Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 6 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: jadikan ukhwah ala2 friendster


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» jadikan ukhwah ala2 friendster

Please Mendaftar To Post


Oleh jadikan ukhwah ala2 friendster

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 02:14


tak tahulah dah ada ke belum cadangan yang macam ni, tapi amat menarik jika laman ukhwah ini diubahsuai sedikit supaya ada fungsi ala2 website friendster...

maksudnya, ahli2 yang berdaftar di ukhwah.com ini boleh add kenalan2 atau kawan2 dalam list mereka, supaya boleh terus keep in touch...

lebih2 lagi "ukhwah" itu pun bermaksud persaudaraan, diharap laman ini bukan sekadar untuk berforum dan bertukar2 pandangan sesama ahli, tetapi juga melalui laman web ini, kita dapat menjalinkan silaturrahim sesama ahli...

setakat ni, banyak fungsi2 yang diperlukan sudah pun ada, iaitu laman peribadi, sistem mesej peribadi dan tempat simpanan (inbox), profil ahli, gambar (galeri) dan sebagainya... yang perlu ditambah ialah supaya setiap ahli boleh add kawan2 masing2 dalam satu list yang khas...

lagi satu, kalau perkara ini boleh direalisasikan, para ahli ukhwah dah tak perlu layari laman2 web persahabatan yang lain seperti friendster, hi5, myspace dan sebagainya yang kebanyakannya ada benda2 yang tak elok...

sekadar cadangan dari saya, kalau pihak admin keberatan dengan cadangan ini boleh abaikan saja...

p/s: sambil kita berforum, sambil kita bersilaturrahim...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 01-01-06 23:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 01-01-06 02:31


hm...boleh jugak...setuju....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 01-01-06 05:56


ukhwah sebagai islamic alternative untuk friendster...menarik tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 07:00


tetapi ongkosnya mahu ditokok juga pak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 09:15


friendster tu apa sahabat2 ku? ana kurang tau la!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 01-01-06 12:16


Saya lebih dulu join friendster dari ukhwah.
Teringat masa mula2 join ukhwah dulu sangat clueless
Mula2 ingat macam friendster juga ...hahhahhaha :lol:
Rupanya lain... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:36


ye ke lain, apa yang lainnya? :-?

mungkin sebab friendster tu maksudnya persahabatan, sedangkan ukhwah itu persaudaraan... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:34


bagus juga cadangan itu
nak buat benda alah ini tak perlukan ongkos
cuma perlu tahu macam mana nak hack saja :)

cuba try tengok sini

http://www.mypolycampus.net/permata :)


-----------------
j


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 01-01-06 16:14


hmm..baguih juga cadangan ni...tapi, kalau tak buat pun tak mengapa sebab ana jarang mesej orang dalam ukhwah ni...just posting saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 16:50


Ana rasa memang bagus pendapat anta tu....
Maknanya upgrade ukhwah ni menjadi seperti friendster ,,,kalau boleh lebih baik.....adakan ruangan peribadi dengan lebih banyak contohnya adakan blog dll

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 01-01-06 16:59


em rasanya tak bagus pun ada...frenster lebih bersifat menilai luaran dari dalaman...dengan melihat imej masing2 kita dah tertarik...lagi pun frenster tidak banyak membincangkan isu2 semasa atau isu2 berkaitan islam...kalau nak berkenalan dengan warga ukhwah bukankah kita ada sudut galeri??hope ukhwah still maintain dah same..kalau nak berubah pun lebih ke arah kebaikan...timbang dulu mana baik dan buruk seblum make any decision!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 01-01-06 17:04


erm...kalau begitu....kita jadikan portal ni seperti fresnter...tapi ianya membincangkan isu2 semasa dan isu2 yang berkaitan islam...macam kopi 2 in 1..:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 17:10


saya bukannya cadangkan tukar website ukhwah ni jadi macam friendster, ciri2 ukhwah yang asal tetap dikekalkan, cuma ditambah ruangan untuk bersahabat dan keep in touch...

sambil2 berforum, sambil2 bersilaturrahim... sama macam yang Farishah katakan, "macam kopi 2 in 1.." :-di

sebabnya saya cadangkan macam ni adalah kerana apa yang saya nampak, sesama ahli saling tidak kenal mengenali antara satu sama lain, walaupun pernah berdebat dalam satu forum, walaupun ada yang pernah belajar sama-sama pun...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 01-01-06 20:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-06 00:33


ok juga tu...dulu pernah join friendster tapi dah mengkuburkannya hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 02-01-06 05:51


terus terang saya cakap selaku antara ahli yang lama, saya memang paling tak setuju ukhwah nak ikut frenster...

apa yang saya tengok friendster lebih kepada nak berknalan dan lumrahnya laki akan add nama perempuan dan perempuan akan add nama laki so... ukhwah yang ada asalnya akan hilang...

saya bercakap ni bukan dasar nak tujukan kepada mana-mana pihak tetapi berdasarkan sayang saya pada ukhwah la saya cakap macam ni... jangan biarkan kita terus ditelan arus kemodenan yang langsung boleh meruntuhkan kita sendiri... maybe bagi ibnu_musa.... anda pandai buat keputusan yang mana baik dan tak, tapi anda perlu inat dalam ukhwah ni bukan ada 100 atau 200 orang.... dalam ukhwah saja terlalu ramai... sure pihak admin takkan sempat nak pantau apa yang berlaku....

so .... fikir dulu kebaikan dan keburukan sebelum mencadangkan sesuatu perkara... memang ada kebaikan tapi jika keburukan lagi banyak dari kebaikan lebih baik jauhkan.... fikirkan sedalam2nya demi sayang kita pada ukhwah...

salam dari hamba yang hina..
wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 02-01-06 11:17


jangan suka-suka nak buat macam 'kopi 2 in 1'..ini bukan kerja main2...Islam bukan untuk dimain2...sekali kita silap kita xakan patah balik...apa-apa pun terima kasih kerana mencadangkan...tidak salah mencadangkan sesuatu yang baru tapi tidak salah juga untuk menerima teguran dari pihak lain..wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 14:53


saya cuma mencadangkan saja, selebihnya terpulanglah...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 14:55


ana rasa tak perlulah, sekadar ini sudah melebihi!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 15:27


Pada 02-01-06 14:53 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

saya cuma mencadangkan saja, selebihnya terpulanglah...



ya mencadangkan
seperti mana sekarang ukhwah dah ada top blog
datang dari barat
ukhwah ada forum yang juga datang dari barat
ukhwah ada galeri
yang juga datang dari barat

jadi terpulang kepad admin menentukan
:)


-----------------
j


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 02-01-06 16:51


ibnu_musa janganla terasa pula....

cadangan tu bagus cuma bagi pandangan saya tak elok la...

untuk top blog dan galeri tu pula bagi saya still ok lagi...

galeri ukhwah just nak tinggalkan kenangan dan bukan ruang untuk berkenalan seperti frienster......

saya yakin admin dah melakukan kerja mereka dengan begitu baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 16:56


semua tu datang dari barat ek... kalau nak diikutkan, internet dan komputer pun datang dari barat juga... :-)

saya cadangkan pun sebab setahu saya majoriti ahli ukhwah ada akaun dalam friendster dan saudara2nya...

kalau ada ciri2 itu, tak payahlah lagi mereka layari friendster, sebab sudah cukup semua itu kat ukhwah ni... kopi 2 dalam 1, sambil2 berforum pun sambil2 tu boleh bersahabat...

lagipun, dalam website2 seperti friendster tu ada banyak perkara2 yang tak elok, kalau kita ada islamic alternatif untuk friendster bagi saya lebih baik...

saya sendiri pun dah keluar friendster, masa ada friendster dulu saya hanya add kawan2 yang saya kenal saja, kalau ada orang add saya lepas itu buat diam, kalau setakat nak ramaikan list kawan, saya reject saja orang tu...

saya bukannya cadangkan ubah 100%, cuma tambahkan satu fungsi sahaja kat ukhwah ni sebab fungsi2 lain semuanya dah ada...

hanya sekadar cadangan dari saya, semoga ahli2 ukhwah lepas ni dah tak payah layari laman web friendster wa akhawatuha lagi...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 02-01-06 17:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 17:01


!!! QUOTE !!!

ibnu_musa janganla terasa pula....

jangan risau, saya tak terasa pun...... biasala adat berforum, semakin banyak orang maka semakin banyakla pendapat...

cumanya bagi saya, daripada kita kena masuk dua2 sekali dalam satu masa, kan elok kalau disatukan... dah kira jimat tu dari segi wang dan masa...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 02-01-06 17:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hilmy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21712
Posting: 44

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 11:39


bagi saya ia bagus juga..bagi admin tak tau la macam mana??..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilmyProfil   Hantar PM kepada hilmy   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 10-01-06 12:58


saya rasa ukhwah.com patut dikekalkan macam mana sekarang sebab itu identitinya iaitu tempat berdiskusi bab agama. Friendster.com has served its right purposes well and so does ukhwah.com. Tapi boleh jugak kalau nak upgrade untuk memantapkan lagi web ini. Contohnya kalau boleh buka chatroom jadi cepat sikit nak bertukar2 idea. Ruangan berkenalan pun ok jugak, sebab bagus jugak boleh jumpa orang yang sekepala dengan kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 14:03


mana admin ya? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-01-06 11:21


Pada 01-01-06 17:10 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

saya bukannya cadangkan tukar website ukhwah ni jadi macam friendster, ciri2 ukhwah yang asal tetap dikekalkan, cuma ditambah ruangan untuk bersahabat dan keep in touch...

sambil2 berforum, sambil2 bersilaturrahim... sama macam yang Farishah katakan, "macam kopi 2 in 1.." :-di

sebabnya saya cadangkan macam ni adalah kerana apa yang saya nampak, sesama ahli saling tidak kenal mengenali antara satu sama lain, walaupun pernah berdebat dalam satu forum, walaupun ada yang pernah belajar sama-sama pun...



tak nakkkk...


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 12:09


Pada 02-01-06 05:51 , islamicboy posting:

!!! QUOTE !!!

terus terang saya cakap selaku antara ahli yang lama, saya memang paling tak setuju ukhwah nak ikut frenster...

apa yang saya tengok friendster lebih kepada nak berknalan dan lumrahnya laki akan add nama perempuan dan perempuan akan add nama laki so... ukhwah yang ada asalnya akan hilang...

saya bercakap ni bukan dasar nak tujukan kepada mana-mana pihak tetapi berdasarkan sayang saya pada ukhwah la saya cakap macam ni... jangan biarkan kita terus ditelan arus kemodenan yang langsung boleh meruntuhkan kita sendiri... maybe bagi ibnu_musa.... anda pandai buat keputusan yang mana baik dan tak, tapi anda perlu inat dalam ukhwah ni bukan ada 100 atau 200 orang.... dalam ukhwah saja terlalu ramai... sure pihak admin takkan sempat nak pantau apa yang berlaku....

so .... fikir dulu kebaikan dan keburukan sebelum mencadangkan sesuatu perkara... memang ada kebaikan tapi jika keburukan lagi banyak dari kebaikan lebih baik jauhkan.... fikirkan sedalam2nya demi sayang kita pada ukhwah...

salam dari hamba yang hina..
wassalam....


> setuju...cadangan tu baik tapi kesannya lebih banyak buruk dari baik...renung2kanlah...


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 13:28


saya tak setuju........buat apa nak ikut stail program tu........kekalkan macam ni pun dah ok.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

virus_merebak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21754
Posting: 22
Dari: Selatan

ghana  


posticon Posting pada: 12-01-06 13:45


hentikan la budaya tiru-meniru tu.buat lah identiti sendiri jangan asyik nak copyright saja.nanti jadi kulit luar saja yang ukhwah dalam pulak friendster versi 2.patutnya ukhwah ni ada guideline/landasan yang tersendiri kan?so,biar la ada beza antara komuniti ni dengan friendster,ekawan,carikawan,dsb.

Bookmark and Share

    


  Member Information For virus_merebakProfil   Hantar PM kepada virus_merebak   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-06 15:57


Pada 02-01-06 14:53 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

saya cuma mencadangkan saja, selebihnya terpulanglah...



em...masing2 ada pendapat masing2...
tu pendapat ibnu musa, saya rasa bergantung lah pada orang kuat ukhwah ni menentukannye... :roll:

pada saya, ukhwah ni dah ada ciri2 yang tersendiri dah...begitu juga dengan friendster...

ciri2 tu lah yang membezakn ukhwah dengan mne2 "chanel" lain...
sekarang pun dah makin ramai berminat dengan ukhwah ni kan??? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 18:31


huh........macam2.....jangan letakkan keputusan serta merta....tanya admin dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sumaiyya_cleo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8022
Posting: 43
Dari: bumi Allah yang dingin bersalju

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-01-06 18:55


umm...pendapat sayalah..tak berapa setuju..
sebabnya..takut disalah guna oleh ahli-ahli..
nanti takut berleluasa perkenal-kenalan antara lelaki-perempuan..
benda-benda ini boleh menjurus kepada..hubungan lebih bebas warga ukhwah..
masuk ukhwah.com ni pun dah cukup rapat rasanya persaudaraan antara kita.
cukuplah sekadar kenal dekat forum..
kalau antara sama jantina nak kenal lebih rapat,hantar saja mesej.
kalau buat macam friendster..takut ramai pakat bubuh gambar masing-masing yang entah apa-apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyya_cleoProfil   Hantar PM kepada sumaiyya_cleo   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-06 18:59


rasanya cadangan ni tak perlu agaknya..sebab takut makin melaghokan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 23:21


assalamualaikum...

cukuplah tn2 dan pn2 sidang ikhwan...
banyak sangat sekarang portal sbegini..
yang macam ini pun tak terjage-(maaf prest.Cik Hanan)
tak payah kusutkan masalah ummat dengan buat banyak forum/ portal sampai tinggal dakwah (saya la yang tak buat dakwah..Ya Allah..ampunilah Ummat ini..AAMIIIN!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-03-06 23:55


saya cadangkan buat saja satu sihat room kat ukhwah ni..baru best...

friendster...boleh juga agaknya tapi kena kaji habis2 dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 03-03-06 00:06


sihat room?!! boleh..tapi perlu ada pantauan yang rapi oleh pihak admin...nanti takut wujudnya lanun2 bermata tiga...hahah...kena hati-hati...

kalau friendster tu...better tak payah la agaknya....kat sini dah macam-macam cara boleh berhubung dan bertukar2 pendapat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-03-06 22:04


friendster=ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

JeSsamIn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15751
Posting: 56
Dari: no man's land

Perlis  


posticon Posting pada: 08-03-06 22:48


ana merasakan ukhwah.com perlu kekal dengan cara sekarang, menambahkan function mungkin ada patutnya but of course bukan macam friendster..banyak yang terlalai nanti..bukan asyik nak baca artikel/berforum..tapi asyik tengok page orang (merujuk kepada diri sendiri)

Bookmark and Share

    


  Member Information For JeSsamInProfil   Hantar PM kepada JeSsamIn   Quote dan BalasQuote

baiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23053
Posting: 42
Dari: BaitulMuslim

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-03-06 11:14


rasanya macam tak payah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baizProfil   Hantar PM kepada baiz   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 06:14


setuju...paling kurang,kita akan dapat berkumpul dan berbincng dengan kawan2 baru,disampng dapat menambah kawan2 baru,marapatkan silaturahim..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 07:16


ana setuju dengan cadangan ibnu musa...

selain boleh berkenalan dengan membe2 satu tempat pengajian..boleh juga kita berkenalan dengan member sekampung,sedaerah,senogori dan sebagainya...

manalah tau antara ahli ukhwah ni ada saudara kita ke... kan boleh juga dibuat manfaat... untuk saling berkenalan dengan lebih rapat lagi..

hal

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 01:01


huargh huargh.
jangan sampai jadi hal lain.(oyoye)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 01:08


saya rasa tajuknya yang tak berapa kena, patutnya tajuknya adalah cadangan supaya ukhwah sediakan satu ruang untuk bersahabat dan berukhuwwah, supaya kita boleh kenal member2 lama yang sama-sama join portal ukhwah ni...

dari segi gambar tu memang saya tak setuju, ruang chatting pun tak perlu, cuma satu ruang untuk bersahabat...

tapi maybe admin ada alasan tesendiri untuk kekalkan portal ukhwah dalam keadaan sekarang, apa2pun keputusan admin saya tetap sokong...

p/s: bukan niat nakkan ukhwah ikut jejak friendster, saya sendiri pun tak suka friendster...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-06 01:52


emmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-06 01:53


emmm...ikut saja..tapi...RM???

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 03:22


Assalamu'alaikum...

Risau juga kalau portal ni jadi ala2 friendster sebab ana pun ada pengalaman friendster juga...tapi, tu kisah dulu-dulu...friendster ni banyak keburukannya berbanding kebaikan...yang pernah memasuki fs, mesti tahu apa yang baik dan apa yang buruknya...

Tapi cadangan saudara ibnu musa tu memang ada baiknya cuma perlu dikaji secara mendalam sama ada ianya perlu ataupun tidak...banyak aspek yang perlu difikirkan sebelum melaksanakannya...tapi kalau berusaha, InsyaAllah...

Cuma bagi ana lah kan, buat masa ni, portal ni masih ok dan tak perlu ada perubahan...tunggulah pada masa yang akan datang pula...Allahua'lam...

Sekadar pendapat semata-mata

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 22:26


jadikan ukhwah ala2 ukhwah.com.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

zana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12740
Posting: 45
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 04-04-06 12:27


kekalkan ukhwah dengan imej asalnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zanaProfil   Hantar PM kepada zana   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 04-04-06 12:42


rasanya portal ukhwah ni dah bagus macam ni..
tak payah la nak jadi ala2 friendster pula..
friendster lain ukhwah lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 13:42


tak setuju

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 00:20


kaji balik mana baiknya mana buruknyer..kalau baik lagi banyak dr buruk..teruskan...asalkan atas jlnNya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 00:33


!!! QUOTE !!!

saya rasa tajuknya yang tak berapa kena, patutnya tajuknya adalah cadangan supaya ukhwah sediakan satu ruang untuk bersahabat dan berukhuwwah, supaya kita boleh kenal member2 lama yang sama-sama join portal ukhwah ni...

dari segi gambar tu memang saya tak setuju, ruang chatting pun tak perlu, cuma satu ruang untuk bersahabat...

tapi maybe admin ada alasan tesendiri untuk kekalkan portal ukhwah dalam keadaan sekarang, apa2pun keputusan admin saya tetap sokong...

p/s: bukan niat nakkan ukhwah ikut jejak friendster, saya sendiri pun tak suka friendster...

saya cadangkan, kalau admin rasa cadangan ini tidak mungkin dapat direalisasikan, boleh saja lock tajuk ni, lebih baik daripada dibiarkan berterusan...

selamat malam semua...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 05-04-06 01:48


ukhwah tak mungkin jadi fs...ukhwah adalah sebuah portal dan main focusnya lebih ke arah forum...fs pulak banyak ke arah nak exposekan diri dan seswai untuk orang gila glam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-04-06 10:17


lebih suka portal ukhwah yang sekarang ni
tapi fs best juga
tapi fs pun ada macam berukhwah juga so depend pada niat dan tujuan penggunaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

saff_one
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2005
Ahli No: 20329
Posting: 2
Dari: malaysia

brunei  


posticon Posting pada: 06-04-06 15:53


ukhwah adalah ukhwah
friendster adalah friendster

keistimewaan akan hilang jika ia kelihatan sama

Bookmark and Share

    


  Member Information For saff_oneProfil   Hantar PM kepada saff_one   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-06 11:13


but saff one konsep nya hampir sama betul tak?
Kalau tak faham konsep tak tahu la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133908 saat. Lajunya....