kita buang,
lalu jika perlu kita pungut lagi !"


Dan ingat kata mak :
" cinta itu suatu yang hakiki
Yang sentiasa hidup dari hati ke hati
Di awali dengan dua insan
yang perlu mengasihi dan dikasihi..."


Dan benarlah kata mak tentang cinta
Kerana mereka punya cinta yang abadi
Aku lahir dan dewasa..dan
akhirnya aku tahu
Kenapa mak begitu berhati-hati tentang cinta

Fikirlah sejenak tentang cinta kita
Aku khuatir cinta kita tidak seperti milik mereka
Aku mahu cinta kita lebih teguh
Dari cinta Uda dan Dara
Lebih kukuh ...
dari cinta Romeo dan Juliet
Aku mahu cinta kita
Seharum kasih Adam dan Hawa
Suci hingga ke akhirnya....




~MoGa CiNTa KiTa CinTa YaNG DiReDHaINYa~

:-) :-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: kasih_kekasih pada 29-03-06 13:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

syuk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6091
Posting: 53
Dari: ~~Mahligai Kasih~~

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 13:14


Kata mak..
Mak sayang abah
Cinta mak masih teguh
Walau abah dah tak ada
Kata mak..
Abah istimewa bagi mak
Abah selalu kata tak nak mak susah bila abah dah tak ada
Mak pesan bila kawin..
Sayang isteri macam abah sayang mak
Didik anak dengan agama macam mak ajar
Insya Allah mak..
Saya sayang mak. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukProfil   Hantar PM kepada syuk   Pergi ke syuk's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 13:15


kata mak,
dah sampai kampus, telefon rumah, habaq kata dah sampai....akan kuingat :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

shika1004
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24608
Posting: 14
Dari: segamat johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-06 11:29


kata mak,
juga adik kat rumah...
mak nak gjejalan kejap!
hehehe.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shika1004Profil   Hantar PM kepada shika1004   Quote dan BalasQuote

shika1004
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24608
Posting: 14
Dari: segamat johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-06 11:29


kata mak,
juga adik kat rumah...
mak nak gjejalan kejap!
hehehe.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shika1004Profil   Hantar PM kepada shika1004   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 11:32


mak berkata lagi....
jangan nakal2 kat universiti..
jangan nak bercintan saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 11:52


mak kata macam tu?

ayah kata apa pula? hehehe :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 11:58


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 12:06


mak kata....
belajar rajin2...
nanti masuk universiti....

kini mak dah tak ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-05-06 15:00


;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 30-05-06 17:14


abah pulak kata...duit pandai2la jimat

jangann boros sangat....

hehhehhehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 30-05-06 17:16


duit abah bagi jangan asyik nak topup saja...

lepas itu asyik telefon si dia.....

penat abah carik duit tau!!!!

>)>)>)>)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 18:54


kata mak belajar rajin,jangan bawak balik minah arab...kata abah.."duit ada lagi??"...senyum sahaja...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

shim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20362
Posting: 30
Dari: kuala kangsar, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 18:59


kata mak..........
belajar rajin2................
boleh masuk u macam abang dan kakak yang lain..........................

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimProfil   Hantar PM kepada shim   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 11:49


mak kata jangan duduk berjalan saja kerja...aku kaki jalan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-06 12:24


macam tu ka...
apa mak hang pa kata lagi...
habagh kat ana...
mak kata 2x

mak siapa tak pernah kata.....
mak ana pun pernah kata...
masa makan jangan bercakap...
nanti masa kawin tak ada pancaragam....hahahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101914 saat. Lajunya....