Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: artis sekarang dah terlalu melampau!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» artis sekarang dah terlalu melampau!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh artis sekarang dah terlalu melampau!!!!

illitasnim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21574
Posting: 38
Dari: Perak

qatar  


posticon Posting pada: 17-03-06 22:43


Assalamualaikum...ana nak meluahkan perasaan pasal artis-artis sekarang dah terlalu melampau bab pakaian-pakaian mereka Perasan tak? Contohnya macam baru-baru ni kat anugerah bintang popular pakaian semua macam artis Hollywood.. Dah tak boleh beza antara orang islam dengan bukan islam. Masya Allah!! Macam tu la contoh yang mereka tunjukkan belia-belia sekarang...Dunia akhir zaman beginilah..mughanni(penyanyi) akan disanjung-sanjung..tapi kalau tanya bab tokoh dan ulama-ulama islam semua buat muka blur...apa cerita?Apa pendapat sahabat semua? :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For illitasnimProfil   Hantar PM kepada illitasnim   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-03-06 22:45


itulah dia Islam HadHari... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 23:07


hmm.. sedih nya mengenangkan umat Islam sekarang.. saya ni tak la alim sangat.. tapi.. Alhamdulillah.. masih tau yang mana haram yang mana halal..

p/s: dah lama saya tak posting kat sini.. banyak nya isu2 menarik ye.. saya pun masa fom four suka bincang2 dengan ustaz saya.. tentang isu2 semasa.. tapi tahun ni, ustaz tu dah pindah ke Kelantan.. apa pun, saya akan sentiasa ingat pesan ustaz saya.. "Kalau bukan kita, siapa lagi".. (^_^)
[ Telah diedit oleh: gingie pada 17-03-06 23:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-06 00:47


Emmm. dan'uzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 18-03-06 03:40


ALAH...JUMPO KOYAK BAJUNYA itu...........

WAHAHAHAHAHAHAHA.......................

lepas itu BOM MAJLIS TU...............

SENANG CERITA................

WAHAHAHAHAHAHAHA

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-06 09:34


inilah islam hadhari yang dinanti-nanti...
kat terengganu pun dah jadi teruk!!
MasyaAllah..
dulu kalau nak jumpa orang tak pakai tudung,punyelah susah...
sekarang, bersepah...
siapa nak islam macam ni!!!!
islam hanya pada nama..
FATIMAH,AISYAH,ZAINAB,KHADIJAH...yang dulu satu nama yang agung, kini nama tu hanya jadi pemilik kepada si gadis yang beragama islam hanya pada nama, bukan pada akhlak dan pakaian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

nuARCz
Warga Rasmi
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23436
Posting: 1
Dari: shah alam

brunei  


posticon Posting pada: 18-03-06 10:23


Pada 18-03-06 09:34 , nurirshad posting:

!!! QUOTE !!!

inilah islam hadhari yang dinanti-nanti...
kat terengganu pun dah jadi teruk!!
MasyaAllah..
dulu kalau nak jumpa orang tak pakai tudung,punyelah susah...
sekarang, bersepah...
siapa nak islam macam ni!!!!
islam hanya pada nama..
FATIMAH,AISYAH,ZAINAB,KHADIJAH...yang dulu satu nama yang agung, kini nama tu hanya jadi pemilik kepada si gadis yang beragama islam hanya pada nama, bukan pada akhlak dan pakaian...


indah hanya ada pada nama and luaran sahaja,tetapi hati tak.... :-di

tapi macam mana kalau artis tu ada 2 perwatakan,dressing yang ala kebaratan hanya untuk tuntutan sebgai artis,tetapi bila satu masa,dia bertudung balik dan jaga aurat....maksudny,hanya di depan kamera sahja berpakaian tak tutup aurat,tapi,sebalikny bila dbelakang kamera.sila beri komen... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuARCzProfil   Hantar PM kepada nuARCz   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 22:47


baju tak cukup kain.
make up macam pontianak.
banyak yang palsu..rambut palsu, bulu mata palsu.
kuku cacat, kerana dicat.
nak meniru gaya barat, diri turut sama tersesat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 23:13


lempang saja artis2 ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-06 23:58


biasa la kan..
kata islam hadhari,ikut saja la "perubahan2" tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 00:24


assalamualaikum
betul melampau. sekarang ni fesyen berkemban dan tunjuk dada dan badan dah macam perkara biasa. tak sanggup nak tengok. kalau dulu, kalau ada artis pakai baju seksi, mesti ada komen dr wartawan yang agak pedas dan pedih, sebab budaya tu bukan budaya MELAYU+ISLAM yang penuh dengan nilai2 ketimuran dan Islamic. tapi sekarang ni dunia dah terbalik, balik semula ke zaman batu yang tak cukup kain nak buat baju. tu semua budaya omputeh.one more thing,dinasihatkan tak payahlah baca berita2, majalah2 picisan dan gossip tentang artis seperti mangga, pancaindera, bi-pop dll. tak membina minda lansung dan banyak aurat yang terdedah, tu boleh buat hilang ingatan tu ( boleh sampai tahap gila :di ) lagipun kisah2 mengumpat orang dan memfitnah ni, tak ada faedah pun nak baca..takut2 berita2 tu , kita pun sama-sama dapat saham,menanggung dosa memfitnah orang.

doakanlah mereka dapat hidayah, tak mustahil..mereka boleh jadi artis2 yang berhijrah macam wardina, farah (penyanyi lagu bagaikan puteri), noorkumalasari, erma fatima (dulu dialah yang anti tudung dan imej Islam) dll.
moga2 Allah kekalkan hidayah dalam hati kita juga. ameen

wallahua'lam


-----------------
Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan Selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memilki arasy yang agung. At-Taubah:129
[ Telah diedit oleh: blueberry_strawberry pada 30-03-06 00:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 00:35


Pada 29-03-06 23:13 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

lempang saja artis2 ini


hehe


-----------------
Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan Selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memilki arasy yang agung. At-Taubah:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

warisan_lading
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22434
Posting: 57
Dari: melaka

Kedah  


posticon Posting pada: 30-03-06 02:23


Kami cari rezeki halal......

Kami tak dengki kat orang.......

kami tak buat salah........

Kita masyarakat Malaysia kita demokrasi......

Malaysia Boleh.............

............................................................................................................

Hmmmm......siapa yang tak pernah dengar ada artis kita cakap begini....


Bohong tu Kalau tak pernah degar langsung................


Well tanya diri.....tengok la tv.......hehehehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For warisan_ladingProfil   Hantar PM kepada warisan_lading   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 02:48


:-) Assalamualaikum....


Mereka tunjuk belang kerana ramai yang sokong mereka,bila ditangkap jabatan agama sampaikan pihak menteri campur tangan,siapa tak bangga kan...
Ramai pulak yang berhabis duit vote mereka untuk dapat anugerah,untuk menang..lagi mereka naik tocang...
Majalah,akhbar2 harian...pasal artis nak kahwin ke..gosip ke..cuba tengok kat muka depan..macam artis tu pemimpin pulak....
Artis jadi begitu sebenarnya kerana masyarakat kita jugak...masyarakat yang terlampau taksub pada hiburan..terlampau agungkan artis...artis dijadikan idola..apa yang mereka buat semua jadi betul( walau terang2 salah)...

Salah siapa???????


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-06 02:52


Biarlahkan saja mereka tu.. Semua dah besar, dah matang... Dah ada didikan agama.. Dah boleh fikir baik dan buruk, mereka nak juga join dunia tu.. Let it go.. Kita tegur tak nak dengar, terpulang .. Ada hikmahnya penjualan VCD cetak rompak ni berleluasa kan? Hm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-06 03:17


orang kita masih dibuai mimpi dunia...masing2 buat tak tahu tentang kehidupan yang abadi, sedangkan mereka tahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 04:00


doalah agar mereka kembali kepada pangkal jalan....

p/s: macam mana artis boleh kata nak dijadikan role model...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 30-03-06 07:18


Pada 30-03-06 04:00 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

doalah agar mereka kembali kepada pangkal jalan....

p/s: macam mana artis boleh kata nak dijadikan role model...


mari sama-sama doa.............

boleh..artis nasyidlahhhhh :lol:


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23742
Posting: 98
Dari: bumi Allah S.W.T. yang tercinta

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 08:01


Assalamualaikum..

dunia dah akhir zaman...

doa lah supaya sinar islam kembali bersinar seluruh dunia terutama Malaysia...

kadang-kadang teringin nak kembali ke zaman rasulullah S.A.W. dengan cahaya islam yang terang-benderang...

sedih tengok dunia sekarang..

Allah Maha Mengetahui..

Wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiyahProfil   Hantar PM kepada ummusafiyah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-06 09:07


eleh...luaran cakap tak suka artis, tapi dengar jugak lagu2 mereka, Kalau ada anugerah AIM/ ABP, konfem tak tinggal....apa kes???

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 30-03-06 22:37


tsumawi..... he...he... puja makhluk sangat nanti tahu la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 30-03-06 22:38


ana terperasan... penyanyi lagu islam hadhari kat tv tu free hair... heheheheheh... ada mesej tu....


tanya dr M tentang islam hadhari... teringin nak dengar komen beliau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 30-03-06 22:40


artis sekarang suka tunjuk ketiak... wakakakak... tak tahu malu....

lagi malu laki vip tapi bini berkemban saja... kampung betul....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

akh_fil_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14604
Posting: 33
Dari: manir

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-03-06 23:42


memag dah rhalit zaman sekarang artis berpakaian begitu...tapi sebenarnya bagi yang nampak tu adalah panduan kepada kita...adakah orang seperti ini yang nak kita ikut..ataupun golongan beragama?salah satu benda yang disebarkan secara berleluasa untuk meracun pemikiran umat islam ialah muzik..jadi sama-sama kita doakan agar umat islam hari ini dibuka hati untuk menjauhi benda ni semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For akh_fil_islamProfil   Hantar PM kepada akh_fil_islam   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 31-03-06 00:23


aku menulis bukan kerna nama..kerana sifat kasih..kasih pada semua...????

kasih pekebenda....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 00:26


Pada 31-03-06 00:23 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

aku menulis bukan kerna nama..kerana sifat kasih..kasih pada semua...????

kasih pekebenda....


nmerepek...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 00:32


artis oo artis.....entah la, apa nak jadi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 02:07


artis dikatakan idola remaja?hancussss dunia.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 31-03-06 10:38


TAPI ARTIS NASYID TAKPO.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-06 10:43


tapikan dari kita dok kutuk mereka, baik kita pikirkan cara bagaimana nak atasi masalah ni. betul tak? contoh yang aku bagi kat sini:pulaukan dulu lagu2 mereka, jangan beli album2 mereka. dengan ni mereka tak dapat lagi nak cari makan, betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

smiley_gurlz
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13676
Posting: 13
Dari: Selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 12:08


setuju dengan semua pendapat kat atas..
artis sekarang dah makin teruk..
begitu ke nak jadi idola?
xpyh la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For smiley_gurlzProfil   Hantar PM kepada smiley_gurlz   Quote dan BalasQuote

ika_3004
Warga Rasmi
Menyertai: 24.03.2006
Ahli No: 23696
Posting: 19
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-06 12:39


setuju juga dengan pendapat semua..masalah sosial mkin menjd2..cabaran semakin banyak..doakn sluruh umat islam berganding bahu dan slmtkn remaja2 islam..bila mliht masalah sosial yang mlande msyrkt,jadi tkut memikirkn bgimane kita di masa hdpn..doa banyak-banyak agr kita semua dapat HUSNUL KHATIMAH..moge2 mereka dan kita semua sempat bertaubat dan cari cintaNya before kita mnemui ajal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika_3004Profil   Hantar PM kepada ika_3004   Quote dan BalasQuote

stay_kiut
Warga Rasmi
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23633
Posting: 18
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 12:54


Pada 17-03-06 22:45 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

itulah dia Islam HadHari... :-(


anta kata gni sebab tak menyokong islam hadhari ke?saya rasa prinsip yang ada di dalamnya dah bagus.memang elok dah.......tapi kita mungkin perlu memantau pelaksanaannya...


-----------------
stay cumellll.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For stay_kiutProfil   Hantar PM kepada stay_kiut   Quote dan BalasQuote

tunjang
Warga Rasmi
Menyertai: 30.03.2006
Ahli No: 23839
Posting: 2
Dari: sri gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-06 14:13


artis2 tu tak payah la nak di jadikn contoh...zaman dulu ke..sekarang ke...sama saja kalau dah nama artis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tunjangProfil   Hantar PM kepada tunjang   Quote dan BalasQuote

tunjang
Warga Rasmi
Menyertai: 30.03.2006
Ahli No: 23839
Posting: 2
Dari: sri gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-06 14:16


siapa penyokong Islam hadhari tu???Islam wajibkn wanita pakai tudung tapi Islam hadhari bagi pilihan nak pakai ke tak...yang mana ada dalam Quran?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tunjangProfil   Hantar PM kepada tunjang   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 14:51


tak tau nak cakap la...
dah tau mereka idola masyarakat,so pandai2 la tunjuk akhlak yang baik...pttnye artis dan media bersatu,tunjukkan contoh teladan yang baik...bukan semua artis..tapi kebanyakannya..
boleh bilang dengan jari tangan,artis yang pakai tudung..
pikir2kan lah wahai artis...kita bukan hollywood...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 10:41


salam..
nak membina biah solehah entah berpa kerat saja.... yang nak meruntuhkan pulak berjuta-jta lemon....
masyarakat dah menerima gaya hidup mereka... dan jangan pelik kalau ustaz2 dan ustazah2 pun sentiasa mengikuti perkembangan artis2 kesayangan mereka ni... dan tak lupa juga penceramah2 yang menyelitkan lirik2 lagu artis2 ni dalam ceramahnya... maknanya, penceramah tu tau la lagu tu, dan kenal siapa penyanyinya... dan bukan perkara pelik juga kalau disebut nama artis dalam ceramahnya... dan cara sebutannya seolah-olah bangga dengan artis tersebut...

nak buat macam mana... manusia tak boleh teruskan hidup kalau tak sayang artis...

kita yang ada kesedaran ni, sama-sama 'bakar' cara hidup yang macam ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 18:04


assalamualaikum,

saya menyokong apa yang saudara dan saudari cakap..
sekarang ini, masyarakat banyak mementingkan hiburan..
sepatutnya pemimpin kita perlu mengambil inisiatif terhadap permasalahan ini..saya memang tidak suka dengan sistem pemerintahan negara kita, hukum islam tidak mahu dijalankan tetapi hukum barat diguna pakai..

p/s : yang baik datangnya dari Allah s.w.t. yang salah datangnya dari diri saya sendiri, jika ada kesilapan sila beri tunjuk ajar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

stay_kiut
Warga Rasmi
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23633
Posting: 18
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 12:00


Pada 31-03-06 14:16 , tunjang posting:

!!! QUOTE !!!

siapa penyokong Islam hadhari tu???Islam wajibkn wanita pakai tudung tapi Islam hadhari bagi pilihan nak pakai ke tak...yang mana ada dalam Quran?


maafkan saya.......saya hanya setuju dengan apa yang ada dalam prinsip islam hadhari....10 prinsip yang ada dalam islam hadhari jika betul-betul dilaksanakan insyaAllah akan membawa kita kepada negara yang maju dan dicontohi oleh negara lain terutama negara islam....

yang baik kita ambik,yang bertentangan dengan ajaran islam kita tapis..


-----------------
stay cumellll.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For stay_kiutProfil   Hantar PM kepada stay_kiut   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 12:35


Pada 29-03-06 23:13 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

lempang saja artis2 ini



kejam bebenor lah pula a.k.a. tak berani pun nak buat macam tu!
tapi kalau ana jumpa ana ludah saja...kat tepi mereka!


-----------------
Menangkanlah Kaum Muslimin,
Hancurkanlah Kaum Musyrikin!


Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

hakimlaw
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23856
Posting: 16
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-06 13:02


apa-apa pun kita kena tengok hadith dimana RASULULLAH pernah bersabda yang bermaksuk.Islam itu dagang dan ia akan kembali menjadi dagang.au kama kola RASULULLAH.jadin disini dapatlah kita simpulkan bahawa sesiapa yang mengamalkan islam itu dianggap pelik.marilah sama-sama kita kembali kepada ajaran islam yang sebenar.janganlah kita suka mengambil sikap ambil separuh2.TAKBIR!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimlawProfil   Hantar PM kepada hakimlaw   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-04-06 13:07


mudah-mudahan mereka mendapat hidayah dr Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 14:32


masing2 dah besar panjang...ada akal yang Allah dah kurniakan untuk berfikir....apa boleh buat kalau dah diri sendiri yang nak macam itu...
sendiri mahu ingat laaa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 15:51


baik artis lelaki ke perempuan ke..yang tunjuk alim ke..yang tak tunjuk alim ke...SEMUA SAME saja..KERJA MENYESATKAN ORANG ISLAM....SIAP LA KAU NANTI kat AKHIRAT.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 16:28


Doakan mereka agar kembali ke Jalan yang di Redhai...ini lebih baik dari mengata....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 12:11


Pada 05-04-06 16:28 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Doakan mereka agar kembali ke Jalan yang di Redhai...ini lebih baik dari mengata....


setuju...

yang menjadi masalah adalah artis sekarang ni terlalu diagungkan.. setiap hari mesti ada berita mengenai artis... dan kelakuan artis yang terlalu kebaratan itulah yang menjadi perhatian dan ikutan anak-anak muda sekarang...kesedaran dalam diri mereka tentang islam dah menjadi terlalu bermalah...


-----------------
when successes turn a person's head, he is actually facing the failure.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 12:22


hmm.entah la...tak insaf-insaf lagi...bila Allah dah murka baru nal nyesal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 13:13


Pada 17-03-06 22:43 , illitasnim posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...ana nak meluahkan perasaan pasal artis-artis sekarang dah terlalu melampau bab pakaian-pakaian mereka Perasan tak? Contohnya macam baru-baru ni kat anugerah bintang popular pakaian semua macam artis Hollywood.. Dah tak boleh beza antara orang islam dengan bukan islam. Masya Allah!! Macam tu la contoh yang mereka tunjukkan belia-belia sekarang...Dunia akhir zaman beginilah..mughanni(penyanyi) akan disanjung-sanjung..tapi kalau tanya bab tokoh dan ulama-ulama islam semua buat muka blur...apa cerita?Apa pendapat sahabat semua? :-|


Assalamualaikum...
hati-hati dengan penggunaan MasyaAllah...
Sebenarnya istilah "MasyaAllah" bermaksud "Apa yang diingini berlaku oleh Allah". Jika kita berucap sedemikian di dalam situsi yang buruk, seolah-olah, kita membenarkan situasi tersebut dan mengatakan ianya adalah ketentuan Allah.

Jadi pengunaan MasyaAllah ketika berhadapan dengan situasi yang tidak elok adalah salah dan tidak digalakkan. yang patut kita lafaz ialah
"Astagfirrullahhalazim" (Aku memohon ampun kepadamu Ya Allah) ataupun "Innalillah" (Kepada Allah kita kembali).

p/s:sekadar peringatan bersama...
Wallahu A'lam...


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 06-04-06 14:28


thank you 4 di info

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 06-04-06 14:45


artis2 ni susah nak ckplah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

lebah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20760
Posting: 64
Dari: Fac Sc, UMKL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 17:18


apa yang berlaku semuanya itu menunjukkan bahawa kita sedang berada di akhir zaman dan dunia yang kita kecapi ini sudah menuju diambang kiamat.

Diantara hampirnya kiamat adalah berlaku tanda-tanda kiamat kecil dan sebahagian daripadanya adalah:

.....Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang....

Diriwayatkan dari Abu Hurairah lah.a. "Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah akan muncul pakaian-pakaian wanita dan apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang."


-----------------
iCaM SeLaMat
"kalau kita boleh tunaikan apa yang allah mahu, nescaya allah akan tunaikan pula apa yang kita mahu".(H.Riw At-Tabrani)


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebahProfil   Hantar PM kepada lebah   Quote dan BalasQuote

imanimtiaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15548
Posting: 32
Dari: selangor

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 20:13


saya setuju dengan pandangan sahabat semua: masyarakat hari ni yang terlalu mengagung2 kan artis sampai artis2 ni besar kepala,, sedarlah mereka ni langsung tak layak jadi role-model kepada masyarakat.

opsss,,, agak2 la bagaimana nak bagi artis2 yang tak sedar diri ni baca pandangan kita semua ni ye,, kikikiki,, :-)

--------kalimah ALLAH akan tertegak sampai bile2, insya Allah------

Bookmark and Share

    


  Member Information For imanimtiazProfil   Hantar PM kepada imanimtiaz   Pergi ke imanimtiaz's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 06-04-06 20:53


Pada 06-04-06 20:13 , imanimtiaz posting:

!!! QUOTE !!!

saya setuju dengan pandangan sahabat semua: masyarakat hari ni yang terlalu mengagung2 kan artis sampai artis2 ni besar kepala,, sedarlah mereka ni langsung tak layak jadi role-model kepada masyarakat.

opsss,,, agak2 la bagaimana nak bagi artis2 yang tak sedar diri ni baca pandangan kita semua ni ye,, kikikiki,, :-)

--------kalimah ALLAH akan tertegak sampai bile2, insya Allah------



berapa kerat la artis yang tahu wujudnya portal ukhwah... dan bape kerat pula yang sanngup log in portal ni...agak2nya ada ke? :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 21:43


macam-macam la dunia sekarang ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 07-04-06 08:32


ish2

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

pejuang_syahid
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2006
Ahli No: 24114
Posting: 4
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 09:55


Ikhwah fillah yang dihormati....
kita dah menyedari bahawa kadar kerosakan masyarakat Islam negara kita ini dah sampai tahap melampau-lampau...jadi sangat malanglah kalau kita hanya mengeluh kemudian tak berbuat apa-apa...pasal isu ini memang kita sedia maklum dengan buruknya akhlak para artis....tapi cuba persoalkan diri kita berapa banyak dah usaha kita cuba nak halang budaya buruk mereka ini dari menyerap ke dalam hati diri kita maupun keluarga kita...berapa banyak kat rumah kita ada astro lagi???sedangkan kita tau itu jelas2 datang dari yahudi..itulah punca kemaksiatan dalam rumah..tapi kita hanya salahkan orang lain sampaikan diri sendiri punya kesalahan tak nampak..so kalau orang yang nak perjuangkan Islam pun macam ini perangainya..tak hairan kalau satu hari nanti negara kita akan dilanda bala...rujuk surah Al-Anfal ayat 25 dan juga surah At-Taubah ayat 24.....sekian



    -----------------
    Allah tujuan kami,
    Rasullah pemimpin kami,
    Al-Quran panduan kami,
    Al-jihad jalan hidup kami,
    Mati di jalan Allah cita-cita


    Bookmark and Share

        


      Member Information For pejuang_syahidProfil   Hantar PM kepada pejuang_syahid   Quote dan BalasQuote

    mieIKIM
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 02.04.2006
    Ahli No: 23916
    Posting: 318
    Dari: Anyway UnAvailable

    italy   avatar


    posticon Posting pada: 11-04-06 16:55


    tak perlu lempang,bunuh saja.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

    jutawanmuslimah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 07.12.2005
    Ahli No: 20900
    Posting: 1561
    Dari: UPM

    Selangor  


    posticon Posting pada: 11-04-06 16:55


    bunuh hukumannya gantung sampai mati...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

    Daeng_Jati
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 17.02.2004
    Ahli No: 7336
    Posting: 9704
    Dari: UKM, Bangi

    brunei   avatar


    posticon Posting pada: 11-04-06 17:01


    pernah berlaku dulu, hukuman gantung dijalankan.tapi orang tu tak mati.jadi dia dibebaskan setelah menjalani hukuman.selepas itu wujudlah hukuman gantung sampai mati

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

    jutawanmuslimah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 07.12.2005
    Ahli No: 20900
    Posting: 1561
    Dari: UPM

    Selangor  


    posticon Posting pada: 11-04-06 17:02


    o ye ke??haha..tak pernah tau pun..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

    tasbih_30
    WARGA SETIA
    Menyertai: 27.02.2006
    Ahli No: 23040
    Posting: 1952
    Dari: PERAK

    congo  


    posticon Posting pada: 11-04-06 17:33


    betul tu..jangan tak percaya pula...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

    akasia
    WARGA SETIA
    Menyertai: 21.03.2006
    Ahli No: 23581
    Posting: 754
    Dari: bandar minyak bumi kenyalang

    NegeriSembilan   avatar


    posticon Posting pada: 11-04-06 21:45


    ermmmmmmm... sula saja artis2 yang tak bermaruah

    Bookmark and Share

        


      Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

    jutawanmuslimah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 07.12.2005
    Ahli No: 20900
    Posting: 1561
    Dari: UPM

    Selangor  


    posticon Posting pada: 11-04-06 23:40


    ingat senang ke nak sula...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

    tasbih_30
    WARGA SETIA
    Menyertai: 27.02.2006
    Ahli No: 23040
    Posting: 1952
    Dari: PERAK

    congo  


    posticon Posting pada: 12-04-06 00:09


    apa yang susahnya ,,,

    Bookmark and Share

        


      Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

    Daeng_Jati
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 17.02.2004
    Ahli No: 7336
    Posting: 9704
    Dari: UKM, Bangi

    brunei   avatar


    posticon Posting pada: 12-04-06 00:11


    tasbih Kenapa awak tak cukup 101 ? memang 30 saja ke?

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

    jutawanmuslimah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 07.12.2005
    Ahli No: 20900
    Posting: 1561
    Dari: UPM

    Selangor  


    posticon Posting pada: 12-04-06 00:11


    yela...kat negara kita ada ke hukuman sula??

    Bookmark and Share

        


      Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

    tasbih_30
    WARGA SETIA
    Menyertai: 27.02.2006
    Ahli No: 23040
    Posting: 1952
    Dari: PERAK

    congo  


    posticon Posting pada: 12-04-06 00:20


    Pada 12-04-06 00:11 , jutawanmuslimah posting:

    !!! QUOTE !!!

    yela...kat negara kita ada ke hukuman sula??



    memang la tak ada...huhuhu.... tapi bukan lah susah sangatkan....huhu :-di



    tasbih saya 30 sebab ikut ibu..... :-di

    Bookmark and Share

        


      Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

    Daeng_Jati
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 17.02.2004
    Ahli No: 7336
    Posting: 9704
    Dari: UKM, Bangi

    brunei   avatar


    posticon Posting pada: 12-04-06 00:22


    orang dulu-dulu mungkin ada hukuman sula..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

    tasbih_30
    WARGA SETIA
    Menyertai: 27.02.2006
    Ahli No: 23040
    Posting: 1952
    Dari: PERAK

    congo  


    posticon Posting pada: 12-04-06 00:35


    dulu,kini dan selamanya

    Bookmark and Share

        


      Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

    muslim_boy
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 26.03.2006
    Ahli No: 23728
    Posting: 142
    Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 22-04-06 13:59


    betul tu,
    kita hendaklah mengikut syariat islam
    kalau negara kita mengikut hkuman seperti zaman Rasulullah s.a.w kan bagus
    tengok seperti kat makkah ke,
    barulah aman negara
    betul tak?

    Bookmark and Share

        


      Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

    zarimi
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 15.04.2006
    Ahli No: 24209
    Posting: 77
    Dari: pahang

    Pahang  


    posticon Posting pada: 22-04-06 21:33


    em cuba tanya ibnu_musa...bagaimana nak buat kalau mereka jadi begitu...nak jatuhkan sebarang hukuman tak boleh jugak sebab semuanya dari pemimpin

    berjuang kerana islam selamanya....allahu akbar

    Bookmark and Share

        


      Member Information For zarimiProfil   Hantar PM kepada zarimi   Quote dan BalasQuote

    ilahnurani
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 25.12.2005
    Ahli No: 21425
    Posting: 164
    Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

    Pahang   avatar


    posticon Posting pada: 19-05-06 10:34


    Pada 18-03-06 03:40 , hanggukkau posting:

    !!! QUOTE !!!

    ALAH...JUMPO KOYAK BAJUNYA itu...........

    WAHAHAHAHAHAHAHA.......................

    lepas itu BOM MAJLIS TU...............

    SENANG CERITA................

    WAHAHAHAHAHAHAHA



    setuju!!!!
    hehe......


    -----------------
    Love GOD Care for Others....:-)

    Latahzan_ilahnurani.blogspot.com


    Bookmark and Share

        


      Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

    kamalhisyam
    WARGA SETIA
    Menyertai: 10.06.2003
    Ahli No: 1259
    Posting: 526
    Dari: dari satu tempat ke satu tempat

    Pahang   avatar


    posticon Posting pada: 19-05-06 10:36


    dah tak rasa mereka tu manusia....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

    imtihan_insyirah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 07.04.2006
    Ahli No: 24051
    Posting: 732
    Dari: Darul Ehsan

    Selangor   avatar


    posticon Posting pada: 19-05-06 11:26


    Pada 12-04-06 00:11 , jutawanmuslimah posting:

    !!! QUOTE !!!

    yela...kat negara kita ada ke hukuman sula??


    hukuman sula tu terlalu kejam. Islam dah gariskan hukuman hudud. itulah sebaik2 hukuman dan berperikemanusiaan. ada kajian sains mengatakan, hukuman2 yang manusia buat seperti gantung sampai mati, hukuman kejutan eletrik dll tu semuanya kejam. tapi pihak kafir yang amalkan hukuman tu (yang tak sedar mereka tu sebenarnya yang kejam), boleh menuduh hukuman Islam itu kejam. dan saya pernah baca artkel tentang hikmah sembelihan dalam islam. hikmah disuruh menggunakan pisau yang tajam semasa menyembelih binatang itu supaya tak menyakitkan binatang. bayangkan kalau gunakan pisau tumpul, mestilah perit dan sakit. betul tak? hikmah disebut bismillah semasa menyembelih juga kerana ayat mulia bismillah itu dari segi sainsnya, akan menyebabkan binatang yang disembelih itu tak terasa sakit (ia berkaitan dengan sistem saraf). jika nak dibandingkan dengan cara yang diguna pihak kafir iaitu membunuh bintang dengan arus eletrik, lemaskan dalam air, hentak di kepala.. dan lain2..terlalu besar kezaliman dan kejamnya. Masya Allah

    pernah ada ura2 cadangan suruh kerajaan nak buat hukuman potong kemaluan lelaki bagi yang merogol dan membunuh. ikut saja hukum hudud kan senang? sebat 100X bagi perogol yang belum kahwin dan rejam sampai mati untuk yang dah kahwin. setiap satu hukuman mengandungi hikmah yang kita saja tak tahu, tapi Allah Maha Mengetahui.

    bagaimanakah masalah2 sosial dan maksiat akan berkurangan andainya langkah penyelesaian yang dibuat seperti tak bersungguh2 dilakukan? bagai melepas batuk di tangga. contohla ye. hukuman untuk penzina, denda saja. ada duit boleh bayar. esok2, boleh berzina lagi sebab duit boleh dicari. untuk mencuri, penjara atau denda. kalau yang membunuh penjara seumur hidup...
    orang pun tak takut nak buat benda-benada jahat sebabnya hukuman yang dikenakan sangat 'baik' dan best

    Islam juga agama yang syumul. kita saja yang tak nampak atau buat-buat tak nampak.
    moga kita sentiasa termasuk dalam golongan yang dibukakan matahati oleh Allah. ameen

    wallahua'lam


    -----------------
    ALLAH IS ENOUGH FOR ME
    [ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 19-05-06 11:56 ]


    Bookmark and Share

        


      Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

    imtihan_insyirah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 07.04.2006
    Ahli No: 24051
    Posting: 732
    Dari: Darul Ehsan

    Selangor   avatar


    posticon Posting pada: 19-05-06 11:45


    ana kagum dengan jalan cerita syukur 21. dalam kekayaan dan kemajuan, masih tak melupakan Allah dan dan syariat Islam. itulah yang dinamakan negara Islam yang sebenarnya. memang cerita syukur 21 itu sekadar satu cerita saja.. tak wujud di alam nyata. namun tak mustahil ia akan berlaku. (bila agaknya kan? )

    Bookmark and Share

        


      Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

    atie82
    WARGA SETIA
    Menyertai: 15.12.2004
    Ahli No: 13074
    Posting: 1080
    Dari: Papar,[email protected]

    Sabah  


    posticon Posting pada: 19-05-06 13:46


    Assalamualaikum wwt...

    Bila tengok kat majalah,surat khabar mahupun kat TV..Terasa malu dan menyampah pulak..

    Mana tak nya..MEMAKAI pakaian terdedah sana sini dilakukan oleh artis beragama islam...issh mereka ini dah hilang malu agaknya...pegangan hidup dah tiada..apa nak jadi :-o :-o :-o


    -----------------
    The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


    Bookmark and Share

        


      Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

    pengembara707
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 21.12.2005
    Ahli No: 21299
    Posting: 70
    Dari: di planet yang ketiga

    blank   avatar


    posticon Posting pada: 19-05-06 16:28


    !!! QUOTE !!!

    nuARCz posting:Pada 18-03-06 09:34 ,


    tapi macam mana kalau artis tu ada 2 perwatakan,dressing yang ala kebaratan hanya untuk tuntutan sebgai artis,tetapi bila satu masa,dia bertudung balik dan jaga aurat....maksudny,hanya di depan kamera sahja berpakaian tak tutup aurat,tapi,sebalikny bila dbelakang kamera.sila beri komen... :-)


    Adakah boleh yang hak bercampur dengan batil?
    Jika seseorang itu berlakon dengan memakai bikini,
    lepas tu habis berlakon tutup aurat balik,
    kan semacam seperti berpura-pura.

    Tuntutan artis macam begitu kah?
    Patutlah apabila pemikiran barat dijadikan sebagai satu tahap piawaian ke atas semua bidang, menyebabkan semua yang datang dari barat adalah baik?

    tidak salah mengikut budaya ilmu mereka, walhal pada zaman gelap eropah dahulu, mereka juga mengikut budaya ilmu umat islam ketika itu.    
    Waalahualam.


    -----------------


    Catatan Saya


    Bookmark and Share

        


      Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

    syahadah_muslimah
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 25.04.2005
    Ahli No: 16078
    Posting: 106
    Dari: kualakangsar

    Perak  


    posticon Posting pada: 20-05-06 02:28


    pelik tapi benar :(


    -----------------

    [ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 20-05-06 02:29 ]


    Bookmark and Share

        


      Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

    muslim_boy
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 26.03.2006
    Ahli No: 23728
    Posting: 142
    Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 09-07-06 15:50


    Pada 19-05-06 16:28 , pengembara707 posting:

    !!! QUOTE !!!

    !!! QUOTE !!!

    nuARCz posting:Pada 18-03-06 09:34 ,


    tapi macam mana kalau artis tu ada 2 perwatakan,dressing yang ala kebaratan hanya untuk tuntutan sebgai artis,tetapi bila satu masa,dia bertudung balik dan jaga aurat....maksudny,hanya di depan kamera sahja berpakaian tak tutup aurat,tapi,sebalikny bila dbelakang kamera.sila beri komen... :-)


    Adakah boleh yang hak bercampur dengan batil?
    Jika seseorang itu berlakon dengan memakai bikini,
    lepas tu habis berlakon tutup aurat balik,
    kan semacam seperti berpura-pura.

    Tuntutan artis macam begitu kah?
    Patutlah apabila pemikiran barat dijadikan sebagai satu tahap piawaian ke atas semua bidang, menyebabkan semua yang datang dari barat adalah baik?

    tidak salah mengikut budaya ilmu mereka, walhal pada zaman gelap eropah dahulu, mereka juga mengikut budaya ilmu umat islam ketika itu.    
    Waalahualam.



    betul tu..
    kalau dah haram jangan dihalalkan nya
    kalau dah halal jangan pula diharamkan nya

    Bookmark and Share

        


      Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

    AzmilMustapha
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 19.06.2006
    Ahli No: 24880
    Posting: 238
    Dari: kelantan

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 09-07-06 15:58


    !!! QUOTE !!!

    Bila tengok kat majalah,surat khabar mahupun kat TV..Terasa malu dan menyampah pulak..

    Mana tak nya..MEMAKAI pakaian terdedah sana sini dilakukan oleh artis beragama islam...issh mereka ini dah hilang malu agaknya...pegangan hidup dah tiada..apa nak jadi


    BUKAN SAJA ARTIS YANG BERDOSA, PIHAK AKHBAR TU PUN BERDOSA JUGAK, KEMENTERIAN DALAM NEGERI YANG MELULUSKAN PENERBITAN PUN BERDOSA JUGAK, MENTERI YANG BERTANGGUNGJAWAB DALAM KEMENTERIANNYA PUN BERDOSA JUGAK, KERAJAAN YANG ADA SEKARANG PUN BERDOSA JUGAK

    Akhir sekali, yang memangkah dan mengekalkan kerajaan yang membiarkan artis-artis ini melakukan kemungkaran pun BERDOSA jugak.

    Bukan salah ibu mengandung tapi salah tangan yang memangkah

    Bookmark and Share

        


      Member Information For AzmilMustaphaProfil   Hantar PM kepada AzmilMustapha   Pergi ke AzmilMustapha's Website   Quote dan BalasQuote

    Member Messages

    Forum Search & Navigation

     

    Log in to check your private messages

    Silakan Login atau Mendaftar





      


     

    [ Carian Advance ]

    Jum ke Forum 




    Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

    Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
    yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
    Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
    dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


    Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
    atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
    hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
    kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

    Portal Ukhwah
    Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
    Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
    Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
    Dibina oleh Team Walasri




    Loading: 0.182547 saat. Lajunya....