Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 37 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: preview album nasyid terkini..


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» preview album nasyid terkini..

Please Mendaftar To Post


Oleh preview album nasyid terkini..

NAJIB_AE-ONE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20964
Posting: 21
Dari: BUMI ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 13:26


layari
http://www.islamic-it.com
atau
http://www.islamic-it.com/album.htm


-----------------
MENCARI KAWAN yang BOLEH MENDEKATKAN DIRI PADA ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJIB_AE-ONEProfil   Hantar PM kepada NAJIB_AE-ONE   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-05 13:54


nasyid? hmmmmm..... makin layu sayu pilu... (bukan cemerlang terbilang gemilang)
yang ada pun dah tak laku....

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-05 16:21


syukran akhi najib ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NAJIB_AE-ONE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20964
Posting: 21
Dari: BUMI ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 18:16


Pada 19-12-05 13:54 , 2manis posting:

!!! QUOTE !!!

nasyid? hmmmmm..... makin layu sayu pilu... (bukan cemerlang terbilang gemilang)
yang ada pun dah tak laku....


:-di walaupun semakin layu sayu pilu... ianya akan tetap cemerlang gemilang dan terbilang kepada jiwa2 yang cintakan dan mahukan hiburan alternatif positif... :-di :-di


-----------------
MENCARI KAWAN yang BOLEH MENDEKATKAN DIRI PADA ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJIB_AE-ONEProfil   Hantar PM kepada NAJIB_AE-ONE   Quote dan BalasQuote

NAJIB_AE-ONE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20964
Posting: 21
Dari: BUMI ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 18:17


Pada 19-12-05 16:21 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!

syukran akhi najib ;-)


afwan ya ukhti addira


-----------------
MENCARI KAWAN yang BOLEH MENDEKATKAN DIRI PADA ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJIB_AE-ONEProfil   Hantar PM kepada NAJIB_AE-ONE   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 18:35


steady abang budik a.ok.a najib budiman
adam (tak-roomate) akan sentiasa menyokongmu :di

yang ini sekadar cut & paste dari
www.mypolycampus.net :di

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

Kali ini abang-Long nak buat promosi sebuah album nasyid yang menggabungkan dua artis baru di bawah label Brois Production Sdn Bhd iaitu Ae-One dan Sulflife.

kedua-dua kumpulan ini dah lama wujud. Cuma proses pemasaran album yang tergendala. Biasa la. Namun begitu semangat anak-anak muda ini tak pernah luntur. Mereka tetap bersabar dan akhirnya kesabaran itu membuahkan hasil.

Kepada yang berminat nak membeli album tersebut dengan potongan harga. Sila berhubung dengan abang-Long. Nanti abang-Long akan menghubungi salah seorang ahli kumpulan tersebut iaitu Bro Awang a.ok.a Jebat (Ae-One).

Sekiranya nak mendengar track-track yang ada, sila ke http://www.islamic-it.com/album.htm.

Sekian, terima kasih. Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

NAJIB_AE-ONE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20964
Posting: 21
Dari: BUMI ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 20:35


eh... adam...atau di kenali sebagai Zamrudin..pelakon VCD Histeria
apa khabar? lama tak jumpa kat mana?
buat apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJIB_AE-ONEProfil   Hantar PM kepada NAJIB_AE-ONE   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 01:58


Pada 19-12-05 20:35 , NAJIB_AE-ONE posting:

!!! QUOTE !!!

eh... adam...atau di kenali sebagai Zamrudin..pelakon VCD Histeria
apa khabar? lama tak jumpa kat mana?
buat apa?



eheheheh
ye saya lah itu
adam kat shah alam
study lagi
kat poli
ada setahun lagi
doakan key? ;)

abang najib
nanti kalau buat promosi kat area shah alam
beritahu tau
tinggalkan mesej kat YM (zhamct)
atau web adam (www.mypolycampus.net)

good luck! :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 12:14


penasyid kembalilah ke arah nasyid yang lebih murni...bagi peminat nasyid biarlah rasional...penasyid anda sudah terlalu jauh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

NAJIB_AE-ONE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20964
Posting: 21
Dari: BUMI ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 19:52


Pada 20-12-05 12:14 , biruenie posting:

!!! QUOTE !!!

penasyid kembalilah ke arah nasyid yang lebih murni...bagi peminat nasyid biarlah rasional...penasyid anda sudah terlalu jauh...


Assalamualaikum.. cuba jelaskan sedikit... apakah yang anda maksudkan lebih murni :-di


-----------------
MENCARI KAWAN yang BOLEH MENDEKATKAN DIRI PADA ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJIB_AE-ONEProfil   Hantar PM kepada NAJIB_AE-ONE   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 16:24


Pada 20-12-05 12:14 , biruenie posting:

!!! QUOTE !!!

penasyid kembalilah ke arah nasyid yang lebih murni...bagi peminat nasyid biarlah rasional...penasyid anda sudah terlalu jauh...


jangan kecilkan dunia anda yang luas ini
islam ini mudah :-di


-----------------
j


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 17:43


Pada 22-12-05 16:24 , sahabat_sejati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-05 12:14 , biruenie posting:

!!! QUOTE !!!

penasyid kembalilah ke arah nasyid yang lebih murni...bagi peminat nasyid biarlah rasional...penasyid anda sudah terlalu jauh...


jangan kecilkan dunia anda yang luas ini
islam ini mudah :-di



Assalamualaikum..

Moga lagu-lagu nasyid akan terus di martabatkan

salamm

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

NAJIB_AE-ONE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20964
Posting: 21
Dari: BUMI ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 12:04


TERIMA KASIH KERANA MENYOKONG INDUSTRI NASYID

Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJIB_AE-ONEProfil   Hantar PM kepada NAJIB_AE-ONE   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 13:55


Pada 22-12-05 16:24 , sahabat_sejati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-05 12:14 , biruenie posting:

!!! QUOTE !!!

penasyid kembalilah ke arah nasyid yang lebih murni...bagi peminat nasyid biarlah rasional...penasyid anda sudah terlalu jauh...


jangan kecilkan dunia anda yang luas ini
islam ini mudah :-di




jangan luaskan dunia anda seluas-luasnya...kelak ada serangga perosan yang masuk tampa disedari...

bagi penansyid pula.....jangan terpengaruh dengan peminat...
tumpukan pada matlamat iaitu untuk berdakwah.... niatkan ikhlas kerana Allah....jika pada dirimu ada kebenaran,gengamlah ia jangan dilepaskan


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 23:17


luas pemandangan dan perjalanan
menambahkan lagi pengetahuan dan pengalaman
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

cairel_harriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19970
Posting: 110
Dari: Bandar Perda

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 23:38


Assalammualaikum wbt. Semasa ana menaip, ana sedang mendengar preview lagu-lagu Ae-One. Memang best sangat lebih-lebih lagi lagu Kau dan saya. Syahdu sangat. Hmm..ana tak sabar menanti kemunculan album ini. Harap dapat dipercepatkan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cairel_harrizProfil   Hantar PM kepada cairel_harriz   Pergi ke cairel_harriz's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-12-05 01:18


thanks! :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:39


sesiapa yang nak order
boleh juga melalui saya ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

NAJIB_AE-ONE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20964
Posting: 21
Dari: BUMI ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 19:03


TERIMA KASIH KERANA MEMBERI NASIHAT...
UNTUK PENGETAHUAN SEMUA... SILA TONTON RANCANGAN AL-KULIAH 6/1/2006 ESOK...
INSYAALLAH KUMPULAN AE-ONE AKAN MENGADAKAN PERSEMBAHAN LIVE DI HUJUNG RANCANGAN TERSEBUT

Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJIB_AE-ONEProfil   Hantar PM kepada NAJIB_AE-ONE   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 12:27


ya betul! mari kita ke alam sentral
sambil menuntut ilmu
sambil berhibur
;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 23:34


nice to meet you all again :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 01:27


Assalamualaikum..
Syukkran atas info yang diberikan..
Teruskan perjuangan dalam industri nasyid:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 08:40


nasyid tetap hebat!
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

NAJIB_AE-ONE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20964
Posting: 21
Dari: BUMI ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 13:48


Pada 27-12-05 13:55 , syahid_zul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-12-05 16:24 , sahabat_sejati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-05 12:14 , biruenie posting:

!!! QUOTE !!!

penasyid kembalilah ke arah nasyid yang lebih murni...bagi peminat nasyid biarlah rasional...penasyid anda sudah terlalu jauh...


jangan kecilkan dunia anda yang luas ini
islam ini mudah :-di




jangan luaskan dunia anda seluas-luasnya...kelak ada serangga perosan yang masuk tampa disedari...

bagi penansyid pula.....jangan terpengaruh dengan peminat...
tumpukan pada matlamat iaitu untuk berdakwah.... niatkan ikhlas kerana Allah....jika pada dirimu ada kebenaran,gengamlah ia jangan dilepaskan



TERIMA KASIH BANYAK...
mudah2an kita semua sentiasa berada di bawah perlindungan Allah


-----------------
MENCARI KAWAN yang BOLEH MENDEKATKAN DIRI PADA ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJIB_AE-ONEProfil   Hantar PM kepada NAJIB_AE-ONE   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 14:18


syukran

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Brotherhood
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4606
Posting: 19

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-01-06 01:29


assalamualaikum semua...
pada 20 jan 2006 aeone sekali lagi terlibat dalam progrm al kuliyyah secara langsung di sri pentas alam sentral shah alam...
pada 22 jan 2006 pula,aeone & fareast akan membuat persembahan di KUIM nilai sempena festival nasyid, waktu 2.00 ptg

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherhoodProfil   Hantar PM kepada Brotherhood   Pergi ke Brotherhood's Website   Quote dan BalasQuote

mirwana_87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16829
Posting: 55
Dari: kuantan..pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-02-06 14:13


biar lah orang nak kata apapun.yang penting saya tetap sokong industri naSYID :-) :-)


-----------------
pengertian hidup ini akan lebih indah seandainya diiringi dengan keikhlasan hati dan keindahan budi.. ....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwana_87Profil   Hantar PM kepada mirwana_87   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110866 saat. Lajunya....