Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 22 minit yang lalu


Sajak
Topik: Perempuan Yang aku Sayangi...


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» Perempuan Yang aku Sayangi...

Please Mendaftar To Post


Oleh Perempuan Yang aku Sayangi...

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 00:31


Perempuan yang aku sayangi, adalah pencinta TuhanNya
Yang mengalir cinta, takut dan harap
yang menguasai perjalanan penghidupannya
dari waktu ke waktu
dari hari ke hari,
sehingga perjanjian di antara jasad dan nyawanya berakhir...

Perempuan yang aku rindui...
Adalah perempuan yang di mata dan wajahnya
terpancar nur Illahi'
Lidahnya basah dengan zikrullah,
di sudut hati kecilnya sentiasa menbesarkan Allah.

Perempuan yang aku cintai...
Adalah yang menutup auratnya dari pandangan lelaki ajnabi,
Kehormatan dirinya menjadi mahal nilainya
Disanjung tinggi penduduk langit dan bumi.

Perempuan yang aku impikan..
Adalah yang telah mendekatkan hatiku yang telah jauh
kepada Arrahman dan Arrahim
tatkala aku tidak ada di sana,
lantaran aku dilamar kebendaan dunia...

Perempuan yang aku kasihi...
Yang bersyukur pada apa yang ada
Yang bersabar pada apa yang tiada
Cinta pada hidup yang sederhana
Yang tidak bermata benda.

Perempuan yang aku sukai...
Menjadi dian pada dirinya sendiri
Menjadi pelita untuk putera-puteriku yang bakal dilahirkan
Untuk menyambung perjuanganku di belakang hari...

Sesungguhnya....
Perempuan yang selalu berada di dalam doaku
Adalah engkau, isteriku....



:-) :-) :-) :-) :-)
[ Telah diedit oleh: almumtahanah pada 08-02-06 00:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 09:18


Allah huakbar...
subhanallah...
Alhamdulillah...
~ana cukup terasa...~
perempuan yang ku cintai.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 08-02-06 09:39


Allahuakbar.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 15:34


susahnya mendidik untuk menjadi perempuan yang disayangi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 16:22


Pada 09-02-06 15:34 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

susahnya mendidik untuk menjadi perempuan yang disayangi...

:)
yang penting..usaha udlu safiza...nak buat baik memang payah sikit kan...sebab banyak dugaan


-----------------
Ya Allah...ingatkan diriku semasa lupa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 16:22


moga tergolong dalam sajak itu...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 16:26


Pada 09-02-06 16:22 , anjang posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-06 15:34 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

susahnya mendidik untuk menjadi perempuan yang disayangi...

:)
yang penting..usaha udlu safiza...nak buat baik memang payah sikit kan...sebab banyak dugaan



betul tu akak...!!!!
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 17:26


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 11:28


sepatutnya posting ni orang lelaki yang hantar .. tapi Alhamdulillah ada jugak muslimah yang sudi post untuk tatapan kami .. tapi ada nak tambah sikit ..

Perempuan yang aku cintai ialah ...
Yang tidak pernah ada lelaki ajnabi lain bertakhta di hatinya sebelum ini
Yang menyimpan perasaan di hatinya hanya untuk lelaki bergelar suami

Macam mana ? Boleh tak ?? ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 16:37


boleh..
cukup baik jika ada yang seperti itu...
susahnya nak dapat macam tu....
jika si lelakinya tidak begitu... huhu...

ingatlah..
lelaki yang baik hanyasanya bisa untuk perempuan yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 03:16


Pada 13-02-06 11:28 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

sepatutnya posting ni orang lelaki yang hantar .. tapi Alhamdulillah ada jugak muslimah yang sudi post untuk tatapan kami .. tapi ada nak tambah sikit ..

Perempuan yang aku cintai ialah ...
Yang tidak pernah ada lelaki ajnabi lain bertakhta di hatinya sebelum ini
Yang menyimpan perasaan di hatinya hanya untuk lelaki bergelar suami

Macam mana ? Boleh tak ?? ;-)


:lol: :lol: boleh...boleh...dan saya pun setuju dengan pendapat akhi khairuzzaman tu.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 11:16


Pada 13-02-06 16:37 , khairuzzaman posting:

!!! QUOTE !!!

boleh..
cukup baik jika ada yang seperti itu...
susahnya nak dapat macam tu....
jika si lelakinya tidak begitu... huhu...

ingatlah..
lelaki yang baik hanyasanya bisa untuk perempuan yang baik...


tak mustahil ada lelaki sebegitu di dunia ni ... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

Nurr_Iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4821
Posting: 83
Dari: UiTM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 11:55


Semoga diri ini dapat menjadi wanita seperti itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurr_ImanProfil   Hantar PM kepada Nurr_Iman   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 03:05


:-) ;-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-06 03:21


Perempuan yang aku sayangi, adalah pencinta TuhanNya
Yang mengalir cinta, takut dan harap
yang menguasai perjalanan penghidupannya
dari waktu ke waktu
dari hari ke hari,
sehingga perjanjian di antara jasad dan nyawanya berakhir...

Perempuan yang aku rindui...
Adalah perempuan yang di mata dan wajahnya
terpancar nur Illahi'
Lidahnya basah dengan zikrullah,
di sudut hati kecilnya sentiasa menbesarkan Allah.

Perempuan yang aku cintai...
Adalah yang menutup auratnya dari pandangan lelaki ajnabi,
Kehormatan dirinya menjadi mahal nilainya
Disanjung tinggi penduduk langit dan bumi.

Perempuan yang aku impikan..
Adalah yang telah mendekatkan hatiku yang telah jauh
kepada Arrahman dan Arrahim
tatkala aku tidak ada di sana,
lantaran aku dilamar kebendaan dunia...

Perempuan yang aku kasihi...
Yang bersyukur pada apa yang ada
Yang bersabar pada apa yang tiada
Cinta pada hidup yang sederhana
Yang tidak bermata benda.

Perempuan yang aku sukai...
Menjadi dian pada dirinya sendiri
Menjadi pelita untuk putera-puteriku yang bakal dilahirkan
Untuk menyambung perjuanganku di belakang hari...

Sesungguhnya....
Perempuan yang selalu berada di dalam doaku
Adalah engkau, isteriku....


ps:tapi saya belum kawin lagi..insyallah tak lama lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 03:41


perempuan yang aku sayangi ialah mak aku....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-02-06 16:46


subhanallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 00:03


SUBHANALLAH..
Moga kita di dalam golongan itu, INSYAALLAH..
:) :) :) :) :)


-----------------
SENYUMSOKMO (^_^)
[ Telah diedit oleh: Norhaslina pada 19-02-06 00:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 02:21


syabas dan tahniah atas info sajak yang menarik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 21-02-06 15:21


"Perempuan yang aku cintai ialah ...
Yang tidak pernah ada lelaki ajnabi lain bertakhta di hatinya sebelum ini
Yang menyimpan perasaan di hatinya hanya untuk lelaki bergelar suami"

Ya Allah, tersentuh hati ana baca..mg2 ana digolongkan dalam golong tersebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 15:25


Pada 08-02-06 00:31 , almumtahanah posting:

!!! QUOTE !!!

Perempuan yang aku sayangi, adalah pencinta TuhanNya
Yang mengalir cinta, takut dan harap
yang menguasai perjalanan penghidupannya
dari waktu ke waktu
dari hari ke hari,
sehingga perjanjian di antara jasad dan nyawanya berakhir...

Perempuan yang aku rindui...
Adalah perempuan yang di mata dan wajahnya
terpancar nur Illahi'
Lidahnya basah dengan zikrullah,
di sudut hati kecilnya sentiasa menbesarkan Allah.

Perempuan yang aku cintai...
Adalah yang menutup auratnya dari pandangan lelaki ajnabi,
Kehormatan dirinya menjadi mahal nilainya
Disanjung tinggi penduduk langit dan bumi.

Perempuan yang aku impikan..
Adalah yang telah mendekatkan hatiku yang telah jauh
kepada Arrahman dan Arrahim
tatkala aku tidak ada di sana,
lantaran aku dilamar kebendaan dunia...

Perempuan yang aku kasihi...
Yang bersyukur pada apa yang ada
Yang bersabar pada apa yang tiada
Cinta pada hidup yang sederhana
Yang tidak bermata benda.

Perempuan yang aku sukai...
Menjadi dian pada dirinya sendiri
Menjadi pelita untuk putera-puteriku yang bakal dilahirkan
Untuk menyambung perjuanganku di belakang hari...

Sesungguhnya....
Perempuan yang selalu berada di dalam doaku
Adalah engkau, isteriku....



:-) :-) :-) :-) :-)


:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 21-02-06 15:31


perasaan dan hatiku ini....
akan kusimpankan hanya
untuk insan yang bergelar suamiku
di dunia dan akhirat..insyaAllah

semoga diertemukan di dalam redhaNya
amiin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 23:43


Insyaallah...mudah2an kita semua menjadi perempuan yang disayangi... dan,
Alangkah indahnya....

Jika kita sebaik Siti Khadijah
Menguatkan suami dengan harta dan cinta
Demi perjuangan untuk Agama...

Alangkah indahnya
Jika kita sepemurah Aisyah
Mencari2 hatta sebiji kurma
untuk disedekahkan di jalan Allah...

Alangkah indahnya
Jika kita seberani dan sekuat Sumayyah
Sanggup mempertahankan agama
Hingga mati disula...

Alangkah indahnya
Jika kita dapat membisik
Berbicara hati setia pada cinta
Seperti Rabiatul Adawiyah
Mengharap bicara cinta pada Tuhannya...
Aku menyembahMu bukan kerana takut nerakaMu
Tidak juga mengharap syurgaMu
Tetapi kerana kemuliaan cintaku padaMu
Kerna aku diri yang lemah...

Namun alangkah indahnya,
Jika di atas kelemahan dan kekurangan yang ada
Kita masih dapat bersyukur
Lantaran apa yang terdaya kini
Masih kurniaan Illahi... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 02:25


sajak girls ek

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 10:36


Pada 21-02-06 15:21 , shahirah_huda posting:

!!! QUOTE !!!

"Perempuan yang aku cintai ialah ...
Yang tidak pernah ada lelaki ajnabi lain bertakhta di hatinya sebelum ini
Yang menyimpan perasaan di hatinya hanya untuk lelaki bergelar suami"

Ya Allah, tersentuh hati ana baca..mg2 ana digolongkan dalam golong tersebut...


Tapi tak ada manusia yang sempurna ... ramai juga yang "terlanjur" menyimpan perasaan terhadap seseorang yang ajnabi ...

Namun apa yang diharapkan, setelah berkahwin nanti biarlah kita tumpukan cinta dan perasaan kita untuk yang telah dikahwini ... jangan asyik dok ingat bf/gf lama ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 11:36


sajak ni dah biasa lihat...tahun 1999 lagi..tapi di mana ek?! :):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 02:42


bersyukurlah dan redhalah atas kurniaan isteri yang baik lagi solehah

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-03-06 10:56


perempuan yang aku sayangi ialah IBUku... :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 05-03-06 19:17


tersentuh hati bila baca sajak ni...
impian ku ingin menjadi *perempuan yang aku kasihi dalam
sajak ni* :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-03-06 22:50


wah best juga sajak ni..tak mahu bawak masuk bengkel ke..masuk kelap lah..bubuh dalam seore kampus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-03-06 07:15


emm......moga-moga dapat la jadi macam tu


-----------------
SAYANG ABAH SANGAT..SAYANG MAK SELALU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 10-03-06 02:39


wanita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

qarlena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.01.2005
Ahli No: 13844
Posting: 69
Dari: perak darul Rizduan

Perak  


posticon Posting pada: 10-03-06 09:22


Insya Allah...

perempuan yang ku sayangi...

i want to be that girl....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qarlenaProfil   Hantar PM kepada qarlena   Pergi ke qarlena's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 03:32


Perempuan yang aku cintai ialah:
Dia menjadikan Allah sebagai cinta hakikinya....
nabi muhamad saw sebagai idola hidupnya..
al quran sebagai panduannya...
orang mukmin sebagai temannya...
jihad sebagai pekerjaannya...
syahid cita-citanya...dan
al-jannah matlamat akhirnya...
TAKBIR !!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 17:08


Pada 13-02-06 11:28 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

sepatutnya posting ni orang lelaki yang hantar .. tapi Alhamdulillah ada jugak muslimah yang sudi post untuk tatapan kami .. tapi ada nak tambah sikit ..

Perempuan yang aku cintai ialah ...
Yang tidak pernah ada lelaki ajnabi lain bertakhta di hatinya sebelum ini
Yang menyimpan perasaan di hatinya hanya untuk lelaki bergelar suami

Macam mana ? Boleh tak ?? ;-)


bagi ana, biarlah itu menjadi rahsianya...kita merancang Allah yang tentukan..

tapi rangkap kedua ana setuju..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 18:46


subhannallah...emm..so touching..... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 19:53


Pada 08-02-06 00:31 , almumtahanah posting:

!!! QUOTE !!!



Sesungguhnya....
Perempuan yang selalu berada di dalam doaku
Adalah engkau, isteriku....



:-) :-) :-) :-) :-)


huhu..tak layak...


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-06 22:39


dan perjalanan menjadi muslimah itu pahit

Bookmark and Share

    


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 27-09-06 13:30


Pada 03-04-06 03:32 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Perempuan yang aku cintai ialah:
Dia menjadikan Allah sebagai cinta hakikinya....
nabi muhamad saw sebagai idola hidupnya..
al quran sebagai panduannya...
orang mukmin sebagai temannya...
jihad sebagai pekerjaannya...
syahid cita-citanya...dan
al-jannah matlamat akhirnya...
TAKBIR !!!!


insyaallah.... :-) :-) :-)
akan ada wanita yang sebegini.... :-di :-di
tapi bukan saya....
:roll: :roll:
masih jauh lagi u saya sebegini :-| :-| :-|
tapi insyaallah.... ;-)
usaha yang bersungguh2 akan beroleh kejayaan... :-di
chaiok2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

NaNa-Taj
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11644
Posting: 5
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-06 13:57


Ya Allah...aku ingin jadi seperti itu..amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaNa-TajProfil   Hantar PM kepada NaNa-Taj   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 14:14


Moga saya pun dalam kalangan wanita tersebut...Amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 27-09-06 14:34


INDAHNYA MENJADI SEORANG WANITA.....
SENTIASA DILINDUNGI, DIHARGAI......
TETAPI SUKAR NYA BAGI WANITA UNTUK MENGAPAI SEPERTI APA YANG DIINGINI....

NAMUN IA BUKANNYA MUSTAHIL SEKIRANYA KEINGINAN ADA DIHATI...
UNTUK MENJADI WANITA YANG DIREDHAI........................

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128035 saat. Lajunya....