Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Sajak
Topik: HATIKU MASIH DI SITU..


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» HATIKU MASIH DI SITU..

Please Mendaftar To Post


Oleh HATIKU MASIH DI SITU..

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 10:27


Bingit telingaku
tatkala menerjah arus dunia
yang seakan
tak pernah menjanji
walau sekelumit bahagia..
kutatap gambar wajah itu
ku cuit hidungnya
ku belai rambutnya
lalu aku tersenyum sendirian
bagaimana mungkin
untuk ku berpaling
dari senyuman manis
yang setia menemani
bibir merahmu itu...
sedang matamu
sentiasa saja mengungkap padaku
kalimah-kalimah rindu
yang tak pernah mampu
untuk aku abaikan
Sayangku Nurain..
meski kita terpisah oleh
lautan luas tak terduga
jarak masa yang sepertinya
tak berpenghujung
yakinlah dirimu
hatiku masih di situ..
:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 11:12


MaSa DaN KeJaUHaN..
BuKaN HaLaNGaN..
BiLa JoDoH DiTaKDirKan......:)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Ashraff
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13678
Posting: 32
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 11:56


NURAIN..NURAIN...HAI NURAIN :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For AshraffProfil   Hantar PM kepada Ashraff   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 13:17


wah...hebat tu.... tapi cinta pada Ilahi adalah segalanye......

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 13:22


jodoh itu di tangan ALLAH S.W.T. kalau ada jodoh tak kan kemana....
tetapi cinta pada ilahi itu tiada siapa yang dapat tandinginya...

HANYA ALLAH S.W.T yang MENGETAHUI SEGALA2NYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-05-06 14:50


assalamualaikum

Allah dah tentukan siapa jodoh kita.Dia menetahuinya sedangkan kita sedikit pun tidak mengetahuinya.kalau bukan jodoh kita,buatlah apa pun untuk jaga,untuk tak kehilangan dia.tapi andai dia bukan hak kita,tetap takkan jadi milik kita.kalau memang dia itulah pilihan Allah untuk kita sejak azali,jodoh kita tetap bersamanya,insyaALlah.. :-) jodoh tak kemana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-05-06 15:12


terasa ingin ku luahkan
apa yang terbuku di hati ini
agar hatiku tidak lagi terdera
oleh keraguan ini
namun apa yang ku sembunyi
tak mungkin ku luah
padamu..
kerana aku sememangnya keliru
antara dirimu dan dirinya
yang ku rasakan masih di hati ini
walau hanya sebesar zarah

terasa ingin ku labuhkan rindu itu
agar ia tidak lagi belayar
dilautan yang entah di mana hujungnya
namun ku tak berdaya
takkan dapat ku terima sesiapa pun
selagi mana aku masih mengingatinya
kerana aku takkan mampu menyayangimu
sepenuh hati bila namanya masih di hati
dan ia tak adil untukmu..

sesekali bila rindu itu menggamit
terasa ingin ku berlari menemuimu
ingin ku tatapi wajahmu
inginku dengari suaramu
terasa seperti waktu itu juga
ingin ku luahkan segalanya padamu
namun apa yang ku pegang selama ini
takkan sesekali ku langgari
walau hati teramat sakit
kerana..aku seorang wanita..
hanya pada Allah tempat ku mengadu
ku luahkan dan ku serahkan segalanya padaNya..
moga ku diberi petunjuk..
dan setiap urusanku dipernudahkan,insyaALlah
amin..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 19-05-06 21:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

irhanan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24445
Posting: 34
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 14:41


apakah kedatangan rindu pada kali ini
membawa khabar dusta...
memberitakan sesuatu yang perit
untuk diterima...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irhananProfil   Hantar PM kepada irhanan   Quote dan BalasQuote

syuk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6091
Posting: 53
Dari: ~~Mahligai Kasih~~

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 15:01


Bila jodoh ditakdirkan..kita tak akan terpisah lagi ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukProfil   Hantar PM kepada syuk   Pergi ke syuk's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 16:22


:):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 16:25


ada 2 orang tengah duduk menjawab pantun agaknya..:)

"ManuSIA AkaN BERciNTA lagi DI sYURga; TEMPat pertaMA yang melahIRKAN cINta. KetiKA ITU lah Fitrah MENJAdI aNUGERah !"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-06 16:34


amboi jiwangnya..hehe...tak malu ke??hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-05-06 00:47


uishh...jiwang sey... :-P


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 20:41


duhai pencipta alam...pencipta diriku
haruskah diriku mengadu lara hati ini...
begitu hebatnya dugaan yang aku hadapi
hingga suatu ketika aku hampir tersungkur
lemah......

aku hanyalah insan kerdil
punya perasaan.......
kini seluruh jiwaku bagaikan hancur
tatkala menerima dugaan ini
mampukah aku hadapinya???

wahai insan yang bergelar manusia
mengapa harus ada diantara kita
mencipta dan memusnahkan segalanya..
dikala bahagia menapak di hati
bermula kisah mengusik jiwa
dikala kasih sayang beraja
bermula perasaan hina menerpa....
mengapa harus terjadi???
mengapa??
mengapa??
mengapa??

persoalan demi persoalan
namun kubuntu memikirkan jawapan....
lantas ku tadah tangan...
berseru agar diberi ketenangan....
usahlah dikhianati perhubungan yang terjalin
usah disakiti hati insan lain
tapi mampukah aku hadapinya....
ahh...begitu payah untuk ku mengenali...
hukum dan adat didunia ini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 15:17


Pada 20-03-06 10:27 , TengkuHaiqal posting:

!!! QUOTE !!!

Bingit telingaku
tatkala menerjah arus dunia
yang seakan
tak pernah menjanji
walau sekelumit bahagia..
kutatap gambar wajah itu
ku cuit hidungnya
ku belai rambutnya
lalu aku tersenyum sendirian
bagaimana mungkin
untuk ku berpaling
dari senyuman manis
yang setia menemani
bibir merahmu itu...
sedang matamu
sentiasa saja mengungkap padaku
kalimah-kalimah rindu
yang tak pernah mampu
untuk aku abaikan
Sayangku Nurain..
meski kita terpisah oleh
lautan luas tak terduga
jarak masa yang sepertinya
tak berpenghujung
yakinlah dirimu
hatiku masih di situ..
:-) :-)



hatiku masih disitu.
hatimu agaknya dimana ye..

berkerut wajah di hujung layar
mencari petanda dicelah malam
nah , berkelip-kelip api menara
memberi ilham pada juragan
layar dibuka sauh diangkat
jalan yang terang sudah tertulis
moga benar jujur sejati
pelayaran ini akan berlabuh
di pelabuhan hatimu yang tenang dan suci

hehe ..tak ada kaitan dengan "nurain" diatas dan sewaktu dengannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-02-07 16:17


Pada 26-05-06 14:41 , irhanan posting:

!!! QUOTE !!!

apakah kedatangan rindu pada kali ini
membawa khabar dusta...
memberitakan sesuatu yang perit
untuk diterima...


hatiku masih di situ..
kiranya menanti sesuatu yang tak pasti..
bila aku lelah dan ingin berhenti..
berpalinglah dari mata hati..
kerana hatiku bukan di situ lagi..

;-) ;-) ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-02-07 19:45


waduh2...jiwang bangat seh...


berserahlah kepada tuhan ,sesungguh nya dia lebih mengatahui siapa pasangan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102252 saat. Lajunya....