Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 11 jam, 36 minit yang lalu


Jejak Remaja
Topik: lelaki memilih calon isteri


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» lelaki memilih calon isteri

Please Mendaftar To Post


Oleh lelaki memilih calon isteri

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 20:34


Kenapa ramai lelaki zaman sekarang mahukan perempuan cantik sahaja?

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-06 22:56


fitrah semula jadi... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 23:12


sebab ikut nafsu!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 02:37


cantik itu indah, Allah sukan yang indah2, Allah jadi kan manusia semuanya indah2

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 18-02-06 03:49


AssaLamu'aLaikum.. setiap ciptaan ALLAH tu memang semuanya cantik kan..?? Cantik atau tidak seseorang tu...seni! Terpulang pada penilainya.. kadang-kadang kita ni tak terfikir yang apabila kita kehilangan sesorang tu, ALLAH nak gantikannya dengan seseorang yang lebik baik dan sesuai dengan kita.. Mungkin juga kah kita ni terlalu memilih dalam mencari pasangan ..? Harap2 tak lah.. Bersederhanalah lah ye??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-02-06 09:34


entah laa...hehehe apa kata kita ty semua yang bergelar lelaki di luar sana...Kenapa wanita cantik menjd idaman antum semua ??sapa yang gentlemen sila berikn jawapan...???hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

bidadariblueberry
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2006
Ahli No: 22075
Posting: 33
Dari: pinggir kuala

croatia  


posticon Posting pada: 18-02-06 10:09


cantik tu kan subjektif...rasa-rasanya,lelaki akan pilih perempuan yang cantik pada pandangan mereka atas pakaian akhlak terpuji seseorang muslimah itu...heheheee...berbelit cakap... ;-) :-P

eh, wahai lelaki2 yang bertuah, apa lagi...jawab!jawab!


-----------------
hiasi cake mu dengan blueberry, jangan lupa tambahkan cheese sekali...


Bookmark and Share

    


  Member Information For bidadariblueberryProfil   Hantar PM kepada bidadariblueberry   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-02-06 13:02


tu kena tanya lelaki la..... hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 13:06


Pada 17-02-06 22:56 , condemned posting:

!!! QUOTE !!!

fitrah semula jadi... 8-)


memang fitrah... tapi cantik itu subjektif.. tak tau la nak komen subjektif ke obkejtif ke multipelchoicr ke..hehehe kena tanya muslimin... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 18-02-06 13:15


sama saja..
perempuan pun mesti nakkan lelaki handsome
macam tu juga lelaki...

tapi..
kecantikan itu subjektif..
hanya mata hati yang dapat menilai kecantikan..

wallahua'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 18-02-06 13:15


sama saja..
perempuan pun mesti nakkan lelaki handsome
macam tu juga lelaki...

tapi..
kecantikan itu subjektif..
hanya mata hati yang dapat menilai kecantikan..

wallahua'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

broshahrin
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22706
Posting: 7
Dari: melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 16:22


bagi ana cantiknya wanita itu terletak dari segi akhlaknya serta iman.yang penting bukan kena yang cantik sangat tapi sedap mata memandang...wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahrinProfil   Hantar PM kepada broshahrin   Quote dan BalasQuote

maizan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13637
Posting: 64
Dari: Putrajaya

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 10:13


kecantikan luaran tak akan membawa apa-apa maksud yang tersirat jika tidak disulam dengan budi pekerti yang mulia dan beriman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maizanProfil   Hantar PM kepada maizan   Quote dan BalasQuote

Nurr_Iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4821
Posting: 83
Dari: UiTM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 10:32


Kecantikan seseorang itu bukan dari wajahnya tetapi dari pndagn mata yang memandang... terpulanglah pada lelaki nak pdg dari pandangan mata apa... pandangan mata selalu menipu, pandangan akal selalu tersalah, pndagn nafsu selalu melulu, pandangan hati itu yang hakiki jika hati itu bersih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurr_ImanProfil   Hantar PM kepada Nurr_Iman   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 11:40


adoii! parah la...
ana ni dah la kurang handsome pasti perempuan tak jeling kat ana!
emmmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 12:58


assalamualaikum..
kita kena tengok kcantikan luaran + dalaman jugak.Apa yang lahir di luar adalah menunjukkan apa yang ada dalam hati kat.if dalam hati kat cantik maka luaran pun cantik.yang pentlng hati yang mulia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-06 13:08


beauty is in the eyes of the beholder.... :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 10:14


Pada 17-02-06 20:34 , asha_gurl posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa ramai lelaki zaman sekarang mahukan perempuan cantik sahaja?


Kenapa???sebab ianya memang fitrah manusia yang mahukan benda yang cantik2....tapi harus diingat bahawa kecantikan luaran takkan berkekalan..yang penting kecantikan dalaman....cantik rupa paras tapi buruk perilaku tak guna jugak...kalau boleh biar kedua-duanya seimbang....baru la "cun"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

soutul_mujahidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17387
Posting: 24
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 27-02-06 10:54


sebenarnya, jodoh itu Allah yang tetapkan.. cantik di mata suami, tak semestinya cantik di mata orang lain... so, soal kecantikan tak perlu nak dipertikaikan... yang penting suami isteri dapat menyempurnakan ant satu sama lain agar hidup menjadi lebih sempurna......

Bookmark and Share

    


  Member Information For soutul_mujahidahProfil   Hantar PM kepada soutul_mujahidah   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 11:54


ehm..sama saja lelaki ke perempuan,semua nak yang cun dan handsome!bangga lah kalau bawa dia keluar mana-mana..jadi perhatian!tapi tu lah..cantik tu subjektif!ada orang suka yang macam ni,macam tu..yang penting hati kena banyak baik nanti semua orang pandang tau!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

p-jat
Warga Rasmi
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16178
Posting: 20
Dari: sg petani

Kedah  


posticon Posting pada: 27-02-06 12:12


kan wanita ni hiasan dunia...
memang fitrah lelaki mengkehendakkan benda2 mcn ni...
harta,anak pinak dll.
dan apa hiasan yang paling indah dan baik adalah wanita yang solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For p-jatProfil   Hantar PM kepada p-jat   Pergi ke p-jat's Website   Quote dan BalasQuote

elmifaiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22925
Posting: 41
Dari: Brickfields

Selangor  


posticon Posting pada: 27-02-06 13:47


bismillah....

sila komen pepatah baru ni :-P

lelaki itu beautylistik...., wanita itu materialistik....

:-? :-o :-? :-o :-? :-o :-? :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For elmifaizProfil   Hantar PM kepada elmifaiz   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 16:25


hehe...bagus pendapat anda semua..terima kasih semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 18:33


Assalamualaikum....maaf... ana tengok kebanyakan responden adalah dr kaum hawa...Kenapa ye..bukan apa, bagi ana topik yang kita bincang sekarang mungkin lebih bios pada kaum adam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:32


tak handsome tak apa..asalkan ada agama dan berakhlak mulia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:39


ana pun sama dengan ilahnurani juga...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106445 saat. Lajunya....