Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-07-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 145
Ahli: 0
Jumlah: 145




  Yang Masuk Ke Sini
yanokage: 13 hari yang lalu
Rashdin: 29 hari yang lalu
khalifah: 34 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: apa dah nak jadi dengan orang melayu ni...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» apa dah nak jadi dengan orang melayu ni...

Please Mendaftar To Post


Oleh apa dah nak jadi dengan orang melayu ni...

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 11:49


assalamualikum:

anugerah ABP memang menyedihkan.....beginikah cara hidup orang melayu zaman sekarang yang dahulunya terkenal dengan bangsa yang sopan dan penuh tatasusila.....kebanyakan artis melayu terutamanya perempuan seperti dah tak malu untuk menunjukkan segala-galanya kepada orang ramai

dengan berpakaian seksi...sehingga menjolok mata.....apa nak jadi sebenarnya ni...semakin hari semakin teruk....ada yang dah naik haji dah tapi masih membuka aurat.....

i don't know apa yang akan berlaku 10 tahun akan datang...kalau macamni keadaannya...tidak mustahil segalanya bakal berubah...dr segi tampok pemerintahan dan sebagainya...ayuhlah orang melayu macam saya ni.kita bangun martabatkan kembali bangsa kita yang ternyata sdh tidak berada di jalan yang lurus...

marilah kita bangun dengan semangat kata-kata hang tuah "takkan melayu hilang didunia" ....kita dah terlalu mengikut barat....lihat remaja sebaya saya diluar sana...semakin membimbangkan....majoriti yang terlibat dalam gejala sosial ialah orang yang sebangsa saya..

ayuhlah orang melayu semua ....perjalanan kita semakin hari semakin berliku...marilah kita sedarkan diri kita....tinggalkan semua noda dunia....hidup berteraskan imam....INSYAALLAH orang melayu akan maju...


-----------------
bersama hayati keindahan islam


Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

jagoan05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14096
Posting: 24
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-02-06 12:06


aku main game lagi seronok.tol tak pisst16 dr tengok bangsa sendiri buat dosa depan mata

Bookmark and Share

    


  Member Information For jagoan05Profil   Hantar PM kepada jagoan05   Pergi ke jagoan05's Website   Quote dan BalasQuote

arinie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17125
Posting: 56
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 13:44


saya setuju dengan pendapat pisst16 tentang masyarakat kita ini semakin hari semakin banyak dosa dilakukan.terutamanya remaja zaman sekarang.tidak tahu menilai mana yang baik dan buruk.Hidup ini penuh dengan dugaan dan pancaroba......jika kita pandai mengendalikannya dengan bijak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For arinieProfil   Hantar PM kepada arinie   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 14:52


PERUBAHAN ZAMAN TIDAK PATUT DIJADIKAN ALASAN UNTUK KITA BERUBAH PERADABAN yang ISLAM DAH AJAR....KECIWA MEMANG KECIWA....jangan DIBIARKAN TERUS HANYUT dengan DUNIA

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

qais_amirii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7048
Posting: 165
Dari: Republic of Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 15:14


Jom boikot ABP.....


-----------------
Jana Gaji Anda Sendiri
http://www.GajiBulanan.Com/?id=etijarah
http://



    


  Member Information For qais_amiriiProfil   Hantar PM kepada qais_amirii   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 27-02-06 15:36


maafla...saya tak tahu apa yang brlaku masa ABP tu sebab kat rumah ni tak ada tv..hehehehe..tapi kalau bab orang melayu ni..memang tak boleh nak di buat main..kita perlu kmbalikn jati diri melayu.....cemerlang..gemilang...terbilang...hidup MELAYU....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 27-02-06 15:46


assalamualaikum... abp tu apa ek

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1308
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 02:07


bagi saya tak perlu la kita seru atas nama melayu, lebih baik kita suara kan ini atas nama islam sebab punca segalanya kerana kita tinggalkan ajaran islam. kalau nak harapkan melayu saja, banyak lagi adat2 melayu yang bercanggah dengan islam. contoh paling dekat puteri gunung ledang, itu kan lahir dari buadaya melayu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 02:20


huh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 02:23


oleh itu.. sama-sama lah kita berkerja untuk islam dengan penuh keihklasan dan ketakwaan... moga2 berkat usaha kita... tiada lagi perkara begitu terjadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 04:12


sudah menjadi tabiat manusia..bila turun ujian Allah baru nak sedar..pergi ke Mekah berapa kali pun tapi jika tak ada sifat taqwa dalam diri tak lepas juga daripada maksiat...""orang islam tak semestinya beriman,,orang beriman tak semestinya bertaqwa,,tapi jika ada sifat taqwa semuanya akan sempurna....

wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:31


perubahan sikap masyarakat kita cukup sedih.....kalau keadaan semakin teruk.....saya terus terang cakap.....saya tak kan bantah kalau orang bukan bumiputera menerajui kepimpinan malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:36


8-) biasalah...dunia glamour,semua dah tak dikira,halal,haram,dosa & pahala same saja.....naik haji dah 2 3 kali.....

:-di pada golongan artis yang dah insaf tuu....baguslah,tapi jangan hangat2 tahi ayam saja.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:43


Pelajar dapat anak

Oleh Ahmad Nazri Mohamad
[email protected]

SEREMBAN: Seorang bapa yang menghantar anaknya ke Hospital Seremban kerana sakit perut selepas bermain bola jaring di sekolah, menjadi datuk secara tiba-tiba apabila pelajar itu melahirkan seorang bayi perempuan, tengah malam semalam.

Pelajar berusia 16 tahun bersalin di Wad Bersalin Hospital Seremban kira-kira jam 12 tengah malam, selepas dimasukkan ke hospital itu kira-kira jam 11 malam.

Menurut sumber, kejadian bermula kira-kira jam 8.30 malam apabila remaja itu mengadu sakit perut pada ibu bapanya selepas balik daripada bermain bola jaring di sekolah.

Katanya, bapa dan kakak mangsa membawa remaja itu ke sebuah klinik swasta untuk rawatan, tetapi mereka terkejut apabila diberitahu bahawa pelajar itu sudah hampir bersalin dan memerlukan rawatan lanjut di hospital.

“Mangsa dihantar ke Hospital Seremban untuk pemeriksaan lanjut dan kira-kira jam 12 tengah malam dia selamat melahirkan seorang bayi perempuan yang sihat dan sempurna,” katanya.

Difahamkan, mangsa mendakwa bahawa dia tidak pernah melakukan hubungan seks dengan sesiapa dan mengaku tidak tahu bagaimana dia boleh mengandung.

Sementara itu, di sebuah kampung di Nilai dekat sini, seorang pelajar tingkatan tiga dirogol seorang lelaki yang memberinya minum segelas air kosong.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi Sabtu lalu, mangsa sedang berjalan ke rumah kawannya apabila ditegur dan dipelawa bertandang ke rumah oleh seorang lelaki berusia dalam lingkungan 40-an yang dikenalinya.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Hasanuddin Hassan, berkata mangsa diberi segelas air sebelum mendakwa dia tidak sedarkan diri.

“Mangsa terjaga kira-kira jam 6.30 petang dalam keadaan berbogel bersama lelaki itu di dalam bilik tidur,” katanya.

Menurutnya, mangsa memberitahu ibu bapanya mengenai kejadian sebelum membuat laporan polis dan dihantar ke Hospital Seremban untuk pemeriksaan.

“Hasil pemeriksaan perubatan, doktor mengesahkan ada koyakan pada kemaluan mangsa dan kes ini disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan iaitu rogol,” katanya.

Katanya, polis sudah mengenal pasti lelaki yang didakwa merogol mangsa dan dijangka membuat tangkapan dalam tempoh terdekat.

Sehubungan itu, Hasanuddin menasihatkan ibu bapa supaya sentiasa memantau pergerakan anak-anak bagi mengelakkan daripada kejadian tidak diingini.

“Ibu bapa perlu berwaspada kerana pada zaman sekarang ini sukar untuk menduga hati budi, walaupun di kalangan jiran atau orang yang kita kenali.

“Anak-anak terutama perempuan perlu dinasihatkan supaya tidak mudah terpengaruh dengan pelawaan orang dewasa seperti bertandang ke rumah atau ke tempat sunyi,” katanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:50


Berdoala bersame2 supaya saudare semelayu seislam akan kembali ke jalan yang diredhai Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:31


janganlah kita terlalu sangat nak ikutkan barat.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 13:25


tapi memang teruk la pakain mereka malam 2....
macam tak hendak pakai baju saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 02:09


selagi berjuang atas nama melayu atau mana bangsa sekalipun sudah pasti disisi Allah ianya takkan sama dengan perjuangan keatas islam...berjuanglah untuk agama...tak ada maknanya perjuangan bangsa ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 02:10


adakah semua melayu masih islam..dan adakah islam itu melayu??? saudar betulkan maksud hidup berjuanglah untuk agama Allah nescaya bantuan akan tiba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 10:24


ayuh 'bangunkan' diri kita!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 10:49


senang cakap....kita teguhkan iman kita.......yang semakin hari semakin nipis ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 11:59


yang dulu pernah digelar alim pun sekarang ni dah alim-alim kucing....hampeh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

firehand
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22626
Posting: 42

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 12:06


setuju dengan muslimin23..
iman boleh meningkat dan menurun????

Bookmark and Share

    


  Member Information For firehandProfil   Hantar PM kepada firehand   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 12:11


assalamualaikum wbt...

alin pun setuju dengan pisst16...kita dah terlalu mnegikut Barat... alin sedih tengok anak2 melayu sekarang... kononnya mengikut trend, tapi trend itu adalah trend barat... bukan trend masyarakat Melayu... sedarlah... kita didunia ini hanya sementara... berubahlah sementara masih ada masa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 01-03-06 14:17


betul tu,mereka ni memang tak tau malu.yang peliknye, mak bapak mereka tak malu ke tengok anak sendiri pakai baju yang cukup kain tu?
emm, tak taulah nak letak muka ni kat mana ek??..........aii orang zaman sekarang ni......ish.....ish.. :-? :-? :-? :-( :-(
[ Telah diedit oleh: narato pada 01-03-06 14:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-06 15:16


memang pun
tak tahu la
yang tua puncam tak ingat waktu senja saja
tapi bukan saja di kalangan artis orang biasa/masyarakat pun 2 kali 5

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

repunzelt
Warga Rasmi
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2694
Posting: 7
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 15:48


assalamualaikum.. hmm memang berat topik ni kalau nak difikirkan.. mengenai orang melayu...zaman sekarang macam2 yang berlaku.. kalau tengok secara keseluruhannya pasal orang Melayu ni memang la menyedihkan & mengecewakan... ini yang kita nampak baru ABP, banyak lagi anugerah2, rancangan2 tv/filem/teater dll yang saya rasa Melayu ni sudah jauh 'mengagungkan barat' dari segi pemakaian.. semakin berani, semacam tak takut dengan amaran Tuhan, segala bencana & bala yang telah diturunkan seolah tidak memberi kesan.. mungkin..mereka fikir mereka artis, kena        .. kalau tak berfesyen macam tu, nanti takut dikatakan ketinggalan zaman.. (kalau salah mohon betulkan).. itu baru pasal pemakaian, kalau nak cakap pasal tingkah laku..akhlak..orang Melayu Islam ni..hmm memang mengecewakan..pasal pelajaran orang Melayu, politik & ekonomi orang Melayu.. hmm banyak lagi la kalau nak berdiskus pasal Melayu ni.. jadi, kita sebagai sebahagian orang Melayu ni saya berharap sangat agar kita bersama2 dapat untuk membantu kawan2/saudara2 kita yang sudah jauh terpesong tu.. kalau tak dapat tolong physically, cukuplah sekadar doa agar Allah memberi hidayah kepada mereka.. huhu memang cukup sedih la kalau cakap pasal orang Melayu ni.. saya doakan semoga mereka ini sempat untuk bertaubat...

patutlah cuaca tak menentu..cuaca panas (pencairan ais kutub utara&selatan), banjir sana sini, tanah runtuh dll.. 'alam sakit melihat perilaku manusia..'

"Akulah penyambung warisan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For repunzeltProfil   Hantar PM kepada repunzelt   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 16:06


sedih ana baca artikel ni.. bila iman dah tak ada manusia sanggup buat apa saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 16:20


sedih memang sedih...tapi apa yang boleh kita buat....dr segi akhlak dan sebagainya semua kita down....la ni tengok dah macam-macam orang bukan islam dah minta kat pemimpin negara....tu baru sikit.....10 tahun akan datang tah apa yang lepa nak minta pula....saya sokong kata najib.....orang melayu ni janganlah sangat ada sifat dengki ni.....bila sifat dengki ni masuk dalam jiwa porak peranda masyarakat...yang herannya bukan dengki kat non islam tapi dengki kat orang sebangsa....yang selalu kena tgkp dengan majlis agama islam atas tuduhan khalwat kebanyakannya orang melayu...ini realiti....saya rasa kalau Hang Tuah , Dato Maharajalela,Dato Oon,Tungku Abdul Rahman boleh hdp semula .....pasti mereka amuk satu malaysia tengok orang melayu macam ni.sia2 apa yang mereka perjuangkan selama hayat mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 03-03-06 08:25


marilah kita pakat2 ubah nasib melayu..negara kita satu hari akan dipimpin oleh remaja sekarang...tapi lihatlah remaja kita sekarang....habis macam mana pentadbiran negara kita nanti...takkan nak bagi orang bukan melayu nak mentadbir di negara kita...dan kita mengemis di negara sendiri...ayuh..bangun bangsaku....!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 12:22


betul tu.remaja pewaris generasi akan datang

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 13:44


manusia sekarang dah lupa siapa diri mereka yang sebenarnya....hanyut dibawa arus kemodenan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 17:41


hidup islam hadhari!!!

ps: bangsa melayu dibawah payung hadhari.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 18:23


ini lah bangsa ku dan kaum seagama ku......
semoga diberi petunjuk kepada semua umat nabi muhammad....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148784 saat. Lajunya....