Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 43 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Syarikat Industri Seks akan buka kedai di Megamall


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Syarikat Industri Seks akan buka kedai di Megamall

Please Mendaftar To Post


Oleh Syarikat Industri Seks akan buka kedai di Megamall

usamah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8451
Posting: 52

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 14:33


Dihantar Oleh : BPPNS

"Playboy Enterprises, adalah merupakan syarikat yang mengeluarkan majalah lucah Playboy, akan membuka kedai mereka Megamall, di Malaysia ini, walaupun penerbitan mereka tidak dibenarkan dijual di sini. Apakah barangan yang dibenarkan dijual oleh syarikat Playboy di Malaysia ini ?

Apakah JAKIM, IKIM, PERKIM, ABIM, JIM, PEKIDA, Biro Agama UMNO, Dewan Ulama PAS, para pendakwah bebas atau pendakwah tidak bebas akan hanya berdiam diri, mengambil sikap tunggu dan lihat atau hanya saling tuduh menuduh antara satu sama lain atas segala gejala sosial yang melanda umat Islam terutamanya orang Melayu di Malaysia ketika ini?

Atau apakah kita orang Melayu menyokong usaha ini kerana dari segi jangka pendeknya memberi peluang pekerjaan kepada anak-anak gadis kita untuk bekerja di kedai Playboy ?

Tidak cukupkan dengan majalah ghairah tempatan, novel ghairah tempatan, VCD lucah ketika ini ?

Tidak cukupkah dengan gejala Black Metal, gejala Punk, gejala Skinhead, gejala seks bebas di Malaysia ini ?

Berikut ialah petikan daripada laman web Malaysiakini mengenai pembukaan Playboy di Megamall http://www.malaysiakini.com/news/44418

Playboy to open store in Megamall
Dec 12, 05 10:26am
Playboy Enterprises, the company behind the Playboy magazine empire, said Monday it will open a store in Malaysia, even though the raunchy publication is banned here.
" from:www.tranungkite.net

Bookmark and Share

    


  Member Information For usamahProfil   Hantar PM kepada usamah   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 16-12-05 14:37


nauzubillahiminzalik..... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

islah786
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20538
Posting: 8
Dari: selangor

netherlands  


posticon Posting pada: 16-12-05 15:20


ni la negara islam hadhari yang patut dijadikan contoh oleh negara islam lain ...kata pak lah...punya banyak masalah sosial pun nak suruh negara lain jadikan malaysia contoh..muka tembok betul...

HAYYA A'LAL JIHAD FI SABI LILLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For islah786Profil   Hantar PM kepada islah786   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 15:40


hadhari hadhari.....ayuh ayuh....kita maju....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-12-05 16:27


Assalamualaikum...
Anda dah tahu dah apakah barangan yang akan dijual oleh mereka...? Cuba cek paper dua hari lepas di The Sun....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 16:52


yela...mula2 jual saja pakaian dalam wanita....kena beransur2 tapi istiqamah... lepas ada produk baru pula...tunggu saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 17:10


Kenapa nak bersubahat dengan syarikat yang secara terang2an membawa remaja ke arah kerosakan...

inilah akibatnya kerana terlalu nak menghadharikan agama Islam, sedangkan Islam sememangnya bersifat universal...

ma yu'addi ila al-haram fahuwa haram: apa yang membawa kepada perkara yang haram maka ia adalah haram...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 16-12-05 17:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 17-12-05 01:59


Pada 16-12-05 17:10 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



ma yu'addi ila al-haram fahuwa haram: apa yang membawa kepada perkara yang haram maka ia adalah haram...



sekadar bertanya kerana saya kurang arif tentang apa yang berlaku(saya di luar negara).apa benda haram yang syarikat tu nak jual di Megamall?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 02:31


nauzubillahhiminzalik..apa nak jadi dengan dunia sekarang ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 02:41


baca tajuk pun dah tahu apa yang tak kena: Syarikat Industri Seks akan buka kedai di Megamall...

!!! QUOTE !!!

"Playboy Enterprises, adalah merupakan syarikat yang mengeluarkan majalah lucah Playboy, akan membuka kedai mereka Megamall, di Malaysia ini, walaupun penerbitan mereka tidak dibenarkan dijual di sini. Apakah barangan yang dibenarkan dijual oleh syarikat Playboy di Malaysia ini ?
adakah pembukaan ini bertepatan dengan konsep Islam Hadhari...? :-?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 09:10


Sebelum ini pun dah dibuka kedai menjual pelbagai jenis kondom.. Mengelakkan dari ancaman HIV tapi seolah - olah menggalakkan seks bebas.. Malaysia pun dah semakin terkenal dengan kemungkaran, balck metal, vcd lucah, artis melampau, seks luar nikah.. tak perlulah menambahkan lagi bilangan senarai yang sedia ada.

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 12:52


Islam Hadhari..peradaban yang dikejar ke arah keruntuhan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

usamah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8451
Posting: 52

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 00:20


Tunggu lah kehancuran bangsa ni....jikalau kita semua yang ada kat sini....tak tentang mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For usamahProfil   Hantar PM kepada usamah   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 11:00


Ya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 12:45


nauzubillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 15:11


sedih sangat dengan keadaan negara kita sekarang ni...kalau dulu sejarah umat nabi Luth yang mengamalkan homosek dihancurkan kerajaannya oleh Allah....

ini negara kita cukup lengkap, bukan takat homosek, punk, skinhead, pelacuran, macam-macam lagi...siap...pakej dah...kalau Allah turunkan bala taktaulah macam mana...

ni nak tambah lagi yang macam ni pulak...ish orang kita suka mudah lupa...kalau Nabi Muhammad lihat umat dia kini, tentu menangis kekasih Allah itu...Agama yang baginda berusaha tegakkan dengan segala kesusahan tapi umat yang baginda kasihi ini senang2 menghancurkan...

entahlah...


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-02-06 15:12


actually ni cerita lama dan kerajaan malaysia dah ambil tindakan .. dah dah diharamkan dah pun ... so, jangan la nak salahkan kerajaan Islamhadhari ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-02-06 15:16


Assalammualaikum
rosak mata kalau tengok majalah playboy, baju t-shirt playboy ,apa hukum kalau kita beli.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 16:25


:oops: rosak rosaaaakk....!!


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-02-06 19:51


Pada 24-02-06 15:16 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum
rosak mata kalau tengok majalah playboy, baju t-shirt playboy ,apa hukum kalau kita beli.


dosa besar ... tak mengunakan deria penglihatan dengan baik ..


-----------------
"Whenever there is justice, There is a life" ... HUndred Beast Sentai ! Gaoranger !!
[ Telah diedit oleh: yanokage pada 24-02-06 19:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 23:23


jangan la nak salahkan kerajaan islam hadhari cos tak semua benda boleh dkawal dalam satu2 masa...
gejala black metal..skinhead..semua2 tu kan dah lama...
tindakan pun dah diambil...
actually kita tak tahu apa rancangan musuh2 Islam...
mereka boleh buat benda2 dluar jangkaan kita....
bila2 masa sja..
berwaspadalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 00:30


Menangkanlah kaum Muslimin,
Hancurkanlah kaum Musyrikin!!!

Jihad fisabilillah..Allahuakbar!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 10:50


Pada 16-12-05 16:52 , syahid_zul posting:

!!! QUOTE !!!

yela...mula2 jual saja pakaian dalam wanita....kena beransur2 tapi istiqamah... lepas ada produk baru pula...tunggu saja...


memang musuh-musuh Islam akan sentiasa cuba berusaha untuk menjatuhkan akidah orang Islam. tak henti-henti nak merosakkan akhlak dengan benda-benda yang melagharakan.

dan ana teringat satu cerita yang diceritakan daripada seorang sahabat ana. mengenai taktik jahat musuh-musuh Islam nak menjatuhkan Islam. keadaannya seperti kalau kita nak merobohkan sebuah rumah. semestinya kita akan angkut perhiasan yang kecik-kecik, perabot, sebelum menaggalkan tiang, dan seterusnya merobohkan tapak. sama juga dengan usaha musuh-musuh Islam. mereka akan cuba secara 'halus dan perlahan-lahan' dan tindakan ini tidak dirasai oleh orang Islam. bila orang Islam dah sedar, mungkin sudah berada pada tahap yang tidak boleh diselamatkan dan berada pada tahap yang dah kritikal.

sentiasalah berwaspada dan moga menjadi peringatan untuk kita semua..
jauhkan diri dr segala yang melalaikan.


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.
[ Telah diedit oleh: houri pada 25-02-06 10:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121476 saat. Lajunya....