Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Kelakar
Topik: n9 dan kelantan


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» n9 dan kelantan

Please Mendaftar To Post


Oleh n9 dan kelantan

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 13-03-06 11:42


Sepasang kekasih sedang asyik memadu asmara di tepi sebuah tasik, sambil berbual-bual mesra...

Makwe: bang, andaikata saya menjadi bintang...

Pakwe: abang kan jadi Ultramannya

Makwe:Kenapa pulak, sepatutnya abang jadi bulan purnamalah

Pakwe:Salah tu, kan ultraman ada bintang kepunyaannya

Makwe: begitu... kalau saya jadi bunga

Pakwe: Abang jadi tukang kebunnya

Makwe: Kenapa bukan kumbang

Pakwe: Sebab kumbang kerja dia hanya menghisap madu..sedangkan tukang kebun kerjanya menyiram dan membaja bunga tu setiap hari

Makwe: Wah! hebatnya abang ini... begitu pandai berkata-kata

Setelah puas berbicara dan bergurau senda, bangunlah pasangan kekasih tersebut untuk bersiar-siar... tiba2 si makwe tersepak sebatang tunggul kayu, dan jatuh tersembam ke tanah...bedebik!!!!!! macam nangka busuk daa!!!!

Makwe: Aduh!!!! sakiknya be, (awek tu rupanya minah kelate)

Pakwe: Cilako! punyo tunggul kayu... .buto anda!!!!!, tak nampak anda oghang nak lalu(rupa-rupanya si pakwe tu orang N9)... sayang tak ada apa-apa ke?

Makwe: tak ada sikit saja bang... cuma luka sikit saja dahi ini

Pakwe:Nasib baik tunggul kayu, kalau orang tadi memang nahas abang kejekan.

Memang telah ditakdirkan jodoh mereka berdua... selang beberapa bulan
selepas itu pasangan kekasih ini pun mendirikan rumahtangga... 2 tahun
kemudian, si isteri teringat kembali kisah yang lalu sewaktu membawa anak
mereka bersiar-siar di tasik yang sama ketika bercinta dahulu,

Isteri: Bang, ingat lagi tak tempat ini?

Suami: Masakan abang boleh lupa

Isteri: Kalau saya jadi bintang

Suami: Abang jadi beginilah

Isteri: Kenapa bukan Ultraman...

Suami: kat Malaysia mana ada Ultraman... kat Jepun adalah... apa lah awak ini

Isteri: Kalau saya jadi bunga

Suami: Abang jadi beginilah

Isteri: Apa abang ini... cakaplah betul-betul

Suami: Apo kono eh dongan ekau ini... dah buang tebiat anda, tak nampak anak kito tu... .kalau dah abang jadi Ultraman dengan entah apo apo entah lagi, sapo nak bagi makan kek anak kito tu... .yang mengado-ngado nak jadi bintang tu buek apo

Isteri: Abe ini tok supo dulu... .tok rometik lasung, mete2 la saya ini doh tok comey lagi...

Suami: Takdo nak romantik kosmetik do... .

Selepas puas duduk sambil berbalah, maka berjalan pulanglah keluarga tersebut... .tiba2 si isteri tadi tersepak sebatang tunggul kayu(mungkin tunggul yang sama), lalu jatuh gedebuk!!!! ke tanah...

Isteri: Aduh abe sakik nyo!!!!!

Suami: Apo kono eh awak ini... .buto anda, punyo bosa tunggul tu tak nampak anda!!!!!!!!!!


-----------------
Azri Effendy


Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 12:04


Dulu lain.. sekarang lain..
dulu lain.. sekarang dah lain..
( sama Salim nyanyi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 12:07


Pada 13-03-06 12:04 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

Dulu lain.. sekarang lain..
dulu lain.. sekarang dah lain..
( sama Salim nyanyi)


S M Salim nyanyi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

eikien
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22751
Posting: 22
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 14:21


time bercinta memang la kentut busuk pun jadi wangi!hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For eikienProfil   Hantar PM kepada eikien   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 01:36


tu la couple lagi, kan dah tak berkat rumah tangga

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 02:05


hehe... setuju dengan lidah-penghunus:):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-06 07:14


:-di 8-) :-di 8-) :-di

mengekalkn sesuatu lebih sukar daripada mencapai sesuatu...


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 08:06


assalamualaikum......

hati manusia sentiasa berubah2...kalau kita mampu untuk istiqamah barulah dapat kemanisan nya...hehe

mudah2 an sampai tua pun saya mampu untuk berkata sayang pada isteri nanti...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 08:07


assalamualaikum......

hati manusia sentiasa berubah2...kalau kita mampu untuk istiqamah barulah dapat kemanisan nya...hehe

mudah2 an sampai tua pun saya mampu untuk berkata sayang pada isteri nanti...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 20:36


kihkihkih...........haha :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 21:12


hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 21:17


sesuai ke masuk forum klakar??
(just wondering)

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

kimiekomba
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22829
Posting: 10
Dari: rembaue

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 22:12


emmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimiekombaProfil   Hantar PM kepada kimiekomba   Quote dan BalasQuote

badshah78
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20980
Posting: 80
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-03-06 22:37


Cinta pada bunga akan layu,
cinta pada manusia akan mati,
pada Allah jua kekal selamanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For badshah78Profil   Hantar PM kepada badshah78   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 13:15


emmm..manusier cepat berubah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 13:42


masa bercinta semuanya indah..elok..tapi dah kawin...jeng2...tapi tak semua macam tu...ana percaya muslimin dalam ukhwah ni semua yang bertanggungjawab,prihatin.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

hani_ungu
Warga Rasmi
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23163
Posting: 20
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 15-03-06 13:48


habis manis sepah dibuang agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_unguProfil   Hantar PM kepada hani_ungu   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-06 14:46


NA'UZUBILLAH....mintak2 kita semua dijauhkan daripada situasi dalam cerita 'n9 dan kelantan'...happy ever after...insyaALLAH...:grin:


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 15-03-06 14:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

ahda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8665
Posting: 73
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-03-06 14:52


hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahdaProfil   Hantar PM kepada ahda   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 21:45


Pada 15-03-06 14:46 , anis_najihah posting:

!!! QUOTE !!!

NA'UZUBILLAH....mintak2 kita semua dijauhkan daripada situasi dalam cerita 'n9 dan kelantan'...happy ever after...insyaALLAH...:grin:



insyaAllah....
hopfuly..tak adalah versi."n9 dan kelantan' II ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-03-06 20:40


Pada 15-03-06 14:46 , anis_najihah posting:

!!! QUOTE !!!

NA'UZUBILLAH....mintak2 kita semua dijauhkan daripada situasi dalam cerita 'n9 dan kelantan'...happy ever after...insyaALLAH...:grin:



:-) 8-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-03-06 21:47


abs tu apa kena mengena pula dengan n9 dengan kelantan??
kompius

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 14:50


harap-harap apa yang indah semasa bercinta lebih indah dan bahagia lagi selepas berumahtangga...aminn....


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sag
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19299
Posting: 5

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 15:48


tak patut2

Bookmark and Share

    


  Member Information For sagProfil   Hantar PM kepada sag   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 22:14


macam2 yang jadi kat dunia ini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 17:37


Pada 23-03-06 22:14 , wihdatul_asrar posting:

!!! QUOTE !!!

macam2 yang jadi kat dunia ini.....


tulah hikmah kejadianNYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 19:09


emm selalu dengar macam itu..masa bercinte semua indah2 belaka lautan api pun sggp direnangi walaupun lautan api itu tak wujud,,,
tapi bila dah kawin anak pun dah ramai..emm faham2 sajalah..ish2 kasihan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 27-03-06 21:45


hehe...lawaklaa,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 27-03-06 22:02


mmm..bercinta tak ada yang tak sweet nya melainkan bila semua dah jadi pahit dan kelat...hohohoho...so tak payah buang masa bercinta

zaman yang banyak dugaan ni,,,,makin lama bercinta makin banyak maksiat yang terr...buat... !!!!!!

so be aware...!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-03-06 21:44


erm....sudah habis madu sepah di buang...;-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 07-04-06 02:44


Ada pengajaran sebenarnya... Jangan golak jo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112744 saat. Lajunya....