Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 353
Ahli: 0
Jumlah: 353




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam, 4 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: PELACUR...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» PELACUR...

Please Mendaftar To Post


Oleh PELACUR...

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 05-03-06 00:02


Susah tak nak dapatkan khidmat pelacur ini???

setahu ana di Malaysia kita ini...asalkan hendak sahaja memang boleh dapat....

Antara hendak dan tak mahu..

Antara beriman dan Fasik....

ana malu ....negara islam kah begini....????

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 05-03-06 00:13


bila mungkar tak dicegah bencana pastikan datang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 09:51


tapi yang peliknya bila ditanya kemana kita nak pergi semua kata nak ke syurga...tapi....8-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 11:13


Macam mana nak tegah? Perkara ni mesti libatkan tindakan undang2..barulah hal ni boleh ditangani...

Actually..kita mungkin boleh nak nasihat..tapi sejauh manalah nasihat boleh mereka nak dengar..kena ada undang2 yang tegas membasmi atau membersihkan negara ni dari manusia pelacur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 11:23


Marilah kita sama-sama renungkan kisah ini...:roll: :roll: :roll:

...l-Hasan meriwayatkan, bahawa dahulu ada seorang pelacur yang sangat cantik jelita. Dia tidak mahu melayani orang yang datang kecuali jika dibayar sebanyak seratus dinar.

    Secara kebetulan pada suatu hari ada seorang ahli ibadah yang melihat wajah pelacur cantik itu sehingga membuatkan ahli ibadah itu tertarik dan jatuh cinta kepadanya. Kerana lelaki ahli ibadah itu mengetahui, bahawa untuk dapat dilayani oleh pelacur cantik itu orang harus memberinya wang sebanyak seratus dinar, maka lelaki ahli ibadah itu akhirnya pergi mencari pekerjaan untuk mengumpulkan wang sebanyak itu.

Setelah wang sebanyak seratus dinar itu dapat dikumpulkan, dia pun pergi menemui pelacur cantik itu serta berkata kepadanya: “Kecantikanmu telah membuatkan aku benar-benar tergoda, oleh kerana itu. Aku telah berusaha sedaya upayaku untuk mendapatkan wang seratus dinar sebagaimana yang engkau kehendaki itu.”

Wanita pelacur itu berkata: “Silakan masuk ke rumahku.”

    Dengan tidak berfikir panjang, ahli ibadah itu langsung masuk ke rumahnya. Di dalam rumah pelacur yang cantik jelita itu ada tersedia sebuah tempat tidur yang dibuat dari emas. Pelacur itu lalu duduk di atas tempat tidurnya dan berkata: “Marilah segera mendekatiku.”

    Ketika lelaki ahli ibadah itu bermaksud untuk memuaskan nafsunya, pada waktu itu juga tiba-tiba ia ingat kepada Allah sehingga menggigil seluruh tubuhnya. Kepada wanita pelacur tersebut lelaki ahli ibadah itu berkata: “Biarlah aku pergi saja meninggalkan kamu dan wang yang jumlahnya seratus dinar itu ambillah olehmu!”

Wanita pelacur itu kembali bertanya: “Apakah sebenarnya yang terjadi atas dirimu, bukankah kamu telah tergila-gila kepadaku sehingga kamu membanting tulang dan mengeluarkan peluh untuk mendapatkan wang sebanyak seratus dinar? Pada saat ini kamu telah mendapatkan apa yang kamu inginkan itu, akan tetapi mengapa kamu akan meninggalkan aku?”

Lelaki ahli ibadah itu berkata: “Sesungguhnya aku takut kepada Allah SWT dan juga atas kedudukanku selama ini di sisi-Nya. Berkemungkinan kerana aku akan pergi meninggalkan kamu, kamu merasa benci kepadaku, ketahuilah olehmu, sesungguhnya aku juga sangat membenci kamu kerana Allah.

Wanita pelacur itu berkata: “Jika yang kamu katakan itu benar. Aku tidak akan bersuami kepada orang lain melainkan kamu.”

Lelaki ahli ibadah itu berkata: “Biarlah aku keluar!”

Wanita pelacur itu menjawab: “Tidak, kecuali bila kamu mahu menjadi suamiku.”

“Tidak, biarlah aku keluar dari rumahmu ini!” kata lelaki itu.

Wanita itu kembali bertanya: “Apakah yang membuatmu merasa keberatan bila aku memohon kepadamu supaya engkau mahu menikahi aku?”

Lelaki itu menjawab: “Untuk menjadi isteriku boleh saja, akan tetapi aku harus pergi meninggalkan tempat ini kembali ke tempat biasanya aku melakukan ibadah.”

    Selepas berkata demikian, lelaki ahli ibadah itu langsung pergi meninggalkan rumah pelacur tersebut. Begitu juga dengan wanita pelacur itu ia ikut serta keluar dari daerahnya untuk bertaubat kepada Allah dan menyesali segala perbuatan yang telah dilakukannya. Wanita pelacur itu terus berjalan, hingga akhirnya ia sampai ke tempat asal lelaki ahli ibadah tersebut.

Kepada ahli ibadah tersebut seseorang datang menemuinya dan berkata: “Sesungguhnya permaisurimu telah datang kepadamu.”

    Ketika ahli ibadah melihat kedatangan wanita itu, ia terkejut dan langsung terjatuh dalam pelukan wanita pelacur yang cantik jelita itu. Pada waktu itu juga lelaki ahli ibadah tersebut menghembuskan nafasnya yang terakhir. Melihat keadaan demikian, kepada orang yang hadir wanita pelacur yang telah bertaubat itu bertanya? “Apakah lelaki idamanku yang telah meninggalkanku buat selama-lamanya ini ada mempunyai saudara?”

Orang yang hadir pada waktu itu menjawab: “Ia ada mempunyai seorang saudara lelaki, akan tetapi saudara lelakinya itu hidup dalam keadaan kemiskinan.”

“Jika memang demikian. Aku akan menikah dengannya sebagai ganti dari lelaki yang aku cintai ini,” kata wanita itu.

Akhirnya wanita tersebut menikah dengan saudara lelaki ahli ibadah itu dan dari hasil pernikahan tersebut, Allah SWT mengurniakan kepada mereka sebanyak tujuh orang anak yang kemudian ketujuh orang anak tersebut menjadi nabi semuanya.

Wallahua'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 05-03-06 12:10


wanita ada 9 nafsu dan 1 akal dan bila hilang malu = murahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 15:54


masyaAllah, begitulah maha pemurahnya Allah Taala, so jom kita bertaubatlah setiap masa dan berazam meninggalakan segala yang dilarangnya, moga kehidupan kita ini diberkati oleh Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 19:37


yang pertamanya kita perlu cegah diri kita sendiri...
lepas tu kena bagi peringatan kepada sesiapa yang disekeliling kita...
insyaAllah selamat dunia dan akhirat

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 13-03-06 20:51


ish..ish..ish

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-03-06 21:10


hmm ... kalau nak dilihat di pulau pinang .. di mana-mana sahaja ada pelacur terutama di sebarang ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 13-03-06 23:44


ana percaya..sebab bukan kat penang saja... kat pantai barat malaysia ni memang senang nak jumpa pelacur2 ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 14-03-06 01:34


Pada 13-03-06 23:44 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

ana percaya..sebab bukan kat penang saja... kat pantai barat malaysia ni memang senang nak jumpa pelacur2 ni..


kat pantai timur susah eh?


-----------------
::If you wish to be loved, show more of your faults than your virtues::


Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

SaHaBaT86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23321
Posting: 82
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 14-03-06 03:12


Assalamua'laikum

sukar nak jelaskan Kenapa mereka sanggup jadi pelacur walaupun mereka tahu perkara tu salah...masing-masing nak tegakkan hujah konon-kononnya nak cari duit...lebih baik papa kedana tapi suci di mata Allah...tak kurang juga yang melacur kerana sayangkan nyawa...lebih baik mati kerana menegakkan syariat Allah...ada juga yang kata, bila sampai seru, akan berubah...maut tak pernah memberi amaran pada manusia...tak kurang juga yang kata, tak tahulah Kenapa...jelaslah mereka telah menjadi hamba nafsu mereka...yang ramainya pula kata sebab ianya suatu yang indah...indah lagi syurga yang dijanjikan Allah buat hamba-Nya yang bertaqwa...ya Allah, jauhkan hamba-Mu ini dari zina..."dan janganlah kamu menghampiri zina"


-----------------
Aku Hanyalah Insan Biasa
[ Telah diedit oleh: SaHaBaT86 pada 14-03-06 03:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SaHaBaT86Profil   Hantar PM kepada SaHaBaT86   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-06 15:32


SYUKRAN JAZILAN SETANGGISYURGA22..atas cerita teladan anti tu..
moral yang dapat dibuat ialah..jangan memandang keji pada orang yang pernah membuat dosa..bimbinglah mereka..moga hatinya terbuka untuk berjalan di atas jalan ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 15:35


Pada 05-03-06 00:02 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Susah tak nak dapatkan khidmat pelacur ini???

setahu ana di Malaysia kita ini...asalkan hendak sahaja memang boleh dapat....

Antara hendak dan tak mahu..

Antara beriman dan Fasik....

ana malu ....negara islam kah begini....????


tanya macam nak jeee?? gurau, jangan marah.. :-)

malaysia kan negara orang islam.. :-) :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-06 16:37


ermmmmm......kita minum dulu.....nespray

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 14-03-06 17:03


!!! QUOTE !!!

SYUKRAN JAZILAN SETANGGISYURGA22..atas cerita teladan anti tu..
moral yang dapat dibuat ialah..jangan memandang keji pada orang yang pernah membuat dosa..bimbinglah mereka..moga hatinya terbuka untuk berjalan di atas jalan ALLAH...



betul tu farah hanan... pelacur yang ingin kembali ke pangkal jalan perlu di beri peluang....

tapi hati-hati mereka mungkin dijangkiti hiv....hepatitis... cuma jangan la pandang hina kalau mereka insaf la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 17:22


haram..tapi ada ustazah yang bergelar dr yang juga yb pernah cakap melacur tu dibolehkan jika darurat.. boleh ke macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 14-03-06 23:11


peliknya ustazah tu...

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-03-06 00:59


tulah tu....kalau menjawab biar terang biar sarih...orang pun faham...

sejak ustazah jadi pemimpin, cakapnya dah tak terang lagi...tengok sajalah dalam sebuah majalah tabloid popular... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 17-03-06 11:01


tentang puak2 ni..kalau mereka degil kita bom saja tempat2 tu..sebelum allah bom kita baik kita bom mereka...tebabooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-06 11:16


Perkara yang membatasi pergaulan lelaki dan perempuan-malu.. hilang malu, habes lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 17-03-06 14:46


cari wang cara mudah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-06 15:43


astaghfirullahhalazim......

Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-03-06 15:51


assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

tentang puak2 ni..kalau mereka degil kita bom saja tempat2 tu..sebelum allah bom kita baik kita bom mereka...tebabooo


oitttt.....siap dan bunyi bom sekali....macam biasa saja donga bunyi bom tu.... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 15:51


Allah can forgive her but she has to understand that she commited a great sin........... she has to read the quran and go to the mosque and ask allah to forgive after a very prayer........ it's better that she doesn't mary a man who did the same!!!!!!!!!!!!    assalammuailaikum.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 17-03-06 17:29


paling sedih kes pelacur yang berlaku kart negeri kelantan yang masuk dalam berita tv3 dulu...

pelacur,,tapi memakai pakai menutup aurat,bertudung litup untuk mengaburi mata pencegah maksiat...padahal mereka terlibat dalam kes pelacuran...islam dipermainkan oleh orang islam sendiri..
wallahualam ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 17-03-06 19:56


TEBABOOOOOOOOOOO....

TEBABOOOOOOOOOOOOO.....

TEBABOOOOOOOOOOOOOOOO.....


PECAH KEPALA mereka....................

KITA BOM saja.........................

SEBELUM KITA KENA BOM dengan ALLAH....................

BAIK KITA BOM PUSAT2 MAKSIAT NI

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

badshah78
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20980
Posting: 80
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-03-06 20:12


Selagi hudud tak dilaksanakan, selagi itulah maksiat berleluasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For badshah78Profil   Hantar PM kepada badshah78   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 17-03-06 20:44


siapa NAK LAKSANAKAN HUDUD????

DR MASHITAH???/

AMIN YA RAB!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-04-06 21:01


kalau di sekitar bandaraya yang ana tinggal ni..khidmat pelacuran ni mudah dan murah... banyak rumah2 urut dan hotel2 serta kaki2 lima yang menawarkan khidmat ni... secara terbuka dan di ketahui ramai.... yang peliknya mereka ni seperti dilindungi oleh pihak2 tertentu selain menggunakan khidmat kongsi gelap dan tonto mereka juga pasti ada oerang dalam yang cover mereka dari dikenakna tindakan...selain pelacur wanita pelacur pondan pun bersepah kat sini.... dari apa yang ana tahu mereka ni mengenakan bayaran antara rm30 hingga seratus untuk satu sesi... kebanyakkan mereka ni ayam import putih melepak cun melecun... BAHAYA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 02-04-06 21:05


PERINGATAN BUAT MUSLIMAH2 KITA....JAGALAH DIRI MASING2...KITORANG SAYANG SEMUA MUSLIMAH2 YANG BAIK2

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 02-04-06 21:23


haih -_-'' lain orang lain iman... eeee...geramnyer ana... takkan nak biar saja... !!!!!! ada saja manusia yang tak bertanggungjawab... !!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-04-06 01:16


selamatkan diri sendiri dan selamatkan orang lain... jangan harpkan orang lain selamatkan diri kita saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-06 01:42


Pada 14-03-06 17:22 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

haram..tapi ada ustazah yang bergelar dr yang juga yb pernah cakap melacur tu dibolehkan jika darurat.. boleh ke macam tu...


betul ke??darurat yang macam mana??


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 02:08


entahlah, kenyataan Dr. Mashitah selalu meragukan...

walau pun terpaksa gadaikan nyawa pun, tetap tak boleh berzina, cuma kalau dah diperkosa tu jangan pula bunuh diri...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-06 02:10


kenyataan yang boleh mengelirukan umat Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 04:05


Pada 03-04-06 01:42 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-03-06 17:22 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

haram..tapi ada ustazah yang bergelar dr yang juga yb pernah cakap melacur tu dibolehkan jika darurat.. boleh ke macam tu...


betul ke??darurat yang macam mana??



darurat sebab nak sara anak2 kata beliau..habistu yang melanggannya dapat pahala??

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 04:06


Pada 03-04-06 02:10 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

kenyataan yang boleh mengelirukan umat Islam..


nak buat macam mana...ilmu dah tinggi sangat agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

nursham
Warga Rasmi
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18260
Posting: 14

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 04:15


entah la..
orang ISLAM berilmu sepatutnya memantapkan kefahaman sesama saudara...
bukan mengelirukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurshamProfil   Hantar PM kepada nursham   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-06 12:34


no komen

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 12:47


Kenapa tanya susah ke tak nak dapatkan khidmat pelacur????
kat memana pun ada saja golongan ini...antara nampak dengan tak saja....ada permintaan ada la mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-04-06 13:16


minta2 di jauhkan dr bala Allah...tapi Malaysia ini negara islam..siapa yang bersalah??sapa yang bertanggungjawab??dan sapa yang nak bertanggungjawab??..kita as a khalifah Allah...betulkan saya andai kata-kata saya salah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 03-04-06 13:26


semuanya bermula dari rumah.....jika betul didikan kepada anak2 kita insyaallah tiadalah golongan macam ni...elok kasikan saja..wahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-06 13:49


watch your mouth..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-04-06 15:08


Pada 03-04-06 13:49 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

watch your mouth..




hangguk jutawan sound anta tu...huhuhu :-di
[ Telah diedit oleh: tasbih_30 pada 03-04-06 15:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 04-04-06 00:20


memang patut kena sound

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 04-04-06 00:27


drama terbaik pun pasal seorang pelacur..HARI2 TERAKHIR SEORANG WANITA...erkk..anyhow boleh tengok biar sedar sikit how disgusting they are..nauzubillahi minzalik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 00:33


Pada 04-04-06 00:20 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

memang patut kena sound


garang rupanya dia ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 04-04-06 00:34


semoga Allah memberi hidayah kepada mereka, u and me..and tidak dilupakan pada 'mrk2 yang diberikan kuasa..'

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 00:35


memang garang, kaya dengan sound effect... :-P


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 04-04-06 00:36


garang bertempat,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 04-04-06 00:37


ada bunyi sound effect ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 00:38


ggrrrrr.....gggrrrrrrrrr............... :-o :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 00:39


inilah pentingnya didikan AGAMA di rumah, di sekolah2, di majlis2 ilmu... Pentingnya para alim ulama turun untuk memberi didikan ke sekolah2... Kita beramal dengan sampaikan ajaran Islam....

Sesetengah ibubapa membiarkan anak mereka... Betapa mereka tak membekalkan didikan Agama dengan secukupnya... Adakalanya sampaikan Islam pun tak diserap dengan elok oleh anak2.. Hanya tahu yang mereka Islam tapi tak tahu apa itu Islam...

Kejinya golongan macam ini... Sekurang2nya ada inisiatif untuk menimba ilmu di mana-mana dan bertanya sekiranya tidak tahu... Inilah pentingnya para cerdik agama untuk turung padang mencegah maksiat, teguran2 yang banyak dan tegas, turun padang dan kalau boleh adakan pencegahan besar2an dan disertakan dengan niat yang LUHUR Lillahi Taala....

Innama Aqmalu Binniat....


-Wallahua'lam-

Sekadar pandangan....

p/s: Benci golongan Pelacur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 00:42


sebenarnya, suasana dan persekitaran yang banyak mempengaruhi kegiatan ini, macam mana kegiatan ini tidak berleluasa sedangkan maksiat ada di merata2 tanpa boleh dibendung... :-?

satu lagi, mereka tidak takut untuk ditangkap, sebab undang2 ciptaan manusia tidak dapat menakutkan mereka, hanya undang2 Allah s.w.t. yang paling sempurna dan paling adil, sesuai dilaksanakan sepanjang zaman...

cuba kuatkuasakan undang2 hudud, tengok bila dah kena sebat atau rejam, mereka masih berani buat lagi ke tak...

p/s: jangan benci diri mereka, tapi bencilah apa yang mereka lakukan...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 04-04-06 00:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 04-04-06 00:46


ada jugak yang dah bertaubat, tapi tetap dipandang serong oleh masyarakat...macam mana tu??patutnya bagila sokongan padu,,,

p/s: sokong pasukan bola malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 00:55


kalau yang dah bertaubat tu, Alhamdulillah... Dah kembali ke pangkal jalan... Cuma kenalah banyakkan berdoa dan beribadat kepada Allah dan kesallah dengan apa yang pernah dilakukan.. Walaupun ada sesetengah masyarakat yang masih pandang serong pada mereka yang dah bertaubat tapi ingatlah, Allah tahu dengan keikhlasan kita, hubungan Pencipta dengan hambaNya adalah lebih penting..

Allah Maha Mengampuni dosa hamba-hambaNya....

Kembalilah ke pangkal jalan... Jalan yang lurus, Islam yang Suci....


p/s: berilah peluang.. Bencilah pekerjaan ini... Jangan ada kita termasuk dalam golongan ini dan bercampur dengan golongan Pelacur... Berilah semangat pada mereka yang bertaubat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 04-04-06 13:12


patut sokong mereka yang dah bertaubat tapi jangan lupa check darah sebelum menikahi mereka ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 04-04-06 13:13


Pada 04-04-06 00:36 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

garang bertempat,,,,





hye ...jutawan muslimah... dah kahwin belum... kalau anti solo lagi.. ana pun solo juga...solo sama solo.... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 13:34


Pada 04-04-06 13:13 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-06 00:36 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

garang bertempat,,,,





hye ...jutawan muslimah... dah kahwin belum... kalau anti solo lagi.. ana pun solo juga...solo sama solo.... :-di


apa maksudnya tasbih_30 tu? gurau?.... iskh.... bahaya betul :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 04-04-06 14:17


Pada 04-04-06 13:34 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-06 13:13 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-06 00:36 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

garang bertempat,,,,





hye ...jutawan muslimah... dah kahwin belum... kalau anti solo lagi.. ana pun solo juga...solo sama solo.... :-di


apa maksudnya tasbih_30 tu? gurau?.... iskh.... bahaya betul :)



sapa kata ana gurau... ana merisik la... :-di ...


-dah lari topik pula...
[ Telah diedit oleh: tasbih_30 pada 04-04-06 14:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 04-04-06 14:23


back to the topic please...hehe..

p/s : oo..berani merisik orang garang ek??tak takut kena cepuk??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 18:05


Pada 04-04-06 14:17 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!



sapa kata ana gurau... ana merisik la... :-di ...




alhamdulillah, andai benar bagai dikata heheeh :)


berkenaan ustazah yang bagi komen membolehkan pelacuran dalam keadaan darurat, ana pernah dengar respon seorang ustaz (tapi ana tak ingat siapa) tapi salah seorang ustaz ana la. apabila ada student minta komen beliau, dia jawab... dengan kiasan
lebih kurang begini "andai kamu tersesat dalam hutan, kamu tak ada makanan untuk menyambung nyawa (darurat la kan) kemudian kamu jumpa dua benda yang haram di makan iaitu monyet dan khinzir, boleh kamu pilih mana yang patut kamu makan dalam darurat tu?"

*diubah suai dari dialog sebenar sebab ana dah tak ingat sangat (iskh pelupa betul la)

apa yang ana nak ana simpulkan, dalam negara yang dikategorikan aman ni.... masih banyak lagi pekerjaan yang boleh dilakukan selain menjadi pelacur walaupun kita di dalam darurat sekalipun. so, faham la kan?

walau apapun ni pandangan ana saja. ana pun tak mengikuti sangat perkembangan cerita ustazah berkaitan isu tersebut. dan kalau ana tersilap tegurlah... bimbang juga dengan ilmu tak seberapa ni buat orang salah faham. bab agama pula itu
wassalam
[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 04-04-06 18:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 18:34


Pada 04-04-06 14:17 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

sapa kata ana gurau... ana merisik la... :-di ...


-dah lari topik pula...
macam ni ek cara merisik, bahaya betul... :lol: merisik terus pada orangnya... :-?

p/s: boleh tiru ni... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 04-04-06 20:35


Pada 04-04-06 18:34 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-06 14:17 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

sapa kata ana gurau... ana merisik la... :-di ...


-dah lari topik pula...
macam ni ek cara merisik, bahaya betul... :lol: merisik terus pada orangnya... :-?

p/s: boleh tiru ni... :-di




tak boleh tiru2 bro. ibnu .. ana dah daftar hak cipta.. :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 23:24


hurm... kalau macam tu taknaklah merisik, baik minang terus... :-di

p/s: dah jauh benar dari topik ni... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 04-04-06 23:31


topik kita = PELACUR....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 23:46


Pada 04-04-06 23:31 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

topik kita = PELACUR....
oh ye ke... terima kasih kerana ingatkan... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 00:07


Pada 14-03-06 17:22 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

haram..tapi ada ustazah yang bergelar dr yang juga yb pernah cakap melacur tu dibolehkan jika darurat.. boleh ke macam tu...
ada satu kaedah fiqh: al-dhararu yuzal yang bermaksud: kemudaratan dihilangkan; menurut kaedah ini dalam keadaan mudarat, memang kita boleh melakukan perkara yang terlarang dalam tujuan untuk menjaga nyawa kita, contohnya memakan bangkai, daging bab* dan sebagainya...

tapi, disebalik itu, ada satu lagi kaedah yang tak kurang pentingnya: al-dharurah la yuzalu bil-dharurah yang bermaksud: kemudaratan tidak boleh dihilangkan oleh kemudaratan juga... dan melacurkan diri itu sendiri adalah satu kemudaratan!

sebab itulah, saya tak pernah dengar mana-mana ulama' kata: boleh jadi pelacur kalau mudarat....... kecuali ustazah yang seorang ini...

p/s: hairan bin ajaib bin pening2 lalat...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 05-04-06 00:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 05-04-06 00:41


boleh terima kaedah tu tapi mustahillah kat malaysia.......kita ni makan pun bersepah lagi............mana boleh pakai kaedah tu,tu kaedah sesuai kat somalia saja tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 00:47


kaedah tu kat mana-mana pun tak boleh digunakan, yang haram tetap haram ila yawmil-qiyamah...

sebab itulah saya pelik dengan kenyataan beliau, pertama kali saya dengar...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.190612 saat. Lajunya....