Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 232
Ahli: 0
Jumlah: 232




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam, 25 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Singapura Beri Syarat Pasir & Ruang Udara Untuk Bina Jambatan


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Singapura Beri Syarat Pasir & Ruang Udara Untuk Bina Jambatan

Please Mendaftar To Post


Oleh Singapura Beri Syarat Pasir & Ruang Udara Untuk Bina Jambatan

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 10:37


Akhbar Utusan hari in 7/2/2006 melaporkan Singapura mensyaratkan supaya Malaysia beri pasir & buka ruang udara Johor untuk latihan tetera sebagai syarat persetujuan pembinaan jambatan menghubungi negaranya.

=======================================
memang tak masuk akal.
Malaysia sepatunya tak perlu tunduk kepada singapura.
Sejarah telah membuktikan singapura memang ada niat nak mengeruhkan hubungan antara dua ngr


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 13:12


:roll: memang....begitu lah sikap manusia yang takbur....tak padan dengan negara yang kecil.

Dorg takkan senang melihat malaysia maju lebih dari dorg....begitulah Singapura,yang boleh diibaratkan seperti yahudi asia tenggara.xfahamlah dengan perangai dorg!! :-? :-|


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

adanjb
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21313
Posting: 6
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-06 14:10


biasa la, pemimpin negara diorng kiasu,
mereka takut malaysia lebih mendapat manfaat jika jambatan itu siap kelak,
maka itu.. mereka minta pula benda yang tidak masuk akal.

saya antara staff consultant terlibat dalam projek tersebut,
dengar2 projek itu jadi diteruskan tetapi sengaja dilambatkan,
ini semua angkara pemimpin singapura lah, nak itu.. nak ini.
yang banyak ruginya, pihak malaysia dan consultant2,
drawing2 dan perancangan asik kena tukar,
maka.. membazir masa dan wang ringgit, menaikan kos

maka, rakyat malaysia harus sokong usaha ini.
dan ambil iktibar dan dan bangga kepada negara.
Malaysia boleh...
wah.. patriotik pula!

Bookmark and Share

    


  Member Information For adanjbProfil   Hantar PM kepada adanjb   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-06 14:39


memang mereka saja saja nak cari pasal.....kan mereka ni kuda tunggangan amerika dan zionis......so,malaysia kena bijak dalam membuat keputusan agar tak rugi

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 14:40


singapura sebenarnya dengki dengan malaysia....singapura mengetahui dengan adanya jabatan baru ini.kesesakan lalu lintas ke malaysia akan berkurangan.....ini membolehkan rakyat singapura datang ke malaysia untuk membeli belah ke malaysia dengan mudah.....ini yang dibimbangkan singapura...mereka tidak mahu rakyat mereka menyumbang kepada pembangunan ekonomi di malaysia...maklumlah di Johor ni banyak pusat membeli belah yang murah...tempat macam nilah yang menjadi tumpuan rakyat singapura....kerana kalau mereka nak ke tempat maksiat di negara mereka dah ada banyak dan lebih dasyat dr malaysia......singapura juga cemburukan malaysia sejak dulu lagi kerana malaysia telah membina satu perlabuhan di tanjubg puteri...pembinaan pelabuhan ini menyebabkan banyak kapal beralih ke malaysia.ini menyebabkan banyak syarikat singapura yang mengalami kerugiaan yang besar....sebab itulah mereka tidak mahu malaysia terus mengaut untung apabila jambatan baru dibina

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 16:57


memang dulu pun terpisah dengan malaysia kerana Lee Kwan Yu....
sekarang ni ngada2 pula...
bazirkan duit malaysia saja...
Padahal jambatan tu untuk kegunaan rakyat singapura juga...

dahla dapat air daripada malaysia dengan harga murah

beri betis nak paha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 20:31


sepatutnya kerajaan kita bertindak keras dengan singapura.
jangan layan sangat,padahal singapura dah banyak bergantung pada kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-02-06 22:30


pedulikan yahudi asia tenggara ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 22:57


apala pulak singapore ni nak minta pasir dengan ruang udara malaysia.guna saja la .kan dah beribu hektar tanah johor tu rakyat singapore dah beli...tak percaya ka?tanya pak pak menteri kita yang bijak pandai tu menjaga negara....

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 10-02-06 00:04


Ada syaratlah pulak.
Kenapa tak minta 7 dulang hati nyamuk, 7 tempayan air mata anak dara dan jambatan emas serta perak dari pulau batu putih ke kampung Melayu Majidi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 18-02-06 20:53


Pada 07-02-06 13:12 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:roll: memang....begitu lah sikap manusia yang takbur....tak padan dengan negara yang kecil.

Dorg takkan senang melihat malaysia maju lebih dari dorg....begitulah Singapura,yang boleh diibaratkan seperti yahudi asia tenggara.xfahamlah dengan perangai dorg!! :-? :-|




erm...sedih nya membaca kenyataan ini.... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

HAZRi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20047
Posting: 39
Dari: Cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-02-06 14:24


assalamualaikum...saya nak bagi pendapat sikit tentang hal ni...pada pendapat saya...moga singapura dari dulu dengki dengan kemajuan yang dikecapi malaysia...tanah diorag dah lah kurang lepas itu tiba-tiba nak paksa malaysia jual tanah nkat mereka..daripada jual baik digunakan tanah tu untuk keunaan tempetan..ada faedahnya...kita ada litar sepang,KLIA,jambatan P.PINANG dan macam-macam lagi yang dikira canggih dan terkenal di pelosok dunia...ini juga boleh buat singapra cemburu...bagi mengelakkan ekonomi dioranh jatuh...mereka macam buat perkara aneh yang menjejaskan adab timur kata seperti disko,membenarkan hubungan sejenis...ini bagi menarik minat pelancong asing terutama pelancong barat...dan singapura lah yang membuat kekecohan pada 13MEI yang lepas...adakah sampai masanya kita bersuara dan berjuang bagi menegakkan kebenaran dan keadilan?insyaallah masa akan tiba nanti dan kiat akan brJIHAD untuknya...ALLAHUAKBAR

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAZRiProfil   Hantar PM kepada HAZRi   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 15:04


Ada sesuatu yang 'kerajaan' Malaysia cuba selindung dr rakyatnya. Singapura tak kan berani naik tocang Kalau tak ada sebab2 tertentu!!!! Harga air, batu putih, tanah KTM, ruang udara, laici S'pore... & macam-macam lagi. Satu masalah pun Malaysia tak dapat solve kalau dengan S'pore. Tapi kalau ada apa-apa hal dengan Indon, Kenapa pula Malaysia macam selalu menang saja... Kenapa ha?!?!?!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

stitch
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16190
Posting: 24
Dari: singapore

singapore  


posticon Posting pada: 19-02-06 18:31


pada pandangan stitch...

malaysia tak seharusnya membenarkan ruang udara mereka
dicerobohi...

Pemimpin malaysia harus lebih tegas, kerana
Pemimpin singapore selalunya banyak muslihat...

kita harus belajar dari sejarah
bagaimana pemimpin mereka dulu
dengan muslihatnya mengambil singapore dari malaysia

cuba kita renungkan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For stitchProfil   Hantar PM kepada stitch   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 23:34


Biarlah keputusan ini memberi maslahat yang lebih besar bagi pihak Malaysia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 00:10


kita tunggu apa keputusan pemimpin negara....harap keputusan yang bakal diambil tidak akan memjejaskan maruah agama dan bangsa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 00:14


harap2 singapura ni kena la tsunami sekali...biar tenggelam pulau 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 00:26


Pada 20-02-06 00:14 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

harap2 singapura ni kena la tsunami sekali...biar tenggelam pulau 2...


semoga ALLAH bagi hidayah kepada semua penduduk singapura...mudah2an semua warga singapura akan menganut dan mengamalkan islam secara syumul....."sesungguhnya semua hati-hati manusia adalah milik-MU ya ALLAH"...

:-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 00:32


Tunggu dah lihat saja lah apa akan jadi.. tapi sampai bila nak tunggu ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 00:51


Pada 20-02-06 00:32 , Bunga_Raya_Putih posting:

!!! QUOTE !!!

Tunggu dah lihat saja lah apa akan jadi.. tapi sampai bila nak tunggu ye?


sampai bila ye nak kena tunggu,,,,nak kena act....pak lah sebenarnya nak kena tegas dalam hal ini....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 21-02-06 01:07


Pada 20-02-06 00:14 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

harap2 singapura ni kena la tsunami sekali...biar tenggelam pulau 2...



masyaAllah...mengucap panjang saya mendengar kenyataan ini...tkkn lah sebab pemimpin,rakyat sama rakyat sampai mendoakan yang tidak baik sesama sendiri...ingat lah sesungguh nya disingapura tu masih ada lagi orang melayu yang menganut agama islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Ibnukhaldun04
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12270
Posting: 45
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-02-06 08:10


singapura ni kerajaan dia kepala gila sikit... dah tak betul dah... singapura adalah pangkalan yahudi di asia, so bnyak tindakan dia adalah menyerupai yahudi laknatullah...

rambutan malaysia dia label laichi singapura dan banyak lagi, memang bangsat punya negara... malaysia tak patut baik sangat dengan negara bangsat macam ni...!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnukhaldun04Profil   Hantar PM kepada Ibnukhaldun04   Quote dan BalasQuote

stitch
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16190
Posting: 24
Dari: singapore

singapore  


posticon Posting pada: 21-02-06 21:23


Pada 21-02-06 08:10 , Ibnukhaldun04 posting:

!!! QUOTE !!!

singapura ni kerajaan dia kepala gila sikit... dah tak betul dah... singapura adalah pangkalan yahudi di asia, so bnyak tindakan dia adalah menyerupai yahudi laknatullah...

rambutan malaysia dia label laichi singapura dan banyak lagi, memang bangsat punya negara... malaysia tak patut baik sangat dengan negara bangsat macam ni...!!!


Ada saatnya kata-kata mencerminkan keperibadian kita...
sememangnya spore adalah sebuah negara bukan islam
tapi seusia saya tinggal di singapore ini ... banyak yang saya belajar dari singapore ... pertama soal kebersihan betul2 mencerminkan islam... dan cara mereka berkerja amat amanah waktu kerja 8.30pg mereka akan semua mula berkerja dengan amanah yang mana di tuntut islam (tidak curi tulang).
dan kalau semua teman2 nak tahu masjid di singapore ini dipenuhi dengan macam2 majlis ilmu... dan selalunya masjidnya akan penuh dengan orang-orang menuntut ilmu.... itulah bezanya orang singapore yang kurang ilmu agama tapi masih berminat untuk datang dan belajar ...
kemudahan awam yang mereka sediakan untuk rakyat mereka perlu dicontohi.... dan semua negara ada kelemahan dan keburukkannya
namun apa yang penting yang baik kita ambil jadi contoh dan yang buruk kita jadikan pengajaran... singapore kalau ikut sejarah adalah kepunyaan melayu.... now amat menyedihkan ... satu2 negara yang saya banggakan adalah malaysia yang masih milik melayu pada dasarnya tapi cuba kita renungkan ekonomi malaysia sekadar 18% milik melayu selebihnya....? teman2 sekalian jagalah musuh dalam selimut lebih bahaya dari musuh yang nampak.....
seandainya teman2 mahu berfikir teman2 akan faham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For stitchProfil   Hantar PM kepada stitch   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 21:03


Pada 18-02-06 20:53 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

erm...sedih nya membaca kenyataan ini.... :-(
kesiannya kat teacher Farishah kita... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 21:07


ketika pemerintah mahathir dulu pun masalah dengan singapore tak dapat diselesaikan, sekeras2 mahathir pun tak dapat nak atasi, apa lagi dengan PM kita sekarang ni...

dengan rafidah & samivelu pun tak berani, apa lagi dengan lee kwan yeu... erk betul ke saya tulis nama ni... :-?

apa-apa pun memang nampak sangat yang singapore dari dulu asyik nak cari pasal dengan Malaysia...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 21:20


Pada 20-02-06 00:14 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

harap2 singapura ni kena la tsunami sekali...biar tenggelam pulau 2...
tapi di singapore pun ada juga umat Islam yang sebangsa dengan kita... :-o

boleh ke kita doakan begitu... :-?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 25-02-06 21:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 22:58


yes ana sokong pendapat stitch dan farisha..ana sokong bknlah kerana ana dr negeri yang antum kutuk tu tapi ini adalah kenyataan,ni ana cakap ni bknlah nak menyebelahi mana-mana negeri,mana-mana pun ianya milik ALLAH,pasir ke udara pun milik ALLAH..ingat ianya bukan milik kita...sebelom tu jom kita tengok perbezaan singapore dan malaysia, malaysia negeri islam,singapore negeri kafir...lepas itu Kenapa toilet kat singapore lagi bersih dr malaysia,siapa sebenarnya yang mengamalkan "annazofatu minal iman"?mana-mana tempat pun singapore amalkan ajaran islam sebenarnya..satunya kebersihan,kedua budi bahasa,kempen budi bahasa yang malaysia buat baru-baru ni sebenarnya dah lama singapore amalkan sejak ana kecil lagi. lagi satu masjid di mlaysia,setiap kali ana nak ambil wudu',ana akan keluar balik dr toilet sebab apa? sebab toilet kotor sangat rasa macam xley pijak kecuali masjid wilayah,putrajaya,shah alam, Kenapa? sebab itu tempat tarikan pelancong.kekadang pergi kedai,susah betul orang kedai nak senyum,bila tanya apa-apa,muka masam saja tapi bila suami ana ada barulah tersengih-sengih tergedik-gedik...haiz! dengan kes ragut,rogol,rompak dan macam-macam ld membuatkan ana takut nak jalan sorg2 kat Malaysia ni,bila di s'pore ana jalan seorang tanpa perasaan takut pun walaupun malam...alhamdulillah setakat ni..untuk pengetahuan antum, hp ana pernah diragut 3 tahun lepas,serik nak jalan seorang lagi.so ini ke sifat2 orang-orang dinegeri islam? sepatotnye antum doakan jiran antum tapi antum mengharapkan bala pule..inikah sikap orang islam?

akhir sekali,ana nak minta maaf jika ana menyinggung perasaan antum, warga Malaysia,ana tak ada niat nak kutuk,tapi ini realiti. terlanjur antum cakap macam-macam pasal tanahair ana tanpa memikirkan hati dan perasaan mana-mana ahli ukhwah .com dr s'pore..
sedih ana bila ada yang mendoakan s'pore kena tsunami... sedih....sedih...sedih!!!! ana dah ada pengalaman tinggal di kedua-dua negeri ni,so ana tahu baik buruknye tinggal dim'sia dan s'pore..bagi ana mana-mana tempat adalah milik ALLAH,bila2 masa saja DIA boleh kuburkan sesebuah negeri tu..tak kira Malaysia atau s'pore..
WALLAHU A'LAM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 23:04


mesti sedih orang2 Melayu/Islam yang tinggal di singapore kan :-? :-(

lebih2 lagi kalau juga merupakan warga setia ukhwah.com ni...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 25-02-06 23:21


sedih dan kecewa...bila ada warga ukhwah yang tak memikirkan prasaan ahli ukwah yang dr spore....memang saya tak nafikan spore bukan negara islam...tapi jangan lah sampai mendoakan bala'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 01:20


mlaysia boleh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 02:27


Dunia ini hanya milik Allah SWT tiada yang berkuasa melainkan Allah....janganlah kita marah kepada pemerintah yang tidak menganut agama islam dan benci islam kita musuhi...Singapore itu jiran kita Malaysia..baik buruk ia ada ahli bait kita yang duduk dan menetap di Singapura....kita hendaklah bersama-sama menangani permasalahan ini...memang kita tau negara Singapura merupakan anak didik Israel tapi kita perlulah jaga hubungan kita sesama islam di negara Singapore...doakan semoga islam berjaya bernaung dengan kukuh di sana....takbir Allah Akhbar!!!!

dan sebagai pemimpin islam kita perlulah fikir kebaikan dan keburukan perjanjian ini....kita berserah pada Allah SWT

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 07:21


kemungkinan masih terdapat dendam lama dikalangan pemimpin singapore yang dari dulu sehingga sekarang masih tidak berpuashati terhadap kerajaan Malaysia.

tetapi janganlah mencela dan mendoakan singapore kena tsunami.Nabi pun tidak mendoakan penduduk Habsyah dikenakan bala akibat membaling batu dan mengejek baginda sebelum beliau berhijrah ke Yathrib.

peta dunia sudah berubah sedikit demi sedikit sejak tsunami melanda Acheh dan pelbagai kejadian alam menyusuli selepasnya.apakah tidak mahu ambil iktibar lagi..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-03-06 00:43


sekeh2 saja singapore tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-03-06 00:47


bagi pandangan ana yang daif ni..ana rasa pemimpin kita harus berani dan tegas meneruskan pembinaan jambatan.. rundinglah untuk 3 kali dan selepas itu kalau tak ada hasilnya teruskan sahaja pembinaan tersebut...wahai pemimpin ku ambillah Allah sebagai perlindung mu..jaganlah kau takut kehilangan sesuatu kerana keberanian mu menegakkan hak..takutlah hilang sesuatu kerana ketakutan mu mencegah kebatilan...amar makruf nahi mungkar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-03-06 00:48


jika kita terlalu tunduk kita akan terus dipijak2...bangkitlah tuntutlah hak mu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-06 00:48


Tulah yang saya nak tgask bahawa kerajaan malaysia perlu tegas dalam hal isu ini...jangan berlembut hati dengan Israel Asia ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 04-03-06 01:41


SINGAPORE = israel asia tenggara

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-04-06 21:24


negara harus ada maruah...daulat.... jangan buat kesilapan yang sama... jangan dilayan tuntutan karut dari mereka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 21:34


dalam perdebatan di parlimen menerusi siaran langsung di tv baru-baru ini, ada seorang YB pertikaikan jambatan bengkok yang ingin dibuat Malaysia, ia menunjukkan betapa tidak tegasnya kepimpinan kerajaan sekarang berhubung isu dengan Singapore, suatu hari nanti cucu-cicit kita akan gelakkan kita sebab bengkoknya jambatan yang kita buat menunjukkan betapa bengkoknya hubungan kita dengan Singapore, dan menunjukkan betapa bengkoknya kepimpinan negara kita...

p/s: sejarah akan buktikan...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 08:25


bukan tak nak buat jambatan lurus.tetapi singapore selalu main tarik tali dengan kerajaan Malaysia.macam macam permintaan yang tidak munasabah sehingga meminta ruang udara Malaysia.

janganlah kalau buat jambatan lurus pun diibaratkan menang bersorak kampung tergadai kerana demi tak mahu digelakkan oleh anak cucu maka kedaulatan dan ketegasan Malaysia dalam mempertahankan haknya sebagai sebuah negara dicemari.

contoh mudah lah.ada penyewa datang nak sewa rumah dari kita.kemudian lama lepas tu,kita nak suruh penyewa tu keluar pasal rumah tu hendak dibeli oleh saudara kita.tiba-tiba penyewa tu tak mahu keluar dan minta syarat yang tidak masuk akal pula seperti diberikan tanah supaya boleh buat rumah sendiri.maka adakah kita akan bertolak ansur?fikirlah dahulu.kalau hanya tahu dari satu sumber sahaja jangan main hantam kromo.jangan hanya tahu dengar tanpa mengkaji sahaja apa yang orang kata.

sekarang Malaysia sudah kerugian akibat pembinaan jambatan yang selalu ditangguhkan demi pelbagai rundingan bodoh yang tidak tahu hujung pangkalnya.Pengkalan kastam di Tanjung Pelepas yang canggih tidak boleh digunakan lagi kerana masalah jambatan ini.Sebab tu dahulu mahu teruskan buat jambatan bengkok ataupun lurus.kalau jambatan bengkok pun,pelbagai advantage kat Malaysia kerana prasarana yang didirikan boleh digunakan.kalau jambatan lurus pun dapat pelbagai advantage kat Malaysia.

kalau buat jambatan tu,saluran air tak tersekat dan kapal-kapal tak payah pusing singapore untuk pergi ke arah laut china selatan dan begitulah sebaliknya.ini memberikan kelebihan kepada Malaysia kerana pelabuhan di Johor akan dipenuhi dengan kapal perdagangan.

fikirlah rasional dan panjang.jangan hanya main ikut sahaja.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 03-04-06 09:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 13:23


begitu la pulakkk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140559 saat. Lajunya....