Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 14 jam, 34 minit yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: kawin satu kolej


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» kawin satu kolej

Please Mendaftar To Post


Oleh kawin satu kolej

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 13:34


bagaimana pendapat anda kahwin dengan pasangan satu kuliah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 16-02-06 14:30


assalamualaikum...

alhamdulillah, lagi elok dari bercouple

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 16:56


terima kasih shinobi atas pandangan anda!

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-02-06 17:08


kawin satu kolej??entah laa...apa slhnya hehehe...dah jodoh hehehe...tapi pernah ada satu isu yang mengatakn kawin satu kolej mendapat ejekan??hmm...apa pandangan antum semua pula tentang perkara ini??adakah mereka patut diberi ejekan??tapi mengapa??lagi-lagi kalau yang usianya masih muda hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 17:37


hehee terima kasih saudara Masyira.mereka tak perlu diejak kerana berkahwin secara sah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-02-06 18:15


em...

bagi saya tak ada salahnye...tak ada pula weird nya...
jodoh tu tak terbatas kat satu2 tempat saja...

tiada yang mustahil bagi ALLAH...

sejak dari dulu sampai sekarang,perkara ni dah macam trend... :roll:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 18:18


:-di bagus2....boleh elak dari terus buat maksiat..... ;-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 18:34


tak ada masalah pun. tapi kalau saya, saya cuba sedaya upaya untuk elakkan.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 20:35


perkara dan niat yang baik mengapa harus ditentang...bagilah sepenuh sokongan...mereka nak membina masjid..menyahut seruan Rasulullah..xbaik mengejek...mereka yang berkahwin diusia muda ni bagi saya,mereka telah berjaya melepasi godaan nafsu dan syaitan durjana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 21:48


terima kasih pada semua yang memeberi pendapat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 22:16


tak ada masalah, lagi elok kawin cepat. walaupun masih belajar. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 22:21


terima kasih saudari muslimah_johor

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-02-06 22:37


Ermmm kalau dah jodoh apa salahnya.... dah pasangan kita orgnyer satu kuliah nak buat macam mana... pandai2 la bhgi kan masa.... ermmm lepasa kawin boleh la lagi romantik... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 22:39


ye ke..apa apa hal terima kasih atas pendapat anda
[ Telah diedit oleh: asha_gurl pada 16-02-06 22:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 23:31


Pada 16-02-06 13:34 , asha_gurl posting:

!!! QUOTE !!!

bagaimana pendapat anda kahwin dengan pasangan satu kuliah?


apa salahnya kalau kedua2nya dah setuju...
so, kalau kawin bagusla...
dapat elakkan maksiat


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

nieha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.11.2004
Ahli No: 12531
Posting: 61
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 17-02-06 02:10


asha_gurl nak kahwin ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For niehaProfil   Hantar PM kepada nieha   Pergi ke nieha's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 02:37


elok...
dapat diketahui budi pekertinya yang sebenar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 09:32


saya tak hendak kawin lagi..but ini terjadi pada rakan sekuliah saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 10:47


erm..bagaimana nak kahwin 1 kolej, kolej semua siswi... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 11:16


Pada 17-02-06 10:47 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

erm..bagaimana nak kahwin 1 kolej, kolej semua siswi... :P


hehehe betul itu... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 15:45


erm..tak menjadi salah pun..jodoh..bila satu kuliah..atau satu kolej (bagi kolej yang bercampuran)..mudah pun satu...nak share ilmu..share buku..kan..

akak saya pun kawin dengan classmate dia jugak..ok saja..

tapi..adik dia ni..taknak la..tak boleh nak terima..sebab taknak kawin dengan orang yang membesar sama-sama..

teringat kat salah seorang senior..berkawan sejak di sekolah rendah..hingga universiti..dan kebetulan bekerja satu tempat..bila dah kerja baru terpikat satu sama lain..and then kawin..-ah..tak tahan dan tak boleh nak terima.. :) ini pendapat peribadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 20:12


kawin satu kolej...
oklah...Kalau boleh biar semua orang kat kolej tu kawin semua...
senang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 20:26


terima kasih semua atas pandangan anda

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-02-06 13:13


kalau dah jodoh nak buat macam manakan
jodoh pertemuan di tangan Allah....
..... ku dambakan kasih yang sejati....membimbingku ke pintu syurga....InsyAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

nadiah_aisyah85
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2006
Ahli No: 22076
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 12:53


assalamualaikum
bagi saya pun tak salah kawin satu kolej tapi apa yang paling penting kalau dah kawin kena la pandai bhg masa.lagi-lagi kalau dah ada anak.betul tak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadiah_aisyah85Profil   Hantar PM kepada nadiah_aisyah85   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 23-02-06 10:17


kawin satu kolej lagi senang..

boleh p kelas sama-sama,study sama...

tak payah terjebak dengan perkara yang tak elok

pa-pa hal terus ngadu kat hubby..

betul tak?? :):):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 12:59


kawin satu ofis canner pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 14:59


ok agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

elmifaiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22925
Posting: 41
Dari: Brickfields

Selangor  


posticon Posting pada: 23-02-06 16:40


bismillah....

kalau kahwin satu kolej, alhamdullih syukur...
dekat saja jodohnya...

tetapi perlulah diingatkan, segala yang andar paparkan semasa berada di kolej hendaklah terkawal

muliakan perkahwinan islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elmifaizProfil   Hantar PM kepada elmifaiz   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 14:02


kahwinla
bila dah jumpa pasangan yang baik
halalkan yang haram
jangan bergelumang dosa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 25-02-06 14:30


saya setuju...boleh saja kalau kahwin satu kolej.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 17:00


terima kasih semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-06 18:17


tak mengapa la asha_gurl
semoga teman kita tu bahagia hingga ke syurga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 25-02-06 18:45


ok saja...tu dah jodoh kita...terima saja la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Nuha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 844
Posting: 43
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 19:29


kalau jodoh dah di situ..eloklah.semoga berkekalan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaProfil   Hantar PM kepada Nuha   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 13:25


sEMUA TU TERPULANG pada DIRI masing-masing lah..
kalau dah jdh nak buat bagaimana kan..so tepuk dada tanya iman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 08:54


memang kebanyakannya kawin satu kolej ni mendapat ejekan.biarla...mulut manusia susah nak tutup....dah penat nanti benti la.....itu lebih baik daripada terjatuh ke lembah maksiat...........lebih baik kawin.dapat jauhkan diri dari maksiat.....dan satu lagi insyaallah ibadah kita akan menjadi lebih kusyuk dan pandai membahagikan masa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:19


kalau dah jodoh kena terima la.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:54


jodoh takkan ke mana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:44


bila dah jumpa yang terbaik buat kita
kahwinlah
susah senang harungilah bersama
2 orang guru ana kahwin di kolej
seorang senior ana
tak ada masalah
mulut manusia memang suka mengata
tapi nawaitu kita kerana Allah
insyaallah hati lebih tenang

Bookmark and Share

    


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 14:15


erm betul tu nzawaty...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 30-07-06 02:30


hm... just to share. bukan takat 1 kolej, 1 cls lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-07-06 08:17


lumrah dah agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-07-06 09:49


Lagi senang nak study, lagi terjamin. Sebab buat assignment dengan suami/isteri sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-07-06 10:56


Ajal jod0h di tangan TUHAN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

matsuo
Warga Rasmi
Menyertai: 31.07.2006
Ahli No: 25522
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 14:50


kalau tak menyusahkan mak bapak, no problem..
kalau ekonomi sara diri dah stabil no problem,
kalau ilmu rumah tangga dah level A no problem,
kalau dah bersedia pikul tanggungjawab no problem,
kalau ilmu agama dikuasai no problem..

masalahnya sekarang ramai nak kahwin tapi perkara2 di atas masih belum lengkap!

Bookmark and Share

    


  Member Information For matsuoProfil   Hantar PM kepada matsuo   Quote dan BalasQuote

jiwamuslim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25616
Posting: 33
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 15:52


khawin satu kuliah...kalau dah jodoh apa boleh buatlah..yang penting dia tak buat hal apa-apa yang melanggar syariah,,,,di ikut cara islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jiwamuslimProfil   Hantar PM kepada jiwamuslim   Quote dan BalasQuote

suzieeryani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.07.2006
Ahli No: 25540
Posting: 28
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 10:07


ana setuju, daripada tak ada ikatan yang sah dah kehulu kehilir bersama...kalau dah kahwin kan elok, sekurang-kurangnya elakkan maksiat. Daripada yang kena tangkap sana sini...elok kan kalau dah ada status berkahwin tu. Ana rasa kalau ambil semua pelajar2 yang bercouple di sesebuah kolej tu sendiri...buatkan sekali majlis...mesti ramai pasangan pengantin kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzieeryaniProfil   Hantar PM kepada suzieeryani   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-06 10:18


tak ada salahnya..
kalau dah jodoh..
lagi baik..
dapat elakmaksiat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132116 saat. Lajunya....