Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 7 hari yang lalu
Daeng_Jati: 14 hari yang lalu
skater: 16 hari yang lalu
HIKAL: 35 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: bagaikan puteri..ramlee awg murshid


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» bagaikan puteri..ramlee awg murshid

Please Mendaftar To Post


Oleh bagaikan puteri..ramlee awg murshid

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 24-12-05 01:08


hmm..siapa dah baca novel ni.?.bagi saya w/pun ada plot yang mungkin tak logik..tapi novel ni sugguh terkesan bagi saya..dengan bahasa2 yang indah..pengisian agama..
..wujudkah laksamana sunan?
semua karya ramlee awg murshid dengan alaf21 saya dah baca..
so sapa2 tak baca lagi bagaikan puteri..cepat2 la baca dan apa komen anda.. ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 01:16


nak baca juga tapi tak berkesempatan lagi nak beli..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 01:38


Saya dah baca dah.... memang best. setakat ni dua lagi novel ramlee yang saya belum baca. mandotori dan ingaun maut. citernya menarik dan saya harap ada sambungan(dan saya rasa macam ada samb) sebab ceritanya tergantung.
semua kawan-kawan yang baca pun puji cerita tu. one of ramlee's masterpiece. i think... hehe. tapi, mungkin tak dapat menandingi trilogi tombiruo. Alhamdulillah, ceritanya banyak menerapkan unsur Islam.

Tak sabar nak tunggu next novel dia. hope will be coming soon..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 24-12-05 01:50


wahh..tgku anis dah baca,,best kan..agak2 watak Dani tu mati ke..masa tsunami kat Aceh?.. kita tunggu la sambungannya
hmm..mak saya immerse dengan novel tu..banyak juga dia komen..lepas ni pula turn ayah saya baca,,huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 17:38


wah... satu famili sampai baca. dani? saya rasa dia tak mati. laksamana Sunan? best kan dia. kawan saya kata, kalau ramlee buat sambgn, harap-harap jangan wujud watak yang ada muka macam laksamana Sunan. hehehe... bagus betul boleh buat diskusi pasal buku ramlee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 18:48


saya sudah baca. Tapi kan...sampai mengigau tu.....isk isk isk....

hebat betul pengaruh cerita Thriller Ramlee Awang Murshid ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 24-12-05 19:06


Pada 24-12-05 18:48 , MohdHanafi posting:

!!! QUOTE !!!

saya sudah baca. Tapi kan...sampai mengigau tu.....isk isk isk....

hebat betul pengaruh cerita Thriller Ramlee Awang Murshid ni
.

wah..hebat..sampai ngigau..
saya just takat bayang2 saja..cmnelah kalau benar laksamana sunan hidup..
ayah saya nak suggest ramlee awg murshid buat novel pasl panglima salleh...ada pernah baca tentang beliau,.ni karya zaharah nawawi..kalau tak silap



Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 22:34


tadi dah pegang buku ni nak beli tapi duit tak ada pula..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

Ad-deen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15199
Posting: 75
Dari: Wara' Syabrawi

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 03:09


Salam'alaik..
huhu! peminat siri novelist thriller Ramlee Awang Murshid..
waa..
saya pun minat penulisan beliau.. banyak diterapkn unsur2 islamik..
setakat ini.. saya dah baca bbrp koleksi novel beliau.. nth berapa kali ulang..
-Tombiruo, Semangat Hutan, Tombiruo Terakhir, Satu Janji, ADAM, Mandetori, Ranggau,Anugerah Pertama, Rahsia Perindu...

semua adik-beradik saya suka bc novel beliau..
tapi.. novel terbaru dia.."bagaikan puteri" saya xsempt bc..huhu! jauh di perantauan..
tapi kakak saya ghitau dia dah beli.. nanti Kalau balik malaysia boleh la bc..
bagaimana ya novel dia kali ini... ,masih genre thriller lagi ka??


ok! wassalam..

~Masrawi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ad-deenProfil   Hantar PM kepada Ad-deen   Pergi ke Ad-deen's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 04-01-06 09:07


Hmm...bagaikan puteri, bagai kisah lagenda sejarah. Tentu lebih hebat dari PGL jika dilayarperakkan. Gaya bahasa dan plot yang explisit dah membuatkan saya memfilemkan setiap bab dalam minda. Sampai siap termimpi2 lagi. Hebat penangan Bagaikan Puteri ni.

Saya kira banyak juga kritikan sosial terdapat dalam novel ni. Satu paling saya ingat bagaimana Nyi Burga Kelara, si pengikut syaitan merupa diri sebagai seorang alim hingga menjadi kesayangan Sultan Melaka. Mendalam maknanya tu!

Apapun, sesetengah plot memang tak logik, tapi jika anda menyukai thriler fantasy, sci fci dan lagenda, Bagaikan Puteri mesti segera dijadikan koleksi! :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 11:27


Yes..saya pun dah baca..pastinya komen saya: BEST

setakat ni semua koleksi novel Ramlee Awang Murshid saya miliki..dan saya takkan ambil masa lama untuk habiskan setiap novelnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 04-01-06 15:33


emm...saya suka sangat novel ramlee awang mursyid..semuanya best2..!!bagaikan puteri ni syaa dah repeat 2 kali..hehe.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 15:49


nak pinjam boleh tak? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

ira_wanis
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3300
Posting: 1
Dari: bumi hang tuah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 15:15


hmm.. best sangat ke... nak beli.. nak beli.. cepat la loan masuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ira_wanisProfil   Hantar PM kepada ira_wanis   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 11:15


macam best...tengok poket dulula tapi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 12:04


saya belum baca lagi.. saya pun memang minat tulisan ramlee awang murshid..nampaknya lepas ni pergi beli la novel tu... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-06 11:22


ya..ramlee awang murshid memang best..sangat-sangat...saya peminat setia dia...semua novel dia dah baca...

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 11:29


salam...

saya pun dah baca...cerita yang menarik...
wajar difilemkan (untuk bakal pengarah filem)..
tapi persoalannya...adakah panglima sunan benar-benar wujud di tanah melayu atau sekadar dongengan...saya cuba cari...tapi kurang maklumat...
sesiapa ada maklumat tentang laksamanan sunan...sila kongsi bersama...terima kasih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 11:33


salam...
saya pun salah seorang peminat novel2 karya Ramlee Awang Mursyid.. dah buat koleksi pun novel2 beliau. best sangat. apa yang saya tertarik dengan tulisan beliau ialah unsur agama yang diterapkan di dlmnya... memang tak rugi kalau beli novel2 beliau... bagaikan puteri..... saya kagum dengan olahan cerita tu, kadang-kadang tak terfikir pulak Ramlee Awang Mursyid boleh mengarang novel yang sedemikian rupa... tak sabar nak tunggu novel terbarunya... dengar cerita novel terbarunya pasal 'pedang'... macam mana ye! em....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 13:25


erm.. masa memula tengok tajuk novel.. macam pelik juga.. 'uiks.. takkan ramlee awang murshid dah tukar selera, dari novel thriller pergi novel jiwang?' tapi, beli juga.. sebab memang minat dengan gaya persembahan novel dia yang sentiasa lain dari yang lain..

erm, bila dah baca.. hahahah.. tertipu rupanya.. tetap novel thriller yang punyai banyak unsur2 suspens dan menarik..

anda takkan menyesal mendapatkannya.. ada unsur tak logic.. bagaimana boleh kembali ke zaman hang tuah, tak sangka lukisan tu boleh merubah keadaan.. tapi, tetap menarik.. MEMANG BEST..

:)
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 26-07-06 13:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 13:25


Pada 24-12-05 22:34 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

tadi dah pegang buku ni nak beli tapi duit tak ada pula..huhuhu


sama lah situasi nya,
dah pegang kemudian letak balik,
pusing belakang, jalan terus.Balik!


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-06 14:25


saya dah baac novel tu pinjam dari kawan sepejabat, cerita nya best, cuma bagaimana hebatnya Laksamana Sunan bertempur di udara dengan Laksamana Hang Tuah, keduanya sama hebat, yang bestnya keris Nenggroe yang digunakan laksamana sunan untuk bunuh hantu dan syaitan. kalau kita rujuk hadis sahih masa perang badan, bila malaikat pukul kafirin, maka jasad mereka rebah jadi warna hijau, dalam cerita ni syaitan itu terbakar jadi asab dan kesan ditanah hitam. bagaimana hebatnya laksamana sunan bertempur dengan jelmaan syaitan yangmenyamar jadi orang alim sedangkan ianya syaitan sampai ramai yang tertipu, cuma pada saya pandangan laksamana sunan amat tajam sehingga dia dapat mengesan syaitan jelmaan itu. pandangan makrifatul insannya begitu tajam dan bersih dapat meng 'i'ra' seseorang. di tambah kehandalannya bersilat, bermain keris, jurus jarak jauh, dan yang hebat sekali Tingkatan tauhidnya amat Tinggi walaupun banyak dibaca dalam versi bahasa melayu. alangkah hebat nya ulama' jika doa-doa di faham dihayati dan dibaca dalam versi bahasa arab. Dalam islam kita ada kaedah ruqyah dam merawat pesakit menggunakan ayatul Qur'an, biasanya Hafiz al quran yang mampu merawat pesakit guna kaedah ruqyah ini. alangkah baiknya kalau di negara kita sekarang ni ramai pemuda seperti laksamana sunan yang sentiasa bersedia, dan ready yang berjuang. ketrampialannya dalam menegakkan kebenaran.
kalau kita lihat zaman itu godaan dalam bentuk perempuan seksi kurang tetapi dugaan dalam bentuk fitnah, hasad dengki ada di nyatakan dalam novel itu bilamana laksamana sunan di fitnah di kampungnya sehingga membawa diri mengembara ke tanah acheh sdan bertemu dengan wali sufi gurunya di acheh, yang bestnya bagaimana laksamana sunan dapat berhubung dengan gurunya yang duduk di tanah acheh sedangkan masa itu laksamana sunan ada di melaka. hubungan rohano anta murid dan guru itu begitu kuat sehingga guru mursyidnya dapat memberi arahan dalam jarak yang jauh. jika jiwa dah bersih maka senang berhubung walaupun jarak jauh. bagaimana kita boleh image kan wajah sahabat kita yang berada jauh dalam minda kita. cuma yang sukar diterima bagaimana masa milinium boleh kembali ke kurun ke 15 di zaman kesultanan melaka. sebab masa yang berlalu adalah amat jauh sekali sebagaimana Imam al ghazali menyoal muridnya apakah yang paling jauh, ada muridnya menyatakan matahari, bulan dan berbagai lagi ,akhirnya jawapan yang diberikan imam al ghazali ialah, masa yang telah berlalu adalah yang paling jauh yang mana tida kenderaan yang boleh sampai ke sana. cuma dalam persoalan ini, kita rujuk kisah isra' wal mi'ra' dimana nabi musa boleh bertemu nabi muhammad di masjid aqsa bersolat subuh berjemaah. pada saya masa semasa adalah dalam zaman nabi muhammad dan nabi musa yang sampai ke zaman nabi muhammad dan dapat bertemu nabi muhammad di masjidil aqsa. wallahu a'lam. semuanya dengan biiznillah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-06 14:29


Pada 26-07-06 11:33 , fishah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
saya pun salah seorang peminat novel2 karya Ramlee Awang Mursyid.. dah buat koleksi pun novel2 beliau. best sangat. apa yang saya tertarik dengan tulisan beliau ialah unsur agama yang diterapkan di dlmnya... memang tak rugi kalau beli novel2 beliau... bagaikan puteri..... saya kagum dengan olahan cerita tu, kadang-kadang tak terfikir pulak Ramlee Awang Mursyid boleh mengarang novel yang sedemikian rupa... tak sabar nak tunggu novel terbarunya... dengar cerita novel terbarunya pasal 'pedang'... macam mana ye! em....


emm...pasal pedang??yang terbaru ya...yang the latest "Hatiku di Harajuku" best jugak..pasal samurai..tapi best Bagaikan Puteri lagi..tak sabar nak baca sambungannya.. :-di


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 15:01


dah 12 tahun tak baca novel.... :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 15:55


buku ni best sangat500x!
tak sabar nak baca sambungan dia....dah keluar ke
belum ek...? :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 16:38


saya ini pun minat baca novel jugak, sebelum2 ini, baca novel yang berunsurkan kehidupan masa kini. dah bayak yang saya baca,sampaikan boleh agak jalan cerita akhirnya macam mana. Tapi setelah kawan saya rekemenkan novel karya Ramlee Awang Mursyid ini, terasa sangat lain dari yang lain :), best sangat-sangat.sesuatu yang kekadang tak boleh di jangkau oleh kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 16:48


Saya pun peminat ramle awg mushid, Saya baca karyanya ADAM, Mandatori dan Satu Janji.

Saya pun peminat novel, teringat masa terlantar atas katil hampir 8 bulan, novel antara peneman setia saya. Isi masa dari terbuang.

Dari tu mula lah saya kenai beberapa penulis novel termasukla ramle awang murshid.

sekarang dah tak sempat nak baca. Sibuk kerja dan belajar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-07-06 12:48


Faisal tehrani pula bagaimana, best ke novelnya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-06 11:16


Pada 28-07-06 12:48 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

Faisal tehrani pula bagaimana, best ke novelnya?


erm...saya teringin nak baca novel Faisal Tehrani --->Advencer Si Peniup ini..member cakap best...dia cakap kalau suka baca novel Bagaikan Puteri akan suka baca novel Faisal Tehrani...tapi..saya belum beli...sb tak jumpa...huhu...


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-06 18:10


best sangat-sangat...
tak sabar nak baca sambungan dia...
bila lah abang ramlee awg mursyid nak habis tulis sambungan dia ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

asma_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25817
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-08-06 22:34


saya dah baca,memang bet...tapi...
novel 'Hatiku Di Harajuku' lagi best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For asma_husnaProfil   Hantar PM kepada asma_husna   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-06 23:52


tengah tunggu sambungannya saja.... dah miliki Hatiku Diharajuku. tapi xsempat baca lagi...tak sabar ni.. tunggu cuti midsem ni nak cover novel pasal 'pedang' yang saya cakap dulu.... rupanya Hatiku Diharajuku hehehe:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

daisy06
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26017
Posting: 9
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 00:24


saya pun dah baca "bagaikan putri", best...
mang susah nak teka jalan citanya...
mula2 saya baca tombiruo tu dah tertarik lagi, ni tengah cari novel ramly awang murshid yang lain-lain.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For daisy06Profil   Hantar PM kepada daisy06   Quote dan BalasQuote

hyekal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21857
Posting: 235
Dari: bndar diRaja

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 19:03


bestĀ²
semua novel dia bagusĀ²
cara penulisan dia memang menarik kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyekalProfil   Hantar PM kepada hyekal   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 19:16


kawan baru cerita...
tapi, belum brkesempatan.. :)
insyaALLAH..nanti.. apapun, novel2 yang mententuh jiwa, membentuk peribadi.. adalah lebih baik dr novel2 jiwang karat.. yang hanya menyentuh em0si, tapi, tak mentarbiyah diri..

sekadar memberi pandangan..
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

ryu-watanabe
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2007
Ahli No: 28962
Posting: 24

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-05-07 21:34


best sangat cerita ramlee awg murshid...memang minat habis. laksamana sunan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ryu-watanabeProfil   Hantar PM kepada ryu-watanabe   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 21:36


erm...bagi peminat novel memang mengakuinye, tapi yang tak minat macam teman ni tak dapat nak hayati. orang yang baca novel ni membawe diri mereka ke situasi tersebut....teman baca buka sikit saja dah ngantuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 16:29


sambungan bagaikan purteri "Cinta Sang Ratu"
best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 19:14


ooo ada sambungannya ek... thanks for the info.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 19:41


Pada 13-05-07 19:16 , qaulah_atrah posting:

!!! QUOTE !!!

kawan baru cerita...
tapi, belum brkesempatan.. :)
insyaALLAH..nanti.. apapun, novel2 yang mententuh jiwa, membentuk peribadi.. adalah lebih baik dr novel2 jiwang karat.. yang hanya menyentuh em0si, tapi, tak mentarbiyah diri..

sekadar memberi pandangan..
wassalam..


betul tu..
tak baca lagi
teringin nak baca
tapi rasanya tak sempat nak baca
minat dengan karya dia, semua best, setakat ni paling suka baca novel dia yang bertajuk RAHSIA PERINDU
penuh saspen..
tapi perasan tak gaya bahasa dia lebih kurang sama saja, tapi jalan cerita saja lain..apa-apapun novel dia memang killer.

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 17:33


ana nak order rahsia perindu tapi tulis kat form tu bagaikan puteri..
bila tengok katalog balik,tersalah tajuk novel..tapi memang tak sia-sia sebab novel BAGAIKAN PUTERI memang best..baru beli sem lepas..

before ni, pernah beli semangat hutan.tapi tak sampai 2pages dah ngantuk..beli masa 1997,sampai sekarang tak pernah buka lagi novel tu..
selamat lagi kat dalam kotak..
tajuk bagaikan puteri tu menarik.cover pun cantik..
kalau betul ikut sejarah laksamana sunan hidup,mesti akan mengubah sejarah..

:-D :-D pRoud tO bE Mukminah :-D :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130456 saat. Lajunya....