Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: siapa yang paling anta/anti nak jumpa sepanjang hidup ni?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» siapa yang paling anta/anti nak jumpa sepanjang hidup ni?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa yang paling anta/anti nak jumpa sepanjang hidup ni?

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 19:43


tentu anta/anti ada seseorang yang betul betul anda nak jumpa di dalam dunia ni kan?kalau ada posting la.

macam saya,orang yang saya nak jumpa sangat sangat ialah ayah kandung saya.
[ Telah diedit oleh: astina pada 26-12-05 21:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 21:20


rasulullah s.a.w...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 16:25


Pada 26-12-05 21:20 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

rasulullah s.a.w...


sama macam faithfuller juga
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 27-12-05 16:57


Hidup kat dunia ni?
Rahsia.

Tapi masa Akhirat nanti nak jumpa ALLAH swt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-05 17:04


Di akhirat sana nak jumpa Rasulullah S.A.W, semoga menjadi ummtnya yang solehah..di dunia ni nak jumpa seseorang yang akan menjadi pelindung diri dan dapat membentuk diri menjadi menjadi wanita yang solehah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-12-05 21:44


kat dunia, wali Allah

nanti, kat padang Mahsyar nak jumpa NABI MUHAMMAD SAW.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 14:37


nak jumapa semua yang berjuang di jalan Allah SWT

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 15:34


ana nak jumpa manusia keagungan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 16:44


kekaseh sejati teman yang diredhai

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 28-12-05 17:57


suami soleh yang setia di dunia dan akhirat..
yang mengasihi isterinya sepenuh jiwa dan raganya
semoga kekal hingga akhirat
tapi bayang pun ta ada lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:24


di dunia ni ana nak jumpa semua saudara seislam yang berjuang ke jalan Allah...dan dah tentu para wali Allah.......di akhirat nanti nak jumpa baginda Rasulullah s.a.w dan Allah s.w.t..........insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:27


:-di Baginda Rasulullah SAW.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 18:17


kat dunia ni tak mampu nak melihat rasulullah..
tapi,kalau diberi peluang,nak jumpa dengan arwah nenek saya yang telah meninggal dunia...
kalau di akhirat..semestinya...saya nak berjumpa dengan ALLAH..
tapi..alangkah malunya....berhadapan dengan Pencipta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 16:22


salam....

sepanjang usia ana genap 22 tahun hidup di dunia ini,
ana nak jupe bakal suami ana.. hehehe...
siapalah gerangannya ye, bayang pun tak nampak lagi.....

p/s: baginda rasulullah S.A.W dah wafat, ana berdoa dan berusaha agar ana ketemu baginda di akhirat kelak..

wallahu'alam...
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 16:26


tak tahu...
tapi nak tengok wajah nabi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 16:50


nak sangat jumpa baginda Nabi Muhammad.
kedua jumpa sahabat2 nabi Muhammad.
Ketiga jumpa nabi2.
Keempat jumpa Nazrin.
dan yang pertama ialah jumpa Allah,iaitu mati.
:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 17:32


salam...

Pada 11-04-06 16:26 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak tahu...
tapi nak tengok wajah nabi


apa yang daeng tak tahu..??
tak tahu nak jupe siapa?? :-o :-di


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 17:34


nak jumpa sangat dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 11-04-06 17:41


Pada 11-04-06 16:50 , mieIKIM posting:

!!! QUOTE !!!

nak sangat jumpa baginda Nabi Muhammad.
kedua jumpa sahabat2 nabi Muhammad.
Ketiga jumpa nabi2.
Keempat jumpa Nazrin.
dan yang pertama ialah jumpa Allah,iaitu mati.
:-di


salam..

samala kita.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 01:51


taktau nak jumpa siapa......kecuali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 08:34


Pada 26-12-05 21:20 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

rasulullah s.a.w...


samalah..
lagi, ana nak jumpa korng semua, ahli ukhwah.com...
selama ni asyik cakap kat internet saja...
bila nak jumpa eh?? :-? :lol: :lol: :lol:


-----------------
eratkan ukhwah, gerakkan islah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 18:56


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah sekiranya diberi peluang ingin sekali bertemu Rasulullah saw; para sahabat yang dijamin syorga; ummul mukminin dan seterusnya para ulama mujtahid setiap satu abad seorang tu; dan ibu bapa yang telah lama pulang ke rahmatullah.

Dan bagi memastikan dapat jannah maka dapat dipertemukan dengan orang yang pernah diumpat agar dapat meminta maaf secara direct.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - bukan kita tidak mahu kumpul dengan masyarakat tetapi kita nak jaga ketaqwaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

char-bulb
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24909
Posting: 22

brunei  


posticon Posting pada: 21-06-06 15:07


Di atas muka bumi ini tiada siapa yang paling istimewa jika nak dibandingkan dengan nabi kita Muhammad s.a.w..kalau diberi peluang ana ingin sangat nak berjumpa dengan baginda...ana nak kucup tangannya,ana nak peluk badannya..indahnya jika dapat bersua denganmu "wahai kekasih Allah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For char-bulbProfil   Hantar PM kepada char-bulb   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 17:01


nak jumpa bush..
nak tembak dia..
kalau boleh la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 22:49


Pada 21-06-06 17:01 , ayesha1511 posting:

!!! QUOTE !!!

nak jumpa bush..
nak tembak dia..
kalau boleh la..


Amboi... ganasnye dengar.... Jgnlh macam tu, apa kata kita ramai-ramai
Doakan bush dan pentol-pentolnya dapat hidayat masuk islam. Kan bagus. Sprti mana nabi brdoakan pada Allah s.w.t mmprkuatkan islam dengan keislamannya Umar lah.a. kalau bush masuk islam, bonus tu.
:-)


-----------------
Usahalh sepahit hempedu, insyaallah kejayaan datang semanis madu.... Muhammad s.a.w sudah tiada, tnggjawab kita smbng dkwah Islam.


Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-06-06 11:44


NAK JUMPA MANUSIA YANG BERTAQWA KEPADA ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

salsyafiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4174
Posting: 53
Dari: temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 21:33


nak jumpa dia....dia kekasih AllAh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsyafiqahProfil   Hantar PM kepada salsyafiqah   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 06:24


ana nak jumpa rasulullah dan para sahabat baginda.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-06 20:48


nak jumpa Rasulullah s.a.w
nak jumpa atuk (Allahyarham Puteh)...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 23-09-06 13:33


2manis
teringin sangat ana nak jumpa beliau...
harap-harap beliau sahut cabaran ana...
atau sesiapa yang kenal dia, sama ada kawan, kenalan atau waris beliau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 14:30


Pada 27-12-05 17:04 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

di dunia ni nak jumpa seseorang yang akan menjadi pelindung diri dan dapat membentuk diri menjadi menjadi wanita yang solehah.

masyaALLAH, sama dengan ana...
dan diakhirat sana,
RasulALLAH Sallallahualaihiwasallam dan ALLAH Tabaraka wa Ta'ala...

amin ya RABB.
ALLAHualam :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-09-06 18:49


Assalamualaikum..
Didunia ini lah...
Paling nak jumpa...
Seorang muslimah sejati buat peneman diri ini...Sebab tak pernah jumpa..;-)
Nak jumpa...
Semua orang yang berjuang menegakkan agama Allah di jalan yang benar ni...
Di akhirat kelak...
Tentu Allah, kekasih Allah dan semua yang bersama di jalan Allah ini...
[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 23-09-06 18:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 22:00


seorang pemimpin yang memimpin dr semua bentuk kebaikan....
yang membawa kepada kebenaran...
harap-harap begitulah hendaknye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

adiknurizzatizahirah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2006
Ahli No: 26393
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 23:08


Ana teringin nak jumpa Rasullullah s.a.w

Bookmark and Share

    


  Member Information For adiknurizzatizahirahProfil   Hantar PM kepada adiknurizzatizahirah   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 06:24


lisa nak jumpa Rasulullah S.A.W


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-09-06 07:59


semoga dapat jumpa Allah swt dan Rasulullah saw dalam keadaan yang baik dan sempurna diakhirat kelak sebagai hamba Allah swt yang taat kepadaNya dan seorang umat yang menyayangi dan mencintai Rasullullah saw dan mendapat syafaatnya...amin

semoga Allah swt kurniakan pasangan hidup yang dapat sama-sama menuju kearah jalan Allah swt


-----------------
berjihad kerana Allah swt
[ Telah diedit oleh: nuraisha pada 24-09-06 08:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

aisl
Warga Rasmi
Menyertai: 24.09.2006
Ahli No: 26535
Posting: 1
Dari: perak

Johor  


posticon Posting pada: 24-09-06 09:29


Bagi saya pula....kalau kat dunia ni, tentulah saya ingin berjumpa dengan adik saya.

Diakhirat pula sudah pasti saya ingin berjumpa dengan
RasulAllah S.A.W dan Allah S.W.T.

Saya juga ingin berjumpa dengan ibu kandung saya diakhirat nanti..sebab di dunia ini, saya tidak dapat berjumpa dengannya. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aislProfil   Hantar PM kepada aisl   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-09-06 12:03


Pada 23-09-06 14:30 , mas2ra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-05 17:04 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

di dunia ni nak jumpa seseorang yang akan menjadi pelindung diri dan dapat membentuk diri menjadi menjadi wanita yang solehah.

masyaALLAH, sama dengan ana...
dan diakhirat sana,
RasulALLAH Sallallahualaihiwasallam dan ALLAH Tabaraka wa Ta'ala...

amin ya RABB.
ALLAHualam :-)



same with me...amin...moga-moga bertemu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 14:17


nak jumpa dengan bakal suami saya...yang bakal membimbing saya ke jalan yang diredhai Allah SWT...insyaAllah...hehehe
dan yang paling utama adalah Rasulullah SAW...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-09-06 16:43


jumpa RUUD VAN NISTELROOY...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 16:50


Erm..kalau boleh nak jumpa dengan sahabat-sahabat yang dapat bimbing kita ke JALAN SEHALA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-09-06 10:50


salam.pertama sekali saya ingin berjumpa dengan rakan baik saya yang dah lama terpisah,sejak daripada tingkatan satu sebab bapa dia transfer ke sabah..saya nak tahu tttg perkembangan diri.selain tu,rindu dengan kawan-kawan sekolah yang lain juga.selepas itu,nak sangat jumpa bakal suami saya,semoga dia seorang yang beriman seperti dalam doa saya.
Selain tu,di akhirat,saya nak jumpa dengan Rasulullah saw dan sahabat2nya,zaujahnya,muslimin dan muslimat yang berbakti kerana Allah........
Semoga impian saya tercapai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-03-07 11:31


nak jumpa bakal isteri saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 11:37


nak jumpa sinar hidup yang hakiki

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 11:41


Pada 08-03-07 11:31 , rajanazri posting:

!!! QUOTE !!!

nak jumpa bakal isteri saya


dah jumpa agaknya eh? :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 11:44


nak jumpa sangat dengan kekasih ALLAH... pernah mimpi jumpa sahabat yang tengah bersedih sebab rasululullah sedang sakit...
tapi tak nampak wajah rasul dan sahabat, tapi tau lah ....

masa tu keadaan negara tengah hangat dengan isu kristianisasi...

ya Rasul, layak ke aku menatap wajah mu... terlalu banyak dosa diri ni...
.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 13:14


kekasih sejati sahabat yang diredhai..
kat mana ye??

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 13:48


akan bertemu di akhirat........

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 14:17


org yang dapat dan terus membimbingku kejalan yang diredhai Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 17:05


didunia nak jumpa bakal suami yang soleh..... yang dapat membimbingku ke jalan yang diredhai ALLAH S.W.T.

di sana, mahu jumpa nabi S.A.W, ALLAH S.buat, DAN PARA2 SAHABAT NABI DAN JUGA SAHABAT SEPERJUANGAN NABI S.A.W.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 18:03


nak jumpa Allah ( layakkan aku T_T )
nak jumpa Rasulullah (layakkah aku T_T)
nak jumpa para sahabat, khalifah dan orang2 soleh...
nak jumpa org yang dapat dan terus membimbing ke jalan yang diredhai Allah (sama macam sya_ryn)
nak jumpa siapa zaujah saya..
nak jumpa aruah abah...aruah tok..
nak jumpa semua orang di syurga kelak...aminn

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 20:21


semoga ketemu...
ameenn... :bunga::bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 08-12-07 21:45


di spnjang hidup ni.. ana nak jumpa bakal suami ana.. siapa gerangan 'dia',macam mana keadaan dia?..apa yang dia tengah buat?..... hmm... ana sendiri tak tahu... mudah-mudahan dia dikalangan orang yang mendambakan cinta dah rehdha Ilahi... ana benar-benar rindukan 'dia'....


di akhirat kelak, anak teringin nak jumpa Baginda Rasulullah S.A.W ,ana berdoa mudah-mudahan ana dapat berjumpa Baginda di akhirat kelak, insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 10:14


smela... rasanya semua nak macam itu kan...
smela2 ek.. Allah lebih Mgetahui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 12:00


nak jumpa ALLAH dalam keadaan yang mulia dan berjumpa dengan para kekasihNya...amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 13:49


Pada 11-04-08 12:00 , ilahnurani posting:

!!! QUOTE !!!

nak jumpa ALLAH dalam keadaan yang mulia dan berjumpa dengan para kekasihNya...amin..


sama dengan ilahnurani ..:D


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-08 09:59


Nak jumpa dengan orang yang ana nak jumpa...... :berfikir:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-08 10:18


assalamualaikum....

di dunia ini ana menantikan kehadiran bakal zauji ana..
siapa gerangan 'orangnya'?
ana mendoakan moga dirinya dilindungi Allah s.w.t..
moga Allah menemukan ana dengannya di dunia ini...
mudah-mudahan dia dikalangan orang..
yang mendambakan cinta dah redha Ilahi...

di akhirat kelak, ana berdoa moga dapat bertemu...
dengan baginda Rasulullah s.a.w. dan Allah s.w.t...
amin ya rabbal a'lamin..
wassalam


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 15:29


Rasulullah s.a.w...:)

dengar lagu pemergianmu - inteam..pasal kewafatan baginda.sedihnya lah hai... :cry:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 15:56


Pada 26-12-05 19:43 , astina posting:

!!! QUOTE !!!

tentu anta/anti ada seseorang yang betul betul anda nak jumpa di dalam dunia ni kan?kalau ada posting lah.

macam saya,orang yang saya nak jumpa sangat sangat ialah ayah kandung saya.


soalannyer di duniakan....
1) saya pun sama....sebab tak pernah jumpa ayah kandung :-( (sebab mak kata ayah meninggal masa umur saya 4 bulan...)

2) nak jumpa bakal suami lah yang mana akan membentuk diri menjadi muslimah solehah dan pelengkap diri ini....pun tak pernah jumpa lagi.... :sopan:

Di akhirat tentunya yang menciptakan kita, Allah s.w.t kerana kita semua akan kembali padanNya...dan Rasulullah saw..... :bunga:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

AinulYaqan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2007
Ahli No: 28907
Posting: 102

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 16:07


Pada 24-09-06 16:43 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

jumpa RUUD VAN NISTELROOY...:-)



hu...siapa tu ek? :berfikir:


-----------------
"dan janganlah kamu bersedih hati padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya jika kamu orang-orang yang beriman" (al-Imran:139)


Bookmark and Share

    


  Member Information For AinulYaqanProfil   Hantar PM kepada AinulYaqan   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-09-08 16:16


nak jumpa syeikh osama laden dan syeikh mullah omar serta pejuang-pejuang al-qaeda.....jasa mereka teramat besar bagi umat ini di serata dunia.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 09:49


Assalamualaikum

saya nak jumpa pemimpin berkaliber anwar ibrahim.. dan juga nik aziz



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 10:20


Menjawab pada pertanyaan pada siapa yang menjadi keutamaan untuk kita berjumpa dalam hayat kehidupan ini...

Masa hayat dunia..insan yang saya harapkan untuk berjumpa adalah seperti Tuan Guru Nik Aziz.

Dan semasa dialam akhirat sudah pasti adalah insan yang mulia iaitu Nabi S.A.W

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 10:47


ana nak jumpa ramai sangat...
ana nak jumpa org alim yang boleh bantu ana jumpa Allah swt nanti.
ana nak jumpa rasulullah. ana nak jumpa wildan ana di dunia dan di akhirat.
ana nak jumpa cahaya yang dapat suluh hati ana yang suram ni... banyak lah... malas dah nak tulis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 11:04


Assalamualaikum

teringin sangat nak jumpa dengan 'insan'
yang akan mendoakan diri ini bila
dah berada di alam kubur nanti...

tapi bila dan ketika hanya DIA yang tahu..:-(


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153891 saat. Lajunya....