Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: ASSIGNMENT & STUDY LAST MINUTE.... TRADISI STUDENT LELAKI??


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» ASSIGNMENT & STUDY LAST MINUTE.... TRADISI STUDENT LELAKI??

Please Mendaftar To Post


Oleh ASSIGNMENT & STUDY LAST MINUTE.... TRADISI STUDENT LELAKI??

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-02-06 10:57


hehehe. indra tak mengata orang, indra pun suka buat semua kerja last minute. betul ke ni tradisi mahasiswa melayu di universiti esp. lelaki???


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-02-06 11:06


betul agaknya...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Arezielys
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 21989
Posting: 10
Dari: johor bahru

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-06 11:08


Assalammualaikum.......

    Dah perkara biasa yang dilakukan oleh mahasiswa dan mahasiswi...saya sebagai siswi juga melakukan kerja last minute,bukan apa...saya lebih senang dengan cara ini kerana mudah ingat..heheh....tapi jangan amalkannya......bagi saya siswi jarang lakukan kerja last minute...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArezielysProfil   Hantar PM kepada Arezielys   Quote dan BalasQuote

Nurr_Iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4821
Posting: 83
Dari: UiTM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 11:11


Mostly memang buat mcmtue... kekadang saya pun terbuat jugak kerja last minute ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurr_ImanProfil   Hantar PM kepada Nurr_Iman   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-02-06 11:26


hemm..kalau kat maahad,ini perkara besa...
sebab kami sll sibuk nak ngafal..so...bab study ini sloww..dan las menet lah sikit...tapi..kalau quran...jangan haraplee nak las menet..tak ada harapan ingat punya..kena ngulang sokmo...
tapi..ada keberkatan apa buat gini...bila tibe time exam...bereehhhh saja result...hehehe...berkat kutt..soo..2 all huffaz out there...dont worry if u're always sibuk wif quran...sebab Allah will help us watever it takes!!!!:) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 11:49


wah..huffaz

erm..kekadang buat juga kerja last minute..
tapi selalu tak berpuas hati dengan hasil last minute ..
sebab rasanya boleh buat yang lebih baik dari tu..
bila buat kerja awal dan terancang, insyaAllah..kita mampu berpuas hati dengan hasil kerja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 11:59


kumpul bahan asgmen dah awal2 lagi... cuma nak edit last2 minute juga...kalau sok agmen nak htr jawabnya tidur lewat lagi malam tu...huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 13:52


adala saya buat macam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 14:33


emm...tak selalu sebab kerja sntiasa bnyak...moga Allah permudahkan segala urusan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 22-02-06 15:23


kadang-kadang bukan sengaja nak buat last minute. sentiasa ada kerja lain yang kena buat dulu i.e. yang priority lagi tinggi.
tapi last2 due date jadi 'do date' jugakk..huhuh
sedih dengan diri sendiri!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-06 15:32


ermmm betul la agaknya.... saya pun agakla suka buat last minute... ermmm kadang-kadang sibuk dengan hal lain sapai terlupa bila kena hantar assigment tu... ermm tapi takla selalu sebab nanti jadi pening nantinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

qville_islaami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17821
Posting: 65
Dari: Pulau Pinang

Kedah  


posticon Posting pada: 22-02-06 16:05


rancang dengan apa yang ada di tangan bukan yang dikau angan-angan , membinan cita dan harapan bukan mimpi dan igauan.

Sebonanya ana pun ahli kelab last minit ni. kalau alasan sebab mudah ingat tu kita guna maka akan hancusla generasi yang faham ilmu. Sebab Bila kita sebut saja last minute maka pasti ada acara melonggok silibus ke hujung sem dan merojak semuanya supaya sedap dimakan masa exam tapi malangnya bila baca sokla saja dah tak tau mana satu nenas , mana satu sengkuangnya. Blur tapi sedap. Heheh merapu la pulak....

K la ... Komen teruskan mengomen...Masalah umat ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qville_islaamiProfil   Hantar PM kepada qville_islaami   Pergi ke qville_islaami's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-06 00:56


huhu, ni tengah pening la ni nak siapkan assignment...sok nak anta...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 02:56


boleh jadi...saya lebih kurang juga...tapi tak selalu...bhya juga...hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 23-02-06 10:13


semua ada tabiat ni kan??

rasa nikmat tu lain macam kalau buat kerja last minit ini..

siswi pun banyak buat kerja begini..:):):):)

:):):)


-----------------
ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci
[ Telah diedit oleh: AsFaRiNa pada 23-02-06 10:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 10:18


kalau assignment suka buat awal-awal takut datang yang lain pulak..tapi kalau study ni kat kuliah biar ternganga pun tak apa..:-di
sebab kalau study kat rumah gerenti tak masuk dalam otak ni..
Tapi Alhamdulillah tiap kali result keluar dapat the best result..;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 23-02-06 12:15


last minute..tak elok..tapi biasa saja buat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-06 16:36


Pada 23-02-06 10:13 , AsFaRiNa posting:

!!! QUOTE !!!

semua ada tabiat ni kan??

rasa nikmat tu lain macam kalau buat kerja last minit ini..

siswi pun banyak buat kerja begini..:):):):)

:):):)



macam tu ke... ingatkan lelaki saja... perempuan pun dua kali lime... hehehehehe... tadi indra baru ajek submit assignment yang dah dibagi 2 bulan lepas. baru pagi tadi terkejar2 nak buat. apela...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-02-06 18:04


kat sekolah pun suka buat folio dan kerja last minit .. kat u nanti tak tau lah ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 18:51


assalamualaikum...

aaaa....saya pun macam 2 juga..xtualy kadang-kadang tu tak faham soalan...
tu yang lambat buat kerja...kasihan saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 19:11


nak mengaku jugalah, ana pun tergolong jugak. tak payah jauh2, beberapa jam lagi (esok pagi) ana ada mid sem exam, tapi la ni still kat depan pc.... (study pun tak habis lagi)

kekadang cuba dah nak belajar dari awal... hehhe tapi pergi mai pergi mai tang tu juga. walau apa pun, ana akan cuba berubah... sikit-sikit lama jadi bukit. oleh itu... ana minta diri... nak pergi study la ni hehhehe
[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 23-02-06 19:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 13:03


biasalah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 13:54


Assalamualaikum wbt...

kalau bab kerja last minute ni memang perkara kesukaan saya dan housemate saya serta tak lupa juga rakan2 sekelas...heheh bukan lah hobi sangat tapi dengan tanpa sedar kerja tu buat last minute...heheh

dari 1st year lagi buat kerja gini....ada projek yang diberi tempoh sebulan kami semua siap kan dalam masa 2 hari yang terakhir...
semua pakat tak tidur...sampai ada yang tak sempat nak mandi, punya tergesa nak hantar sebllm prof balik, sempat juga hantar dengan kertas panas2 lagi baru sudah print...hehehe...

ingat bila dah nak habis belajar ni akan berubah, tak juga....sama saja, yang best tu boleh kata sekelas sehati sejiwa. lecturer pun dah paham...heheh ..... best pula teringat saat2 tersemput2 berlari sebelum pintu bilik lecturer dikunci...bila dah hantar dapat qada' tidur puas2...heheh


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 17:44


kebanyakan lah...tapi ada yang tidak kan....
so sikap mana tak elok untuk student

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 19:07


kebanyakannya memang macam itu.....


-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya


Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-01-07 07:22


salam..
ana pun suka belajar & buat assingment last minit.
sebabnya, kadang-kadang macam tak ada masa nak buat.hehehe (^_^)
tapi ana rasa, buat kerja last minit ni memang tak bagus....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 12:34


biasa lah...perempuan pun suka juga wwat kerja last minute..macam saya..dr student sampai dah kerja pun..asyik last minute saja..esok bos nak..hari ini baru nak buat..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

sitizubaidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13162
Posting: 51
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 02-01-07 13:38


tabiat ni dah lama menjalar kat naluri warga ipt. tak kira siswa ataupun siswi. bagi ana cara ini xelok diamalkan.. kadang-kadang boleh membawa padah pada diri...biasa lah kerja last minute katakan.. ana masih kat kolej dulu pun da juga buat kerja last minute dengan study last minute tapi jenuh lah bersengkang mata nak watnya.. kalau buat awal ni taklah kelam kabut nak siap dengan nak struggle exam.. tapi bila dah kat luar negara ana lebih suka buat awal2 smuanya.. takut juga bila lambat jadi apa-apa pula.. jadi sama-sama lah kita buat perubahn pada diri kita pada tahun baru ni untuk memperoleh kejayaan yang cemerlang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitizubaidahProfil   Hantar PM kepada sitizubaidah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 14:10


ASSIGNMENT & STUDY LAST MINUTE.... TRADISI STUDENT LELAKI??

tak jugak tradisi student lelaki...lebih kurang same saja..
tapi baik siapkan awal baru dapat hasil yang terbaik...
lepas itu boleh rilekskan diri...
:-D :-)


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109062 saat. Lajunya....