Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Kelakar
Topik: bahasa kelate


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» bahasa kelate

Please Mendaftar To Post


Oleh bahasa kelate

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 06:13


seorang sahabat dari kelantan membawa kawannya dari selangor untuk melawat negeri kelantan...setibanya di kelantan...dua sahabat itu masuk restaurant untuk makan...
waiter: nak minum apa??
keduanya: minta jus oren..
waiter:     nak makan apa??

sahabat dr klate: tok sir makan...
sahabat dr slngr: sir makan..
                     waiter pergi..
sahabat ni pelik kerana belum sempat cakap jenis makanan untuk di tempah, waiter tu dah pergi.

sahabat dr slngr: Kenapa waiter tu tak ambil order aku??
sahabat dr klate: kan kau cakap tak nak tdi?

sahabat dr slngr. Aku cakap sir makan, dah aku dengar kau cakap tok sir makan,jadi aku cakap sir lah, sebab aku nak makan?

sahabat dr kelate: patutlh..kalau kau nak, cakp nak, yang kau cakap sir tu Kenapa pulak?

sahabat dr slngr: dah tok sir tu.. tak nak, jadi aku fikir..sir tu bermaksud nak.

begitulah kisah lucu 2 orang sahabat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

nurazyyati_83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17466
Posting: 125
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 09:59


nak tanya,ni kisah anta anda?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurazyyati_83Profil   Hantar PM kepada nurazyyati_83   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-06 10:27


tak kelakar ngat.. :smile:

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 10:40


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 10:54


:-di orang tu guna logik....kalau tok sir tu tak hendak,mestilah sir tu adalah jawapan kepada hendak....tapi bahasa kelate bukan jenis macam tuuu..... :-P :lol:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 12:41


:-di KAWE ANOK KELATE.......BANGGO2.....!!

/


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 14:24


ehm..ana masa kat kelantan dulu macam tu lah!belajar dialek mereka..ada yang bahasa inggeris yang di'kelantan'kan,macam bigwork jadi bekwoh!well,ana pula yang fluent kelantan even dua tahun saja dok sana!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-03-06 14:30


hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 20:03


buka payoh sangat nok kecek klate....kawe banggo anak selangor...ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 14:40


tok sir bermaksud tak nak dalam dialek kelantan,
tok mboh bermaksud tak nak dalam dialek terengganu
macam-macam dialek kat malaysia ni..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 22:39


bangga jadi orang klate hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-06 22:58


kelate kito...yehaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 23-03-06 23:31


Saya kalau pergi kelantan tak nak cakap loghat kelantan, boleh nak belajar tapi taknak, kurang standard...cakap biasa saja:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-06 23:34


best apa kecek kelate...kalau tak belajar bila lagi nak tau...betul tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

aReLaN
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17987
Posting: 14
Dari: Shah Alam

malaysia  


posticon Posting pada: 23-03-06 23:37


saya walaupun bukan dok kalt kelate,hanya besut jah,tapi dok sini beberapa bulan doh boleh kecek kelate molek2 ado.hidup kelate....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aReLaNProfil   Hantar PM kepada aReLaN   Quote dan BalasQuote

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 23-03-06 23:42


saya dah biasa dan lama bercampur dengan orang kelantan, setakat nak faham mereka cakap alhamdulillah tak ada masalah, tapi memang saya tak berminat nak cakap bahasa kelantan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-06 23:43


sayo pun samo,buka dok kat kelate,dok kat kajang,tapi ok jah kecek kelate,anda guano??bestlah,Kalau reti kecek berbagai2 loghat kat malaysia...hidup kelate...kekekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-06 23:44


oooo,tak berminat...patutlaa,

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 23-03-06 23:48


masa studi dulu pernah duduk serumah dengan budak2 kelantan, tapi tak lama kejap saja...tak serasi dari segi budaya, bahasa dan attitude.

saya suka sambal pedas, mereka suka sambal manis...ye tak boleh terima tekak saya.

tapi dengan budak kedah, perak, johor dan pahang memang best...kebanyakkannya boleh masuk hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 00:14


kawe dok sini ghama saing2 dr klate...loni kecek selangor pun saloh2...ekekekke

p/s: hidup selangor...walau di mana anda berada..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-06 06:35


saya memang fasih cakap kelate..hehe...terengganu dengan kedah pun boleh jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 24-03-06 08:33


kelate bau budu...tok sirr,

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 11:03


kelate pun dah boleh sikit... kedah pun same.. :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-06 14:11


Bahasa kelate ni unik...bukan semua orang paham

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 15:43


teringat tahun lepas dalam kelas d0k sebok saja-saja cakap klntn..
semua geli..hHuhu..geli sebab tak reti~lain jadi...

sekali skala...best apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

hannah_mirwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15560
Posting: 97
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-06 16:18


saya ada pengalaman ke kelantan,, menumpang di rumah kawan saya, hani..

suatu petang saya dan hani tengah kupas kulit bawang..
mak dia pun panggil "hani, umi nak keluar pergi ambil kuah, tolong bagi pisau..."~(dalam dialek k'tan la)
kawan saya pun bagi pisau. dalam hati saya teramatlah hairan naperlah nak nak kena cari kuah kat rumah orang, bawak pisau pulak itu... setakat kuah, buat sajalah ...isk..ik.. musykil, maybe lah kat sini lain sikit, takpun mak dia simpan kat rumah sebelah, takpun kuah spesel agaknya... macam2 andaian , nak tanya time tu rasa macam tak penting...

saya terus memerhati,, kemudian mak dia masuk, denagn pisau dan ada sumthing kat tangn, tak nampak.. 'isk,isk, mana kuah tu?? tak ada mangkuk apa pun..'

lama jugak saya fikir sambil dok kupas bawang, saya tya hani, "tadi mak awak pergi cari apa?"
"cari kuah kat luar tu, kuah tu lengkuas.."
" masyaAllah, penat saya fikir tau tak, lengkuas rupanya.. punyala saya tunggu, kot2 mak awak bawak mangkuk, nak tengok kuah spesel kat sini.."

adus...moral value: jangan malu bertanya dan jangan lupa tanya translator kalau tak paham...
8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hannah_mirwanaProfil   Hantar PM kepada hannah_mirwana   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-06 17:15


Pada 24-03-06 14:11 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

Bahasa kelate ni unik...bukan semua orang paham


betul-betul..tepat sekali....hihi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 17:37


Pada 23-03-06 22:39 , wihdatul_asrar posting:

!!! QUOTE !!!

bangga jadi orang klate hehe...


saya pula bangga jadi orang ISLAM....
:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-06 17:39


a ah..kita patut bangga jadi orang islam..!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-06 19:11


;-) ;-) :-) :-)


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 24-03-06 19:50


bahasa kelate bau budu jugak.nanti habis gatal satu badan..huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-06 03:08


Budu best apa....sedap Kalau colek nge pucuk ubi kayu.Kalau pergi Klate jange lupo siggh Tereh(Ketereh),beli budu.
Kawe nikoh nge ore Klate,Hidup Negeri Klate.Gewe Klate come,tok sir anda sore? :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-03-06 03:29


roomate saya orang kelate :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 25-03-06 14:58


ee..mmglaa best.tapi gatalaa,kecek pun xfaham2.kalau cakap KL hbis jdi budu bahasa orang.huhuhu~
[ Telah diedit oleh: obor2 pada 25-03-06 18:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-06 05:09


Pada 25-03-06 14:58 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

ee..mmglaa best.tapi gatalaa,kecek pun xfaham2.kalau cakap KL hbis jdi budu bahasa orang.huhuhu~


sedarlah obor tu orang selangor....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-06 05:41


kapow kelate..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 26-03-06 06:22


Pada 24-03-06 19:50 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

bahasa kelate bau budu jugak.nanti habis gatal satu badan..huhuhu~


ceh

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-03-06 09:58


best apa budu...yang tak pernah makan tu dok diam-diam ye..
ana suka makan budu, walaupun cakap kelate pelat sikit...tapi terasa nak belajar cakap kelantan..:-)
siapa orang kelate sudi nak ajat ana ni...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 26-03-06 20:46


Obor2,kalau tak suka budu tak apa la....tapi cuba la dulu try sekali. Fuh! menjilat jari beb...siap hirup pula lagi. Setanggisyurga22 nak belajar kecek Klate deh,ana boleh tolong ajarkan. Nak tanya apa,bab apa dulu?
Hidup Kelantan bersama Tok Guru

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 28-03-06 22:06


eleh..budu apa klass.kelas memandu ravi lagi best.hHeh..tapi tok guru itu memang best laa.tapi bukan untuk orang kelantan jea..tapi tak payah laa setanggi syurga belajar cakap kelantan..nanti hbis bahasa lain.huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 00:01


Pada 28-03-06 22:06 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

eleh..budu apa klass.kelas memandu ravi lagi best.hHeh..tapi tok guru itu memang best laa.tapi bukan untuk orang kelantan jea..tapi tak payah laa setanggi syurga belajar cakap kelantan..nanti hbis bahasa lain.huhuhu~


obor2 ni tak sedar ari2 dia dok kecek klate kat rumah ini...apa kes nak ban budu...

p/s: zilzal sian tengok obor2 ni 3 tahun dah tak balik....asyik makan sandwish falafil dan syawarma juga..:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-06 23:46


saya rasa lawak saja artikel tu....dulu memang tak ada niat nak belajar bahasa kelate,,sekarang ini tetiba pula sibok dengan bahasa kelate tatau la kenapa boleh jadi macam ni huhu....pepun come saja kalau kecek kelate....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 00:47


tak suka dengar bila orang luar tiru gaya cakap kelate. bunyi pelik dan kadang-kadang tu rasa macam nak sindir kita saja...
peliharalah budaya dan adat kita oghe kelate...
semoga kelate tetap jadi serambi mekah...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 01:42


berutung bena kawe jadi anok klate, -lagu cikgu sulizi...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 01:44


obor2 mulo ngaji di kelate..jange duduk kutuk main2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-04-06 04:02


bahsa yang paling ringkas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 04:17


hahahaha...orang klate kalau baca ni raser2 boleh gelak ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 06-04-06 02:31


Pada 02-04-06 04:02 , Atif_Haziq posting:

!!! QUOTE !!!

bahsa yang paling ringkas...


ringkas apa..hbis dok bau budu satu rumah.busuk laa... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 06-04-06 08:04


Wahai obor2, mu tau dok satu perkatae...peleting tu gapo dio???
Tak dok dale bahass surat itu...Mu ore selangor dok senyak saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 07-04-06 02:15


Kelate.. kelakar sokmo juga.. :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 09-04-06 14:38


Pada 06-04-06 08:04 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Wahai obor2, mu tau dok satu perkatae...peleting tu gapo dio???
Tak dok dale bahass surat itu...Mu ore selangor dok senyak saja lah...


eleh...peleting itu straw laa.bnyi pun dah teruk.huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 14:49


Pada 06-04-06 02:31 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-06 04:02 , Atif_Haziq posting:

!!! QUOTE !!!

bahsa yang paling ringkas...


ringkas apa..hbis dok bau budu satu rumah.busuk laa... :lol:


kasihan dengan obor2 ni, ada masalah dengan ore kelate ke???asyik kutuk saja..

p/s: kelate best..


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

aura_eliya
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22977
Posting: 13
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 14:56


bagi saya, tak ada lah kelakar sangat cerita ni..
dalam kategori sederhana kelakar saja lah..
Kalau 5 bintang, boleh kasi 2.5 saja lah..

whatever, proud 2 b kelantanean..
ye lah, kami orang kelantan ni boleh faham banyak bahasa..
tapi orang negeri lain, cuba dengar orang kelantan cakap loghat kelate pekat, 4 sure susah nak tangkap..
betul tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aura_eliyaProfil   Hantar PM kepada aura_eliya   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 14:59


setuju2

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 19:45


obor2 ni ore kelate..dio sajo2 nok provoke..dok begitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 09-04-06 19:46


eleh...mmglaa faham bahasa lain dan merosakan bahasa lain.huhuhu~.
tak cya cuba sruh orang kelantan cakap KL..hHeh.kan haru jadinya.senang jea bahasa kelantan ini=P

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 20:21


ramai saja saya jumpa orang kelate cakap KL ok saja...tak haru pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 20:23


yang haru tu agaknya fresh lagi agaknya sampai kl...lama-lama oklah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 09-04-06 20:26


tapi tetapi bau budukan?tak best langsung cakap..huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 20:35


macam mana bau budu tu...??dengki ek...haha, biasala tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 09-04-06 22:09


apalak dengki.memang bahasa budu tak best.gelak jea...huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 22:11


lawak!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 08:11


loghat terengganu lagi syok!semua tambah 'huruf ggggg' kat belakang...
makang ikang dalang pinggang..hehe :lol: :lol: :lol:


-----------------
eratkan ukhwah, gerakkan islah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 10-04-06 13:38


ee...ganu lagi teruk.semuanya nak ditambah.buruk2 bau keropok.huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-06 13:39


obor2, tak baik tau kutuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 05:31


obor2 ni memang macam tu..siap die kat bilik sebelah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 00:01


salam..

dulu masa matrix, rumet dan sahabat baik ana semua asal kelantan..
mereka pun ajarlah ana cakap loghat kelantan..
tapi bila ana cakap, mereka kata macam orang siam pula... huhuhu..
pahtu, ana pun mogok tok sir kecek klate... uhuk uhk uhuk..

p/s: apapun, loghat noghori jugak yang mantap...


wallahu'alam..
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 00:02


apa-apa pun..kecek kelate memang best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 12-04-06 04:38


bahaso nagori lagi laa teruk.kasar yang teramat sangat.huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 07:02


salam...

Pada 12-04-06 04:38 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

bahaso nagori lagi laa teruk.kasar yang teramat sangat.huhuhu~


anta/i pasti dengan apa yang anta/i katakan..??
hemm... :-) :-) :-)

salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-04-06 08:50


roomate saya orang ganu..tapi kecek klate....dia cakap dia asal besut yang dah dekat dengan klate...tak tau la saya..saya bukan orang pantai timur...dulu anti juga dengan orang klate ni..tak paham...huhuhu...tapi sekarang dah ok la..sebab dah paham sikit-sikit...tapi Kalau cakap laju2,tok sir la....tak paham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 12-04-06 11:19


anta/i pasti dengan apa yang anta/i katakan..??
hemm... :-) :-) :-)

salam...


mestilaa.nk2 lagi kalau orang perempuan cakap loghat dia.huhuhu~..haru maa^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 13:33


salam...

Pada 12-04-06 11:19 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

anta/i pasti dengan apa yang anta/i katakan..??
hemm... :-) :-) :-)

salam...


mestilaa.nk2 lagi kalau orang perempuan cakap loghat dia.huhuhu~..haru maa^_^


hemm.. syukran...
terpulang untuk menilai...

wallahu'alam..
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

arrijal85
Warga Rasmi
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23900
Posting: 4

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-04-06 15:39


ajar lah sahabat2 luar dari kelate tu bahaso kelate..
kecian la member tu tak makan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arrijal85Profil   Hantar PM kepada arrijal85   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 12-04-06 16:33


ishh..gurau jea laa whai saudari ismi_atikah.sorry laa kalau tak kena.huhuhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 16:55


salam..

Pada 12-04-06 16:33 , obor2 posting:

!!! QUOTE !!!

ishh..gurau jea laa whai saudari ismi_atikah.sorry laa kalau tak kena.huhuhu~


:-) hrmmm.. jadi ana menang lah ye nampak gayanyer... :-di

ana saja saja posted cantuh, nak tengok apa kesudahannya..

asif obor2...

wallahu'alam..
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 16:57


anak itik tok wi mandi dalam kolam,sakit apa tok wi sakit sendi tulang.
Itik gembo2 ayae kedek2, kita gembo...
ismi kalah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-04-06 17:12


meme soho la oghe klate ni..dok mmano pong mesti ado oghe klate..Kalau dop jupo oghe klate juga ssegho kesik jah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 17:19


salam...

Pada 12-04-06 16:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

anak itik tok wi mandi dalam kolam,sakit apa tok wi sakit sendi tulang.
Itik gembo2 ayae kedek2, kita gembo...
ismi kalah.....


ana ke yang kalah.. pikiaq bebetoi..

salam...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 12-04-06 19:36


ambik laa whai saudari ismi_atikah..huhu~~^_^,lelaki kenalaa mengalah.=P

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 13-04-06 00:30


kalau obor2 cicah dengan budu sedap jugak ye....
:lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 14-04-06 00:00


lawaklaa.. perlu ke nak tau siapa menang siapa kalah..

apa-apa pun.. saya pun orang kelantan tapi mengembara ke jb..sekarang study kat kl..

tapi kat rmh memang kecek kelate..

nga umi abah kecek kelate..

tok rugi tahu banyok loghat..

sumo loghat ado kelebihe nyo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-04-06 01:53


******************************
klate di mano sajo....
saya pung orang klatang....
tapi kena campur ganung sikit...
klatang mu klatang ku jua...!!:di

timung susu so deh!!!!:di

******************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-04-06 10:33


pernah termalu sekali orang pesan beli timun teman pun beli timun bila balik rupa-rupanya timun tu tembikai cakap kelate apa lagi ketawa dek orang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 20:00


Tegheh.. Hidup pasar tegheh setiap sabtu pagi! sesiapa yang singgah ketereh, jangan lupa beli kueh tiow kerang dengan ayam yfc. Memang tak rugi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 20-04-06 21:19


Sampai tegheh, singgah Nlam Puri pulak....
sembahyang kat masjid Kg Laut

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 20-04-06 21:29


mana obor2...dah lari ke laut ke...??
:lol: :lol:
takut dah kena goreng buat makan dengan budu...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-06 21:35


cintai bahasa kelate...apa yang best bahasa kelate ni....??

p/s: kalau mengumpat..orang luar tok pehe...huhu...dilarang mengumpat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

aReLaN
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17987
Posting: 14
Dari: Shah Alam

malaysia  


posticon Posting pada: 20-04-06 22:18


woo,walaupom kawe bukan ore kelate tapi bahasa kelate tetapi menjadi bahso rasmi ku di besut, shah alam dan di mana juo kawe berado.
muahahaha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aReLaNProfil   Hantar PM kepada aReLaN   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 22:28


Kelate!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 16:15


:-di biasa lah....kalau nak diikut kan sejarah orang-orang tua dahulu kala....besut & setiu kelate punya...

:-| tapi disebab kan kedunguan raja2 dahulu....habis hilang tanah jajahan....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-06 16:05


Assalamualaikum..

Kawe pun ore kelate jugok..
Salam ukhwah untuk semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 12-08-06 16:08


bangga sebagai rakyat Malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 12-08-06 16:11


rindunye nak kelik kg....
p/s : kepada Allah tempat kembali yang kekal

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-08-06 16:53


tupe lalu ye demo sumo

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

c_aug7
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23990
Posting: 50
Dari: Besut

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-08-06 20:30


:-di kecek kelate.....adalah bahasa rasmi budu.....kalau oghe2 kelate kecek luar,mesti keno nyanying anda saing hok oghe kelate jugok,puok2 tu ake ghoyak,weeeiii.....pecoh paye budu weiiiii,tak pun,bau budu weiii..... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For c_aug7Profil   Hantar PM kepada c_aug7   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-06 21:39


:oops: gapo yo juga ghama2 dok gege gegok itu..... :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 21:39


haha kalau nak tiru pun belajar lah dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-08-06 21:51


kelakar anda bhaso klate
biasa jah
nak oyak cerita kat tempat ambo belajar
ambo nak pergi beli baju kat kdai ni
ambo kecek, kak hok juaal baju tu suko
try uboh kecek luar
tak jadi jgok
bunyi jugok bhaso klate skt
susah betul nak kecek luar
guano nak uboh tok se bui bunyi loghat klate

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.311681 saat. Lajunya....