Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 5 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: ...Selalu Lepak di Library...???


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» ...Selalu Lepak di Library...???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh ...Selalu Lepak di Library...???

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:33


assalam..

sebagai seorang student pastinya kalian memerlukan lab untuk cari maklumat...tapi kebanyakkan lab hari ini benyak kemudahan lain tersedia...macam ruang tonton tv...cc dan lain2...

so..anda rajin pergi lab tak..?berapa kerapkah dalam sminggu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:36


saya dalam sminggu [email protected] kali...walau tak ada tujuan apsti saya pergi juga..pinjam saja apa-apa buku...buat bacaan Kalau boring...

lagi satu oleh kerana kat hostel tak ada tv..saya selalu juga pergi lab tengok tv...macam cerita natasha ke...puteri...cerita filipine 'christian dan ara'...cerita polis jam 6... betapa banyak nya kelebihan lepak di lab...right?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:43


jarang pergi library....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:43


lepak kat library best juga itu....
tapi ana pergi library 2 kali saja seminggu sebab busy dengan hal lain...
best duduk library... tapi tak boleh duduk lelama .. nanti terlelap pula.. he he he :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:50


rajin juga....tapi tak ada la selalu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 13:58


selalu juga lepak kat library sementara nak masuk kelas.jealous tengok budak-budak cina dan india yang sering memenuhi library,kaum kita lepak kat food court,sembang kosong.
sekadar tengok-tengok buku untuk buat rujukan.


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-06 14:39


berapa kerap pergi library??:roll: :-o
almost everyday...best sangat2 study kat library...suasana yang condusive,memang sesuai tuk belajar...compared to hostel,library jauh lebih best...lagipun,ada banyak kemudahan2 yang disediakan...contohnya,kemudahan internet,newspapers and magazines corner,documentary etc....memang beruntung kepada sesiapa yang memanfaatkan kemudahan yang disediakan dengan sepatutnya.library boleh jugak dijadikan port tuk discussion..tapi,jangan sampai menimbulkan suasana yang hingar bingar sehingga boleh mengganggu konsentrasi orang lain..nanti tak pasal2 kena warning and maki kat semua orang...

'tuntutlah ilmu sehingga ke liang lahad' 8-)

wassalam..


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 14-02-06 14:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

repunzelt
Warga Rasmi
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2694
Posting: 7
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 14:48


assalamualaikum...
library.. hmm kalau masa diploma dulu jarang juga la pergi library ni.. tapi sejak degree ni especially dah sem akhir.. setiap hari pergi.. ada saja yang nak buat.. kalau tak pergi lab, pagi cari buku atau buat discussion dengan kawan... rasa rugi sangat masa dulu-dulu tak spent banyak masa kat library.. tak sedar sangat library ni best sebenarnya.. huhu apapun kalau nak belajar suka kat dalam bilik.. tenang..
[ Telah diedit oleh: repunzelt pada 17-02-06 11:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For repunzeltProfil   Hantar PM kepada repunzelt   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 15:05


masa zaman kat matrik dulu hari-hari pergi library tapi sejak masuk u ni, tak sempat.. pergi library pun sebab nak pinjam buku saja..sepanjang kat universiti 3 tahun, tak pernah pun pergi library sebab nak study...rasanya kat bilik lagi best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 15:35


Biasanya library penuh time exam saja .. tu la sikap student kita terutama melayu .. sdgkan di library universiti lah terdapat banyak rujukan dari buku sampailah ke jurnal ilmiah ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 15:42


library ialah tempat kegemaran saya. Jadi, tak kiralah time exam ke tak, saya memang suka pergi library.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 16:30


0 kali....sejuuk sangat library... kecuali untuk pergi pinjam buku dan renew saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:34


ana pulak ada musim. time rajin ke library.... ana sanggup pergi hampir 4 kali seminggu. tapi kalau angin ana sebaliknya... rasa library tu jauh sangat. kekadang ana suka study di bilik saja, walaupun kekadang susah nak beri tumpuan macam kat library, tapi ana rasa lebih senang sebab ana tak perlu angkut semua buku yang ana kena rujuk yang ada kat bilik ana tu. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-06 19:00


Bagi ana tu tempat tu sesuai untuk study... kalau kat bilik tak dapat bagi perhatian sebab roomate selalu buat bising pasang lagu2 jiwangla... alahaiii... so tak nak pening2 kepala, buat sakit hati baik saja lepak dan study kat library...

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

fawawzaiya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2819
Posting: 67
Dari: johor ke UM

Johor  


posticon Posting pada: 14-02-06 20:01


pergi library sebab...
nak carik buku...
nak carik jurnal
carij tesis..
baca paper (free saja..tak payah beli)

tapi....library um sejuk sangat la....
dok lama-lama naik pening...(atau mungkin sebab malas juga agaknya...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawawzaiyaProfil   Hantar PM kepada fawawzaiya   Pergi ke fawawzaiya's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 20:17


selalu sangat.. hari2 kecuali hari cuti... sebab saya kerja kat library :-P hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 21:41


Pada 14-02-06 20:17 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

selalu sangat.. hari2 kecuali hari cuti... sebab saya kerja kat library :-P hehehe


hehehe yelatuh.. :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 22:24


suka sangat...tapi ada pulak orang tak suka saya dok library saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-02-06 22:45


best lah juga..duduk kat lib..kadang-kadang cari juga info kat internet..tapi selalu nak buat assigment baru melekat kat lib hehe..atau pun..nak dekat test..sebab kat lib sejuk..ada ekon. nyaman saja..nak hafal pun senang.tapi bukan tidur tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 22:52


Pada 14-02-06 22:45 , yatie86 posting:

!!! QUOTE !!!

best lah juga..duduk kat lib..kadang-kadang cari juga info kat internet..tapi selalu nak buat assigment baru melekat kat lib hehe..atau pun..nak dekat test..sebab kat lib sejuk..ada ekon. nyaman saja..nak hafal pun senang.tapi bukan tidur tau..


hehehe tapi tertutup juga mata Kalau duduk tempat yang nyaman dan tenang ini..hehehhe itu ana la..:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 15-02-06 01:06


kerap juga ke library..esp bila ada masa senggang before masuk another class.. sangat condusive untuk stadi dan juga untuk tidur kalau penat (hehe..library yang amat besar dan ada stadi karel yang tersorok).. sebenarnya suka pergi library sebab suka duduk dikelilingi buku2 yang banyak nian..hehe..

my library tak ada newspaper agaknya. xbest sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 08:31


Pada 14-02-06 21:41 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-02-06 20:17 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

selalu sangat.. hari2 kecuali hari cuti... sebab saya kerja kat library :-P hehehe


hehehe yelatuh.. :-di




ye laaa... kalau tak pergi library, means saya tak masuk kerja la kan... :-di :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-02-06 09:30


sampai bekula Kalau pergi sn...kadang tu akak bilik kata ingatkan nak tidor sn saja...heheheh...tak ada bantal dan tilam tak sodap juga nak tidur

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 09:43


SUKA..
ada satu subjek,kelasnya kat dalam library,,so,memang kena masuk library la :)

waktu kerap:bila time assignment bertimbun macam sekarang..musim midterm..test..

waktu tak kerap: bila dah tak ada apa nak baca..p la lepak kat leisure corner..

pendek kata:suka la masuk library..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 09:55


I LOVE LIBRARY.
suasana yang kondusif, sesuai untuk belajar dan ulangkaji pelajaran.
kemudahan internet percuma.
buku rujukan yang pelbagai jenis.
surat khabar+ bermacam-macam jenis majalah.
tayangan video dokumentari.
ada wireless.boleh digunakan untuk update Norton Anti Virus for notebook.
khidmat fotostat, print.
boleh beli disket, CD, binding etc.

library- Lubuk Ilmu.
sama-samalah kita semua memanfaatkannya.

ilal liqa'
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

teluki
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22172
Posting: 4
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 10:25


ana pun suka masuk library..sampai satu tahap jemu pulak..hehe..ana kerja kat library..pustakawan..hari-hari masuk library..dari kecik sampailah sekarang asyik duduk libray saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For telukiProfil   Hantar PM kepada teluki   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 22:01


yup sebagai stedent,saya banyak habiskan masa dilibrary kerana banyak bahan rujukan terdapat disana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 14:25


Insyaallah..

Kalau diizinkan nak buat rumah macam library ....ruang tamu penuh dengan buku-buku pengetahuan am, hiasan dalaman ,sastera, sirah..macam macam yang sesuai semasa berada di ruang tamu....

Dapur pulak mestilah dipenuhi dengan buku-buku masakan,cara menjaga kebersihan semasa memasak, kesihatan dalam pemakanan dan lain-lain yang sesuai jugaklah.

Bilik tidur...bahan-bahan bacaan berbentuk ilmiah...senang tidur sikit kut...

Bilik Solat mestilah bahan bacaan berkenaan Al-Quran, Hadis dan lain- lain yang berkaitan.

Jangan terkejut kat bilik air pun ada info menjaga kebersihan diri..sikit saja rujukkan sebab tak sesuai sangat kan......

emm..lagi.... kat luar rumah...bahagian landskap...mestilah banyak kepada info tentang menjaga tanaman hiasan dan lain lain tentang landskap.

Jadi kesimpulan dari angan - angan kat atas tu...rumah saya nanti ada rak dan buku saja...perabot lain dah tak ada ruang.

kalau datang rumah minta maaf banyak - banyak kalau terpaksa duduk atas lantai atau diantara rak dan buku saja.

sebab rasa - rasa nak beli rumah besar memang tak mampu.

Tulah impian saya....suka sangat....InsyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 17-02-06 14:28


fuhhh..tempat paling best untuk 'lepak' masa ana form 3...sebab masa tu ana lepak dengan dunia ana sendiri...membaca buku sorang2 tanpa ada gangguan...tiap2 hari balik sekolah ana akan terus pergi library dan jugak hujung minggu...tu pun Kalau tak ada kelas tuisyen...seronok... mmm... rindunyer nak balik zaman sekolah dulu... ^0^

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

budak_kembar
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6171
Posting: 14

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-06 15:22


selalu dan mesti pergi tiap2 hari...sebab nak baca paper..mana ada tempat kita boleh baca semua jenis paper free..tiap2 bulan pula boleh baca magazine free...satu lagi library ialah tempat lepak Kalau ada gap kelas...best apa lepak kat libry :)
[ Telah diedit oleh: budak_kembar pada 17-02-06 15:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_kembarProfil   Hantar PM kepada budak_kembar   Pergi ke budak_kembar's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 15:29


dan pada waktu gap..library jugak tempat best nak tidur selain masjid..betul ke? (bagi yang tak sempat balik bilik...hehehe)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 10:08


saya jarang ke library...rugi juga..
pergi pun pinjam buku saja...kekadang saja studi kat library..
kalau time peperiksaan, saya lebih selesa study kat bilik..
sebab masa tu..library penuh dengan orang...dah tak sunyi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 12:17


Ana hanya pergi library bila...

1) Buat research... (Cari Statut, Kes, Triti, Kitab)

2) Teringin untuk baca dan pinjam novel atau buku cerita...

3) Ada diskusi...

4) Layari internet dengan percuma :P

Ana lebih suka studi di bilik. Tak perlu sikat rambut, seterika baju. Kalau tiba-tiba rasa nak dengar lagu atau tidur, bila-bila masa sahaja ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-02-06 11:04


Pada 14-02-06 14:39 , anis_najihah posting:

!!! QUOTE !!!

berapa kerap pergi library??:roll: :-o
almost everyday...best sangat2 study kat library...suasana yang condusive,memang sesuai tuk belajar...compared to hostel,library jauh lebih best...lagipun,ada banyak kemudahan2 yang disediakan...contohnya,kemudahan internet,newspapers and magazines corner,documentary etc....memang beruntung kepada sesiapa yang memanfaatkan kemudahan yang disediakan dengan sepatutnya.library boleh jugak dijadikan port tuk discussion..tapi,jangan sampai menimbulkan suasana yang hingar bingar sehingga boleh mengganggu konsentrasi orang lain..nanti tak pasal2 kena warning and maki kat semua orang...

'tuntutlah ilmu sehingga ke liang lahad' 8-)

wassalam..



em...yeke anis _najihah??? :-P
tapi awak memang suka pergi libry kan???tak serajin saya even saya pun rajin juga! :-P
yap!kami selalu buat discussion kat sini..."meriah"!!!


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

zana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12740
Posting: 45
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 19-02-06 11:19


Pada 15-02-06 09:55 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

I LOVE LIBRARY.
suasana yang kondusif, sesuai untuk belajar dan ulangkaji pelajaran.
kemudahan internet percuma.
buku rujukan yang pelbagai jenis.
surat khabar+ bermacam-macam jenis majalah.
tayangan video dokumentari.
ada wireless.boleh digunakan untuk update Norton Anti Virus for notebook.
khidmat fotostat, print.
boleh beli disket, CD, binding etc.

library- Lubuk Ilmu.
sama-samalah kita semua memanfaatkannya.

ilal liqa'
wassalam.


Salam...Betul tu...Betul sangat2.. Apatah lagi untuk student yang ambik course library macam saya ni... :-di
Tapi kan, zaman dulu kala bukan main pemalas lagi nak pijak library...Tapi sekarang? Tak pijak library, tak grade lah saya jawabnya... :-P
[ Telah diedit oleh: zana pada 19-02-06 11:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zanaProfil   Hantar PM kepada zana   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 11:20


Pada 14-02-06 14:39 , anis_najihah posting:

!!! QUOTE !!!

berapa kerap pergi library??:roll: :-o
almost everyday...best sangat2 study kat library...suasana yang condusive,memang sesuai tuk belajar...compared to hostel,library jauh lebih best...lagipun,ada banyak kemudahan2 yang disediakan...contohnya,kemudahan internet,newspapers and magazines corner,documentary etc....memang beruntung kepada sesiapa yang memanfaatkan kemudahan yang disediakan dengan sepatutnya.library boleh jugak dijadikan port tuk discussion..tapi,jangan sampai menimbulkan suasana yang hingar bingar sehingga boleh mengganggu konsentrasi orang lain..nanti tak pasal2 kena warning and maki kat semua orang...

'tuntutlah ilmu sehingga ke liang lahad' 8-)

wassalam..


saya pun macam awak jugak..
tiap2 hari pgi library..tenang saja..
tak macam kat kelas..bising..



Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 13:01


em.. dr sem 1-4 rajin juga p library..
biasa laa memula.. sibuk cari soalan past year..
then cari jurnal.. bahan untuk asgmnts...
diskusi...study..

** teringat blindate dengan ukhtie ismi_safiza + ifti_hanan..
both di library.. sultanah bahiah UUm..hihii..

sem 5..dah jarang sangat p library,,
sibuk...sibuk..sibuk.. cuma kekadang saja.. p library...

sem 6.. ahd sls..khmis.. ada juga fre...
insyaALLAH.. soon kena rajin lepak di library..hihi..

anyway.. manfaatkan bahan-bahan bacaan yang ada di dalam library tu..
ada masa.. try baca laa.. hihi..
reminder for me too.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 09:56


sememangnya kat lab kita boleh buat banyak benda....baca peper...cari buku...tengok tv...serve net...tapi Kalau tidur tu...tak dapat nak dikata lagi la...suasana sunyi dan dingin...kan...

lagi satu...kat lab pun banyak kolexi majalah2...ada majalah dewan(kosmik,pelajar,agama falsafah...dll),mastika...al-islam...dan apa-apa lagi la...news paper pun ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 10:55


lperpustakaan merupakan rumah ketiga selepas rumah keluarga&rumah sewa. kenala rajin belajar.kalau tidak, memang tidak belajar langsung.

Kalau di rumah sewa,asyik sibuk ajar tuisyen, jadi segala-galanya di perpustakaan untuk belajar, buat tugasan, mencari bahan-bahan rujukan dan lain-lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

adanjb
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21313
Posting: 6
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 20-02-06 13:26


rindunya library PSZ UTM..
masa study sana.. selalu lepak citu,
lepak sambil baca paper, magazine dan discussion.

sekarang masih juga rajin ke library,
rajin pergi PSI Larkin atau Library Pasir Gudang.
tak habis buku kat citu nak di baca

membaca jambatan ilmu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For adanjbProfil   Hantar PM kepada adanjb   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 15:01


assalamualaikum
Erm,biasa la tu sebagai student saya memang suka lepak kat library sebab nak study& buat assingment
kekadg tu borak2 dengan kawan-kawan la...
Libary kan untuk student..
kat dapat baca banyak buku kat sini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 15:40


actually tuy di bilik lagi relax lah lab...walau senyap kita seniri tak boleh bising...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-02-06 16:34


library ada internet free.. kadang-kadang jadi tempat berjumpa si dia (berteman), dan berjumpa dengan kawan2 yang datang dari kolej lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-02-06 16:56


salamualaik...

ana juga sering ke library..biasanya untuk pinjam buku ..buat research untuk assignment...takpun bersantai diruang tamu library untuk membaca akhbar atau majalah yang disediakan...

paling seronok sekali ialah dapat surf internet secara 'free' sebab di hostel ana ni tiada internet connection cuma kalau ada pun di cybercafe..bimakna tidak boleh surf internet di bilik...ana perlu ke cc untuk surf dan kena bayaran...itu yang sedikit ralat tu...

yang pasti gunakanlah library atau 'maktabah' dengan sebaik-baiknya...seronok sebenrnya bila berada di library..rasa macam ana yang punya.. :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 18:03


Assalamualaiikum...

:roll: hhmmm...tak juga,sebab kat library tu air-cond dia sejuk sangat laa.....nanti stady entah ke mana,tertidur pula sebab bila sejuk2 ni ngantok wooo......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 15:39


library like astro...macam-macam ada...kan?

Kalau siapa yang minah dan mat buku...confirm tak sah Kalau sehari tak jejak kaki di lab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 03:27


huh...library tu saya tengok banyak yang couple dr study...tapi wallhulam la, agaknya saya slh teka ke...hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 03:32


bila ada tesis kena buat,barula kerap sikit pergi ke library...
baise jarang ke library sebab sibuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 17:31


wajib ke libry sebab kalau ana study kat bilik alamatnya ana tidur, tak pun ana buat kerja lain.wajib lagi pergi bila asgnment banyak..dan bertambah buku yang ana pinjam dan bertambah2lah denda yang ana kena bayar bila lewat...huhu kaya library uum dapat pelanggan tetap macam ana ;-) boring kat libry ana duduk di masjid..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 17:43


selalu juga pergi library..tapi kalau time sibuk tak sempat nak pergi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 18:26


mungkin library tempat dapat ketenagan..sebab kat situ sunyi...Kalau tension ziarah sana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 22:29


selalu juga pergi library...tapi masuk internet saja lah...layan ukhwah.
hehehehe..
kadang-kadang ada juga study tunjuk rajin sikit....maklumalah nak final exam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-03-06 02:45


pagi library untuk fotostat nota saja.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

yuko
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21733
Posting: 27
Dari: umm dunnia

syria   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 19:05


assalamualaikum..
sekarang dah jarang pergi libary,masa kat kolej dulu selalu pergi libary sebab suka study kat situ,tak ada gangguan rasa tenang saja,mudah nak study,tapi bila ramai sangat dalam libary tu bukannya study lagi tapi jadi bersembang pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yukoProfil   Hantar PM kepada yuko   Quote dan BalasQuote

izzasyams
Warga Rasmi
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14813
Posting: 11
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 09:28


ana memang suka pergi library, tapi tak boleh nak dok lama... sebab, library kat UM sejuk belaka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzasyamsProfil   Hantar PM kepada izzasyams   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 10:39


masuk library saja, otomatik akan menguap...:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 30-03-06 10:48


suka lepak dalam library.. banyak maklumat yang dapat

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-06 13:23


tak pergi library untuk lepak, tapi pergi masa nak cari bahan untuk assignment dengan before exam saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-03-06 16:14


baru saja balik dr libry...time2 dekat final ni..
libry la tpt lepak yang best berbanding duduk uma...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 02:53


Hari-hari ana pergi lib. mesti baca surat khabar hari2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 03:26


assalamualaikum,

library tu tempat FAVOURITE!!! almost setiap hari masuk library. hehehe..

kalau musim exam mostly masuk sebab nak study- best sangat study kat library, alhamdulillah, so far, tu lah cara study paling efektif untuk ana, kalau kat bilik sure tidur.. tapi kat library, rasa ter'uja pula nak study :)

tapi bila bukan dekat dengan exam pun masuk juga library- mostly untuk pinjam/ pulang buku cerita, ana fanatik baca buku, kalau zaman tak ada kerja macam short sem, boleh habis sampai 5/6 buku.. jadi of sebab lah rajin bermesra dengan library, lagipun kat library boleh baca paper dalam keadaan ber air-cond yang sungguh menyelesakan, and also boleh guna internet for free... :di hehehe...

sebenarnya, memang ana suka sangat dengan library!

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 10-06-06 03:56


ala kalau nak cerita pasal library...
leb saya kat sini ....
berabuk
hahaha
tak pernah pergi la tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-06-06 12:33


ramai yang nak pergi library nak ushar awek ataupun nak dating dengan awek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 12:37


sejauhmana kebenarannya wahai rajanazri?anda macam berpengalaman saja....ha..ha..ha...kantoi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 13:08


best juga lepak kat library...
boleh tidur...hehe...
nak cari idea pun senang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-05-07 02:14


best duduk library..one of the fav place selain cafe..heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 02:58


favourite place....
tenang Kalau study kat library ini.....walau ramai,tapi sunyi.....
tak ada org kacau.....
tapi sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......hehehe ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 08:33


libry baik tau...
kat situ kita boleh jumpa ramai foreign students.
Banyak boleh dibincang...
Bukan setakat dalam buku saja.....
Luar pun banyak juga...

Bahasa pun banyak yang boleh dipelajari....

Jadi jangan segan2 pergi Libry..... :-)


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 09:22


Huhuhu..paling tak boleh nak study kat library sebab tak boleh nak cakap kuat2... Ana kena sebut baru boleh ingat... Lau p library pun just nak baca paper...or cari buku agama or buku komputer untuk buat asignment...tu pun lau lec suruh pakai buku..lau tak cnfm search kat tnet saja...biasa lah..budak comp..hihi... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 29-05-07 09:45


lepak kat cc lagi best

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 09:45


salam...
saya tak boleh study kat library...sebab saya ini suka sangat tengok perilaku orang...apa org tu buat..apa org ni buat...hehehe...mengkaji prilaku orang lah agaknya..:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 10:54


Pada 29-05-07 09:45 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
saya tak boleh study kat library...sebab saya ini suka sangat tengok perilaku orang...apa org tu buat..apa org ni buat...hehehe...mengkaji prilaku orang lah agaknya..:D

salam...

ana bukan apa,

tapi.... macam sama saja.

kalau ana nak study kat library..... ana kena duduk tempat paling hujung kat library. tempat yang tak ada orang lalu lalang.
baru boleh fokus sikit.

kalau setakat nak baca paper, ana akan duduk kat kerusi kusyen dibahagian hadapan library. boleh sandar dan lelap mata kejap. (^_^)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-05-07 11:07


salam
selalu bila ada masa saja selalu lah pergi libry.. hmmm.. buat apa lagi.. baca paper lah.. (nak beli sayang duit... hehe baik beli nasi,jimat sikit).. kalau nak studi.. suka cari kat kawasan yang hujung2.. senang nak fokus... tapi kalau time nak exam, tak suka lah studi kat libry.. sebab tak boleh nak berbincang.. nanti bising.. marah orang sebelah..
apa-apa pun.. hormatilah library ek... gedung ilmu tu.. buang lah tabiat berdating kat libry.. peringatan buat antum semua dan diri saya sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 11:10


Pada 29-05-07 02:58 , asroal posting:

!!! QUOTE !!!

favourite place....
tenang Kalau study kat library ini.....walau ramai,tapi sunyi.....
tak ada org kacau.....
tapi sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......hehehe ;-)


fav tu tidak lah...tapi kalau sejukkkkkkkkkkkkkkkk tu memang betul...baru duduk sejam,dah macam nak beku...hehe...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

comelbest
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30062
Posting: 65
Dari: nilai

mauritius  


posticon Posting pada: 29-05-07 11:39


sokmo lepak kat library...tak kiralah sampai mlm pun.
dahlah selesa dr segi toilet,surau,internet... hehehe
tapi selalu juga buat hal..pulang buku lambat saja.
kena denda sampai pokcik tu kenai den :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelbestProfil   Hantar PM kepada comelbest   Pergi ke comelbest's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 11:55


assalamualaikum..
saya pula paling tak boleh pergi library...
bukan study..
tapi tidur..
library bukan tpt saya untuk study..
parah2...
pernah juga azam tak nak tidur..
tapi asal bukak buku saja..tak sampai satu muka lelap..
tu kalau kat library lah..
tapi kalau tengah jalan kaki..
boleh pula saya membaca..
hmm..apa-apa pun library sekolah gombak 2,sekolah al-amin,sekolah seri jengka dan library cenfos tetap best dan jadi kenangan..
lepas ni library nilai pula..
library kat rumah memang tak pernah pergi..
library negara pun tak pernah pergi..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 12:03


assalamualaikum...ana selalu juga pagi lib..tapi bukan untuk study...nak cari buku2 rujuka..baca majalh..cc..bukan apa kat sana sejuk sangat..tak boleh study...kalau nak study kena bawa sweater...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 12:08


teringat teman kat perpustakan UPM, teman pergi sana melukih. Pilih bilik bacaan dan melukih. Buku2 kat perpustakaan UPM kebanyakan buku akedamik.
teman suka buku2, tapi buku2 ensiklopedia dan buku2 fiksyen saja. kalau pergi kedei buku, spot buku ni dulu. sebab teman suka buku bergambo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-05-07 12:08


suka juga pergi library

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-05-07 12:57


suka pergi library...tapi tak suka studi kat sana...sejukkkkkkkkk!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-05-07 23:11


Assalamualaikum..

Selalu juga...
Best...senyap...
Juga sebab library UTM tu penuh dengan komputer yang boleh guna internet..hih... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 23:33


Pada 14-02-06 20:17 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

selalu sangat.. hari2 kecuali hari cuti... sebab saya kerja kat library :-P hehehe


akk kerja kat library?
lib mana?
kat bhagian apa?
acquisition/ circulation / cataloging/ reference/ serial/ ??

hehe...saja tanya nak timba ilmu...
tu pun kalau akk linn sudi....


-----------------
A GOOD PLAN TODAY IS BETTER THAN A PERFECT PLAN TOMORROW...


Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 00:33


hmm.. pergi library untuk pinjam buku, baca paper, cari journal, guna internet.. kalau nak study, saya prefer kat bilik.. tak restricted sangat.. kalau boring boleh lah nak berehat or buat kerja lain..lagipun malas nak angkut buku yang kat bilik tu pergi library..

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 00:36


sejukkkk lah kat library ini....
beku otak rasa.....hehehe
kadang-kadang saja pergi study kat library.....
lebih suka study kat bilik............

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-06-07 15:15


salam... lib? rajin pergi time tak ada orang.. hehehehe.... yelah student kita ni time exam saja rajin pergi library, time ri biasa itu jarang kan... then time exam lepak kat bilik.... heheheh... bagaimana itu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 17:33


assalamualaikum.....

ana memang suka pergi library. tapi cuma satu saja problemnya, nampak komputer saja terus hilang dari membaca pergi ke surf internet. tapi time exam tu takderla. bila time exam seronok pergi library. slalunya ana dan kawan-kawan ana akan book satu rum untuk kitorang bincang dan study sama-sama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 02-06-07 22:35


Hurm. Dulu minat juga pergi library. Tapi budak-budak law UIA suka buat bising kat library UIA tu. Tak percaya pergi tanya budak matric UIA.

Better pergi MPH kat mid valley dan memang tiap mggu saya ke sana. Lagi banyak buku baru dan lebih senyap daripada budak-budak law.

Mungkin kat MPH tu lagi ramai cina yang pergi beli buku. Tu yang mereka lebih faham budi bahasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 01:30


Pada 02-06-07 22:35 , azree_mh posting:

!!! QUOTE !!!

Hurm. Dulu minat juga pergi library. Tapi budak-budak law UIA suka buat bising kat library UIA tu. Tak percaya pergi tanya budak matric UIA.

Better pergi MPH kat mid valley dan memang tiap mggu saya ke sana. Lagi banyak buku baru dan lebih senyap daripada budak-budak law.

Mungkin kat MPH tu lagi ramai cina yang pergi beli buku. Tu yang mereka lebih faham budi bahasa.


yerr ke cina lebih faham budi bhasa??? :roll: :-? :-o
macam tak percaya jee...
Kalau p lah mana-mana pun,mereka ini lah yang paling bising...
bingit telinga...
nyampah toiii mereka ini...
tak reti nak cakap slow2...
tak reti nak hormat ketenteraman org lain... :-| :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 02:49


setuju...
ada ke cina kat malaysia ini berbudi bhasa...
Kalau ada pun,sikit...
mereka ini pandai buat bising saja...tak kira kat mana pun...tak reti nak cakap slow2...
sakit tlinga...huhuhu:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 10:55


uiks....back to the issue...;-)

study di library ni seronok...
aman....nyaman..especially posisi meja yang tersorok...
jadi tak adalah mata ni asik nak memandang org saja....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 03-06-07 10:57


Yang tak reti cakap slow2 tu biasa kaum india. Tapi cuba saudara pergi ke MPH, cuba tengok betapa amannya nak baca buku kat sana. Tu kalau nak bandingkan dengan library matric UIA tingkat atas sekali. Budak Law lah yang paling buat bising kat atas tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 11:21


Jarang sangat pergi library medic.. even library nya dekat sesangat.. jenis tak boleh study kat library.. sure mengantuk.. ditambah dengan kenyamanan udara di dalam library tu, dan kesunyiannya.. menambahkan semangat mata untuk tidur saja..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 14:32


saya tak sesuai study di library.... lagi nak tertidur ada lah... saya study depan komputer kat rumah... kalau bosan dan mengantuk, boleh buka ukhwah.com.... heheheh.... tambah pula kalau ada benda tak faham, online saja kat YM, discuss dengan kawan-kawan pasal apa-apa yang rasa perlu didiscuss... :-) kalau betul ngantuk, boleh tidur terus kat katil... hoho~

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 03-06-07 22:10


suka belajar kat lib juga...sebab kadang-kadang belajar kat bilik godaan kuat datang dr katil..dan dapat int free tu yang best nya tu...sekarang nak dekat exam...hope doa from antum semua...tanx..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 07:17


memang best lepak labrary..ana ni memang selalu datang PTSL...tapi bukan nak study pun..hanya pilih2 dan pinjam2 buku 3,4 buah dan bawa balik..tak suka nak baca2 situ...sebab ana ni suka baca sambil baring or menelentang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 14:56


saya xsesuai belajar kat library...dengan suasana yang senyap,aircond yang sejuk..ngantuk saja...lagi senang study kat balik sebab saya ni jenis suka study smbl dengar lagi..he..he..lagi nasyid saja tau...bawa 2-3 buku berkaitan lepas itu tudy kat balik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 17:59


salam...


LIBRARY??

best.

seronok belajar kat library.(time orang tak ramai lah)

sejuk???

xlah.

kat sini,
-ada part yang sejuk,
-ada part suam-suam,
-ada part biasa ,
-cuma panas saja yang tak ada.

hehe... (^_^)

kena pandai cari kawasan yang selesa.

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 19:01


masa memuda dahulu,
selalu jugak studi kat library... tapi bukan time exam lah...
time exam ramai sangat org....

tapi sejak dah matang ni...
ana p perpustakaan takat duduk lepak2 baca majalah...
cari buku, tumpang fotostat, cari bahan kat bilik media...
tak pun tumpang lelap mata sat...
uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 19:36


dulu rajin juga pergi lib...
tapi sekarang dah tak ada feel pergi lib...sebab suasana yang bosan..bosan sebab tak best , tak best sebab mengantuk, kalau lapar jauh nak pergi cafe, kalau nak solat pun jauh..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-06-07 21:01


Pada 03-06-07 11:21 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Jarang sangat pergi library medic.. even library nya dekat sesangat.. jenis tak boleh study kat library.. sure mengantuk.. ditambah dengan kenyamanan udara di dalam library tu, dan kesunyiannya.. menambahkan semangat mata untuk tidur saja..



sebab dah ada internet kat bilik..kalau tidak ada..sure dah jadi penunggu library..hehe


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» ...Selalu Lepak di Library...???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.182329 saat. Lajunya....