Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 6 jam, 3 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Kepada MAhASISWA dari terengganu


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kepada MAhASISWA dari terengganu

Please Mendaftar To Post


Oleh Kepada MAhASISWA dari terengganu

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-06 18:44


kepada mahasiswa yang berasal dari terengganu sila berkumpul disini..kita boleh buat reunion untuk warga trengganu...bekas pelajar pun ok juga...ganu kito...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-03-06 20:28


:) ad-din sediakan kertas kerja. Bila siap jemputlah saya untuk reunion tu ya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

iLah_ganu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22814
Posting: 26
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-03-06 21:12


assalamualaikum...
saya slah seorang la plajr dari ganu

Bookmark and Share

    


  Member Information For iLah_ganuProfil   Hantar PM kepada iLah_ganu   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-03-06 21:17


Assalamualaikum..

Hem....nampak best dan menarik...ana pun nak join sekali la..kalau nak buat progran tu ajak ana sekali k..!!!

Ana pun orang ganu juga.....tapi berhijrah ke selangor menuntut ilmu di sana...

Wallahualam...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-03-06 00:36


orang ganu juga ni......ada pepe plan ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

SaHaBaT86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23321
Posting: 82
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 13-03-06 02:01


Assalamua'laikum

sahabat ana orang ganu juga...
boleh ke dia join...
dia warga ukhwah cuma tak aktif berforum...
sibuk...banyak tugas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaHaBaT86Profil   Hantar PM kepada SaHaBaT86   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 08:40


nak buat paper work tak susah..cuma kesanggupan sahabat2 untuk datang saja..lagi satu kalau nak makan tu kena juga pkkan modal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

iLah_ganu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22814
Posting: 26
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-06 12:29


ni tuk siswa saja ke??
hari tu tak prasan pula...
malunyer!!
kantoi2..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For iLah_ganuProfil   Hantar PM kepada iLah_ganu   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 13:11


eh..apa pula..masuk sekali la..takkan nak sebut mahasiswa dan mahasiswi sekali agaknya...ok2..kepada semua STUDENT2 dari terengganu..ok tak macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Angahmuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8556
Posting: 53
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-06 15:53


aku pung ganu gok..bakpe mu dok cakap macam orang ganu pung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AngahmuslimahProfil   Hantar PM kepada Angahmuslimah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 03:58


:-) Assalamualaikum...



    Boleh saya tumpang sekaki? hehehhe..


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 07:30


boleh join skl......


-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya


Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 08:49


boleh saja..nak join..tapi bagilah pandangan sikit macam mana kita nak buat ghatering sekali untuk ahli ukhwah dari terengganu...untuk mengeratkan lagi ukhwah sesama kita...dalam menjana pembangunan ummah..semoga apa yang kita buat mendapat redha allah..insyallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 13:12


ok jugok itu..nok buat katner?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 13:18


buat kat kuala terengganu lah senang agaknya..atau ada pandangan2 lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 16-03-06 17:10


hanan pun nak join..nanti kalau ada apa-apa program...bagitau sekali tau....jangan lupa....ganu kiterr!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-03-06 17:49


Pada 15-03-06 03:58 , alexander posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Assalamualaikum...



    Boleh saya tumpang sekaki? hehehhe..



bukang sekaki dua² pun boleh ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-03-06 11:06


ok jugak kat kuala terengganu itu...buat bbq ke...hehe...just cadangan..buat kat resort nak tak?....tapi kena plan budget la....

k.terang....orang kenal...

ana setuju....dah siap tak lagi paper work tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 11:25


ana lepasan spm..tak kira nak join jugak...
setakat ni ana belum keluar dr terengganu...
ana sekolah kat sbp kat terengganu dan rakyat terengganu jugak...
insyaallah nanti kalau ada rezeki, ana belajar lah kat luar terengganu...
insyaallah, wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 17-03-06 14:31


ana pun siswa ganu juga...buat kat kuantan la...dekat dengan tempat ana, senang nak pergi...ana ni jarang la balik ganu...hehehehehe....jangan marah ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

habibah_ty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1617
Posting: 67
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 16:52


assalamulaikum....nak join gok....boleh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For habibah_tyProfil   Hantar PM kepada habibah_ty   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 13:23


kuantan pun ok jugak..tapi apa pandangan sahabat2 lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 13:33


nak join juga...buat la kat masjid terapung ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-03-06 20:46


buat kat kuantan?...erm..macam tak best saja...
siswa terengganu...ana rasa lebih elok buat kat terang....

however...kena minta pendapt semua orang jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-06 23:05


nak join jugok,ana bekas warganegeri ganu,,guaner boleh??bila??buat kat losong lah..boleh makang kepok losong!kepok batu rakit pong best jugok....NOK JOIN!rindu ganu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

ieymannz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2005
Ahli No: 19131
Posting: 47
Dari: ::sKuDai...joHor::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 23:27


uat la kat ganu...
boleh balik ganu...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ieymannzProfil   Hantar PM kepada ieymannz   Quote dan BalasQuote

aReLaN
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17987
Posting: 14
Dari: Shah Alam

malaysia  


posticon Posting pada: 23-03-06 00:21


saya pun dok anak terang tapi jarang dapat cuti.ssh la gini.urm.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aReLaNProfil   Hantar PM kepada aReLaN   Quote dan BalasQuote

rpiess
Warga Rasmi
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7719
Posting: 4
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-06 00:53


aku pun nok tupang skaki kat ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rpiessProfil   Hantar PM kepada rpiess   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-06 03:56


Pada 23-03-06 00:53 , rpiess posting:

!!! QUOTE !!!

aku pun nok tupang skaki kat ini..


sekaki saja...takmboh tumpang dua kaki ke??? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

fathiahMohdZamani
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2006
Ahli No: 23408
Posting: 13
Dari: utm

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-06 09:10


lor..........orang terengganu mesti la buat kat terengganu gok........kena menghargai negeri tercinta kita itu...........hehe.setuju tak? lagi satu,bila nak buat ni? cuti sem la........boleh join...........
ana ada cadangan.......em..apa kata kalau lantik sekurang-kurangnya seorang wakil dari setiap u.....nanti boleh contact dia untuk confirmkan sesiapa yang nak join....lepas itu boleh collect budget sekali....tapi dengan syarat tengok kertas kerja dulu la.ok tak? :roll:
[ Telah diedit oleh: fathiahMohdZamani pada 23-03-06 09:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathiahMohdZamaniProfil   Hantar PM kepada fathiahMohdZamani   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-06 02:44


kawe pung ore tganu...
hidup terengganu!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 25-03-06 03:08


ada specific untuk IPT tertentu ke ni?..kalau tak ada, saya nak join...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-03-06 03:21


sayapun agaknya....
terengganu bestari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-06 03:24


macam kenal saja saudara Atif_Haziq ni...
kalau tak silap study kat jordan kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-03-06 03:28


macam kenal???mungkin juga...
tapi saya belajar kat egypt...
akwa trsalah orang agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-06 03:31


ye ke ana tersilap...
sebab kawan ana cakap Atif_Haziq ni dari jordan... sebab tu la ana cakap begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

dauskupang
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23556
Posting: 44
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-06 04:45


Assalamualaikum...

saya pun orang terengganu....cuma menetap kat kuantan...bagus juga buat program ni...merapatkan silaturrahim

Bookmark and Share

    


  Member Information For dauskupangProfil   Hantar PM kepada dauskupang   Pergi ke dauskupang's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 25-03-06 06:40


...hidup ganu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-03-06 21:23


Pada 23-03-06 09:10 , fathiahMohdZamani posting:

!!! QUOTE !!!

lor..........orang terengganu mesti la buat kat terengganu gok........kena menghargai negeri tercinta kita itu...........hehe.setuju tak? lagi satu,bila nak buat ni? cuti sem la........boleh join...........
ana ada cadangan.......em..apa kata kalau lantik sekurang-kurangnya seorang wakil dari setiap u.....nanti boleh contact dia untuk confirmkan sesiapa yang nak join....lepas itu boleh collect budget sekali....tapi dengan syarat tengok kertas kerja dulu la.ok tak? :roll:




satu cadangan yang baik....erm...tapi macam keadaan sekarang tak ada leader la...siapa yang cadangkan semua ni...jadi tak program ni? macam sekadar cakap saja ini...

confius.......


-----------------
biarlah kita di hina...Janganla kita pula yang menghina..Kerana yang dihina itu..adalah lebih baik pada pandangan Allah daripada yang menghina..


Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 13:45


memang nak buat..tapi tak ada siapa yang volentier nak juga think tank dalam program ni..lagi pun tak tau lagi cuti macam mana..cuti sem ni ok tak..just buat perjumpaan mula2 dulu saja..nak kenal2..lepas tu barula buat paper work yang betul-betul untuk semua..macam mana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

hakimlaw
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23856
Posting: 16
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-06 22:08


peteh ganu peteh.membangun bersama islam


-----------------
Assalamualaikum


Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimlawProfil   Hantar PM kepada hakimlaw   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 05-04-06 22:12


Kalau ada program, habaq mai no...kawe ore ganu jugok

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 23:40


Pada 05-04-06 22:12 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau ada program, habaq mai no...kawe ore ganu jugok


kecek supo ore klate jo...guano ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 01:01


kalau dulu sekolah kat terengganu kira tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-06 09:25


Pada 07-04-06 23:40 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-06 22:12 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau ada program, habaq mai no...kawe ore ganu jugok


kecek supo ore klate jo...guano ini..


kelate tu jiran tetangga..sekali sekala kena la promote dialek kelate jugok...hehe

p/s: orang selangor tak boleh join...


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 10:59


begitu pulok..

p/s:sapo royak nok join...:)
[ Telah diedit oleh: zilzal pada 11-04-06 13:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

dakganu
Warga Rasmi
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23663
Posting: 10
Dari: um is one...

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-04-06 11:16


nak buat kat mana?nak join juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakganuProfil   Hantar PM kepada dakganu   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 11:57


blenye nak buat perjumpaan ....asyik cakap saja dalam ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-06 12:40


Pada 08-04-06 10:59 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

begitu pulok..

p/s:sapo royak nok join...:)


huh...


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 19:31


maaf ye sahabat2 semua..ana baru-baru ni pergi praktikal.. insyaallah dalam bulan 8 ok tak..kita buat perjumpaan kat batu buruk ke..kat laggon masjid terapung ke.... macam mana pandangan sahabat2... tapi untuk yang pertama kali ni kita buat perjumpaan biasa2 saja dulu..baru boleh rancang program..macam mana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 08:23


Terengganu - Negeri cantik, budaya menarik

BANDAR Warisan Pesisir Pantai adalah terjemahan tepat yang boleh diberi kepada ibu negeri Terengganu, Kuala Terengganu yang memiliki warisan sejarah, hasil kraf dan khazanah alam semula jadi.

Negeri yang tersohor dengan keropok lekor, songket dan sutera serta penyu itu mampu menjadi tempat pelancongan terkenal dunia jika produk dan aset alam semula jadi dipromosi sebaik mungkin.

Tema ‘Negeri Cantik, Budaya Menarik’ yang pernah menjadi sebutan beberapa tahun lalu memang bersesuaian dan bertepatan dengan masyarakat serta keindahan alamnya.

Pulau-pulaunya yang cantik sudah terkenal di peringkat antarabangsa, antaranya Pulau Perhentian, Pulau Redang dan Pulau Kapas.

FAKTA MENARIK

1. Tasik Kenyir - Tasik terbesar buatan manusia di Asia Tenggara yang dibina untuk menjana kuasa elektrik. Tasik ini seluas 2,600 kilometer persegi dan mengandungi 340 pulau kecil.

2. Pulau Perhentian - Pulau paling menarik di Malaysia. Terdapat dua pulau yang sering dikunjungi pelancong iaitu Pulau Perhentian Kecil dan Pulau Perhentian Besar. Keistimewaan kedua-dua pulau ini ialah pantai yang bersih dan airnya jernih. Mereka yang ingin ke pulau ini boleh menetap di Perhentian Island Resort.

3. Pulau Redang - Pulau paling popular di kalangan peminat skuba kerana kejernihan airnya. Tempat penginapan menarik antaranya Berjaya Redang Beach Resort dan Laguna Redang Island Resort.

4. Kuala Terengganu - Anda boleh membawa keluarga bersiar-siar di Waterfront, membeli-belah barangan batik di Pasar Payang dan menyaksikan pelbagai acara yang disediakan kerajaan negeri sempena Tahun Melawat Terengganu 2008.

p/s: setuju....buat kat batu buruk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 13:12


Pada 11-04-06 08:23 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Terengganu - Negeri cantik, budaya menarik

BANDAR Warisan Pesisir Pantai adalah terjemahan tepat yang boleh diberi kepada ibu negeri Terengganu, Kuala Terengganu yang memiliki warisan sejarah, hasil kraf dan khazanah alam semula jadi.

Negeri yang tersohor dengan keropok lekor, songket dan sutera serta penyu itu mampu menjadi tempat pelancongan terkenal dunia jika produk dan aset alam semula jadi dipromosi sebaik mungkin.

Tema ‘Negeri Cantik, Budaya Menarik’ yang pernah menjadi sebutan beberapa tahun lalu memang bersesuaian dan bertepatan dengan masyarakat serta keindahan alamnya.

Pulau-pulaunya yang cantik sudah terkenal di peringkat antarabangsa, antaranya Pulau Perhentian, Pulau Redang dan Pulau Kapas.

FAKTA MENARIK

1. Tasik Kenyir - Tasik terbesar buatan manusia di Asia Tenggara yang dibina untuk menjana kuasa elektrik. Tasik ini seluas 2,600 kilometer persegi dan mengandungi 340 pulau kecil.

2. Pulau Perhentian - Pulau paling menarik di Malaysia. Terdapat dua pulau yang sering dikunjungi pelancong iaitu Pulau Perhentian Kecil dan Pulau Perhentian Besar. Keistimewaan kedua-dua pulau ini ialah pantai yang bersih dan airnya jernih. Mereka yang ingin ke pulau ini boleh menetap di Perhentian Island Resort.

3. Pulau Redang - Pulau paling popular di kalangan peminat skuba kerana kejernihan airnya. Tempat penginapan menarik antaranya Berjaya Redang Beach Resort dan Laguna Redang Island Resort.

4. Kuala Terengganu - Anda boleh membawa keluarga bersiar-siar di Waterfront, membeli-belah barangan batik di Pasar Payang dan menyaksikan pelbagai acara yang disediakan kerajaan negeri sempena Tahun Melawat Terengganu 2008.

p/s: setuju....buat kat batu buruk...


jom ramai-ramai pergi ganu..sekayu comei zamang berzaman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 00:48


assalamualaikum

saya pun bekas plaja terang waktu sekolah tadika dan sekolah rendah saja...jadi, boleh join tak :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144287 saat. Lajunya....