Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 jam, 55 minit yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: ...Lokasi Percutian Pilihan


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» ...Lokasi Percutian Pilihan

Please Mendaftar To Post


Oleh ...Lokasi Percutian Pilihan

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:12


assalam...

biasanya Kalau bercuti pasti kita cari tempat yang best2...
so, kadangkala bila nak jimat masa dan tak nak pning2 fikir tempat kita pasti pergi tempat yang menjadi kebiasaan kita..

walaupon tempat tu dah berulangkali pergi tapi ia tetap dilawati dan menjadi pilihan alternative...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:15


Kalau ana dan family...setiap kali cuti sekolah semester...kami akan ke pada...tidur smalam 2...Kalau cuti panjang sikit kami baru la cari tempat2 luar negeri dan negara...biasanya cuti akhir tahun la...

so,pada dalam setahun [email protected] kali kami pergi..memang boring...tapi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 11:13


langkawi la agaknya.huhu..jrg bercuti mak dan abah sibuk saja memanjang..dulu selalu la...sekarang dah jarang sangat bila semua dah besar...huuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 12:00


saya baru balik bercuti dari kelantan, dah lama tak pergi sana tapi ke sana pun atas tujuan kerja yang frust tak sempat makanan kegemaran saya...laksam sebab makanan dah disediakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 12:03


kUCHING BEST JUGA, AND BANYAK LAGI kat SARAWAK

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 06-06-06 14:35


port dickson dah,penang dah,langkawi dah,pangkor dah,perhentian dah...mana lagi belum...hahhh redang, pehentian...ermm best itu...nanti2 lah tengah tak ada duit ini...pergi bercuti bawa niat yang betul...menikmati keindahan ciptaan ILAHI

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-06-06 16:31


saya nak pergi manchester United...Tula impian saya selepas pergi mekkah nanti...InsyaALLAH..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 06-06-06 16:33


saya cadangkan pegilah ke iraq ke palestin ke........bantu mereka.....tak payah nak berseronok2 melancong ....dalam masa yang same ada orang lain yang sangat memerlukan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 17:38


cuti memang best!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 18:46


dah lama nya tak pergi bercuti.........

nak jugak...

exam dah dekat...waaaa...

tak mengapa...dah rancang dengan family nak bercuti tapi belum sure lokasinya...heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 11:40


kadangkala nak bercuti dengan family...tapi jarang dapat..adik2 sekolah..mak bapak kerje...kecuali time cuti umum baru la dapat...

biasanya kami pergi holiday di pantai2 saja...cari hotel yang ada swimming pool juga jadi pilihan...lepas mandi pantai,terjun kolam pula..lepas tu bilas dengan shower...

memang time ni hobi kami adalah mandi..mandi..dan mandi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-06-06 12:47


Pada 06-06-06 16:33 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

saya cadangkan pegilah ke iraq ke palestin ke........bantu mereka.....tak payah nak berseronok2 melancong ....dalam masa yang same ada orang lain yang sangat memerlukan......


ilham musafir tak faham tajuk ke??? ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-06-06 12:52


Pada 06-06-06 16:33 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

saya cadangkan pegilah ke iraq ke palestin ke........bantu mereka.....tak payah nak berseronok2 melancong ....dalam masa yang same ada orang lain yang sangat memerlukan......


ilham musafir tak faham tajuk ke??? ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-06-06 12:52


Pada 06-06-06 16:33 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

saya cadangkan pegilah ke iraq ke palestin ke........bantu mereka.....tak payah nak berseronok2 melancong ....dalam masa yang same ada orang lain yang sangat memerlukan......


ilham musafir tak faham tajuk ke??? ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:19


kalau lah diberi pilihan....

nakpergi....

PUSING SATU SEMENANJUNG in 3 days!~~~

best buat time student dolu2... sensorang lagi ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:42


Assalamualaikum

hu...teringat kat lembah danum di lahad datu...tempat tu menenangkan...hilang segala masalah...tempat tu kat pedalaman dan ianya merupakan tempat yang diwartakan sebagai tempat yang dipelihara...hidup kat sana...hampir tak dapat nak berhubung dengan dunia luar melainkan dengan menggunakan kenderaan...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 18:43


Assalamualaikum

rasanya langkawi kut... boleh jumpa sedara, boleh shopping barang & dekat dengan kg... Parent memang suka p sana.

Kalau saya, semua ok... tapi nak pusing Malaysia dulu...

p/s : Insya Allah, awal tahun depan p tanggung. tahun ni dah p klntn. balik kl sehari sebelum muktamar pas... Rugi2...huhuhuhuhu :-(


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 19:15


assalamualaikum...

terengganu banyak tempat2 menarik yang boleh dikunjungi...jom melawat terengganu...

        -TAHUN MELAWAT TERENGGANU 2008-

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 19:16


Pada 14-11-07 19:15 , anis_farihah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

terengganu banyak tempat2 menarik yang boleh dikunjungi...jom melawat terengganu...

        -TAHUN MELAWAT TERENGGANU 2008-


Ye ke? bagi lah tempat2 menarik... duduk survey lagi ini.... :kelip:


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-10-08 14:41


tak ada yang lebih menyeronokkan selain dari bercuti kat rumah sendiri di kelantan sebab bersama mak ayah adikku yang tersayang..hahaha...tak pelah tak pergi jauh2 pun,asal dapat bersama familiku..hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

fatin_tulip
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7654
Posting: 93
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 10:41


apa tempat yang mnrk?... cuti sek dah nak dekat...lagi 2 mggu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_tulipProfil   Hantar PM kepada fatin_tulip   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 11:00


Pada 06-06-06 12:03 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

kUCHING BEST JUGA, AND BANYAK LAGI kat SARAWAK


Ha ... kalau pergi Kuching, pergi lah kat Perkampungan budaya .. kat situ pun, kek lapisnya sedap dan murah .. :-) Wawa pernah juga brcuti kat Kuching .. Slain tu, siapa yang minat Facial, massage, pedicure, Manicure, Mandi Wap ETC .. kat Kuching .., memang murah harganya ... Best.. sampai u all tertidur .. :-)

kalau diberi pilihan ... Wawa nak pergi Langkawi .. Teringin nak buat 'Para gliding' .. Dah 3X pergi Langkawi tapi tak ada peluang .. Asyik2 teman kawan naik Jet Ski saja.. berjam-jam pula 2 :-( Hm .. Frust lah ni. Sesiapa nak pergi Langkawi , Ajak Wawa tau .. Kita 'Adventure' d sanaaaaaa... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 11:04


Cadangnya nak pergi perth atau Bali..Insyallah mungkin awal tahun depan...
tengok pada keadaan...dan kewangan...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 11:14


percutian musim sekolah..ukhwah buat rombongan ke perak...

boleh lihat cadangan aktiviti ..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 11:52


Pada 31-10-08 11:04 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Cadangnya nak pergi perth atau Bali..Insyallah mungkin awal tahun depan...
tengok pada keadaan...dan kewangan...



abang Zulman .. Erm, Bali memang cantik tapi ... Erm .. perempuan kat tepi pantai mereka tu agak ............ . Erm.., 'saujana' mata Syaitan yang memandang .. Huhuhu .. Wawa tak tipu, tanpa segan silu mereka tak pakai baju.. Lelaki + Perempuan.., muda dan berumur .. = saja. Kita pula yang tersipu2 malu .. Aduhai ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 12:06


Pada 31-10-08 11:52 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-10-08 11:04 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Cadangnya nak pergi perth atau Bali..Insyallah mungkin awal tahun depan...
tengok pada keadaan...dan kewangan...



abang Zulman .. Erm, Bali memang cantik tapi ... Erm .. perempuan kat tepi pantai mereka tu agak ............ . Erm.., 'saujana' mata Syaitan yang memandang .. Huhuhu .. Wawa tak tipu, tanpa segan silu mereka tak pakai baju.. Lelaki + Perempuan.., muda dan berumur .. = saja. Kita pula yang tersipu2 malu .. Aduhai ..


ye ke...alamak...tukar port lah macam ni...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 12:22


next week insyaALLAH akan ke Bali, Indonesia... huhu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 13:24


hehe abang zulman..takut ye..bagus-bagus..baik tukar port..saya cadangkan baik abang zulman pergi mekah saja..boleh buat umrah..lagi best tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 13:24


hhmm.. saya teringin bercuti di

pulau rawa, johor
langkawi, kedah
bukit larut, perak (sebab ada bunga tulips kat sana..)
kundasang/kota kinabalu, sabah
pulau2 yang cantik2 dekat sabah

anywhere can do.....
janji.. tmpatnya nyaman... dan menenangkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 13:33


:berfikir: saya dengan family selalunya kalau cuti pergi tempat yang jarang orang dapat pergi..tak jauh pun..duduk rumah sendiri saja.. asal cuti saja, balik kampung, duduk saja dalam rumah..tak pun melepak dalam bilik.. :-D hehe.. agak-agak dah bosan, baru pergi berjalan. pusing-pusing bandar ke, mandi air terjun ke..tak pun pergi memancing ramai-ramai kat jeti polis marin kuantan..baru-baru ni dapat aktiviti baru, memukat ikan kat tepi pantai..obor-obor sama banyak dapat dengan ikan...kalau bercuti ke tempat peranginan pulak, destinasi dah dipilih..nak pergi langkawi tahun depan..bawa mak dan ayah bercuti..sesiapa yang nak ikut????

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 13:36


Pada 31-10-08 13:24 , irashahirah posting:

!!! QUOTE !!!

hhmm.. saya teringin bercuti di

pulau rawa, johor
langkawi, kedah
bukit larut, perak (sebab ada bunga tulips kat sana..)
kundasang/kota kinabalu, sabah
pulau2 yang cantik2 dekat sabah

anywhere can do.....
janji.. tmpatnya nyaman... dan menenangkan....


uii..banyaknya tempat yang nak pergi..satu cadangan saya untuk tempat yang nyaman tu..duduk depan peti ais..buka pintu peti ais tu..udara sejuknya keluar,nyamanla..jangan marah..ni cadangan yang betul..pergila cameron atau genting ke..sejuk juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 13:48


datang lah ke PULAU REDANG BEACH DAN RESORT,TERENGGANU..
sepanjang pengamatan saya di sana, pulau itu mempunyai coral yang paling cantik di asia. sempat lagi dapat pegang gamat laut..lembik2 dan berlendir rasanya..eeiii...
saya rasa beruntung sangat dapat pergi sana masa itu. alhamdulillah,waktu kerja dan aktiviti harian saya tak pernah rasa terbuang dan bosan walaupun duduk ditengah2 pulau..

dari segi cuaca pulak,kat sana panas dan kering.. so kalau nak standby losyen tu boleh lah..hehe
katak yang paling kecik adalah katak yang saya jumpa kat sana. maybe penat berenang agaknya :-D
manakala cicak yang paling besar adalah cicak yang saya pernah jumpa kat sana. terkezut tengok saiz cicak itu..
then masa saya jungle tracking kat sana,jumpa biawak yang sebesar buaya.. hehe dan yang paling best saya sempat bergambar dengan baby shark yang sebesar peha org dewasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 14:27


Pada 31-10-08 13:48 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

datang lah ke PULAU REDANG BEACH DAN RESORT,TERENGGANU..
sepanjang pengamatan saya di sana, pulau itu mempunyai coral yang paling cantik di asia. sempat lagi dapat pegang gamat laut..lembik2 dan berlendir rasanya..eeiii...
saya rasa beruntung sangat dapat pergi sana masa itu. alhamdulillah,waktu kerja dan aktiviti harian saya tak pernah rasa terbuang dan bosan walaupun duduk ditengah2 pulau..

saya pernah tanya kawan saya yang tinggal di besut, dia bilang pulau perhentian lagi best dari pulau redang, dari segi kecantikan pulau dan juga kos... plan nak honeymoon kat situ tapi sekarang ni musim hujan, macam susah saja...

p/s: saya memang suka pantai dan pulau, best lepak di tepi pantai irama, rasa macam nak terjun saja masuk dalam pantai tu :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-08 12:42


insyaAllah 2 minggu lagi akan ke akan ke New Zealand selama 2 minggu..hadiah birthday dari zauji tercinta.. ;-) sapa nak ikut..?jom.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 03:55


Hmm, insya-ALLAH moga ALLAH izinkan nak memanjat gunung Kinabalu.. tahun depan..

Bergantung pada kewangan dan keadaan..
Mungkin form group..
Dah plan dari tahun lepas, tapi keadaan tak mengizinkan..
Hmm.. Moga ALLAH permudahkan Ameen.

Lepas tu teringin berjalan ke Pulau Tioman atau Pulau Langkawi..

Insya-ALLAH moga ALLAH permudahkan..
Bergantung pada kewangan dan keadaan..


Dalam kepala ni asyik terbayang perkataan "FREEDOM"



Hmm, wallahua'lam.


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 07:41


Pada 04-11-08 03:55 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm, insya-ALLAH moga ALLAH izinkan nak memanjat gunung Kinabalu.. tahun depan..

Bergantung pada kewangan dan keadaan..
Mungkin form group..
Dah plan dari tahun lepas, tapi keadaan tak mengizinkan..
Hmm.. Moga ALLAH permudahkan Ameen.

Lepas tu teringin berjalan ke Pulau Tioman atau Pulau Langkawi..

Insya-ALLAH moga ALLAH permudahkan..
Bergantung pada kewangan dan keadaan..


Dalam kepala ni asyik terbayang perkataan "FREEDOM"



Hmm, wallahua'lam.


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir



wahh....panjat gunung Kinabalu? ana nak ikut sekali boleh? teringin sangat nak pergi...tapi sebelum pergi tu, make sure stamina mantap k? hehe... nanti sia-sia saja panjat separuh gunung.. :sopan: hmm...ana plan nak pergi Taman Negara, Pahang. tapi tak pegi2 lagi...hehe.. insyaALLAH ada rezeki nanti... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-11-08 07:59


Tempat tinggi paling best dan paling cantik,kundasang,sabah.Kundasang ialah kaki gunung Kinabalu.Sejuk,nyaman dan terpelihara.Ana dah 5 kali pergi situ masa belajar di sabah.Ana terkilan sebab tak berkesempatan panjat gunung Kinabalu saja.Sempat tangkap2 gambar saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 08:48


Emm... teringin nak jejakkan kaki kat Korea. Tak ada sesiapa ke yang nak sponsor? Nak pergi sendiri, entah bilalah agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 10:36


/

jom pergi pulau bum-bum....cantik wooo...hehe dekat sabah.....jom lah...pemandangan lautnya biru....ehe



/


/


/


/


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 16:10


Pada 04-11-08 07:41 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-08 03:55 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm, insya-ALLAH moga ALLAH izinkan nak memanjat gunung Kinabalu.. tahun depan..

Bergantung pada kewangan dan keadaan..
Mungkin form group..
Dah plan dari tahun lepas, tapi keadaan tak mengizinkan..
Hmm.. Moga ALLAH permudahkan Ameen.

Lepas tu teringin berjalan ke Pulau Tioman atau Pulau Langkawi..

Insya-ALLAH moga ALLAH permudahkan..
Bergantung pada kewangan dan keadaan..


Dalam kepala ni asyik terbayang perkataan "FREEDOM"



Hmm, wallahua'lam.


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir



wahh....panjat gunung Kinabalu? ana nak ikut sekali boleh? teringin sangat nak pergi...tapi sebelum pergi tu, make sure stamina mantap k? hehe... nanti sia-sia saja panjat separuh gunung.. :sopan: hmm...ana plan nak pergi Taman Negara, Pahang. tapi tak pegi2 lagi...hehe.. insyaALLAH ada rezeki nanti... :-)


salah tu... :jangan:

tapi sebelum ikut tu, make sure dah akad nikah... mana boleh si gadis suka-suka saja ikut si jejaka daki gunung! :sopan:

gurau saja, selamat mendaki ye...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 06:51


!!! QUOTE !!!

wahh....panjat gunung Kinabalu? ana nak ikut sekali boleh? teringin sangat nak pergi...tapi sebelum pergi tu, make sure stamina mantap k? hehe... nanti sia-sia saja panjat separuh gunung.. hmm...ana plan nak pergi Taman Negara, Pahang. tapi tak pegi2 lagi...hehe.. insyaALLAH ada rezeki nanti...



Hmm, Syira nak ikut..??
Hmm.. :berfikir:

Saya tak berani janji sebab takut mungkir..
Lagi satu kalau nak ikut kena form 2 group pula muslimin & muslimat..
Dan kena standby kalau apa-apa jadi pada muslimat..

Hmm, dan satu lagi masalah saya sendiri pun tak pernah jejak kaki ke Sabah lagi huuuhhuhu..


Ameen, mudah-mudahan..

Hmm, saya tak janji ye Syira..??
:-P


-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 06-11-08 07:44


Pada 06-11-08 06:51 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

wahh....panjat gunung Kinabalu? ana nak ikut sekali boleh? teringin sangat nak pergi...tapi sebelum pergi tu, make sure stamina mantap k? hehe... nanti sia-sia saja panjat separuh gunung.. hmm...ana plan nak pergi Taman Negara, Pahang. tapi tak pegi2 lagi...hehe.. insyaALLAH ada rezeki nanti...



Hmm, Syira nak ikut..??
Hmm.. :berfikir:

Saya tak berani janji sebab takut mungkir..
Lagi satu kalau nak ikut kena form 2 group pula muslimin & muslimat..
Dan kena standby kalau apa-apa jadi pada muslimat..

Hmm, dan satu lagi masalah saya sendiri pun tak pernah jejak kaki ke Sabah lagi huuuhhuhu..


Ameen, mudah-mudahan..

Hmm, saya tak janji ye Syira..??
:-P


-- Muddathsir



adusss....gurau sajalah kawan. tak ada kerja ana nak ikut enta pergi sana. baik saya form group saya sendiri. adusss...aduss....enta ni...

p/s: IM lagi seorang...ada ke ana nak ikut Muddathsir tu... adusss....IM...IM...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 09:14


dah round2 satu malaysia pulau langkawi belum pergi lagi..erm pahang apa yang bez ye??:berfikir:
teringin juga nak kesana..ada sesiapa nak tolong promote??:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

solehah2002
Warga Rasmi
Menyertai: 18.11.2008
Ahli No: 35942
Posting: 19
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 19-11-08 11:28


salam wbr.Diharap sahabat-sahabat sudi membimbing.Solehah ahli baru.rasa gembira kerana sahabat-sahabat portal semua erat persaudaraan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah2002Profil   Hantar PM kepada solehah2002   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 19-11-08 11:41


Pada 06-06-06 12:03 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

kUCHING BEST JUGA, AND BANYAK LAGI kat SARAWAK


kuching ada apa??? bukan bandar jak ka??
kalau miri banyak tempat best...kat sabah pun banyak tempat best..kat ceruk2 yang belum diterokai lagi...


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

solehah2002
Warga Rasmi
Menyertai: 18.11.2008
Ahli No: 35942
Posting: 19
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 26-11-08 16:52


lambatnya nak tunggu kak sufti ilham balik dari new zealand.Baik betul zauji nya.Bertuah dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah2002Profil   Hantar PM kepada solehah2002   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 16:57


Just share..

jumpa masa google website..
Mungkin bermanfaat pada ukhwahrian..


http://www.pulaupulau.com/


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 17:06


ya..percutian kali ini Portal Ukhwah.com memilih Negeri Perak sebagai tempat percutian untuk msuim ini dan tahun ini...

sadi,marilah kita semua bersama2 mengisi kekosongan yang masih lagi boleh diisi... :welcome: :welcome:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 20:40


sabah pun best bah...kundasang, gunung kinabalu, hot spring dan etc

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 22:56


kuching best juga tengak budaya orang lain.....pernah lah p sekali secara pakej
gua kelam-perlis, bukit wang-kedah, air terjun chamang-pahang,kota bharu best juga Kalau nak shopping2.......

langkawi ok lah, tapi panas kena bawa payung...........:lol: baik p cameron higland........sejukkkk....baru saja p tahun lepas...punya lah sejuk sampai saya bercakap keluar wap.....:sopan:

yang lain tu balik kampung lah.......alor setar, kuala lipis-best ada air sungai boleh mandi-manda ni nak nikmati suasana kampung, jengka-huhu kawansan felda....
lagi apa ek? yang peting bercuti lah di mana saja....asal dapat release tension.... :kelip:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 23:25


kalau saya, saya nak sangat ke cameron highland atau sabah... sejak dulu nak pergi... tapi tak kesampaian... sedihkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135859 saat. Lajunya....