Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Mengapa kita kan kalau berchatting lah kan..mesti hendak menggunakan nick name yang bukan2..?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Mengapa kita kan kalau berchatting lah kan..mesti hendak menggunakan nick name yang bukan2..?

Please Mendaftar To Post


Oleh Mengapa kita kan kalau berchatting lah kan..mesti hendak menggunakan nick name yang bukan2..?

putera_88
Warga Rasmi
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22031
Posting: 16
Dari: Johor Bahru

singapore  


posticon Posting pada: 16-02-06 10:12


Bukan apa..saya tengok dan banyak pergi ke laman web chatting ke atau apa ke..mereka ni suka memilih nick name yang buruk dan nick name yang tidak sedap didengar lah....

Bukan apa.lah kan kalau berchatting pun..gunakan lah...nick name yang baik dan mulia..barulah sedap mata memandang dan melihat kan...ni tak ada ada yang letak bodoh lah..apa lah...apa-apa sajalah..

saya pun tak tahu kenapa semua ni mesti terjadi>>?



Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_88Profil   Hantar PM kepada putera_88   Quote dan BalasQuote

eldalila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21865
Posting: 54
Dari: perlis

madagascar   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 10:23


nick yang di letak selalunya menggambarkan orang tersebut.. sama ada keadaan ataupun kesukaan.. so, dr nick yang mereka letak itu, boleh la tau, keadaan mereka masa itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eldalilaProfil   Hantar PM kepada eldalila   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-02-06 10:28


hehehe...dah manusia namanya....kalau yang letak nama bukan-bukan itu imaginasi terlampau tinggi la itu huhuhu...actually nickname tu kadang-kadang boleh menunjukkan watak seseorang...kalau nickname yang buruk2 itu maybe pemikiran mereka buruk2 juga...hmm...apa2pn kepada mereka yang nak tahu lebih lanjut apa kata kita lihat keperibadian seseorang melalui email hehehe...sumtime mempengaruhi diri seseorang....xtaw la betul ke tak...ataupn secara kebetulan sahaja...=p untuk menambah pengetahuan sahaja....

~ Rahsia Keperibadian Di Sebalik E-mel Seseorang ~

Gunakan Nama Penuh

Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya, contohnya [email protected] .Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya.Tapi ingat ,jangan cuba hendak memperlekehkannya.

Nama Depan Dan Tengah

Contoh: Amir Hanif Abdullah. Dia menggunakan alamat emelnya sebagai [email protected] iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

Nama Dan Tahun

Contoh: [email protected] .Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan.Pendek kata dia juga menunjukkan .. pegangan yang mudah berubah-ubah.


Nama Samaran

Hehheh... ramai yang suka buat email begini..Contohnya [email protected] .Dikatakan seorang yang gemar hidup dalam khalayan hingga kadangkala menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan oarang selesa berada di sisinya.Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya yang tersendiri.

Nombor Dan Abjad

Contoh: [email protected]. Nama diwakili dengan nombor +abjad sahaja.Ia menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu "membuka" dirinya kepada seseorang .Itupun jika kepercayaannya mampu diraih. Jika tidak ... kirim salam sahajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 14:05


eh ye ke??saya tak pulak...erm maybe depa tak ada kerja agaknya...dats why la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 18:06


:-) Assalamualaikum.....



     Letakla nama elok2 sikit...sebab nama ni biasanya melambangkan keperibadiaan seseorang kan...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-06 18:15


assalamualaikum...
mesti dia nak tipu kita atau dia rasa nama dia tu tak sesuai dengan dia agaknya
entah la
tanya la tuan punya body tu
wassalam.


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-02-06 18:15


Pada 16-02-06 10:12 , putera_88 posting:

!!! QUOTE !!!

Bukan apa..saya tengok dan banyak pergi ke laman web chatting ke atau apa ke..mereka ni suka memilih nick name yang buruk dan nick name yang tidak sedap didengar lah....

Bukan apa.lah kan kalau berchatting pun..gunakan lah...nick name yang baik dan mulia..barulah sedap mata memandang dan melihat kan...ni tak ada ada yang letak bodoh lah..apa lah...apa-apa sajalah..

saya pun tak tahu Kenapa semua ni mesti terjadi>>?



apa ada pada nama...saya rasa better guna nick yang buruk dari nick yang baik...apa guna kalau nick saja baik, tapi hipokrit...amat memalukan.....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 18:17


:roll: hhmmm...entah lah,mugkin mereka tak tau makna nickname yang dorg guna agaknya....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 00:10


nick name saja tak elok agaknya tapi sihat elok2 agaknya...

tapi ana lagi tak suka yang pakai nick name islamic tapi hancuss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 00:24


betul tu tasbih...erkk...tapi...anda jangan hipokrit la tasbih...jangan hancusss...
ingat..nick anda tu tasbih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

azmansyah_alias
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23580
Posting: 66

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 08:47


assalamualaikum.....nama saya azman syah bin alias,..
email hotmail saya [email protected],..
email yahoo saya [email protected],..
nickname portal ukhwah saya azmansyah_alias,..
nickname yahoo messenger saya azmansyah_alias,.(saja saja beritahu ni, kalau ada yang nak kongsi dan send sebarang maklumat ilmiah untuk dikongsi)...biar mudah orang mengenali dan berkongsi maklumat....kalau orang lain tu mungkin citarasa masing2 agaknya....HARAP MAAF....wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azmansyah_aliasProfil   Hantar PM kepada azmansyah_alias   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 28-03-06 08:55


kan saya rasa kan tak elok kan guna kan nick lain kan,kerane kan,kita kan ada kan name sendiri kan,jadikan,seeloknya kan,kita kan patut kan menghargai kan, name kan sendiri kan...kan..kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 10:20


pada ana...ana lebih suka nickname yang ada kaitan dengan diri sendiri dari menggunakan nama sebenar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-03-06 10:36


ana suka letak nama ana sendiri....walaupun tak serupa tapi sama dari segi maksudnya.....hmm, apa-apa pun bergantung pada individu tu sendiri...

InsyaAllah, kalau berchat pun, bukan sebarang berchat....bukan sekadar berhibur....bukan sekadar berimaginasi...tapi biarla apa yang kita lakukan tu bermatlamat.....bermisi...bervisi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

hakimlaw
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23856
Posting: 16
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-06 14:57


bagi saya tidak sepatutnya kita buat macam tu.kita mesti jujur dalam setiap perkara.tidak kiralah ketika berchating pun.kerana ALLAH MAHA MELIHAT LAGI MAHA MENGETAHUI apa yang dilakukan oleh hamba2nya.


-----------------
Assalamualaikum


Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimlawProfil   Hantar PM kepada hakimlaw   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-06 15:29


depend pada individu...tapi saya rasa nickname tu sedikit sebanyak menggambarkn peribadi kita...dok begitu??? :roll:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 05-04-06 16:32


ye ke nick name menggambarkan keperibadian seseorang?? nick ana ni pula macam mana? apa keperibadian ana? ada sesiapa boleh bagi tau??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 17:01


pada ana chatting ni sama maksud dengan cheating sebab tu ramai yang tidak menggunakan nama sebenar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 05-04-06 17:09


saya lebih suka guna nick name samaran..............sebab senang sikit.......lagipun kalau sihat dengan kawan2 best sikit.........maksud saya mereka tak kenal siapa saya......so mereka akan berusaha mencara siapa sebenarnya saya.........so best sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 17:18


Pada 05-04-06 15:29 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

depend pada individu...tapi saya rasa nickname tu sedikit sebanyak menggambarkn peribadi kita...dok begitu??? :roll:



setuju.. kebanyakannya begitu... ada juga yang cheating...
ada juga yang tak mahu dikenali...
ada yang suka jadi pengacau .. ada yang tak tahu tujuan berchattinga.. dan macam-macam adaaa lagi laa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 05-04-06 17:23


Pada 16-02-06 10:23 , eldalila posting:

!!! QUOTE !!!

nick yang di letak selalunya menggambarkan orang tersebut.. sama ada keadaan ataupun kesukaan.. so, dr nick yang mereka letak itu, boleh la tau, keadaan mereka masa itu..


iye ke??so, nick saya ni menggambarkan saya ni jutawan??hehe...

p/s: jangan terpedaya


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-04-06 18:06


memang pun..ana tak suka letak nickname as my name

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 18:12


Pada 05-04-06 17:23 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

iye ke??so, nick saya ni menggambarkan saya ni jutawan??hehe...

p/s: jangan terpedaya

wah, tak sangka kita ada jutawan kat sini... :-di bolehlah support segala perbelanjaan portal ukhwah pula lepas ni... :-P

nick saya ibnu_musa, adakah ia juga menggambarkan siapa saya :-?

p/s: nick saya menggambarkan saya ni anak orang... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 06-04-06 18:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 06-04-06 18:56


saya bukan makanan.

saya juga bukanlah penggemar spagheti goreng.

maka kenapakah saya menggunakan nick ni?

saja suka-suka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 20:27


hmm.. saya guna nickname "gingie" setiap masa.. sempena watak kartun gingerbread man dalam cerita "The Shrek".. sebab tu la cerita terakhir yang saya tonton bersama2 dengan arwah kakak saya tahun lepas..

tapi.. dalam kehidupan sebenar .. saya tak pernah guna kan nickname "gingie".. sebab.. jatuh la reputasi.. hehe ")

p/s: kalau ada yang perasan.. avatar saya tu pun ala-ala gingerbread man.. :)
[ Telah diedit oleh: gingie pada 06-04-06 20:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 06-04-06 20:32


Ana pakai nama penuh.
Suka dengan nama yang parent bagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 06-04-06 22:28


saya pakai nick name ni sebab saya suka butterfly...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 22:56


siapa tau makna akasia... hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

warisan_lading
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22434
Posting: 57
Dari: melaka

Kedah  


posticon Posting pada: 07-04-06 23:36


Tapi apa-apa pun ana rasa nama samaran ni (nama yang baik la) memudahkan kita untuk melepaskan apa yang terbuku di hati sebebas2nya :-di :-di :-di sebab orang yang kenal kita kat luar belum tentu kenal kita dalam ni..so tak kisah lah nak kena gelak ke nak kena provoke..janji kita adalah kita dengan bertopengkan nick name..hehehehehe 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For warisan_ladingProfil   Hantar PM kepada warisan_lading   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 01:07


mungkin nick yang kita nak guna asyik dah orang guna saja,.....jadi ada layang bengang letak yang merapu2

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-06 09:13


Pada 06-04-06 22:56 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

siapa tau makna akasia... hihihihi


taktau...apa makna akasia???


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 23:22


name mieIKIM tak pelik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 09-04-06 02:49


angguk2 geleng2..hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 15:45


salam...
hemm.... ana rasakan, kununnya tak nak identiti diri diketahui..
tapi pada ana, apa saja yang kita buat semuanya menunjukkan bagaimana identiti diri kita sebenarnya..

wallahu'alam...
[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 09-04-06 15:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 17:18


assalamualaikum wbt...

tak tahulah...alin tak pernah chatting...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

sutera_puteh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23993
Posting: 61
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 10-04-06 18:56


saya tak kisah nick apa yang orang guna kat chatting...

tapi kadang-kadang ada guna nick yang terlalu over...
apa yang kita pilih kadang-kadang mencirikan diri kita..
kalau guna nick yang tak senonoh,teruk lah...
saya pernah tngk kawan saya kena,bila mereka ajak cerita benda yang buikan2...
so nak sihat biar dengan kwnalan yang kita dah kenal serba sedikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_putehProfil   Hantar PM kepada sutera_puteh   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 19:06


Emm entah lah kadang itu nick yang elok bunyinya pun tak smstinyer elok perangai..
don't judge a book by its cover..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-04-06 21:08


macam mana nak sihat ahhh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-04-06 01:54


Pada 05-04-06 16:32 , aduka_irwana posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke nick name menggambarkan keperibadian seseorang?? nick ana ni pula macam mana? apa keperibadian ana? ada sesiapa boleh bagi tau??



em...rasa-rasa macam orang yang "berseni" saja... :roll: 8-)
betul tak?


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-04-06 01:55


Pada 05-04-06 17:18 , Pdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-06 15:29 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

depend pada individu...tapi saya rasa nickname tu sedikit sebanyak menggambarkn peribadi kita...dok begitu??? :roll:



setuju.. kebanyakannya begitu... ada juga yang cheating...
ada juga yang tak mahu dikenali...
ada yang suka jadi pengacau .. ada yang tak tahu tujuan berchattinga.. dan macam-macam adaaa lagi laa....


thank you! :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-04-06 01:57


Pada 06-04-06 20:32 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pakai nama penuh.
Suka dengan nama yang parent bagi.


Alhamdulillah... :-)
semoga anda jadi anak soleh...


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.168475 saat. Lajunya....