Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 79
Ahli: 0
Jumlah: 79




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 12 hari yang lalu
lidah-penghunus: 14 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Lagi Penghinaan Kepada Nabi SAW...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Lagi Penghinaan Kepada Nabi SAW...

Please Mendaftar To Post


Oleh Lagi Penghinaan Kepada Nabi SAW...

qville_islaami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17821
Posting: 65
Dari: Pulau Pinang

Kedah  


posticon Posting pada: 07-03-06 21:34


KETUA SAMI HINA NABI SAW DALAM UCAPANNYA SEMASA THAIPUSAM YANG DISAMBUT DI BATU CAVES BARU-BARU INI.

Semalam ana terkejut dengan pendedahan oleh seorang saudara seagama yang bertugasa di bahagian penguatkuasaan agama Islam. beliau mendapat satu salinan memorandum yang ditandatangani oleh semua mufti Malaysia kecuali mufti wilayah yang tidak mengahadiri perbincangan tersebut. memorandum tersebut dalam rangkaan untuk dihantar ke Majlis Raja-Raja Melayu. Memorandum setebal lebih kurang 43 muka surat itu memaparkan salinan ucapan ketua sami haprak tersebut dalam bahasa inggeris dan diterjemahkan semula dalam bahasa melayu serta tandatangan mufti-mufti. Antara penghinaan yang termaktub dalam ucapan tersebut adalah Nabi SAW seorang bernafsu buas. Banyak lagi. Tak tertahan ana sampai menitis air mata yang murah ni.


-----------------
___=Mendung jangan disangka hujan akan turun=___


Bookmark and Share

    


  Member Information For qville_islaamiProfil   Hantar PM kepada qville_islaami   Pergi ke qville_islaami's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 07-03-06 22:33


subhanAllah!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-03-06 05:20


hmmm..dah memang mereka xberiman..tulah adatnya..kita tak ada kuasa..cukuplah sekadar merasa geram dalam hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

qville_islaami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17821
Posting: 65
Dari: Pulau Pinang

Kedah  


posticon Posting pada: 22-03-06 11:18


Ana ada salinan memorandum kepada raja-raja melayu berkenaan IFC, karikatur hina nabi dan juga SAmi Batu Caves hina NAbi.

Tapi ana tak boleh terima penghinaan sami yang amat keterlaluan.

bencinyaaaaa auku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qville_islaamiProfil   Hantar PM kepada qville_islaami   Pergi ke qville_islaami's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 11:32


saya dengan penuh tegas membangkang penghinaan sami tu terhadap Rasulullah S.A.W....
memang sami tu saja meletakkan tengkuknya untuk di sembelih...
saya bersama anda semua melindungi kesucian Nabi s.a.w an agama kita..

Allahhuakbar!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 12:21


Jangan terlalu biadap di negara yang bukan asal kamu!Atau kamu ingin menghadapi risiko perang??Kami rela mati untuk rasulullah!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 22-03-06 13:48


pancung saja kepala dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 22-03-06 14:26


yang berkuasa bertindaklah sebaiknya... jangan takut pada kekecohan yang bakal timbul dari tindakan yang di ambil tapi takutlah azab Allah apabila kekasihnya dihina...anda yang diberi kuasa sebagai pemimpin hanya berdiam diri kerana mahu pelihara keamanan negara dunia yang telah masuk kelubuk hati anda.. tolonglah wahai pemimpin ku jangan biar nabi kami terus dihina ... kami umat islam di belakang pemimpin islam... kami bersama mu..kami sokong keamanan ..kami mahu kedamaian... tolonglah jangan menghina nabi dan agama kami wahai kafir lakhnatullah..

-aman malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 22-03-06 14:34


islam itu kedamaian ... islam itu keindahan.... islam itu kekuatan... islam itu segala-galanya... kami tidak benarkan sekali-kali penghinaan keatas nabi atau agama kami... tolonglah kekalkan keamanan... islam mengajar kami menghormati penganut agama lain...islam mengajar kami menghormati pemimpin kami.... jangan lah kamu melampaui batas... ///

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 22-03-06 14:42


Muhammad kekasih Allah... betapa murkanya Allah taala bila kekasihnya di hina... pasti dan pasti balasan pedih dari Allah taala keatas mereka yang durjana itu...

-Ya Allah berilah petunjuk kepada kami... Ya Allah kami tidak berdaya upaya...Ya Allah dengan kudarat mu yang maha berkuasa kau hancurkan lah mereka-mereka yang menghina Rasul mu yang tercinta....Amin Yarabbal alamin...


-Muhammad s.a.w sentiasa mulia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-06 14:47


menitis air mata saya tatkala mmbaca ruang ini...
itu lah orang-orang kafir yang selalu mcuri pluang untuk mbinasakn islam...
laknat la sesiapa yang menghina kekasih Allah...
Ya Allah..moga Kau berikan balasan yang setimpal ke atas mereka yang Kau xredhai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 19:30


nahnu fidaka ya rasulillahh.alahuakbar!!!!!!!

aku cela mereka2 yang berani buat macam tu..........

ya allah,hancurkan orang2 yang menhina kekasihmu dan kekasih kami ya allah!!!!!!!!!

hantarlah anjing2mu untuk membaham meraka ya allah....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-03-06 21:13


Erm...Allah takkan bagi kekasihNya di hina dan di caci...

Berdoalah mereka mendapat balasan yang setimpalnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-03-06 22:11


ALLAHU AKBAR!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

aliaahmad
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23023
Posting: 15

germany  


posticon Posting pada: 22-03-06 22:40


Sila baca jawapan terhadap isu menghina islam (kes karikatur) di sini: http://ummahonline.com/index/modules.php?name=News&file=article&sid=127


-----------------
pandangan "mereka" terhadap seorang anak, berbeza dengan pandangan "mereka" terhadap seorang adik -- luahan seorang ibu
[ Telah diedit oleh: aliaahmad pada 22-03-06 22:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aliaahmadProfil   Hantar PM kepada aliaahmad   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 22-03-06 22:50


Pada 22-03-06 19:30 , hanggukkau posting:

!!! QUOTE !!!

nahnu fidaka ya rasulillahh.alahuakbar!!!!!!!

aku cela mereka2 yang berani buat macam tu..........

ya allah,hancurkan orang2 yang menhina kekasihmu dan kekasih kami ya allah!!!!!!!!!

hantarlah anjing2mu untuk membaham meraka ya allah....amin



Ya rasulallah...- munadha mudhof ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 23:47


HEHE....IKUT STYLE SYEIKH FUAD...RASULILLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 22-03-06 23:51


malang sekali aku tiada daya upaya...

aku jua mencela kamu wahai lakhnatullah yang menghina kekasih Allah yang sentiasa mulia dihati kami dan disisi Allah... tiadalah apa yang terkurang pada beliau atas penghinaan itu bahkan bertambahlah kehinaan pada yang menghina... kamu pasti hina didunia dan akhirat...

dimana agaknya silap kami umat hari ini hingga menjadi begini lemah....

Ya Allah kuatkan lah kami dan gerunkanlah hati-hati musuh kami terhadap kami...amin yarabba alamin....

Aku bersaksi tiada yang layak disembah melainkan Allah dan aku jua bersaksi Muhammad itu pesuruh dan kekasih Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 22-03-06 23:52


ikut style pun...jenguk2 lah nahu nya...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 23-03-06 00:58


Pada 22-03-06 23:52 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

ikut style pun...jenguk2 lah nahu nya...hehe


hehe..thanks atas tegurannn


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 23-03-06 00:59


Pada 22-03-06 23:51 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

malang sekali aku tiada daya upaya...

aku jua mencela kamu wahai lakhnatullah yang menghina kekasih Allah yang sentiasa mulia dihati kami dan disisi Allah... tiadalah apa yang terkurang pada beliau atas penghinaan itu bahkan bertambahlah kehinaan pada yang menghina... kamu pasti hina didunia dan akhirat...

dimana agaknya silap kami umat hari ini hingga menjadi begini lemah....

Ya Allah kuatkan lah kami dan gerunkanlah hati-hati musuh kami terhadap kami...amin yarabba alamin....

Aku bersaksi tiada yang layak disembah melainkan Allah dan aku jua bersaksi Muhammad itu pesuruh dan kekasih Allah...


sokong!!!!!

malunya kami padamu ya rasulullah.....

tak mampu nak membelamu dengan kekuatan kami....


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-03-06 03:22


madad ya Rasulullah..kami bertawasul dengan MU ya Rasulullah semoga Allah memberikan kami kejayaan dalam intihan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 23-03-06 13:39


mereka membakar hangus hati aku.... tidakkkkkkkkkkkkk

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

qville_islaami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17821
Posting: 65
Dari: Pulau Pinang

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-06 15:53


Kepada sesiapa yang nakkan salinan memo mufti tsbt sila PM kan alamat kepada saya. Saya akan sampaikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qville_islaamiProfil   Hantar PM kepada qville_islaami   Pergi ke qville_islaami's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 13:26


SETUJU DENGAN ANNURSYAM...PANCUNG SAJA KEPALA DIA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 21:23


cedih sangat baca artikel tu...
tak dop kerja nak kutuk orang.....
semoga Allah buka hati-hati mereka..
insyallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 14-04-06 21:55


ana pun sedih juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 22:40


assalamualaikum...saya pun cukup sedih bila mengenangkan penghinaan ke atas Rasulallah saw.....tapi apa yang nak dihairankan...tu semua memang kerja orang kafir pun....masa zaman Rasulallah dulu pun Rasulallah selalu dihina dan dicerca....sedang kita umat Islam sekarang ini sedih apatah lagi para sahabat yang hidup bersama-sama dengan Rasulallah dulu.....dalam hal ini kita dapat lihat betapa penyabarnyer Rasulallah SAW menerima penghinaan itu..........tapi yang sedihnya apabila terdapat segelintir umat Islam sendiri yang memperkecilkan Rasulallah SAW....bukankah tu lebih teruk daripada orang kafir yang menghina Rasulullah..orang kafir tu memanglah...nama pun orang kafir..so itulah kerja depa nak menjatuhkan Islam.......tapi saya cukup geram apabila melihat segelintir umat Islam yang mengaku diri tu Islam dan sampai hati memperkecilkan Rasullah SAW..tak yahlah nak bagi tau siapa orang itu.......jadi umat Islam zaman sekarang ini mestilah bersatu padu mempertahankan Islam..agama yang diredhai Allah dan Nabi kita...kalaulah semua umat Islam mengamalkan ajaran Islam yang sebenar dengan sepenuh hati..mesti sekarang ini umat Islam tak jadi macam sekarang ini ..selalu ditindas.....wallahualam...setiap apa yang terjadi pasti ada hikmahnyer..

p/s:ini hanya pendapat saya..kalau ada salah dan silap ..saya minta maaf banyak....sesungguhnyer yang baik itu datang dr ALLAH SWT dan yang buruk itu datangnyer dr diri saya sendiri..wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 15-04-06 00:06


sedihnya...kita.
Kenapa..Kenapa..Kenapa..ianya berlaku..

p/s:sama-sama bermuhasabah diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.175632 saat. Lajunya....