Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-07-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 147
Ahli: 0
Jumlah: 147




  Yang Masuk Ke Sini
yanokage: 13 hari yang lalu
Rashdin: 29 hari yang lalu
khalifah: 35 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: jenis dan warna pakaian yang anda pilih untuk suatu majlis..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» jenis dan warna pakaian yang anda pilih untuk suatu majlis..

Please Mendaftar To Post


Oleh jenis dan warna pakaian yang anda pilih untuk suatu majlis..

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 12:15


assalamualaikum...

Pakaian yang kita pakai bergantung pada majlis yang kita hadiri..pemilihan warna dan jenis pakaian tu amat sesuai untuk mengekalkan dan meningkatkan imej kita apabila berada dalam sesuatu majlis...sama ada formal mahupun tak formal...so, anda pula macam mana??? bukan tu sahaja, malah bagi ana pemilihan pakaian dan warna ni bergantung pada siang atau malam majlis tu dilangsungkan....

baju kurung...jubah...kebaya....jeans....t-shirt....blouse....slack....kebaya...kebarung....
baju tidur??!! tak dkira..sebab tak masuk majlis....

serban....kopiah...kemeja....tie....t-shirt.....jeans.....slack....

kasut..selipar...sepatu....kaki ayam..??!!
??!! hmm...

kena sesuaikan ikut keadaan majlis....

majlis ilmu...majlis kahwin...parti2...jumpa kawan....picnic....shopping....enjoy...masa berkumpul dengan family...

...anda pula bagaimana....tak kan sama saja....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 13:57


ehm..memang kena sesuaikan pakaian kita dengan majlis!tapi kalau jubah atau kopiah tu sesuai saja pakai bila nak pergi memana!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 14:12


emm..hanan ini pula macam mana???

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 15:48


ooo....macam tu ek....pakaian boleh melambangkan keperibadian seseorang tapi tak mampu memberi suatu penilaian yang terbaik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 17:28


Pada 01-03-06 14:12 , Ghufranallah posting:

!!! QUOTE !!!

emm..hanan ini pula macam mana???


hanan macam biasa la...as a ordinary person, hanan pakai apa yang orang lain pakai...asalkan simple and selesa...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 17:53


pakaian kita orang islam kenalah menampakkan kita ni islam..kemana-mana sekalipun... topik begini ana cadangkan tutup saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 17:54


ana pakai biasa2 saja...ana tak pakai yang luar biasa macam superman tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 18:03


tak apa tasbih...pakai yang luar biasa apa salahnye....biar ada kelainan sikit...kalau engkau pakai macam superman pun tak salah la...masih menutup aurat bagi engkau...hahahaha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-06 10:47


siapa ada tips2 berpakaian..mengikut majlis yang dihadiri dan sesuai dengan tuntutan...nanti hanan sambung and bagi pendapat lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 13:24


jenis dan warna itu persoalan nombor dua...persoalan nombor 1 la ni......adakah pakaian kita mengikut etika yang islam telah gariskan kepada kita.....bagi saya buat pa kita pakai baju yang lawa2 tapi aurat tak jaga....tetapi aurat tu lebih penting tak kira kita p majlis apa ka......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 13:45


setuju dengan pisst16....
utamakan tutup aurat dahulu sebelum memilih fesyen yang sesuai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-06 14:09


Pada 02-03-06 13:24 , pisst16 posting:

!!! QUOTE !!!

jenis dan warna itu persoalan nombor dua...persoalan nombor 1 la ni......adakah pakaian kita mengikut etika yang islam telah gariskan kepada kita.....bagi saya buat pa kita pakai baju yang lawa2 tapi aurat tak jaga....tetapi aurat tu lebih penting tak kira kita p majlis apa ka......


Betul tu, tak kira dalam majlis apa jua yang kita ikut,paling utama ialah aurat mesti dijaga..tentang warna janganlah memilih warna yang boleh mendatangkan pandangan yang pelik atau terlalu menonjol..


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 15:44


aasalamualaikum..

bagi ana, ana lebih selesa pakai jubah seluar walau kemana majlis sekalipun, sopan dan selamat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 15:58


jen betul tasbih 30,jangan la tutup posting tajuk ini..bagi aku biarlah masing2 bagi pendapat..

"tingkahlakumu (pakaian, tutur kata dll) melambangkan keperibadianmu"

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107986 saat. Lajunya....