Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 207
Ahli: 0
Jumlah: 207




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam, 56 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: astagfirullahalazim...mengucap panjang.........untuk tatapan semua warga ukhwah!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» astagfirullahalazim...mengucap panjang.........untuk tatapan semua warga ukhwah!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh astagfirullahalazim...mengucap panjang.........untuk tatapan semua warga ukhwah!!!

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 19:00


ﻪﺘﺎﻜﺮﺒﻮﷲﺍﺔﻤﺤﺭﻮ ﻡﻜﻴﻠﻋﻢﻼﺴﻠﺍ & Salam Sejahtera,



Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal . Datuk Harussani juga minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan IFC ini adalah musuh Islam di M‘sia.



Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?...Depa send memorandum kepada PM minta 15 perkara berhubung dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia.

Antaranya:

1)Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun - Tu dia tuan-tuan. Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh nama Islam kat anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah, tanya kat anak kita, “Hang nak ikut ugama apa?”...Kalau dia kata nak jadi hindu, maka jadi hindulah dia. Kita tak boleh nak buat apa sebab dah digazetkan dalam Perlembagaan Negara.

2)Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum identiti agama - maknanya, perkataan “Islam” yang ada kat mykad kita itu, depa minta di”tiada”kan.

3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia tidak perlu masuk Islam.

4)Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam, mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.

5)Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid,begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah ibadat orang bukan Islam.

6)Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam.

7)Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain -mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan. Walaupun la ni bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama kita. Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau takdak mahkamah syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah, sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar.

8)Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.

9)Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.

10)Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.

11)Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.

12)Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di Malaysia?

lagi 3 ana tak ingat, antum boleh refer dalam majalah Millenium Muslim.

Ini dia tuan-tuan, Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?...Datuk Harussani tegur PM dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Depa kata kat Mufti Perak, “Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded langsung!”...Datuk Harussani balas dalam majalah “Millenium Muslim”, katanya, “Di atas sikap open-minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih, maka inilah hadiahnya!”...Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia. Yang lainnya sunyi sepi termasuklah akhbar-akhbar, macam ada benda dalam mulut sampai tak boleh nak buka!



Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 19:07


assalamualaikum...

eeemmm..bagus lah 2....
saya tak tau apa-apa...
siapa sokong siapa ini....???
ambik anda....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 19:08


:-o :-o tok boleh ini......amat bahaya untuk kita sebagai rakyat Malaysia....

:-di Malaysia sudah diiktiraf oleh negara2 lain sebagai negara islam....jadi jangan rosakkan ia....!!!!

:-| wahai orang-orang kafir...jangan haraplah nak tukar negara Malaysia jadi negara kafir....Allah tetap memelihara nya... :-| :-|

p/s:tapi macam mana dengan perlembagaan malaysia....ikut islam kah?? :roll:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 19:09


Pada 20-02-06 19:07 , maqnawie posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

eeemmm..bagus lah 2....
saya tak tau apa-apa...
siapa sokong siapa ini....???
ambik anda....


:roll: confius ini...maqnawi sokomg siapa ini...??


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 19:38


islam tergadai kerana kebodohan segelintir pemimpin negara islam sendiri...yang mengaku negara islam tetapi tidak mengamalkan islam secara syumul...yang peliknya kalau ada ulama' yang bersuara mereka tak guna pakai..malah menyindir lagi..dan kalau ulama' yang dilantik oleh mereka usahlah cakap nak membantah..nak bersuara pun takut terlepas gaji bulanan..sedangkan merekalah yang di soal dahulu di akhirat nanti sebelum orang jahil..betapa hinanya kedudukan ulama' yang bersikap demikian..
kita lihat dah terang2 musuh nak hapuskan agama islam di dalam negara yang dikatakan islam..tetapi barisan menteri yang jahil agama ni boleh terima pertubuhan ini...kat mana islamnya yang dilaung2kan??? inilah sikap orang munafik..islam pada percakapan tapi dalam hati lain...
kembalikan kegemilangan islam wahai saudara ku..sprti zaman Salahuddin Al-Ayubi, dan lain2 lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

Angahmuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8556
Posting: 53
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-02-06 19:42


Ya Allah....
moga mereka2 yang menjadi bisu tu sedar...kita umat islam kena bangun tegakkan agama kita!jangan bagi orang hina agama kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AngahmuslimahProfil   Hantar PM kepada Angahmuslimah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 20-02-06 19:57


Wallahu a'lam.. Takut betul rasanya ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 20:28


wahai saudara2 seISLAM ku...marilah kita sama-sama bangkit menentang kemungkaran ke atas agama yang mulia ini...ALLAHUAKBAR....

http://www.geocities.com/bantah_ifc/

"seSunggUhNYa SOLATku, iBadahKu, hiDUPku & matiKU...hanYA kerana-MU ya ALLAH"
[ Telah diedit oleh: great_teacher pada 20-02-06 20:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 20:43


tembak saja musuh islam ni :-|


-----------------

[ Telah diedit oleh: riyas pada 20-02-06 20:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 22:18


Errr... kat Malaysia ada berapa orang mufti, ha? Asyik2 orang tua tu... saja, kasihan dia!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 22:44


ish..apa nak jadila. pemimpin2 islam kat malaysia tak takut ke..tak rasa apa ke atau pura2 tak tau (tengok gayanya, pemimpin2 kat malaysia makin lemah, lemah dr semua segi)..bahaya nihh..kalau Allah nak turunkan bala, bila2 masa saja..without signal...wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-02-06 22:52


IFC ni dari agama kita sendiri ke ? boleh definisikan sikit tak pertubuhan sesat ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

permata_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4241
Posting: 132
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 20-02-06 23:06


teruknya...betapa 15 perkara hanyalah semata2 nak jatuhkan islam saja...
paling teruk sekali 50 ahli parlimen sokong.depa ni ada iman ke tak ada?
mana mufti2 lain?bangkitlah...islam dah sampai ke tahap ni pun tak ada orang nak pertahankan ke selain datuk Harussani Zakaria?ya Allah..peliharalah agama mu ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_islamProfil   Hantar PM kepada permata_islam   Pergi ke permata_islam's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 00:49


Terimakasih semua...jadilah kita sebagai ahli ukhwah yang maha mendengar dan sensitif dengan hal ini.....bukan untuk diri kita saja tapi untuk generasi kita akan datang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 10:15


inilah malaysia,sanggup gadai Islam demi sepinggan nasi...

kita yang lantik pemimpin sebegini perlu membuat perubahan

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 10:19


Subhanallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

nurazyyati_83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17466
Posting: 125
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 10:37


Pada 20-02-06 23:06 , permata_islam posting:

!!! QUOTE !!!

teruknya...betapa 15 perkara hanyalah semata2 nak jatuhkan islam saja...
paling teruk sekali 50 ahli parlimen sokong.depa ni ada iman ke tak ada?
mana mufti2 lain?bangkitlah...islam dah sampai ke tahap ni pun tak ada orang nak pertahankan ke selain datuk Harussani Zakaria?ya Allah..peliharalah agama mu ini...



kalau bukan muslim,siapa lagi nak bela agama islam...menjadi tanggungjawab kita semua untuk menyertai bantahan IFC ni

http://www.geocities.com/bantah_ifc/komen_pembaca.htmbantah IFC


-----------------
NURSYAHADAH menyinar qalbu,murni seharum namamu
Hadirnya di celahan kekalutan qalbumu itu...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurazyyati_83Profil   Hantar PM kepada nurazyyati_83   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 11:50


Pada 20-02-06 22:18 , mawa posting:

!!! QUOTE !!!

Errr... kat Malaysia ada berapa orang mufti, ha? Asyik2 orang tua tu... saja, kasihan dia!


mufti lain kurang berani sikit...maybe tak ada sokongan daripada orang-orang yang tertentu....dato' HarunSani ada sokongan yang kuat dpd belakang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 12:06


ini tak boleh jadi...
memang patut berperang pun..
sangat melampau, tidak menghormati agama Islam.
isk..geramnya!!! rasa macam nak tumbuk saja orang yang buat memorandum ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 12:10


Pada 21-02-06 00:49 , dakwah_ilahi posting:

!!! QUOTE !!!

Terimakasih semua...jadilah kita sebagai ahli ukhwah yang maha mendengar dan sensitif dengan hal ini.....bukan untuk diri kita saja tapi untuk generasi kita akan datang.


yup betul tu..memang tak masuk akal apa yang mereka minta tu...nauzubillah..minta dijauhkan...


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 12:17


mungkin iman kita semakin hari semakin lemah.....sesuai dengan keadaan zaman yang hmpr dengan kiamat ni......kita tengok pun la ni banyak orang islam nak mnjthkan orang islam yang lain....bila la nak turun pertolongan Allah ni.....semuanya nak jthkan islam.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 21-02-06 12:33


takbir!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-02-06 12:45


assalamulaikum.........
rasanya semasa pemerintahan tun mahathir takpernah pula dengar bangsa lain yang non muslim membangkitkan isu seperti ini walaupun orang kata tun mahathir tu teruk ke,tapi rasanya pemimpin sekarang ini yang ada agama takdapat nak handle benda2 macam ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-02-06 12:45


assalamulaikum.........
rasanya semasa pemerintahan tun mahathir takpernah pula dengar bangsa lain yang non muslim membangkitkan isu seperti ini walaupun orang kata tun mahathir tu teruk ke,tapi rasanya pemimpin sekarang ini yang ada agama takdapat nak handle benda2 macam ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 12:49


sebenarnya umat islam semakin hari semakin lemah....kita nak kembali ke zaman jahiliah agaknya....non islam dah nampak banyak sangat yang orang islam ni lmh termasuk diri saya....sebab tu mereka dah pandai nak tunjukkan belang mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 14:55


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Astaghfirullahal 'azeem. Beginilah jadinya bila Islam diamalkan secara juziyyah tidak secara syumul. Amal bila nak nikah... amal bila nak cerai .... amal bila solat saja .... itupun kalau buat. Dan yang hebat menentang Islam adalah terdiri dari mereka yang mendakwa Islam juga.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - macam perangai USA yang tak bagi negara lain buat bom nuklear tetapi dia buat tak apa .... ish ish ish ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 15:03


assalamualaikum wbt...

astaghfirullah... apa nak jadi dengan manusia akhir zaman ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 21-02-06 15:22


assalamualaikum

astaghfirullahhalazim..nauzubillah..jadilah pemimpin yang betul2 berlandaskan Islam..jangan hanya Islam di MYkad,di mulut,tapi biarlah Islam yang sebetulnya ISlam di hati,insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-02-06 17:23


lecturer ana pun ada cakap benda ni dalam kelas...subhanallah takut nya ...kalau la menteri2 ni setuju apa nak jadi dengan umat islam kini

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-02-06 17:38


ya Allah...apa teruk sangat ni..apa dah jadi dengan negara kita ni,,agama yang kita cintai..dah ramai yang tindas..bukan agama lain..tapi orang seagama dengan kita..takutnya ana baca,,kalaulah usul ini di terima..hancur islam..hancur masyarakat..huru hara..ramai-ramai lah buan sembahyang hajat..tak ada cara lain..kita doa..semoga agama dipelihara dan selamat fil dunia wal akhirah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-02-06 22:27


Pada 21-02-06 17:38 , yatie86 posting:

!!! QUOTE !!!

ya Allah...apa teruk sangat ni..apa dah jadi dengan negara kita ni,,agama yang kita cintai..dah ramai yang tindas..bukan agama lain..tapi orang seagama dengan kita..takutnya ana baca,,kalaulah usul ini di terima..hancur islam..hancur masyarakat..huru hara..ramai-ramai lah buan sembahyang hajat..tak ada cara lain..kita doa..semoga agama dipelihara dan selamat fil dunia wal akhirah..


amin...

ya Allah...takutnye saya...
em...betapa lemahnya saya tak alert+concern pasal apa yang berlaku sekarang ni... :-o :-( :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

rabiyatul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.09.2005
Ahli No: 19292
Posting: 26
Dari: Kuala Lumpur

turkey   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 23:04


Assalamualaikum WarrahMatullah

Bagi ana, 15 syarat perlembagaan itu memang tidak masuk akal.Ini kerana,negara kita adalah negara Islam...mereka lebih kurang bernaung sahaja di negara kita...jadi mereka lah kena mengikut perlembagaan Islam,bukannya kita kena tunduk pada permintaan mereka...
Ana berpendapat amat memalukan apabila orang Islam itu sendiri menyokong usul tersebut....mereka bukan sahaja terlampau ''open minded' tapi iman dan akidah mereka juga amat lemah.Kerana orang-orang sebegitulah Isalm menjadi lemah dan hina pada pandangan mata orang Kafir...mereka sanggup gadaikan agama mereka demi kenikmtan dunia yang sementara....inilah akibatnya jika sudah tidak takut pada ALLAH AZZA WAJALLA...
Fikirkan..bagaimana generasi Islam yang akan datang dapat menegakkan syiar Islam jika mereka sudah hanyut dengan ''AKEDEMI FANTASIA''?Ana amat terkejut....kerana kalau peserta kegemaran mereka tersingkir....mereka sanggup bersatu dan meluahkan rasa marah dan tidak puas hati di akhbar dan sanggup berbuat apa-apa demi menegakkan keadilan.Mana perginya semangat itu kini?Adakah agama tidak penting buat mereka?Ana tidak meminta kita berperang....perang itu lain...tapi kita perlu berJIHAD...Jihad untuk menegakkan syiar Islam...kalau bukan kita yang menegakkannya,siapa lagi?
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiyatulProfil   Hantar PM kepada rabiyatul   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-02-06 03:16


umat islam kita dimalaysia...semakin hari semakin didesak dengan pelbagai tuntutan yang membahayakan bangsa melayu itu sendiri....merreka(bukan islam) sentiasa mencari jalan tuk melemahkan sedikit demi sedikit kuasa islam di tanah air kita...jadi,wahai umat islam yang berbangsa melayu sedarlah kita yang kita ini ibarat telur dihujung tanduk.....bangkitla bersama menentang kuffar laknatullah....doalah kita agar pemimpin kita sekarang diberi hidayah olehNya....agar tejaga agama dan bangsa kita yang tercinta.....

ameen.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 03:32


sokong • Atif_Haziq

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 10:06


astaghfirullah...
meningkat blood pressure ana dengan perkara macam ni...
kenapalah pemimpin kita macam ni?ada apa dengan "open minded"...kalau Islam itu diketepikan...
Islam itu syumul, murunah, al-'alamiyah dan kamil sifatnya...
hm...parah kalau macam ni... :-(


-----------------
~Tiada cinta yang abadi melainkan cinta kepadaNya...~


Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

akmar_aman
Warga Rasmi
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22893
Posting: 1
Dari: jB-kuAnTan-sHah aLAm

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 10:29


wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmar_amanProfil   Hantar PM kepada akmar_aman   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 11:01


mungkin inilah yag dikatakan jahiliah zaman moden!

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 13:30


dimanakah maruah islam ...
umatnye bak tiada bernyawa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 14:44


emm inilah antara ujian besar bagi kerajaan pemerintah sekarang... !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 14:50


Astaghfirullah...dunia dah nak kiamat...orang yang diharap mendukung agama, meruntuhkan agama itu sendiri...SubhanAllah...semoga PM rasional dalam membuat keputusan.sebelum ni dah wujud isu hak kuasa syariah and civil court...sekarang ni dngrnya nak hapuskan pula...ya Allah...hilang martabat undang2 Islam...kesyumulan Islam tak terpelihara...semakin ramai umat Muhammad yang bertopengkan syaitan...mendustakan agama sendiri...tak sayangkah mereka pada Islam...?jauhilah kami dr perkara2 sebegini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 14:52


ASTAGHFIRULLAH...
beginilah..pada akhir zaman..Islam semakin diperkotak-katikkan dan dipandang rendah oleh bangsa lain..
manusia pulak semakin memandang dunia dan lupa terhadap tanggungjawab sebagai seorang muslim..
mereka sendiri sanggup menggadaikan maruah Islam...
mengapa ini terjadi???
tepuk dada..tanya iman..
sama-samalah kita bangkit dan mempertahankan Islam..smge Islam terus mekar dan berdiri kukuh di bumi Allah..
[ Telah diedit oleh: Nadiahsolehah pada 22-02-06 14:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 16:47


astgflhzm....hmm..tak tau nak gelar apa ini..samdol ke be...og..mana boleh...sentimen yang macam ini sangat sensitif...ini golongan yang tak sedar diri...kena tengok balik sejarah malaysia...renung kembali bilamana hak kerakyatan diberi....benda-benda ini mana boleh ubah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

fizanaiy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13439
Posting: 160
Dari: Damansara Damainya....

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 01:11


Berita ini ana dah lama dengar...cuma baru-baru ini iaitu pada malam hari raya korban, saya telah mendengar kuliah ustaz Badrol Amin di Surau Flat Sri Cempaka Sri Damansara fasal benda ini. Tapi yang sedihnya kata ustaz Badrol, IFC ini telah di pengerusikan sementara oleh orang MELAYU KITA.....astagfirullahalazzim.......tapi yang paling tragis kata beliau ialah....bekas ANAK MURID BELIAU SENDIRI KETIKA DI UIA........ini yang dia geram sangat ini....allah apa dah jadi ni.....ha marilah kita sebagai insan yang kerdil ini untuk diri saya dan sahabat sekalian dalam ukhwah ini perbanyakkan solat2 sunat taubat hajat dan sbgnya...minta pada Allah semoga benda ini dapat di batalkan terus serta merta........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizanaiyProfil   Hantar PM kepada fizanaiy   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 02:21


Astaghfirullah..apa nak jadi ni..sedih bila kita lihat keadaan negara kita sekarang ni..agama Islam dikotak-katikkan.. Sahabat sekalian, tugas kitalah hendak mempertahankan agama mulia kita ni, demi agama Islam yang tcinta, serta ajaran nabi kita s.a.w..
Ya Allah bantulah hamba2Mu yang berjuang dijalanMu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 02:32


thanks untuk semua warga ukhwah yang perihatin...dan Kenapa dan mengapa usul ini sendiri di bawa oleh orang islam sendiri????malah ianya dipelopori oleh anak perdana menteri dan bekas perdana menteri...Masyallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

alleef
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2006
Ahli No: 22793
Posting: 15
Dari: mosqueland, malacca

india   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 03:29


sedara-sedari semua....sama-sama la kita fikir risau runsing atas perkara ini.... semua nya adalah peringatan dari Allah taala.... kalau nilai agama tidak diwar2 kan dan digembar-gemburkan, roh agama akan tercabut dari orang islam sendiri... dan xmustahil satu masa perkara mana akan terjadi.....nauzubillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For alleefProfil   Hantar PM kepada alleef   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 08:11


kasihan orang yang nak bela Islam kat negara Malaysia yang kononnya negara Islam ni..
dikata macam2... ish, pelik ye...
dato' Ishak Baharom pun kena macam ni jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 12:50


assalamualaikum..
Sesungguhnya nilai dunia dan seisinya di sisi Allah hanya sebelah sayap nyamuk,namun IMAN sebesar zarah dibalas Allah dengan 10 kali ganda dunia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 18:08


ni kah dinamakan islam hadhari masyarakatnya masih dalam kejahiilan dan dibelai dengan gejala sosial yang meruuncing...tepuk dada tanya iman

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 11:50


astaghfirullah..
patutnya addinul islam dberikan keistimewaan di negara islam sendiri...bukan sebaliknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 25-02-06 21:41


Ya Allah, tetapkanlah hatiku di dalam agamaMu buat selamanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidahIslam27
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 23003
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 23:15


~salam.ana terpanggil untuk mencoretkan sesuatu..ana yakin antum antuna sekalian mempunyai fikrah terhadap Islam yang sebenar..mari lah kat bersama2 berjuang tegakkan Islam.berdakwah lah kepada keluarga, sahabat handai supaya mereka lebih memahami islam..teruskan bergerak kerja dalam islam. "wahai tentera Islam,tetap teguhlah kamu di hadapan musuh dan ingatlah bahawa syurga berada di bawah bygan pedang yang di hunus di jalan kebenaran dan keadilah"-ucapan Rasulullah kepada para sahabat supaya terus berjuang dalam perang ahzab.
ana rasa sangat terkilan dengan sikap umat islam di tempat ana.ana tak nak pergi ke tempat yang jauh.cukup di tempat ana sebagai iktibar..belum tamat isu penghinaan terhadap junjungan besar Rasulullah, orang-orang di tempat ana telah mengadakan pertandingan karaoke..masyaAllah 3 hari 2 malam..non stop..ana sebagai umat islam malu sgt6 dengan non muslim..tak ada seorang pun non muslim yang menyertai atau berada di tempat tersebut melainkan orang islam..lemahnye umat islam di Malaysia ini..di saat semua pemimpin negara islam bangkit menentang penghinaan terhadap baginda..pemimpin kat hanya berdiam diri..seolah-olah setuju dengan tindakan kafir laknatullah terssebut..sekarang timbul semula IFC..umat islam masih lagi tak nampak yang islam ni sbnrnyer telah dihna dan dipermainkan oleh kafir bahkan orang islam sendiri..istigfar~ wallahualam..maaf sebab pjg sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidahIslam27Profil   Hantar PM kepada mujahidahIslam27   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-06 16:34


Assalamualaikumm

Astaghfirullahhal a'zim

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

diana_ADA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17121
Posting: 34

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 11:21


assalamualaikum...

inilah masa kita sama-sama buka mata menilai apa kelemahan kita..
belumpun lagi masalah akhlak selesai

Islam hari ini mungkin tak mampu menjamin keIslaman generasi kita...

Jihad lah fi sabilillah...
tak kat orang ramai pun, orang sekeliling kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For diana_ADAProfil   Hantar PM kepada diana_ADA   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 12:44


Assalamualaikum...

Nauzubillah...
inikah yang dikatakan Islam hadhari...
saya pun tak tau nak komen apa lagi...
moga kita terhindar dari mengikuti mereka ini...

Hidup Islam...
Takbir3x..
Allahuakbar....


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 13-08-06 13:40


Ya Allah peliharakan bumi kita ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 22:38


ana takut satu hari nanti negara kita akan ditimpa bencana macam di negara2 jiran...banyak yang berlaku di sekeliling tapi masih ramai umat kita yang tak ambil iktibar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.160288 saat. Lajunya....