Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Kelakar
Topik: lawak 3 perkataan


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» lawak 3 perkataan

Please Mendaftar To Post


Oleh lawak 3 perkataan

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-01-06 16:05


lawak 3 perkatan...

Ada seorang cikgu perempuan yang mengajar B. Inggeris untuk tahun 1. Dia bagi
assignment kat murid-murid suruh cari 3 perkataan Inggeris dan
kemukakan pada hari isnin nanti.


Ada seorang anak murid cikgu itu pun berjalan balik kerumah. Dalam
perjalanan balik, dia nampak sepasang suami isteri keluar dari
kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki
tu menyergah "Shut up you !!". Sampai rumah dia tanya bapa
dia, "'shut up you' tu bahasa Inggeris ke?" Bapa dia kata, iye.
Dapat dah satu perkataan, ingat budak tu.


Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa Superman
nak terbang dia kata "Superman !!!" dia tanya bapa dia
lagi, "'superman' tu bahasa inggeris jugak ke" dan bapa dia
kata "yes". Dua perkataan dah, kata budak tu. Lepas tengok tv, dia
ke perpustakaan. Dia nampak ada seorang lelaki dan seorang perempuan
sedang bertengkar berebut buku. perempuan itu kata "Ladies first".


Balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itupun bahasa inggeris.
Ah, leganya kata budak itu.


"aku dah dapat carik ke semua perkataan B.I tu!!


Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.


Cikgu: "OK boy, did you get the words?"


Budak: "Yes, teacher".


Cikgu: "Good, what is your first word?"


Budak:"Shut up you!!"


Cikgu: "What did you say? Are you mad? Who do you think you are?


Budak: " Superman !!!"


Cikgu: "Bloody fool! Get out from this class!"


Budak: "Ladies First!!"




Thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 16:14


hahaha...kasihan cikgu tu...
masa ceramah kat kolej dulu, ustaz tu ada juga cakap pasal lawak ni..nak pecah perut hadirin dengar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 19-01-06 17:35


kasihan cikgu tu ye
:di :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-06 17:41


aku lagi kasihan la......apa la anda ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-06 17:42


:roll:0000000000000000000000000:roll:


katak puru main sms.
katak bab main mms ,
aku main games........


:roll:0000000000000000000000000:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-01-06 21:02


memang pun kasihan.....tak pasal2 kena dengan budak tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

puteri_sofea
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2005
Ahli No: 17022
Posting: 26
Dari: tanah air tercinta

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 13:38


haha....BIJAK...BIJAK...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_sofeaProfil   Hantar PM kepada puteri_sofea   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 13:55


mmuahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 14:20


kelakar ni ada yang positifnya ke?
hehehe memang lawak pun!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 16:50


hehe........ :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 17:46


Lawak.... hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 22-01-06 17:59


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

bidadariblueberry
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2006
Ahli No: 22075
Posting: 33
Dari: pinggir kuala

croatia  


posticon Posting pada: 22-01-06 18:35


dah berjuta kali dengar cerita lawak ini...sejak dari sekolah rendah sampai sekarang...tapi,honestly tak kering gusi setiap kali baca cerita kelakar ini... walau pun dah tau macam mana jalan cerita dan apa kelakarnya, tetap nak baca sampai habis...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For bidadariblueberryProfil   Hantar PM kepada bidadariblueberry   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-06 15:53


naye kalau dapat student lurus macam ni....tapi betul juga.....HA!ha!ha!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-01-06 16:30


lawak ....lawakkk...tak kering gusi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 09:51


hahhahahhaa..
lawaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-06 10:21


to teach is to learn...:-di

errrmmm....'learn from mistakes'...


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-06 15:27


betul tu.... masih ada lagi.... cuba semua fikir macam mana nak hadapi situasi ni?

Seorang guru bermaksud melatih anak-anak
muridnya di sekolah rendah untuk memupuk rasa
percaya diri mereka untuk bercakap dihadapan.

Guru tersebut meminta mereka untuk
memperkenalkan diri sekaligus memberitahu cita-
cita mereka.

Seorang pelajar dihadapan bangun lalu berdiri dan
berkata, "Nama saya amin. Kalau besar nanti
saya ingin menjadi pilot, jadi saya dapat pergi ke
Amerika, Eropah, Australia dan sebagainya untuk
melawat",

"Bagus sekali amin. Terimakasih. Siapa lagi?",
tanya Guru tersebut
Seorang pelajar perempuan yang duduk di tengah
berdiri dan berkata, "Nama saya Suraya. Kalau
besar nanti, Suraya ingin jadi suri rumah dan akan
mempunyai anak yang manis."

"Bagus. Jadi suri rumah merupakan cita-cita yang
mulia. Siapa lagi?". Lalu seorang pelajar berdiri
dengan bangganya sambi berkata, "Saya Zainal,
nanti kalau sudah besar saya akan membantu
suraya mencapai cita-citanya.....".

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 15:43


Pada 26-01-06 15:27 , al-walid-04 posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu.... masih ada lagi.... cuba semua fikir macam mana nak hadapi situasi ni?

Seorang guru bermaksud melatih anak-anak
muridnya di sekolah rendah untuk memupuk rasa
percaya diri mereka untuk bercakap dihadapan.

Guru tersebut meminta mereka untuk
memperkenalkan diri sekaligus memberitahu cita-
cita mereka.

Seorang pelajar dihadapan bangun lalu berdiri dan
berkata, "Nama saya amin. Kalau besar nanti
saya ingin menjadi pilot, jadi saya dapat pergi ke
Amerika, Eropah, Australia dan sebagainya untuk
melawat",

"Bagus sekali amin. Terimakasih. Siapa lagi?",
tanya Guru tersebut
Seorang pelajar perempuan yang duduk di tengah
berdiri dan berkata, "Nama saya Suraya. Kalau
besar nanti, Suraya ingin jadi suri rumah dan akan
mempunyai anak yang manis."

"Bagus. Jadi suri rumah merupakan cita-cita yang
mulia. Siapa lagi?". Lalu seorang pelajar berdiri
dengan bangganya sambi berkata, "Saya Zainal,
nanti kalau sudah besar saya akan membantu
suraya mencapai cita-citanya.....".


:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 15:44


zainal memang bijak.. bijak.. bijak.. :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 15:45


lawak ni memang best..

:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di

memang best..

:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 15:47


krem mulut aku kalau macam ni..

:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 15:55


Amboi Zainal, kecik-kecik lagi dah pandai ye? :lol:


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 15:55


lawak.... :-) :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 16:54


ya Allah...siannya cikgu tu.... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-01-06 17:34


lawak.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-06 18:15


ada lagi tentang cikgu...

Di sekolah tabika.
Cikgu : Amri, awak ada berapa beradik?
Amri : Tiga, cikgu
Cikgu : Awak yang paling tua?
Amri : Tak. Atuk saya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

afzan_1722
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2006
Ahli No: 22294
Posting: 4
Dari: machang-kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 15:54


ermmm memang lawakkk
tapi kasihan kat cikgu2
budak-budak pun straight sangat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afzan_1722Profil   Hantar PM kepada afzan_1722   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 16:38


:-di :-di :lol: ader2 saja lah antum ini.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 00:45


hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-02-06 11:02


seorang guru matematik sekolah rendah mengajar tentang penambahan...lalu memberi contoh untuk sesuatu pemasalahan lalu dia menanya muridnya...
Guru : louie, jika saya beri awak dua ekor arnab hari ini , dan dua ekor lagi pagi esok berapa ekor arnab yang kamu ada di rumah?
Louie : tujuh
Guru : apa maksud kamu "tujuh"?
Louie : yalah, saya sudah ada tiga ekor arnab di rumah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

use
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8387
Posting: 13
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 13:28


pandainyer........

Bookmark and Share

    


  Member Information For useProfil   Hantar PM kepada use   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 14:49


Pada 02-02-06 11:02 , al-walid-04 posting:

!!! QUOTE !!!

seorang guru matematik sekolah rendah mengajar tentang penambahan...lalu memberi contoh untuk sesuatu pemasalahan lalu dia menanya muridnya...
Guru : louie, jika saya beri awak dua ekor arnab hari ini , dan dua ekor lagi pagi esok berapa ekor arnab yang kamu ada di rumah?
Louie : tujuh
Guru : apa maksud kamu "tujuh"?
Louie : yalah, saya sudah ada tiga ekor arnab di rumah.


:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 14:50


Pada 02-02-06 14:49 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-02-06 11:02 , al-walid-04 posting:

!!! QUOTE !!!

seorang guru matematik sekolah rendah mengajar tentang penambahan...lalu memberi contoh untuk sesuatu pemasalahan lalu dia menanya muridnya...
Guru : louie, jika saya beri awak dua ekor arnab hari ini , dan dua ekor lagi pagi esok berapa ekor arnab yang kamu ada di rumah?
Louie : tujuh
Guru : apa maksud kamu "tujuh"?
Louie : yalah, saya sudah ada tiga ekor arnab di rumah.


:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di



:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-06 20:25


sini masih ada lagi satu keperihalan seorng guru...

Cikgu
Kelas yang tadi bercempera tiada guru, kini menjadi senyap sunyi. Ini adalah kerana guru yang paling digeruni telah masuk ke dalam kelas. Wajahnya garang seperti Jin yang tidak ada Shamsudin. Kalau hendak tahu ikutilah pelajaran cikgu ini. Nama cikgu ialah ?
Murid-murid: Selamat pagi, cikgu.
Cikgu: (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid-murid: Selamat pagi,petang dan malam cikgu!
Cikgu: Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat
sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid-murid: Selamat sejahtera cikgu!
Cikgu: Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik . Hari ini cikgu nak uji kamu semua tenteng perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan tepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu,faham?
Murid-murid: Faham, cikgu!
Cikgu: Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid-murid: (senyap)
Cikgu: Pandai!
Murid-murid: Bodoh!
Cikgu: Tinggi!
Murid-murid: Rendah!
Cikgu: Jauh!
Murid-murid: Dekat!
Cikgu: Berjaya!
Murid-murid: Usno!
Cikgu: Salah!
Murid-murid: Betul!
Cikgu: Bodoh!
Murid-murid: Pandai!
Cikgu: Bukan!
Murid-murid: Ya!
Cikgu: Oh Tuhan!
Murid-murid: Oh Hamba!
Cikgu: Dengar ini!
Murid-murid: Dengar itu!
Cikgu: Diam!
Murid-murid: Bising!
Cikgu: Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid-murid: Ini ialah jawapan, pandai!
Cikgu: Mati aku!
Murid-murid: Hidup kami!
Cikgu: Rotan baru tau!
Murid-murid: Akar lama tak tau!
Cikgu: Malas aku ajar kamu!
Murid-murid: Rajin kami belajar cikgu!
Cikgu: Kamu gila!
Murid-murid: Kami siuman!
Cikgu: Cukup! Cukup!
Murid-murid: Kurang! Kurang!
Cikgu: Sudah! Sudah!
Murid-murid: Belum! Belum!
Cikgu: Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid-murid: Sebab saya seorang pandai!
Cikgu: Oh! Melawan!
Murid-murid: Oh! Mengalah!
Cikgu: Kurang ajar!
Murid-murid: Cukup ajar!
Cikgu: Habis aku!
Murid-murid: Kekal kami!
Cikgu: O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid-murid: K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu: Sudah, bodoh!
Murid-murid: Belum, pandai!
Cikgu: Berdiri!
Murid-murid: Duduk!
Cikgu: Saya kata USNO salah!
Murid-murid: Kami dengar BERJAYA betul!
Cikgu: Bangang kamu ni!
Murid-murid: Cerdik kami tu!
Cikgu: Rosak!
Murid-murid: Baik!
Cikgu: Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid-murid: Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu: (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)
Sebentar kemudian, loceng pun berdering. Murid-murid merasa lega kerana guru yang paling ditakuti oleh mereka telah keluar. Walau bagaimanapun, mereka merasa bangga kerana telah dapat menjawab kesemua soalan cikgu tadi, tetapi esok masih ada. Cikgu itu pasti akan datang lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 17-02-06 20:24


tabah saja kalau nak jadi cikgu..kenala banyak bersabar kalau nak dapat anugerah guru cemerlang @ anug.melintang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 00:11


ada jugak ye orang macam 2

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 11:17


adusssss.....lawax tolla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

hana_88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12020
Posting: 81
Dari: KuKTeM..(UTEC)

Pahang  


posticon Posting pada: 22-02-06 11:38


habis la hana nanti..........
hana baru plan nak jadi teacher.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For hana_88Profil   Hantar PM kepada hana_88   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-02-06 11:47


:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di

heeeeeeeeee...macam-macam lawak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ainnurieman
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22695
Posting: 16
Dari: ...slim river, perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 15:10


hahaha..sian cikgu dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnuriemanProfil   Hantar PM kepada ainnurieman   Quote dan BalasQuote

ahda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8665
Posting: 73
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-02-06 15:36


:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahdaProfil   Hantar PM kepada ahda   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-02-06 15:53


Pada 22-01-06 18:35 , bidadariblueberry posting:

!!! QUOTE !!!

dah berjuta kali dengar cerita lawak ini...sejak dari sekolah rendah sampai sekarang...tapi,honestly tak kering gusi setiap kali baca cerita kelakar ini... walau pun dah tau macam mana jalan cerita dan apa kelakarnya, tetap nak baca sampai habis...hehe


ha'ah .. ni cerita popular masa saya tadika dulu ...


-----------------
"Whenever there is justice, There is a life" ... HUndred Beast Sentai ! Gaoranger !!


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 01:49


teacher dia kena faham sikit dengan student dia kan baru nak belajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-04-06 18:12


Kisah Cikgu
Seorang Cikgu tertidur di depan kelas, ketika terbangun ia menyuruh murid-muridnya pulang.
"Tadi saya sudah berjanji dengan Putera Charles untuk bertemu di alam mimpi," katanya sebagai alasan.
Keesokan harinya, ada seorang murid tertidur di kelas itu.
Cikgu mengejutkannya dengan pukulan kayu pembaris dan membentak,
"Kenapa kamu tidur di kelas!"
"Saya juga ada janji untuk bertemu dengan Putera Charles, Cikgu," jawab murid itu.
"Baiklah, apa yang dikatakan Putera Charles kepadamu?" tanya Cikgu
"Putera Charles kata, dia tak bertemu dengan cikgu semalam." jawab murid.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

misz_efiey
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23587
Posting: 19
Dari: ampang, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 21:01


hahahahahaha........
lawak habis la..
kasihan dengan cikgu yang ajar itu..
keh3

Bookmark and Share

    


  Member Information For misz_efieyProfil   Hantar PM kepada misz_efiey   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 22:06


huhu....belajar dari pengalaman.....macam eden belajar bhasa inggeris masa sekolah rendah dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 07-04-06 02:22


Erm... ok la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 02-05-07 09:56


HAHAHAHAHAHA......

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 10:57


tak hendak jadi cikgu...uhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 12:08


sian cigu dia...

:-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 02-05-07 12:57


yang ckgu 2 pun speaking abesh dengan budak 2..macam lah budak 2 faham...
haizz....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

ilahkisas
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.01.2005
Ahli No: 13966
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-06-08 16:35


insyaAllah t bla dia exam MUET dapat band 6 tu..mudah ingat dah cepat menangkap perkatan tu BI...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahkisasProfil   Hantar PM kepada ilahkisas   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 01:13


hahaha..hik..hik..sian cikgu..jadi,kalau nak jadi guru kena sabar ajealah..terutama kalau dapat pelajar yang terlebih cerdik macam ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 08:15


Keke..tapi pelik juga ek sebab faham pula budak tu masa cikgu dia ajukan soalan2 dalam BI ek.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 19:16


:lucu: :lucu: kasihan cikgu itu...
:-D :-D :-D anak murid yang amanah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144499 saat. Lajunya....