Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 21 jam, 39 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: cinta tiada ikatan...dosa berterusan????..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» cinta tiada ikatan...dosa berterusan????..

Please Mendaftar To Post


Oleh cinta tiada ikatan...dosa berterusan????..

alhafiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3038
Posting: 48
Dari: pondok usang

columbia  


posticon Posting pada: 22-01-06 09:11


assalamualaikum.....ana just nak tanya pendapt antum semua.... :-) ..
sebenar'yang ana ada membaca dan dengar ceramah dari seorang pnceramah...sebenar'yang cinta yang tiada ikatan suami isteri...adalah mengundng dosa yang berterusan...dimana kita pun tau kalau dah hidup bergelumbang dengan dosa....doa' pun dihijab,tak ditrema.... macam mana hidayah Allah nak sampi pada hati2 macam ni..... cinta yang dilandaskan dengan syariat?ada ke?....walau apa-apa pun..dosa tetapi dosa...ber sms dan kol...kita sebagai manusia yang mengaku beriman dengan Allah....sptt'yang lebih memahami..." kalau lah hidup ini perlu'dan cinta dengan tman wanita atu lelaki untuk menemuai pasangan hidup, semt2 bergelumang degan dosa..biarlah aku membujang sampi ke tua..aku yakin Allah akan mepertemuaan aku dengan waita yang solehah..suatu hari nanti"....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhafizProfil   Hantar PM kepada alhafiz   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 22-01-06 10:25


mmm betul juga kata alhafiz tu...ntahhh ana ada juga menolak 'lamaran' dr seorang muslimin ni...sebab ana tak tahu menahu tentang diri nya yang mahu mengenali diri ana, dia dapat no fon ana dr seorang 'anak buah' ana....ana takut untuk mengenali muslimin tu kerana ana takut kerana dia ana jauh dari Allah swt... tambahan pula ana di fahamkan muslimin sedang mencari bakal zaujah...dan ana belum bersedia untuk memikul tanggungjawab yang besar ni..

bagi ana biarlah cinta itu datang pabila ana telah bersedia sepenuhnya untuk menerima cinta itu sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

putrakedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 810
Posting: 68
Dari: kedah

syria  


posticon Posting pada: 22-01-06 10:57


ana setuju...tapi boleh tak sesiapa beri pendapat tentang hukum hubungan sahabat dengan wanita adakah sama dengan hubungan cinta dengan teman wanita walaupun cara hubungan antara keduaxnya sama saja dari segi luaran yang mengikut btas pergaulan yang dibenarkan dan yang bezanya hanya hati.Sebagai contoh ukhwah sesama kita dalam portal ni dan program perjumpaan bersama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrakedahProfil   Hantar PM kepada putrakedah   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 11:13


kalau kita tahu itu salah..sebaik-baiknya kita elakkan..
jangan sampai fitrah menjadi fitnah..
sabar adalah sebaik2 jalan..
tak perlu lihat trend semasa...
sebab kalau ikut sekarang ni...zina pun dah jadi macam perkara biasa..
kalau nak couple..tak sah kalau tak dating...
ontah laaa..macam2..
biar laa den jadi manusia luar biasa..hihihhihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 22-01-06 12:49


macam mana pula kalau bercinta tapi jarak jauh dan xmampu nak student..)..
kalau nak jumpa lagi la payah kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

islamiah91
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21871
Posting: 40
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 18:37


Assalamualaikum warohmatullah....

saya nak tanya la kak2 dan abang-abang...saya ada dengar,kalau bercinta tu sebab nak kahwin,tak apa ke?sebab ada sesetengah orang,mereka bercinta sebab nak tunjuk mereka tu ada gf/bf,nak suka-suka...yang tu saya dengar tak boleh...
kalau bercinta,tapi batasan agama dijaga,macam mana pulak?
musykil la...
ok,wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah91Profil   Hantar PM kepada islamiah91   Quote dan BalasQuote

mia_87
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14685
Posting: 16
Dari: ~fil ardh~

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 19:08


sebenarnya bercinta untuk kahwin tu kadang-kadang alasan saja untuk mnutup keaiban cinta yang mereka akan lakukan. semuanya terpulang pada cara pembawakan cinta itu sendiri, adakah jalan nya syara' atau tak..
ada tak dalam waktu mereka bercinta tu, mereka lakukan perkara2 yang Allah s.w.t murkai? ada tak melalaikan mereka ketika solat, ada tak mereka asyik buang masa dengan mengingati dan memikirkan satu sama lain? kalau ada diwaktu mereka bercinta tu mereka lakukan p'kara2 yang me'lagho'kan dan p'kara2 yang dapat menjarakkan mereka dr mengingati lah-Rahman, itu maknanya cinta mereka tu bukan lah kerana Allah,sebab kalau sseorg tu nak jadi kan cinta mereka kerana Allah, sepatutnya mereka lebih utamakan cinta Allah dulu daripada cinta manusia,sebab Allah lah pemilik dan pencipta rasa cinta dalam diri manusia ni, so Kenapa kita harus mengetepikan cinta-Nya yang Agung tu?? tapi kalau kita yakin waktu bercinta tu kita sedikitpun takkan melalalaikn kita dr mengingati Allah, xlalai ketika solat, tak akan buat p'kara2 yang m'ngundang kepada p'zinaan seperti bersms, dating dan sbgainya tu, dan tak akan lakukan p'kara2 yang dimurkai Allah, InsyaAllah, Allah akan bantu dan p'mudahkan jodoh kita dengan orang tu..
kalau bukan dengan orang tu pun, mungkin Allah akan hadiahkan kita dengan orang yang lebih Allah kasihi yang lebih baik dr orang tadi tu.. sebab Dia tahu apa yang terbaik buat kita, cuma kita perlu letakkan spenuh keyakinan kita pada apa yang telah Allah s.w.t janjikan tu...

" Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mia_87Profil   Hantar PM kepada mia_87   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 01:44


kawin saja cepat-cepat sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 12:18


penyelesaiannya kawin saja lah. kalau masih study tu, sebenarnya boleh kawin....tapi bawa bincang dan mesyuaratlah dulu dengan family. gunala bajet yang berpatutan sebagai . kenduri buat simple2, hantaran rendah berpatutn dengan level mahasiswa yang meminjam . hidup sendir2la, mak ayah tanggung....pas dua dua habis belajar, atau slah satu habis belajar, carila kerja untuk sara keluarga. sebenar islam tu mudah tapi kita yang buat ianya jadi rumit

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 12:26


kawin nak ikut adatlah, kena kerja dan ada duit byklah....tu semua boleh menyebabkan berlakunya 'cinta tiada ikatan'

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-01-06 15:07


Pada 22-01-06 11:13 , anjang posting:

!!! QUOTE !!!

kalau kita tahu itu salah..sebaik-baiknya kita elakkan..
jangan sampai fitrah menjadi fitnah..
sabar adalah sebaik2 jalan..
tak perlu lihat trend semasa...
sebab kalau ikut sekarang ni...zina pun dah jadi macam perkara biasa..
kalau nak couple..tak sah kalau tak dating...
ontah laaa..macam2..
biar laa den jadi manusia luar biasa..hihihhihihi


saya setuju...yang penting, jaga batas perhubungan...kalau tau hukum hakamnye, aplikasikn jglah dalam kehidupan kita...

~~~percayalah ISLAM itu INDAH~~~
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 28-01-06 15:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 16:13


Pada 28-01-06 12:18 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

penyelesaiannya kawin saja lah. kalau masih study tu, sebenarnya boleh kawin....tapi bawa bincang dan mesyuaratlah dulu dengan family. gunala bajet yang berpatutan sebagai . kenduri buat simple2, hantaran rendah berpatutn dengan level mahasiswa yang meminjam . hidup sendir2la, mak ayah tanggung....pas dua dua habis belajar, atau slah satu habis belajar, carila kerja untuk sara keluarga. sebenar islam tu mudah tapi kita yang buat ianya jadi rumit


setuju sangat-sangat. dan kita yang berada di zaman sekarang perlu buat sesuatu agar pernikahan menjadi penyelamat dan mengelakkan maksiat. dan bukan pernikahan sebagai proses yang menyusahkan dan menjadi alasan untuk melakukan maksiat.
bukan mudah mengubah masyarakat tetapi kita perlu menyumbang untuk perubahan. muslimah2 sekelian yang belum nikah.... buat permulaan... mulakan dengan diri kita. beritahu orang tua, hantaran untuk kita nanti minta yang murah sahaja agar tak menjadi beban bakal suami. supaya pernikahan boleh dilakukan tanpa menunggu lama hingga mengundang maksiat demi maksiat. macam mana? sanggup terima cabaran ini? ;-)

p/s: yang ramai... nak berlumba sapa dapat hantaran tertinggi. sekarang $10 ribu di kira biasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 01-02-06 23:52


tak payah cinta..suruh saja mak abah cari jodoh..hihi..lari topic la pulak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-02-06 01:23


Pada 28-01-06 16:13 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-06 12:18 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

penyelesaiannya kawin saja lah. kalau masih study tu, sebenarnya boleh kawin....tapi bawa bincang dan mesyuaratlah dulu dengan family. gunala bajet yang berpatutan sebagai . kenduri buat simple2, hantaran rendah berpatutn dengan level mahasiswa yang meminjam . hidup sendir2la, mak ayah tanggung....pas dua dua habis belajar, atau slah satu habis belajar, carila kerja untuk sara keluarga. sebenar islam tu mudah tapi kita yang buat ianya jadi rumit


setuju sangat-sangat. dan kita yang berada di zaman sekarang perlu buat sesuatu agar pernikahan menjadi penyelamat dan mengelakkan maksiat. dan bukan pernikahan sebagai proses yang menyusahkan dan menjadi alasan untuk melakukan maksiat.
bukan mudah mengubah masyarakat tetapi kita perlu menyumbang untuk perubahan. muslimah2 sekelian yang belum nikah.... buat permulaan... mulakan dengan diri kita. beritahu orang tua, hantaran untuk kita nanti minta yang murah sahaja agar tak menjadi beban bakal suami. supaya pernikahan boleh dilakukan tanpa menunggu lama hingga mengundang maksiat demi maksiat. macam mana? sanggup terima cabaran ini? ;-)

p/s: yang ramai... nak berlumba sapa dapat hantaran tertinggi. sekarang $10 ribu di kira biasa.


setuju dengan 2,2 pendapat ni...adat kita ni yang merumitkan..tu yang jadi macam2 sebelum kawin..bukan mereka tak nak kawin tapi banyak sangat adat2 yang kena ikut..hantaran pun satu sekarang ni...betullah tu...10ribu tu dah biasa dah...hurm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

serbanmerah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22522
Posting: 40
Dari: UiTM Shah Alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 20:51


Assalamualaikum..

cinta tanpa ikatan perkahwinan..saya rasa jangan mudah meletakkan hukum sebarangan.. apatah lagi perkara tersebut bukannya qat'i pun haram..

saya cadangkan kawan-kawan baca buku tulisan Pahrol Mohd Juoi terbitan telaga biru..Tajuk bukunya..Tentang CINTA Jika tepat masa,ketika,keadaan dan SIAPA, cinta adalah kuasa luar biasa yang tiada bandingnya..Harga RM25.90..kat Pustaka Minerva saya beli..Memang menarik..

Memang cinta selepas kahwinlah cinta yang terbaik..Walaupun begitu adakah cinta antara lelaki dan perempuan sebelum kahwin secara qat'i nya hukumnya haram??..

Dalam buku tu explain everything bout cinta..Memang2 sangat2 menarik buku..siap ada lukisan2 kartun, madah2 puisi dan lirik2 lagu nasyid dan mutiara kata disulami hadis dan ayat quran..bahasa dia santai dan relaks...

akhirul kalam..wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For serbanmerahProfil   Hantar PM kepada serbanmerah   Quote dan BalasQuote

mumtahanah5596
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21707
Posting: 26
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 21:49


assalamualaikum warahmatullah

ana setuju dengan sdr serban merah. ana pun dah beli buku tu, menarik, dan sedikit sebanyak membuka minda ana tentang muamalat antara muslimin dan muslimat dan soal bertunang dan percintaan.. ana pun tak berani nak letak hukum haram secara qat'i pada cinta antara lelaki dan perempuan. terus terang ana kata, bagi situasi ana sekarang yang dah ada orang masuk bertanya ( melalui UBM), ana pun serba salah juga pada mulanya. nak terima.. takut jadi perkara yang bawa pada dosa. nak tolak.. yang bertanya tu pulak sudah pasti baik agamanya. takkan nak tolak macam tu saja, sebab itu rezeki dan rahmat dr Allah, dapat bakal zauj yang baik agamanya. bagi ana sendiri.. walaupun dah berpunya, tapi ana tak anggap kami bercinta. yang ana tekankan dalam hubungan ana dan muslimin tu, kami hnaya berkawan.. sedang dalam proses taaruf dan cari keserasian (taaruf dan kenal sekadarnya sahaja) sebelum sampai masa untuk berumah tangga (percintaan dan perkenalan sebenarnya selepas berkahwin). dan kami sangat-sangat menghadkan muamalat. maksud ana.. kalau ada hal penting saja baru berhubung melalui sms. itupun boleh dikira kekerapannya.. ana rasa tak payah nak risau2.. dapat sms ke, tak dapat sms ke.. orang tu contact ke tak, ingat kita ke tak. teruskan hidup macam biasa. lakukan sgl tugasan harian kita dengan sungguh2.yang penting , kita serahkan segalanya pada Allah.bila kita dah bertawakkal pada Allah.. Allah akan uruskan segala-galanya. biar Allah yang atur perjalanan hubungan kita tu. pengalaman ana sendiri, bila kita serahkan segalanya pada Allah.. dengan sendirinya kita akan rasa makin rapat dan makin dekat dengan Allah. sebab kita tahu kita ni tak punya daya apa-apa,terasa betapa kerdilnya kita disisi Allah. segalanya Allah juga yang memberikan pada kita.Perasaan suka dan sayang tu pun Allah juga yang bagi, dan Allah juga boleh menariknya bila2 masa. bila kita letakkan cinta pada tempat yang betul dan matlamat kita adalah perkahwinan, mahu jadi zaujah yang baik dan solehah.. mahu miliki baitul muslim yang berjaya, insya Allah.. dengan sendirinya kita akan berusaha untuk berubah ke arah yang lebih baik. itulah ana rasa hikmahnya keadaan yang ana alami sekarang. .in case.. kalau ditakdirkan akhirnya memang tak ada jodoh, terputus di pertengahan jalan dsb, insya Allah, hati takkan terluka sebab kita tahu..kita dah berusaha dan kita tak cemari hubungan tu dengan perkara2 yang tak sepatutnya, dengan sgla macam unsur2 murahan dan dosa. Sesungguhnya Allah jua yang menentukannya. Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk kita. saya syorkan pada sahabat2.. bacalah buku 'Tentang Cinta', keluaran Telaga Biru, ditulis oleh Pahrol Md Juoi. Insya Allah. sgl permasalahan tentang cinta dapat dirungkaikan. Buku ni pun secara tersurat dan tersirat, mahu kita letakkan cinta yang paling agung dan teratas, adalah cinta pada Allah dan cinta2 yang akan terhasil selepas cinta pada Allah itulah cinta pada ibubapa, cinta pada ilmu, cinta pada sahabat2..cinta sesama saudara semuslim..dan cinta2 seterusnya yang lain. Bab yang paling bermakna dalam buku ni bagi ana tajuknya
' cinta tanpa perantara'..

yang baik dr Allah, yang buruk datang dr Allah jua, cuma disandarkan pada fikiran dan hati sebagai hamba-Nya yang lemah ini.insya Allah ana harap, ana dapat istiqamah. insya Allah

wallahua'alam
[ Telah diedit oleh: mumtahanah5596 pada 07-02-06 22:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mumtahanah5596Profil   Hantar PM kepada mumtahanah5596   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 18:12


segerakan p'kahwinan...kalau tak putuskan sahaja...memang perit tapi itulah yang terbaik...

wallahu a'lam...


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 14-03-06 18:44


Pada 28-01-06 12:26 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

kawin nak ikut adatlah, kena kerja dan ada duit byklah....tu semua boleh menyebabkan berlakunya 'cinta tiada ikatan'


ridwan-daie macam dah ada pengalaman :-di


-----------------
"iman itu dinding taqwa , sedangakan taqwa itu perisai hati, yang memusnahkan pastilah nafsu, dilayan jangan , dilawan pun jangan , dididik perlu


Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 14-03-06 18:49


Pada 14-03-06 18:12 , raudhah84 posting:

!!! QUOTE !!!

segerakan p'kahwinan...kalau tak putuskan sahaja...memang perit tapi itulah yang terbaik...

wallahu a'lam...



kebenaran itu memang menyakitkan, meninggalkan sesuatu yang kita sayang memang sangat payah, tapi seperti kata sahabat diatas baik dipercepatkan kalau satu solutions saja PUTUS...
memang la mudah bagi orang berkata dan mnulis tapi kita tak boleh nak melawan hukum tuhan yang qat'i....agama melarang, takkan nak langgar juga...


-----------------
"iman itu dinding taqwa , sedangakan taqwa itu perisai hati, yang memusnahkan pastilah nafsu, dilayan jangan , dilawan pun jangan , dididik perlu


Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 25-03-06 07:52


iye...dosa yang berterusan

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 28-03-06 16:57


takkan tak boleh bercinta tanpa maksiat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-03-06 17:55


hmm....bagi ana, semuanya bergantung pada niat.....kalau niat ok, insyaAllah perjalanan takkan tersasar dari landasan sebenar.....

ana tak berani nak meletakkan sebarang hukum, tapi yang pastinya kita sebagai manusia mampu berfikir dan mmbezakan mana yang hak dan batil.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-03-06 17:57


cintai la seseorang itu kerana Allah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112721 saat. Lajunya....