Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: mawi?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» mawi?

Please Mendaftar To Post


Oleh mawi?

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 08:45


Assalamualaikum
Saya tak tahu macam mana Mawi boleh digelar pendakwah dan diagungkan sebagai idola masyarakat sebagai seorang yang alim.Saya tidak ingin menjatuhkan Mawi hanya kerana saya memang tidak meminati dia.Saya tahu Mawi ada suara yang berkualiti jika menjadi qari.Bagi yang tidak menonton konsert2 Mawi boleh memuji Mawi.Tapi pada pandangan saya Mawi belum layak digelar pendakwah.Bagaimana seorang pendakwah boleh menari dengan bersentuh-sentuhan dengan wanita?Mawi mungkin hanya insan biasa yang melakukan kesalahan,namun tidak perlulah mengagungkannya.Saya bimbang kiranya apa yang dilakukan oleh Mawi menjadi ikutan .Kiranya baik alhamdulillah. Tapi,kiranya buruk,apa nasib anak 2 kita?
Kerajaan negeri kelantan mendapat kencaman hebat apabila membenarkan Mawi membuat konsert di Kelantan. Saya tidak nampak mana silapnya.Mungkin pemimpin2 di Kelantan tak ada astro...Mungkin bila dengar Mawi seorang qari,mereka percayakan Mawi...
Tapi...Mawi sepatutnya menjaga batas sebagai artis yang “dipandang” baik dan masyarakat perlu menapis untuk meminati seseorng.Bukankah Rasulullah contoh terbaik.Kita tidak perlukan Mawi


-----------------
Ya Allah Cintailah aku
dan himpunkan hatiku bersama hati yang menyintaiMu


Bookmark and Share

    


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

HAZRi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20047
Posting: 39
Dari: Cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-02-06 14:41


saya bukan peminat mawi tapi hanya nak bagi pendapat...walau apa pun yang terjadi...sekarang mawi sudah dilabel sebagai idola mereka hinggakan budak kecil pun sudah meminatinye...harap mawi teruskan dengan sikap dan akhlak yang baik dan terpuji agar mendapat kepercayaan orang ramai...MAWI WORLD...world2 juga tapi akhirat mesti ingat...renungkanlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAZRiProfil   Hantar PM kepada HAZRi   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 19-02-06 16:39


segala yang baik hanya dr Allah swt..
dan segala yang buruk adalah dr kita,hamba Allah yang tidak lari dr mlakukn kslhan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 17:15


insyaallah
dia akan jadi contoh baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

stitch
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16190
Posting: 24
Dari: singapore

singapore  


posticon Posting pada: 19-02-06 18:41


pada pengamatan stitch

seandainya mawi bernyanyi untuk berdakwah Kenapa tiap kali
buat persembahan tiada diselitkan nasihat kecuali belia benci dadah.... amat berbeza dengan Romairama melahirkan muzik tapi kita lihat arahnya....

TAPI MAWI DI MANA ARAHNYA?

Bookmark and Share

    


  Member Information For stitchProfil   Hantar PM kepada stitch   Quote dan BalasQuote

fizanaiy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13439
Posting: 160
Dari: Damansara Damainya....

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 18:57


Tak tentu arah kut.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizanaiyProfil   Hantar PM kepada fizanaiy   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-02-06 19:05


Mawi? dah basi laaaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 19-02-06 20:51


Hmmm..betul tu..Rasulullah adalah contoh terbaik..sebaik manapun mawi..sewarak manapun dia..dia dah banyak melalaikan para peminatnya..secara tak langsung dosa orang yang lalai tu tertanggung atas bahunya..walaupun niatnya baik,nak senangkan mak ayah,tapi niat tak pernah menghalalkan cara..ada lagi kerja lain yang dia boleh buat..


-----------------
Pernikahan menginsafkan kita..
Perlunya iman dan taqwa meniti sabar dan redha..
Bila masa senang syukuri nikmat Tuhan..
Susah mendatang tempuh


Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 16:19


Pada 19-02-06 14:41 , HAZRi posting:

!!! QUOTE !!!

saya bukan peminat mawi tapi hanya nak bagi pendapat...walau apa pun yang terjadi...sekarang mawi sudah dilabel sebagai idola mereka hinggakan budak kecil pun sudah meminatinye...harap mawi teruskan dengan sikap dan akhlak yang baik dan terpuji agar mendapat kepercayaan orang ramai...MAWI WORLD...world2 juga tapi akhirat mesti ingat...renungkanlah


betul2..bely tahun juga pendapat ini..sokong2...apapun Rasulullah S.A.W adalah contoh yang terbaik... 8-)


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 00:39


janganlah kita hanya cari slh orang islam sendiri .... cuba bagi semangat dorongan ... kita tak dapat nak lihat segala kita hrpkan dengan secepat mana pun ... kita yang patut usahakan ... tangan yang memberi lebih baik yang menerima ... wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 10:12


Mawi pendakwah ??? Dia ada mengaku ke yang dia tu pendakwah .. kadang-2 peminat atau orang-2 media yang melabelkan sebegitu ... mungkin disebabkan taksub ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 10:42


mawi tak kata pa pun... peminat dengan media yang lebih2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 13:41


bukan mencari salah
biarlah Mawi dengan dunianya
tapi masyarakat tidak perlu terlalu taksub
yang baik ambillah tauladan
yang buruk jadikan sempadan
saya tidak minat mawi
tapi saya dengar lagunya
macam juga siti
pada manusia itu walaupun jahat,ada baiknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094378 saat. Lajunya....