Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 5 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: darah jenis


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» darah jenis

Please Mendaftar To Post


Oleh darah jenis

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 23-01-06 18:49


Assalamualaikum

siapa dekat sini darah jenis kumpulan 'o'?
daftar2lah dekat sini ye.....

salam 'alaik.. :lol: :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

cahaya_keasyikan
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21561
Posting: 2
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 20:13


darah kita 'O' Positive..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_keasyikanProfil   Hantar PM kepada cahaya_keasyikan   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 21:18


saye2.. saya darah O. Nasi baik hari tu derma darah. kalau tidak, tak taula darah jenis apa. Boleh la derma kat mana-mana orang.. Darah O ni kan jenis darah... apa namenye? tak ingatla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 21:52


Saya, adik-adik saya, ayah saya, akak saya dan abang saya darah jeno 'o'

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 22:12


assalamualaikum

saya pun darah geng O. saya tau jenis darah saya ni bila buat pertama kali derma darah masa tingkaan 6 dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 22:27


assalamualaikum...
saya o+ve... darah penderma universal

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 03:41


a'a penderma universal..

ana o +ve...

tapi tak pernah derma darah..

doktor kata urat ana kecil, tak nampak..
hari tu, masa nak buat ujian darah (check ada denggi atau tak) kat klinik uia tu, doktor tak jumpa urat kat lengan ana. doktor tu ambil darah dari hujung jari ana...

cuba bayangkan kalau ana derma darah..
berapa banyak tempat yang nurse tu akan cucuk jarum yang besar tu..dan berapa kali lengan ana akan ditusuk jarum tu... entah entah, jarum tu lebih besar dari urat ana... sakitnya... !!!!

sedih tau, tak dapat derma darah... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 24-01-06 18:10


tak perlah...
tak dapat derma darah pun, derma senyuman pun dah ok... senyum kan sedeqah yang paling mudah.... tak begitu?

ALAHMADULILLAH, ramai betul yang dermawn sanggup derma darah... mudah2an dipermudahkan ALLAH segala urusan...

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 18:20


Assalamualiikum..... :-)

ana darah kumpulan B....ada sesiapa tak kat sini yang berdarah B?? :-di


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 19:15


Ana pun jenis o +ve!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13690
Posting: 140
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 24-01-06 20:22


o negative

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 02:07


ana o+ve jugak...ayah,along O jugak....tapi ibu, angah dan alang darah jenis A...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

ainnurwardah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2628
Posting: 67
Dari: Utec

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-01-06 02:34


mak saya darah O positif...hehe...saya darah AB pos.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnurwardahProfil   Hantar PM kepada ainnurwardah   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 27-01-06 06:48


Pada 27-01-06 02:34 , ainnurwardah posting:

!!! QUOTE !!!

mak saya darah O positif...hehe...saya darah AB pos.


alamak...biar betul awak ni...mana boleh mak O anak AB????

kalau saya silap sesiapa tolong betulkan tapi mengikut apa yang saya tahu....even kalau ayah awak AB sekalipun,awak takkan boleh jadi darah AB.kalau mak awak O,awak hanya possible boleh ada darah A,B,dan O saja.AB memang tak mungkin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 09:34


Assalamualaikum....

salam ukhwah dari saya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 11:02


saya pun berdarah panas "O"...oooooren :-di :lol: :-di :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 27-01-06 11:05


saya pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

nurus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2003
Ahli No: 3760
Posting: 58
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-01-06 12:14


hehe..saya pun darah jenis 'o'...sapa yang kurah darah itu..bolehla tanya kat saya...darah jenis 'o' paling pemurah,boleh derma kat semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurusProfil   Hantar PM kepada nurus   Pergi ke nurus's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 12:18


saya pun jenis darah 'O' tapi tak boleh derma sebab saya mabuk darah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 27-01-06 15:16


...ana telah di sahkan mempunyai darah jenis O,mmmm ana memang suka sangat derma darah kat orang...entah rasa seronok tengok darah kita mengalir untuk menolong insan yang memerlukan....Kalau ada kempen atau aktiviti derma darah ana seboleh2 nya nak join....

apa salahnyer menderma kerana apa yang ada pada kita itu semua hak Allah... kita sebagai hambanya hanya peminjam sementara...


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�
[ Telah diedit oleh: ilham_thahurah pada 27-01-06 15:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 27-01-06 16:30


hai..
akak pun darah o +ve
awak darah o +ve ke?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 20:29


tak thu darah apa agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 01:59


:roll: :roll: apa semua darah O ini..hmm,saya B+. Tapi tak pernah derma darah pun....pernah juga nak derma, masa nak check-up baru saja naik timbang dah kena reject! huhu...tak cukup berat! :-?
:-disiap dapat vitamin lagi daripada nurse...:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

fizanaiy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13439
Posting: 160
Dari: Damansara Damainya....

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 02:05


Saya pun darah jenis O...last kali derma 5-6 tahun lepas sebelum kawin.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizanaiyProfil   Hantar PM kepada fizanaiy   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 02:45


assalamualaikum

alhamdulillah ana punya darah jenis AB ermmmm buat masa ini baru sekali derma darah...sakitlah sebab itu sekali juga.heheheheheh dermalah darah untuk menolong orang

ikhlas lillahi taala

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 03:41


blood group IV (O), Rh negative

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 08:12


B +'ve

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 09:32


B +ve

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 09:42


!!! QUOTE !!!

Pada 27-01-06 02:34 , ainnurwardah posting:!!! QUOTE !!!
mak saya darah O positif...hehe...saya darah AB pos.

alamak...biar betul awak ni...mana boleh mak O anak AB????

kalau saya silap sesiapa tolong betulkan tapi mengikut apa yang saya tahu....even kalau ayah awak AB sekalipun,awak takkan boleh jadi darah AB.kalau mak awak O,awak hanya possible boleh ada darah A,B,dan O saja.AB memang tak mungkin.



emm betul tu....
ni kena check betul2.
apa pun saya darah jenis O positive.
teringin sangat nak derma darah tapi tak cukup berat...
sedihnya..... :-(


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

nina_1009
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 21995
Posting: 13
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 12:15


ayah darah o...mak darah a...saya?entah la..tak pernah check

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_1009Profil   Hantar PM kepada nina_1009   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 12:32


Ana darah jenis "O"
tak pernah derma darah pun sebab tiap kali ada hari derma tu...kebetullan ana puasa sunat @ puasa ganti


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 13:01


Darah ana jenis B...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 13:08


saya pun darah o....penderma yang baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

habibah_ty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1617
Posting: 67
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 13:19


assalamulaikum......
ayah saya darah B, mak darah A...so campur 2 darah ini........saya darah AB....

Bookmark and Share

    


  Member Information For habibah_tyProfil   Hantar PM kepada habibah_ty   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 15:09


Pada 27-01-06 15:16 , ilham_thahurah posting:

!!! QUOTE !!!

...ana telah di sahkan mempunyai darah jenis O,mmmm ana memang suka sangat derma darah kat orang...entah rasa seronok tengok darah kita mengalir untuk menolong insan yang memerlukan....Kalau ada kempen atau aktiviti derma darah ana seboleh2 nya nak join....

apa salahnyer menderma kerana apa yang ada pada kita itu semua hak Allah... kita sebagai hambanya hanya peminjam sementara...



bagus betul ilham_thahurah ye..saling menbantu..

darah nadiah jenis O positive..
kalau darah kak ilham-thahurah O positive jugak..blhlah derma kat nadiah sebab nadiah memang kekurangan darah..

:lol: :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

hani_shahrina
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22765
Posting: 2
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 15:17


darah ana jenis B.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_shahrinaProfil   Hantar PM kepada hani_shahrina   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 05-03-06 23:45


bpk dan adek bradek semua darah b+ mak darah AB saya seorang darah A+...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 01:33


erm...

darah saya jenis sirap bandung...ada siapa yang same tak dengan saya????hehhee :) gurauan semata2..jangan ambil hati ye...jantung tak apa....

saya darah jenis O,positif,negatif atau ve saya pun tak tau...sebab tak pernah sempat nak ambik tau...

dermalah darah eh jangan salah seperti yang dikatakan samy vellu derme dare?????? huhuh

wassalam....


-----------------
bangunlah bersama islam,kerana islam akan tetap tertegak walau tanpa kita bangunkan.rgilah mereka yang tidak ambil bahagian dalam membangunkan islam


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 06-03-06 01:36


darah A..
sejak 1st time derma darah..
rasa ketagih pula nak derma darah..
hehe..ada ke macam itu??
lalalala~

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 10:07


salam...
darah saya A+...
em, dengar-dengar orang kata kalau derma sekali jadi nak derma lagi
kalau tak badan macam tak bermaya saja.

ada fakta yang kata penduduk dunia ni, paling ramai darah jenis O dan paling sikit darah jenis AB

mungkin sebab darah O penderma yang baik dan darah AB penerima yang baik agaknya...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 10:11


salam...
darah saya A+...
em, dengar-dengar orang kata kalau derma sekali jadi nak derma lagi
kalau tak badan macam tak bermaya saja.

ada fakta yang kata penduduk dunia ni, paling ramai darah jenis O dan paling sikit darah jenis AB

mungkin sebab darah O penderma yang baik dan darah AB penerima yang baik agaknya...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 10:13


salam...
darah saya A+...
em, dengar-dengar orang kata kalau derma sekali jadi nak derma lagi
kalau tak badan macam tak bermaya saja.

ada fakta yang kata penduduk dunia ni, paling ramai darah jenis O dan paling sikit darah jenis AB

mungkin sebab darah O penderma yang baik dan darah AB penerima yang baik agaknya...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 10:17


darah ana jenis B+.

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 14:03


ana 'o'....

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 06-03-06 14:21


ana o..sapa perlukan darah, carila ana....hahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

baiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23053
Posting: 42
Dari: BaitulMuslim

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 17:16


darah ana jenis o+... tapi sayang tak boleh derme sebab kuarng berat badan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baizProfil   Hantar PM kepada baiz   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 07-03-06 14:24


kumpulan darah O. rekod derma darah baru sekali tahu lepas. insyaAllah tahun ni repeat lagi.
derma darah anda jadi sihat dan kuat (nyanyi ikut irama iklan milo) hehehh..
ws.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 14:35


ehm..ana darah A-!pelikkan..macam orang asli saja!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 14:39


ana darah o =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 12-03-06 02:03


Assalamualaikum wbt

mak dan ayah ana darah jenis 'O'.So ana pun darah jenis 'O'.
kepada sesiapa yang tak pernah cuba menderma darah,try la.lepas dah cuba sekali,mesti antum semua rasa nak derma lagi.it's feel good!
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 12-03-06 02:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 13-03-06 01:09


oooooooooooo ana a+

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 01:15


B+

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

SaHaBaT86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23321
Posting: 82
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 13-03-06 02:04


Assalamua'laikum

kalau tak silap ana, darah ana O...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaHaBaT86Profil   Hantar PM kepada SaHaBaT86   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 13-03-06 03:28


Darah...O

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 07:36


OoO...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 10:25


assalamu'alaikum..
ana AB+..walaupun ana nkn penderma universal, tapi tak bermakna ana kedekut...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 10:26


opps..maaf..salah taip.."...bukan penderma universal..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-03-06 11:44


assalamualaikum
saya darah O

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 12:45


napenya darah o? saya darah o+. ikut abah, mak saya b.orang darah o ini istimewa ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-06 02:39


A`kum..
hah darah o penderma universal.perbanyakkanlah menderma ye..bantu orang2 yang kekurangan darah..Setitis darah anda mampu menyelamatkan satu nyawa... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 00:20


salam. ana juga memiliki darah jenis O. seperti mana keluarga ana, mereka turut memilikinya. Wasalam..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 01:59


saya darah jenis o

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-06 09:05


saya ni salah topik..
hehehhe..
saja nak join...

saya darah A+..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

aqli
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2005
Ahli No: 19625
Posting: 83

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 09:24


assalamualaikum..

jenis darah saya AB +ve... pernah 3 kali derma darah, masa tu study lagi ...
tapi kali ketiga tu..pengsan.. malunyaaaaa....
doktor warning tak bagi menderma darah lagi...tapi rasanya nak menderma lagi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqliProfil   Hantar PM kepada aqli   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 30-08-06 09:41


saya O +ve
pernah beberapa kali derma
selau fail sebab tekana darah rendah
setiap kali nak derma, mesti bersedia cukup2
tu pun selalunya kat border line saja
hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

khairi05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2005
Ahli No: 19183
Posting: 35
Dari: Parit Buntar

Perak  


posticon Posting pada: 30-08-06 10:34


kalau B+ boleh daftar tak...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairi05Profil   Hantar PM kepada khairi05   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 12:54


ana ~> B+

alhamdulillah... :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 13:10


saya darah o jugak. resus positif. dapat hadiak ek? :di yang saya tau, saya dan ayah darah O. mak dan akak darah B. yang lain tak dapat dikenalpasti.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 13:11


buat

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Cda_Ibtihal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26225
Posting: 87
Dari: Sungai Besar,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 14:04


ana kumpulan darah B... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cda_IbtihalProfil   Hantar PM kepada Cda_Ibtihal   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 13:46


B+
pernah derma darah sekali....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

una_durrani
Warga Rasmi
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26302
Posting: 15

malaysia  


posticon Posting pada: 13-09-06 20:46


saya darah B+ same macam abah.
abang yang sulung dengan no.2 darah AB same macam ummi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For una_durraniProfil   Hantar PM kepada una_durrani   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 21:36


saya darah jenis O resus positif..
selalu derma kat nyamuk :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 22:54


B+

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Lylynn
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26211
Posting: 2
Dari: k'tn

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 23:21


A+

Bookmark and Share

    


  Member Information For LylynnProfil   Hantar PM kepada Lylynn   Pergi ke Lylynn's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 23:54


saya darah jenis o

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 00:25


rasanya.. macam dah posting..
tapi bila explore.. rasa tak ada lagi..hehe..

tak apelah.. nak juga kongsi bersama..
ana darah B... ulang suara B..
hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

wirdatulathirah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25746
Posting: 10
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 20:52


saya pun darah o..hheeh..penderma berjaya tapi bukan penerima yang tegar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdatulathirahProfil   Hantar PM kepada wirdatulathirah   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 11:32


Pada 23-01-06 22:27 , fidzislah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
saya o+ve... darah penderma universal


smala....... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 16-01-07 12:05


Pada 24-01-06 20:22 , ummuafeera posting:

!!! QUOTE !!!

o negative


saya pun jenis O+ve.mak saya O-ve...sedih juga saya tak boleh derma kat dia kalau apa-apa,walaupun saya penderma universal.adik2 pun O+ve,seorang adik saja B+ve.abah saya B+ve.best jugak masa saya buat carta kacukan antara abah and mak tentang jenis2 darah ni..dapat tahu sendiri pembentukan kejadian darah kitorang ni..saya and adik2 lahir2 lagi akan dipastikan jenis darah sebab mak saya O-ve.pada sesiapa yang tahu.faktor rhesus ni boleh wujud komplikasi kalau darah tak sama jenis antara ibu and anak tapi sekarang mudah saja lah sebab sekali saja suntikan anti rhesus untuk setiap pregnancy bagi mereka yang memiliki darah jenis -ve ni,insyaAllah dah ok.darah -ve ni jugak adalah dikategorikan sebagai darah yang jarang org ada kat malaysia ini, wallahualam...oleh itu sesiapa yang mempunyai darah jenis -ve ni..rajin2lah menderma sebab sumbangan anda memang diharap2kan...(terbuat iklan pula...heheh)

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 13:35


Assalamualaikum..
saya o positif..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.170271 saat. Lajunya....