Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 14 jam, 51 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: /// Misteri Segitiga Bermuda \


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» /// Misteri Segitiga Bermuda \

Please Mendaftar To Post


Oleh /// Misteri Segitiga Bermuda \

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 19:12


Kawasan segitiga Bermuda menjadi misteri kepada seluruh penduduk dunia...
saya ada mendengar ceramah yang disampaikan oleh Dato' ustaz. Ismail Kamus yang menyatakan kawasan tersebut adalah tempat kediaman banyak jin...


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-06 20:45


Saya pun tak pasti sangat tetang kawasan tersebut tapi adala dengar cerita tempat tu akan keluarnya dajal waktu nak dekat kiamat nanti... tak taula betul ke tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 22:18


saya dengar tempat tu didiami iblis yang dari zaman nabi adam a.s lagi...
wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

amirez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21578
Posting: 54
Dari: Universiti Selatan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 23:54


banyak juga yang saya baca berkenaan dengan segitiga bermuda ni.
tapi tak taulah betul ke tak.
yang saya tau..kawasan tu mempunyai tarikan magnet yang sangat kuat sampaikan apa-apa alat pengukur berjarum macam kompas tak boleh buat ukuran dengan tepat..jadi celaru.

ada sekumpulan tabligh yang keluar 3 hari ke kampung saya dulu kata tempat tu didiami oleh iblis dengan jin. UFO juga datang dr tempat tu. so maknanya makhluk asing tu jinlah or iblis. kalau tak silap sylah dengar mereka cerita.

ada jugak saya dengar dajal akan keluar dr tempat tu bila hampir kiamat nanti.
wallahualam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirezProfil   Hantar PM kepada amirez   Pergi ke amirez's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 04:38


tulah saya pun dengar yang segitiga bermuda tu tempat dajjal keluar..tak tahulah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 07:41


tempat itu.. pusat tarikan magnet paling kuat di bumi ini.. tumpuan medan magnet..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-06 10:12


kerajaan jin agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 16:58


memang saya pernah baca bahawa di situ tempat keluarnya dajjal....
lepas itu kawasan tu adalah kawasan kediaman jin & iblis

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 20:27


dengar cerita,di situ lah terletak kerajaan jin kafir yang paling besar dari dulu sampai sekarang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

aimiz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20051
Posting: 39

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 21:39


salam..
saya ada dengar juga..tempat tu didiami oleh jin dan iblis.
teknologi yang mereka ada lebih canggih dari manusia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimiz_muslimahProfil   Hantar PM kepada aimiz_muslimah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-02-06 21:53


wallahua'lam...banyak cerita dan kisah2 yang saya baca mengenai segitiga bermuda...ada yang mengatakan yang ia adalah pusat bumi yang kuat tarikan gravitinya...terkenal dengan misteri kehilangan kapal2 dan pesawat2...ada juga yang mengatakan terdapat lohong yang besar dimana apa-apa yang melalui kawasan tersebut akan ditimpa kecelakaan...hilang+ghaib begitu saja...tempat tinggal dajjal...tapi,sejauh mnakah kebenarannya?? :roll: :-o

...HANYA ALLAH SWT yang MAHA MENGETAHUI SETIAP KEJADIAN DILANGIT DAN DIBUMI...

wassalam.


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

badshah78
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20980
Posting: 80
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 07-02-06 23:04


ada seorang ustat mengatakan tempat tu merupakan tempat raja jin kafir dari dulu hingga sekarang..kat situ jinnya semua yang berpangkat besar seperti jeneral, dan sebagainya..Jin itu jugalah yang sedang memayungi Bush sekarang.itu sebab bush berani buat apa saja untuk negara orang islam....sejauh mana kebenarannya...allahualam bissawab...
sesungguhnya Allah s.w.t yang mengetahui dihadapan mahupun dibelakang kita...
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For badshah78Profil   Hantar PM kepada badshah78   Quote dan BalasQuote

Asyiqqin
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2006
Ahli No: 21936
Posting: 13
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 01:19


??????????????????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsyiqqinProfil   Hantar PM kepada Asyiqqin   Pergi ke Asyiqqin's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 03:05


Assalamualaikum

semua itu dalam pengetahuan Allah SWT...walaupun ia dikhabarkan sebagai tempat tinggal para jin dan syaitan serta ketuanya iaitu Dajal....kita perlulah perbanyakkan amal kita sebagai pelindung tipu muslihat dajal yang amat dasyat serta para pengikutnyer......oleh itu ketahuilah kiamat hampir tiba wahai sahabatku

ikhwahegypt

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

bintang_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17417
Posting: 77
Dari: uitm shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 09:27


emm....yang ana tau kawasan tu memang tempat tinggal jin dan iblis, tempat munculnya dajjal pada hari kiamat kelak dan tempat kapal2 dan pesawat2 hilang. dulu ada keluar cerita pasal ni kat mestika. baca la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintang_cahayaProfil   Hantar PM kepada bintang_cahaya   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 09:33


Segitiga Bermuda

Tak semua pertanyaan ada jawabannya. Demikian pula dengan sejumlah peristiwa dan fenomena alam di bumi ini. Tak semua (belum) bisa dijelaskan. Mulai edisi ini, Angkasa mencoba mengangkatnya. Menarik untuk diikuti.

Bagi Anda yang gemar kisah misteri, pasti mengenal Segitiga Bermuda. Wilayah laut di selatan Amerika Serikat dengan titik sudut Miami (di Florida), Puerto Rico (Jamaica), dan Bermuda ini, telah berabad-abad menyimpan kisah yang tak terpecahkan. Misteri demi misteri bahkan telah dicatat oleh pengelana samudera macam Christopher Columbus.

Sekitar 1492, ketika dirinya akan mengakhiri perjalanan jauhnya menuju dunia barunya, Amerika, Columbus sempat menyaksikan fenomena aneh di wilayah ini. Di tengah suasana laut yang terasa aneh, jarum kompas di kapalnya beberapa kali berubah-ubah. Padahal cuaca saat itu begitu baik.

Lebih dari itu, tak jauh dari kapal, pada suatu malam tiba-tiba para awaknya dikejutkan dengan munculnya bola-bola api yang terjun begitu saja ke dalam laut. Mereka juga menyaksikan lintasan cahaya dari arah ufuk yang kemudian menghilang begitu saja.

Begitulah Segitiga Bermuda. Di wilayah ini, indera keenam memang seperti dihantui 'suasana' yang tak biasa. Namun begitu rombongan Columbus masih terbilang beruntung, karena hanya disuguhi 'pertunjukkan'. Lain dengan pelintas-pelintas yang lain.

Menurut catatan kebaharian, peristiwa terbesar yang pernah terjadi di wilayah ini adalah lenyapnya sebuah kapal berbendera Inggris, Atalanta, pada 1880. Tanpa jejak secuilpun, kapal yang ditumpangi tiga ratus kadet dan perwira AL Inggris itu raib di sana. Selain Atalanta, Segitiga Bermuda juga telah menelan ratusan kapal lainnya.

Di lain kisah, Segitiga Bermuda juga telah membungkam puluhan pesawat yang melintasinya. Peristiwa terbesar yang kemudian terkuak sekitar 1990 lalu adalah raibnya iring-iringan lima Grumman TBF Avenger AL AS yang tengah berpatroli melintas wilayah laut ini pada siang hari 5 Desember 1945. Setelah sekitar dua jam penerbangan komandan penerbangan melapor, bahwa dirinya dan anak buahnya seperti mengalami disorientasi. Beberapa menit kemudian kelima TBF Avenger ini pun raib tanpa sempat memberi sinyal SOS.

Anehnya, misteri Avenger tak berujung di situ saja. Ketika sebuah pesawat SAR jenis Martin PBM-3 Mariner dikirim mencarinya, pesawat amfibi gembrot dengan tigabelas awak ini pun ikut-ikutan lenyap. Hilang bak ditelan udara. Keesokan harinya ketika wilayah-wilayah laut yang diduga menjadi tempat kecelakaan keenam pesawat disapu enam pesawat penyelamat pantai dengan 27 awak, tak satu pun serpihan pesawat ditemukan. Ajaib.

Tahun demi tahun berlalu. Sekitar 1990, tanpa dinyana seorang peneliti berhasil menemukan onggokan kerangka pesawat di lepas pantai Fort Launderdale, Florida. Betapa terkejutnya orang-orang yang menyaksikan. Karena, ketika dicocok kan, onggokan metal itu ternyata bagian dari kelima TBF Avenger.

Hilangnya C-119

Kisah ajaib lainnya adalah hilangnya pesawat transpor C-119 Flying Boxcar pada 7 Juni 1965. Pesawat tambun mesin ganda milik AU AS bermuatan kargo ini, hari itu pukul 7.47 lepas landas dari Lanud Homestead. Pesawat dengan 10 awak ini terbang menuju Lapangan Terbang Grand Turk, Bahama, dan diharapkan mendarat pukul 11.23.

Pesawat ini sebenarnya hampir menuntaskan perjalanannya. Hal ini diketahui dari kontak radio yang masih terdengar hingga pukul 11. Sesungguhnya memang tak ada yang mencurigakan. Kerusakan teknis juga tak pernah dilaporkan. Tetapi Boxcar tak pernah sampai tujuan.

"Dalam kontak radio terakhir tak ada indikasi apa-apa bahwa pesawat tengah mengalami masalah. Namun setelah itu kami kehilangan jejaknya," begitu ungkap juru bicara Penyelamat Pantai Miami. "Besar kemungkinan pesawat mengalami masalah kendali arah (steering trouble) hingga nyasar ke lain arah," tambahnya.

Seketika itu pula tim SAR terbang menyapu wilayah seluas 100.000 mil persegi yang diduga menjadi tempat kandasnya C-119. Namun hasilnya benar-benar nihil. Sama seperti hilangnya pesawat-pesawat lainnya di wilayah ini, tak satu pun serpihan pesawat atau tubuh manusia ditemukan.

"Benar-benar aneh. Sebuah pesawat terbang ke arah selatan Bahama dan hilang begitu saja tanpa jejak," demikian komentar seorang veteran penerbang Perang Dunia II.

Seseorang dari Tim SAR mengatakan, kemungkinan pesawat jatuh di antara Pulau Crooked dan Grand Turk. Bisa karena masalah struktur, ledakan, atau kerusakan mesin. Kalau memang pesawat meledak, kontak radio memang pasti tak akan pernah terjadi, tetapi seharusnya kami bisa menemukan serpihan pecahannya. Begitu pula jika pesawat mengalami kerusakan, mestinya sang pilot bisa melakukan ditching (pendaratan darurat di atas air). Pasalnya, cuaca saat itu dalam keadaan baik. Dalam arti langit cerah, ombak hanya sekitar satu meter, dan angin hanya 15 knot.

Analisis selanjutnya memang mengembang kemana-mana. Namun tetap tidak menghasilkan apa-apa. Kasus C-119 Flying Boxcar pun terpendam begitu saja, sampai akhirnya pada tahun 1973 terbit artikel dari International UFO Bureau yang mengingatkan kembali sejumlah orang pada kasus ajaib tersebut.

Dalam artikel ini dimuat kesaksian astronot Gemini IV, James McDivitt dan Edward H. White II, yang justru membuat runyam masalah. Rupanya pada saat-saat di sekitar raibnya C-119, dia kebetulan tengah mengamati wilayah di sekitar Karibia. Gemini kebetulan memang sedang mengawang-awang di sana. Menurut catatan NASA, pada 3 sampai 7 Juni 1965 keduanya tengah melakukan eksperimen jalan-jalan ke luar kapsul Gemini dengan perlengkapan yang dirahasiakan.

Menurut Divitt, dia melihat sebuah pesawat tak dikenal (UFO) dengan semacam lengan mekanik kedapatan sedang meluncur di atas Karibia. Beberapa menit kemudian Ed White pun menyaksikan obyek lainnya yang serupa. Sejak itulah lalu merebak isu, C-119 diculik UFO. Para ilmuwan pun segera tertarik menguji kesaksian ini. Tak mahu percaya begitu saja, mereka mengkonfirmasi obyek yang dilihat kedua astronot dengan satelit-satelit yang ada disekitar Gemini IV. Boleh jadi 'kan yang mereka salah lihat ? Maklum saat itu (hingga kini pun), banyak pihak masih menilai sektis terhadap kehadiran UFO.

Ketika itu kepada kedua astronot disodori gambar Pegasus 2, satelit raksasa yang memang memiliki antene mirip lengan sepanjang 32 meter dan sejumlah sampah satelit yang ada di sekitar itu. Namun baik dari bentuk dan jarak, mereka menyanggah jika telah salah lihat.

"Sekali lagi saya tegaskan, dengan menyebut UFO 'kan tak berarti saya menunjuk pesawat ruang angkasa dari planet lain. Pengertian UFO sangat universal. Bahwa jika saya melihat pesawat yang menurut penilaian saya tak saya kenal, tidakkah layak jika saya menyebutnya sebagai UFO?" sergah Divitt.

Begitulah kasus C-119 Flying Boxcar yang tak pernah terpecahkan hingga kini. Diantara kapal atau pesawat yang raib di wilayah Segitiga Bermuda kisahnya memang senantiasa sama. Terjadi ketika cuaca sedang baik, tak ada masalah teknis, kontak radio berjalan biasa, tetapi si pelintas tiba-tiba menghilang begitu saja. Tanpa meninggalkan jejak sama sekali.

Banyak teori kemudian dihubung-hubungkan dengan segala kejadian di sana. Ada yang menyebut teori pelengkungan waktu, medan gravitasi terbalik, abrasi atmosfer, dan ada juga teori anomali magnetik-gravitasi. Selain itu ada juga yang mengaitkannya dengan fenomena gampa laut, serangan gelombang tidal, hingga lubang hitam (black-hole) yang hanya terjadi di angkasa luar sana. Aneh-aneh memang analisanya, namun tetap saja tak ada satu pun yang bisa menjelaskannya.

~Copyright Ā© 1998 Majalah Angkasa~

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 00:06


Itulah nak menunjukkan kebesaran kejadian Allah...


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 10:39


Bermula dari Florida, membawa ke Miami, Puerto Rico dan seterusnya ke Pulau Bermuda, bentuk terkuat yang diketahui oleh manusia telah terhasil iaitu tiga segi. Piramid berbentuk tiga segi, maka ia kukuh hingga kini. Kalau kita ambil kayu dan ikatkan menjadi bentuk tiga segi ia sentiasa lebih kuat daripada yang
berbentuk empat segi. Begitulah istimewanya tiga segi tetapi dalam masa yang sama ia juga menyimpan misteri.

Bermuda Triangle berbentuk tiga segi dan ia cukup menakutkan. Anda tentu pernah mendengar tentang misterinya Bermuda Triangle. Paling tidak kehilangan skuadran TBM Avengers sebaik sahaja berlepas dari Fort Lauderdale, Florida pasti mendatangkan pelbagai tanda tanya.

Apa yang ada di Bermuda Triangle?
Dikatakan apabila anda berada di sana, kompas tidak lagi menujukkan arah ke utara. Anda dikira 'hilang' . Satu lagi tempat dikenali sebagai "Devil's Sea" oleh ahli pelayaran Jepun dan Filipina terletak di luar dari kawasan pantai laut Jepun, juga dikatakan memiliki keanehan serupa.

Pada ketinggian 25,300 kaki dan masih mendaki untuk mencapai 29,000 kaki, sebuah jet turbo yang dikendalikan oleh Verdi dan Lukaris kelihatan ok. Radar di menara kawalan masih menujukkan di mana mereka berada. Semuanya kelihatan
normal. Tiba-tiba ia ghaib begitu sahaja, seolah-olah tidak pernah wujud sebelum itu. Tidak ada tanda-tanda menunjukkan ia jatuh ke laut atau menghadapi apa-apa kesukaran. Ia tiba-tiba ghaib!

Apa yang sebenarnya telah berlaku?
Teringat pada satu hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah bahawa Rasulullah s.a.w. telah bersabda, maksudnya, "Apabila salah seorang berada di tempat yang terbuka atau di tengah matahari sedang bersinar, lalu bayangan yang meneduhinya bergerak sehingga sebahagian dari dirinya terletak di tempat panas dan sebahagian lagi di tempat sejuk, maka hendaklah dia berdiri (meninggalkan tempat itu)."

Dikatakan, larangan ini kerana tempat seperti itu adalah tempat yang paling digemari oleh syaitan.
Jadi apa kaitannya dengan Bermuda Triangle?
Kawasan ini terletak di perairan Atlantik di pertengahan antara benua Amerika Utara dengan Afrika. Secara mudah, lokasi ini adalah kawasan pertembungan dua arus - panas dari Afrika dan sejuk dari Amerika Utara.

Dengan hadis ini maka terjawablah misteri Bermuda Triangle. Perkara-perkara aneh yang berlaku itu tentu antara lain disebabkan pertembungan antara panas dan sejuk dan 'istana' syaitan yang mungkin tersembunyi di situ.

Berdasarkan sebuah buku bertajuk "Dajjal akan Muncul dari Kerajaan Jin di Segi tiga Bermuda" oleh Sheikh Muhammad Isa Dawuud dari Mesir yang mendedahkan bahawa kawasan Bermuda Triangle adalah kawasan jin di mana dari situlah akan
muncul dajjal. Jika benar dakwaan buku ini, tidak syak lagi apa yang disabdakan oleh Nabi s.a.w. itu nyata mendahului zaman. Sekali gus ia membuktikan Islam memiliki semua jawapan untuk semua persoalan.



"Usah biarkan diri anda, rakan anda, mereka dan keluarga mereka
diselubungi misteri.... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 10:46


The Bermuda Triangle (sometimes known as Devil's Triangle) is a 1.5-million-square-mile (4,000,000 kmĀ²) area of ocean roughly defined by Bermuda, Puerto Rico, and the southern tip of Florida. Some believe it is a paranormal site in which the laws of physics are either violated, altered, or both.

Some claim that within this area a number of ships and airplanes have disappeared under highly unusual circumstances and conditions. The United States Coast Guard and others disagree with the assessment of paranormal activity, citing statistics demonstrating that the number of incidents involving lost ships and airplanes is no larger than that of any other heavily traveled region of the world. Many of the allegedly mysterious cases have, upon closer examination, proved not so unusual, with innacuracies and misinformation about the cases often circulating and recirculating over the decades.

Original research by investigators in the last two decades has focused on examples of several of the claims presented by the "Triangle myth," including disappearances while within sight of land, coming in for landings or having just departed, and on occasion between single sweeps of a radarscope (or in periods of less than forty seconds); other disappearances have occurred over shallow waters of depths less than ten feet, yet without trace or silhouette to mark their positions, while others have vanished after transmitting messages discernable as cryptic, at best.

Another area that is classified by many as having the same paranormal effects is the Devil's Sea, located near Japan.
:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 16:45


Ana ada juga baca dan dengar tentang misterinya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 00:52


Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 00:54


wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

iyat_warak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22711
Posting: 21

malaysia  


posticon Posting pada: 21-02-06 22:27


saya pernah juga baca kisah segitiga bermuda tu, tapi lokasinya saya kurang pasti. teringin sangat mo pergi sana... sapa agaknyee boleh bawa saya ke sana ehh???..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iyat_warakProfil   Hantar PM kepada iyat_warak   Pergi ke iyat_warak's Website   Quote dan BalasQuote

alan36963
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7711
Posting: 71
Dari: TeMpAt mENcArI iLMu..

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 08:10


Tempat tu hanya Allah sahaja yang tahu apa yang ada kat situ.. Wallahualam... Kita manusia jangan lah takut, takut hanya kepada Allah yang Esa sahaja.. Tapi, kita boleh menjalankan kajian selagi tak ada yang menggugat keselamatan penduduk Islam di dunia ini.. Hari kiamat tetap ada, kita cuma perlu percaya dan bersedia nak hadapinya..

p/s: jangan lah kita memandai-mandai kata tempat tu berhantu or sebagainya.. tapi kalau ada dalam Al-Quran tulis macam tu, kita percaya sajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alan36963Profil   Hantar PM kepada alan36963   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 10:36


Pada 07-02-06 10:12 , songkok_aji02 posting:

!!! QUOTE !!!

kerajaan jin agaknya


ada kaitan dengan kerajaan langit ke ni..? :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 13:27


Ana pernah baca buku tentang segi tiga bermuda ni...kalau tak salah tajuk dia "Dajal akan mulcul di seti tiga bermuda"...buku tu warne merah....Cerita tentang tu dah mula sejak zaman nabi adam...start dr Iblis enggan tunduk pada Nabi Adam as.... tapi ana nak abeskan baca...sebab makin lama makin pening... :-di


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 22:33


Entah mesteri Segitiga bermuda masih belum dapat diketahui sehingga hari mana...maybe itu kejadian Yang Maha Esa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

iyat_warak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22711
Posting: 21

malaysia  


posticon Posting pada: 06-04-06 12:08


emmm...tentu tempat tu banyak minyak. sebab tu mereka taknak kita p sana.... yealah, kang habis minyak mereka kita kerjakan. tak ke haru jadinya hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For iyat_warakProfil   Hantar PM kepada iyat_warak   Pergi ke iyat_warak's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-04-06 14:01


wallahualam..tak tahu nak cakap apa..
tapi dr kecik lagi saya memang berminat nak tau apa sebanarnyer segi tiga bermuda itu...
kalau siapa ada tau web pasal itu bagitahu la saya ek..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 14:40


tak berapa tahu sangat...yang tahu itu tempat tinggal iblis dan jin. kalau sesiapa ada info lebih boleh la kongsi ek.....
???????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

iyat_warak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22711
Posting: 21

malaysia  


posticon Posting pada: 24-04-06 21:53


emmm.... ada maklumat baru tentang segitiga barmuda.... lokasinya di belakang rumah saya...so sesiapa yang nak pergi melancong kat situ, sila hubungi sya di talian 0198112546... waktu pejabat ok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iyat_warakProfil   Hantar PM kepada iyat_warak   Pergi ke iyat_warak's Website   Quote dan BalasQuote

c_aug7
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23990
Posting: 50
Dari: Besut

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-06-06 10:21


:-o :-o .................

Bookmark and Share

    


  Member Information For c_aug7Profil   Hantar PM kepada c_aug7   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 11:53


tentang bermuda triangle ni, ustaz ismail kamus ada menulis buku ttgnya... ana baca dulu la. lama dah. masa zmn sekolah rendah lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 12:09


Semua yang berlaku dengan izin Allah jua, Subhanallah:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-06-06 12:24


?????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 13:27


Pada 24-04-06 21:53 , iyat_warak posting:

!!! QUOTE !!!

emmm.... ada maklumat baru tentang segitiga barmuda.... lokasinya di belakang rumah saya...so sesiapa yang nak pergi melancong kat situ, sila hubungi sya di talian 0198112546... waktu pejabat ok...


anda dok buat lawak apa..ni bukannya perkara main2..ini betul-betul bukan cubaan...perkara antara hidup dan mati ni :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

xehar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16318
Posting: 81
Dari: Bumi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 13:59


no komen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For xeharProfil   Hantar PM kepada xehar   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 14:43


hm... memang banyak kisah yang ana dengar... cuma kebenarannya ALLAH sahaja yeng mengetahui...

eh, kalau diajak ke sana, ana tak nak pergi... takut dan menyeramkan...
JANGAN BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI MISTERI....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

iyat_warak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22711
Posting: 21

malaysia  


posticon Posting pada: 21-06-06 12:44


Pada 07-06-06 13:27 , IlyaFarhan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-04-06 21:53 , iyat_warak posting:

!!! QUOTE !!!

emmm.... ada maklumat baru tentang segitiga barmuda.... lokasinya di belakang rumah saya...so sesiapa yang nak pergi melancong kat situ, sila hubungi sya di talian 0198112546... waktu pejabat ok...


anda dok buat lawak apa..ni bukannya perkara main-main..ini betul-betul bukan cubaan...perkara antara hidup dan mati ni :-P
Hehehe...suri la bos, sya fikir anda buat lawak..so sya pun buat lawak lah....hehehe


-----------------
"Corakkan akalmu dengan keilmuan, cantikkan hatimu dengan kejujuran, rendahkan keperibadianmu dengan kesopanan, moga jagamu penuh ketakwaan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For iyat_warakProfil   Hantar PM kepada iyat_warak   Pergi ke iyat_warak's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139408 saat. Lajunya....