Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 37 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ada sesiapa lagi yang boleh sahkan....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ada sesiapa lagi yang boleh sahkan....

Please Mendaftar To Post


Oleh ada sesiapa lagi yang boleh sahkan....

azume
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21482
Posting: 5
Dari: klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 04:55


Subject: PERNAH MAKAN PAU AHMAD?

Assalamualaikum Dato' dan semua sahabat,

Ini berkenaan semalam, saya bersama Dato' minum pagi di sebuah
gerai, semasa hendak membayar minuman tersebut saya terlihat ada dua
gerai yang menjual pau, jika tidak silap satu pau tersebut di tulis
Pau Al-Ain dan satu lagi Pau Ahmad.

Secara spontan saya teringat, sewaktu pejabat saya di Bandar
Teknologi Kajang, Semenyih. Semasa itu saya dengan seorang lagi
rakan perniagaan Ustaz Ridzuan cuba mencari rakan-rakan bagi
membangunkan pasar malam IKS di sekitar bandar kajang, bangi dan
semenyih.

Semasa sedang mencari-cari rakan-rakan untuk membekalkan produk-
produk halal kepada usahawan pasar malam tersebut terlihat dek kami
kilang membuat pau iaitu PAU AHMAD.

Dengan selambalah saya dan Ustaz Ridzuan masuk kekilang untuk
berkenalan dengan Ahmad tuan punya kilang. Bila masuk saja yang
menyambut kami adalah seorang perempuan Melayu yang bertudung labuh,
alhamdulillah dapat lag! i seorang usahawan melayu yang agak famous
juga sebab dah beberapa kali bila berhenti di lah&lah saya makan pau
AHMAD ini.

Perempuan Melayu ini bertanya kepada kami nak jumpa siapa? Dan
kami maklumkan kepada beliau yang kami nak jumpa Boss, dia agak
hairan maklumlah Ustaz Ridzuan ini pakai serban dan saya pula
bertali leher.

Perempuan Melayu ini jawab, Boss tak ada di pejabat dia dah
keluar dan kami minta kebenaran masuk ke kilang nak tengok, tiba-tiba
keluar seorang perempuan cina yang kemudiannya kami tahu rupanya dia
adalah pengurus kilang.

Kami jadi was-was Kenapa pula kilang macam ini ada pengurus cina
dan kami di bawa masuk ke pejabat yang mana pandangan saya dan ustaz
Ridzuan terpandang kepada Tok Kong yang ada dalam pejabat tersebut
dan semua pekerjanya (ofis) adalah cina.

Kami kembali bertanya kepada pengurus cina tersebut, En. Ahmad
pergi kemana? Dengan selamba dia maklumkan kepada kami bahawa
en.Ahmad bawa Boss keluar.

Kami lagi bertambah konfius, wah kalau Ahmad bawa Boss siapa
pulak si Boss ini? Kami bertanya lagi itu Boss sapa nama?
Alamak.... Boss Ah Chong rupanya... Istifar panjang Ustaz Ridzuan.
Rupa-rupanya Pau Ahmad diambil sempena nama Driver dia.


Aduh terkena lagi sebiji...


-----------------

http://www.intrena.com/RM2u?amd



    


  Member Information For azumeProfil   Hantar PM kepada azume   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 09:05


alahai....macam2...pasal pau habibi tu pula mcmmane erk...tertanya2 juga sebab sekarang ini kat kolej teru, ada makcik kafe yang jual pau habibi ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:28


hurm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:31


:roll: :roll: hhmmm....macam tu rupe2 nya,ingat tokey dia melayu tadi......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 19-01-06 22:45


biasa nak kenakan orang islam dan orang melayu..ada saja cara dan helahnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 19-01-06 23:52


???

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 04:58


ermmm


-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.


Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 11:19


erkkk .........
:roll:

sekarang ni dalam segala hal kita perlu berjaga-jaga

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-01-06 14:04


hemmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-01-06 16:42


ermmm....no comment!!! :roll: :-o


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-01-06 20:41


hm..tak tau la kan..tapi memang banyak dengar benda begini..
saja saja kafir laknatullah nak tipu kita...
astaghfirullahaladzim....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101897 saat. Lajunya....