Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Haaa....Portal Ukhwah??


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Haaa....Portal Ukhwah??

Please Mendaftar To Post


Oleh Haaa....Portal Ukhwah??

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 18:18


:-di Assalamualiikum....ana nak tanya sikit boleh tak?

:-) sebelum antum2 semua menyertai Portal Ukhwah ini...dari mana antum semua dapat tahu tg kewujudan laman web ini??

:-P kalau ana,ana just type "ukhwah" kat dalam Yahoo....lepas itu dia search,keluar la Portal Ukhwah kat depan skrin,ana cuba masuk untuk mengetahui laman web apa,dan sampai sekarang,ana menjadi ahli.......dah dapat pangkat 5 bintang dah :-P :-P

:-) mesti antum2 semua ada cerita tersendiri dalam mengenali Portal Ukhwah yang kita sayangi nieee.... :roll: :lol: :-di

p/s:pangkat & rupa bukan ukuran,iman di dada sebagai teman :-di


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 22:55


hmm...saya tahu laman portal ukhwah ni, melalui kawan.. memula tak teringin pun nak join forum apabila saya baru register, sebab yang saya nampak, yang memberi posting kat forum2 semuanya ahli yang dah berbintang2 dan ahli setia dan ahli senior..so, saya pun segan.

Tapi, since saya teruja dengan topik2 yang hangat, saya pun jadi aktif berposting. hihihi. lama2 jadi suka laa dengan ukhwah.com ini.

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 23:15


saya pula tau laman web dari kakak saya. mula-mula tengok saja lepas tu start baca posting-posting, rasa macam best pula tu yang lekat sampai sekarang tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 23:24


Bagus topik ini. Saya pun dah lupa bagaimana saya mengenali Ukhwah.com, maklumlah ahli lama.... :-di

Kini Ukhwah.com makin terkenal dan sentiasa menjadi ikut-ikutan. The Real Trendsetter, Always Few Steps Ahead.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 01-02-06 23:32


bagaimana eh tau ukhwah..
aa...camneh..dulu join sahabat hijjaz..
then admin kata sahabat hijjaz nya mt dah buat site lain..
sebab ada orang jahat yang kacau..
dia bagi link ukhwah.com..
so..sebab itu la join ukhwah..
huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 01-02-06 23:32


Hmm...ana pula dapat tahu kewujudan laman ni daripada sepupu ana..dia banyak printkan nasihat dan tazkirah dari laman ni dan berikan pada ana.. Lama-lama ana pun join..Alhamdulillah..banyak juga manfaat laman ni yang ana dapat berbanding laman-laman yang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

shim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20362
Posting: 30
Dari: kuala kangsar, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 23:35


salam..
saya pulak..
semua macam anti eme86...
mle masuk,,
macam biasa lagi....
last2..
bestla..
portal ukhwah nii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimProfil   Hantar PM kepada shim   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 24-02-06 09:12


salam semua
saya tahu melalui seorang kakak senior.memang minat,then cari masa,terus daftar.tu pun kekadang buka.tapi memang best kat portalukhwah ni!!...moga selama-lamanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 09:32


saya tahu melaui member yang menulis dalam personalnya yang menyatakan ukhwah.com favourite dia....so saya joinla


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 09:41


ana berminat sejak ana nampak kawan ana buka...
warna hijau ni salah satu sebab ana tertarik dengan portal ukhwah...
isi dan kandungannya menarik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 09:52


;-) Menyemai kasih Memupuk UKHWAH ;-)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 10:30


berkenalan dengan Portal Ukhwah melalui Portal Muslimah - portal kasih sayang.. khusus untuk muslimah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 10:32


macam mana tahu pasal ukhwah .com?
emm..kawan yang bagi tau
dia kata kat laman ni banyak tazkirah
so, ana join lah... :-) :-) :-)


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 10:44


saya mula tahu laman web ukhwah.com ini lepas kawan saya beritahu saya tentang lawan web ini.........mula2 itu rasa macam was2 juga nak buka lmn web ini.......bila fikir2kan balik,bagus juga lah kalau buka.....sekrang ini setiap kali saya buka internet kat rumah...pasti saya akan buka ukhwah.com dulu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 10:52


erm..rasanya dah pernah daftar dulu kat sini..tapi tak aktif..
pastuh baru-baru ni...masa baca tazkirah kat buletin board friendster, kat bawah tazkirah tu tulis courtesy: ukhwah.com ...alhamdulillah, saya tergerak untuk ke sini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 11:25


entah la camaner..lupo pulak den....=P

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-02-06 11:35


Pada 01-02-06 22:55 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...saya tahu laman portal ukhwah ni, melalui kawan.. memula tak teringin pun nak join forum apabila saya baru register, sebab yang saya nampak, yang memberi posting kat forum2 semuanya ahli yang dah berbintang2 dan ahli setia dan ahli senior..so, saya pun segan.

Tapi, since saya teruja dengan topik2 yang hangat, saya pun jadi aktif berposting. hihihi. lama2 jadi suka laa dengan ukhwah.com ini.

:-)



samalah kita,ukhti syahidatul...through friends..:-di


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 12:24


saja try

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 24-02-06 14:55


SAYA PULA MELALUI KAWAN,,,,,thank you kepada kawan saya iaitu saudari AMIMAH ABD. KADIR.......ex STUDENT PHYSICS UPM.........baru nak apply Master.doakan dia yaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 16:17


Assalamualaiikum.... ;-)

ooo...macam tu rupe2 nya,ada yang kawan bagi tau,terjumpa dengan xsengaja,& macam-macam lagi lah.

tapi apa-apa pun,kita patut bersyukur kepada Allah sebab menemukan kita semua di sini sebagai 1 warga........Warga Ukhwah :oops: :-di


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 16:31


hmm...dari senior..selalu datang balik dia..tengok dia selalu join portal ni..dulu saya join kisah and kerabat devotees saja..so nak ubah selera..actually blei tambah kawan and pengetahuan...


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......
[ Telah diedit oleh: lara pada 24-02-06 16:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-02-06 16:46


first2 masuk dulu sendiri...
then lupa pasword...
buat akaun baru...adeq yang ajak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

TZM_Racing
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.09.2004
Ahli No: 11240
Posting: 63

Johor  


posticon Posting pada: 24-02-06 16:46


assalamualaikum..
saya memula tak tau ada portal ukhwah.com ini...kisahnya macam ini dulu saya ini hantu chatting (MIRC) kat webnet..(sekitar tahun 2002-2003 (entah dah lupa).lepas itu saya ada buat channel sendiri..iaitu channel #ukhwah (kononnya jadik founder lah) ramai juga yang join..pastue tak lama dapat tau ada satu channel #ukhwah.com tgk2 kat situ ada website ukhwah.com ini...tapi masa itu tak join sebagai member pun sebab sibuk sesangat....sekarang dah join dah thank you ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For TZM_RacingProfil   Hantar PM kepada TZM_Racing   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-02-06 10:54


em...seingat saya melalui seorang sahabat...SHAMR...masa tu dia tengah online & saya di sebelahnye...oleh kerana tertarik dengan "skrin hijau" tu...saya pun bertanya kpdnye...lalu si sahabat itu mmberi sedikit penjelasan mengenai "portal ukhwah" ni...saya pun terfikir...

"apa salahnye saya cuba..."

em...dari situlah timbulnye minat untuk terus melayari "portal ukhwah"...& menjalinkn "ukhwah" dengan anda semua... :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 25-02-06 13:43


saya dapat laman ini melalui sahabat sihat YM dan kebetulan dia juga ahli ukhwah.dia yang kenalkan saya dengan web ukhwah ini dan suruh saya register kalau saya berminat..mulai dari hari tu saya register dalam ukhwah dan sampai sekarang saya selalu online dalam portal ukhwah ini, mmmm baru 3 bintang sekarang...

dan pada sahabat saya tu..terima kasih banyak2 saya ucapkan..kerana dalam portal ukhwah ini saya belajar banyak perkara..
[ Telah diedit oleh: balqiszie pada 25-02-06 13:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-02-06 15:02


dari mamber...dia kata ukhwah bagus..so joinlah..sampailah sekarang..memang best,sebab banyak sangat maklumat yang boleh di kongsi bersama..dengan anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 25-02-06 16:10


dari website lama kumpulan far east..klik kat 'forum' terus link kat portal ni :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-02-06 16:18


ngeh ... ni pun jumpa kat bharian saja ini ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-06 18:30


tak ingat la macam mana boleh join portal ni....
alhamdulilllah sekarang ni pun dah ramai kawan sekolej masuk portal ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 25-02-06 18:53


member yang kenalkan..
hampir putus asa juga nak log in
asik kata email dah ada la
password dah ada la..ada member nak join
tapi masalah macam ni
mereka pun dah malas try

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

Nuha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 844
Posting: 43
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 19:37


sebenarnya dah lama tak masuk..almaklumlah dah tak ada internet kat rumah.bila masuk semula...rasa seronok sangat.kalau nak tau password pan dah lupa.main2 tekan,akhirnya berjaya jugak..Alhamdulillah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaProfil   Hantar PM kepada Nuha   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 19:49


bagaimana kenai...??
panjang ceritanya...hihii.. :lol: :lol:

kat rumah..detik 13.10.2003 rasmilaa ana jadi ahli ukhwah.com
nak tau.. p check dalam list ahli hihi.. :-di :-di

memang suka explore..
explore team nasyid ..then tiba-tiba nampak name ukhwah..
terus try test click.. bla..bla..
join laa.. as my nick.. simple-shida.. :-P

1st date jumpa dengan littlemuslimah+alfaqierah.. di uia matrix..
then..dapat jumpa hanan ..kang..dll.. kejap saja.. masa tu..
next.. jumpa ramai lagi.. warga ukhwah di MEGA JK..hihi..

insyaALLAH.. dULU..kiNi...seLamanya...wit uKHWah....
:-di :-di :-di :lol: :lol:

di mana bumi kupijak.. di situ langit dijunjung..
di mana ku bertapak.. di mana-mana ukhwah disebut..hihi.. :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-06 20:50


dulu join sahabathijjaz
lepas itu kan ada problem Kenapa entah kalau tak silap dia bagi link
portal ukhwah ni tu yang terjerumus ke kancah ukhwah.com ni hehe
seingat saya la..cerita lama kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

zaLzaLah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22169
Posting: 69
Dari: BuMi AnBiYa' Me$iR

singapore  


posticon Posting pada: 25-02-06 21:12


waalaikumsalam...

ana dapat tahu aderr ukhwah ini dr kawan sihat ana,dia yang rekomenkan pasal ini..so ana pun masuklahh..

mula2 kurang interested sangat,dah 3 kali ana masuk lupa password at last buat email baru semata2 nak join ukhwah...sampailahh sekarang ana kat mesir masih aktif ukhwah ini..

bestlahh banyak ilmiah tak rugi meghadap portal ukhwah ini..

mabrul kepada team2 ukhwah.com ini...

waallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaLzaLahProfil   Hantar PM kepada zaLzaLah   Quote dan BalasQuote

zaLzaLah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22169
Posting: 69
Dari: BuMi AnBiYa' Me$iR

singapore  


posticon Posting pada: 25-02-06 21:16


time kat singapore ana masuk lain nickname...bila kat mesir buat balik nick baru...sebab yang lama tu ana lupa password nya...(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaLzaLahProfil   Hantar PM kepada zaLzaLah   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 21:20


macam na ek?..
melalui seorang kawan...
masa tu ana tengah sihat dengan dia lepas itu dia cakap dia tengah layari laman web ukhwah...
ana memang interested dengan portal yang berunsur Islamic ini...
so terus la register...
tak rugi o...
best portal ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

Ashraff
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13678
Posting: 32
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 21:55


MELALUI TENGKU HAIQAL:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AshraffProfil   Hantar PM kepada Ashraff   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 01:29


;-) assalamualaikum....

rasanya macam dah ada topik ni...tapi tak pelah..

ana mengenali ukhwah.com ini melalui sahabat yang ana anggap macam kakak ana sendiri, ukht stefaisle. dia yang memperkenalkan pada ana, masa tu kami di matrik, tahun 2003. so, seperti tarih di sebelah, rasmilah ana menjadi ahli ukhwah.com... nick yang ana pilih ni pun atas nasihat sahabat ana tu....

hm, sekian terima kasih.... :-di


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 11:42


Pada 01-02-06 23:32 , aemanpsycho posting:

!!! QUOTE !!!

bagaimana eh tau ukhwah..
aa...camneh..dulu join sahabat hijjaz..
then admin kata sahabat hijjaz nya mt dah buat site lain..
sebab ada orang jahat yang kacau..
dia bagi link ukhwah.com..
so..sebab itu la join ukhwah..
huhuhu...


Assalamualaikum...

ana samalah...:)

Tapi niat ana ikhlas..nak mencari ilmu di samping sahabat-sahabat yang dapat bertukar-tukar pandangan...maklumlah ana insan dhaif...yang selalu perlukan bimbingan...

kalau ada silap salah,silalah tegur ye?Alhamdulillah....:)
Semoga portal ukhwah ini akan terus berjalan lancar dan apa-apa yang kita kongsikan di sini diredhai-Nya...

:):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 12:06


saya main tekan2 saja.. tiba-tiba saja keluar laman web hijau ni.. :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-06 12:13


macam mana tahu....
he he al-kisah nya adik saya dah lama join. dia selau print out cerita yang best2 dan lebih kearah islamiah....
dulu selalu dok tumpang baca juga..
so saya pun try la join...dulu just daftar saja...
sekarang macam makin best pula..
sekarang ni hampir setiap hari buka laman ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 14:06


mmuahaha..ana kenal portal ni melalui seorang kawan!!
lepas itu terus promote kat kawan2..ramai sikit baru havoc:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 15:04


mula2 join best la jugak..tapi dah lama rasa macam pelik pula...

emmm...rasa tak percaya...portal ini digunakan untuk menghemtam seseorang, megutuk, mecaci...macam-macam ada..
aku tahu objektif portal bagus, baik dan bergaya...tapi segelintir ahli2nya tak bagus, dan tak bergaya pemikirannya...

sapa yang makang cili dia akan rasa pedasnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 20:52


ana tau dari mana ye? tak ingat la...tapi ana rasa ana ni boelh la dikatakan generasi ke-2 awal yang join ukhwah ni...1st generasi ahli dr tahun 2003...ana 2004...memang tak ingat dr mana...tapi bukan dari member2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 21:13


mula kenal dari sahabat hijjaz.....lepas tu jadi ukhwah.com...heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 12-03-06 02:16


ana kurang pasti la...........kejap.........ha....rasanya dari seorang adik yang dulu aktif kat ukhwah tapi sekarang dah tak jumpa dia, kat dalam ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-06-06 16:50


Pada 25-02-06 15:02 , yatie86 posting:

!!! QUOTE !!!

dari mamber...dia kata ukhwah bagus..so joinlah..sampailah sekarang..memang best,sebab banyak sangat maklumat yang boleh di kongsi bersama..dengan anda..



siapa nama member tu? :lol:


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 18:58


2003-05-22:sebagai ahli rasmi ukhwah.com

ingat dahulu, saya lebih aktif di shukur.orang..lepas itu sahabat saya asyik ajak join sahabathijjaz..walhal saya kurang berminat pada komuniti nasyid..lastly, join jugakla..hinggalah ukhwah ditubuhkan..dan program perasmian diadakan ni negeriku..Terengganu Darul Iman..

pendek kata:ukhwah amat bermakna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 02-06-06 21:54


Kejayaan ukhwah didorong oleh MT yang bekerja keras...kejayaan sesebuah kerajaan bermula dr sesebuah pemimpin...bukan senang nak jadi senang...saya pernah terlibat dalam beberapa program..nak jayakan sesuatu program...perlukan pengorbanan yang tinggi..jadi saya melihat kejayaan ukhwah didorong oleh MT yang bekerja keras selama ini..semoga ALLLAH membalas setiap masa yang dihabiskan demi melihat ISLAM digeruni suatu hari nanti..bukan dihina dan diperlekeh2 atau diguna sekejap2...atau bila certain2 isu apply Islam..bila rasa susah sikit tolak Islam...!!
[ Telah diedit oleh: hafeezzul pada 02-06-06 21:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 15:55


hmm.... kiranya nak mengenang kisah lama la ye.... ana join sahabathijjaz dulu.... lepas tu, macam yang semua maklum... ada "kisah" yang berlaku, then diwujudkan ukhwah.com... dankebetulan ana sama fakulti dengan hanan... masa tu tak ramai bebudak API yang join... betul tak hanan? lawak juga bila buka topik ahli ukhwah yang dari UM... penat ana mempromosi pada sahabat2 di UM... alahai...rindu zaman bergelar mahasiswa...
[ Telah diedit oleh: kamalhisyam pada 05-06-06 15:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 18:19


Salaam~

bagaimana kenal ukhwah? jalan kat weblog seorang teman. ternampak link ukhwah. terus tekan. terus lekat. terus suka. terus promote kat kawan-kawan..

tu saja agaknya.. da!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-06-06 21:58


tahle..aritu ada kawan post kat YM thread pdl 'doktor kat oversea diperlukan balik ke Malaysia"(kira begitu la tajuknya...).lepas itu teruih lekat masuk tetiap hari(kecuali time server down aritu..heheh)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 13-06-06 04:25


masa form3 dulu yati dari forum sahabathijjaz yang bawak saya ke sini...sempat jugak ikut satu JK masa tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 08:43


kenal portal ni daripada mimpi, hehe. terjaga saja, terus online dan surf dan register keahliah......hehe

-sumber kurang sahih-

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 09:11


main tekan2 saja.
lepas itu dapat,apa lagi...............terusla masuk!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 10:20


Pada 02-06-06 16:50 , fizah_862000 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-02-06 15:02 , yatie86 posting:

!!! QUOTE !!!

dari mamber...dia kata ukhwah bagus..so joinlah..sampailah sekarang..memang best,sebab banyak sangat maklumat yang boleh di kongsi bersama..dengan anda..





Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-06-06 11:32


Assalamualaikum..
Perkenalan pertama bila ada rakan bagi link..dia pun tak aktif..tapi saya pulak yang minat sangat dengan ukhwah ni..kerana banyak informasi yang baik,tazkirah,medan bertukar pendapat dan ilmu..lengkap pakejnya..alhmdulillah,terus setia.bukak internet mesti nak ke laman ni dulu..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 13:24


Dari Allah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.147995 saat. Lajunya....