Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: SIAPA PERNAH KENA TINDIH JIN?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» SIAPA PERNAH KENA TINDIH JIN?

Please Mendaftar To Post


Oleh SIAPA PERNAH KENA TINDIH JIN?

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 10:03


Assalamualaikum :-)

Apa yang nak saya kongsikan ialah saya selalu dengar kawan2 cerita yang mereka pernah kena tindih jin semasa tidur. Tak kiralah tidur siang atau malam. Tidur di rumah @ asrama.

Bermula pada tahun lepas kalau tak silap, pertama kalinya saya tidur dan rasa seperti ditindih sesuatu. Saya cuba gerakkan tangan dan badan tetapi tak terdaya. Saya yang tengah sedap tidur boleh terjaga dan membuka mata sebab badan rasa tak tahan, rasa badan seperti dikunci atau dihimpit sesuatu.

Kawan2 saya nasihat supaya baca ayat qursi @ ayat2 suci alquran sekiranya terkena himpitan jin. Saya baca dalam hati saja, sebabnya nak gerakkan mulut untuk baca ayat suci pun tak boleh. Seluruh badan termasuk mulut seolah-olah dikunci oleh sesuatu. Dan ianya berlaku tak lama, dalam beberapa saat atau 1-2 minit.

Lepas dah ok semula, kadang-kadang saya duduk sekejap dan kadang-kadang terus tidur semula. Maklumlah tengah sedap tidur :-P


-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 10:05


So, sesiapa ada pengalaman, tau serba sedikit punca kena tindih dan cara atasinya boleh kongsi tak?

;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 10:09


dulu selalu kena tindih walaupun tak tahu apa benda yang menindih tu, jin ek, ooo baru tau... :lol:

tapi sekarang ni dah lama tak kena tindih, dah beberapa tahun... kawan2 cakap kita kena tindih ni sebab tidur tak kena pada tempat...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 16-12-05 10:15


waalaikumussalam warahmatullah...

alhamdulillah, ana juga pernah mengalami fenomena seperti ini. Ana tidak pasti ianya adalah kerana 'ditindih' jin atau tidak, tapi ana pernah terbaca reasoning dari segi perjalanan darah dalam badan mengenai fenomena ini. Tak silap ana, perkara ini berlaku kerana perjalanan darah dalam badan yang sedikit terganggu, mungkin kerana pernafasan yang tidak teratur semasa sedang tidur.

apa-apa pun sebelum tidur jangan lupa baca 3 kul, hembus pada tangan dan sapukan ke seluruh badan. Ni hadis nabi s.a.w., tak silap dalam sahih bukhari & muslim.

wasaslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 11:08


Satu cerita benar daripada seorang sahabta saya...abang ni seorang yang baik, warak dan saya cukup hormat dan segan dengan dia. Dulu study sama-sama dan sekarang dia mengajar di Poli Kulim. Dia ceritakan pengalaman dia yang dia pernah ditindih jin di rumahnya di Penanti masa dia baru nak tidur pada jam lebih kurang 10 atau 11 pagi.

Dia cerita pada saya, baru saja dia labuhkan badan atas tilam untuk tidur...tiba2 ada satu makhluk berwarna hitam, berbulu di seluruh badan, bentuknya seakan2 seorang manusia, terjun ke atas badannya dan terus dia rasa tertindih selama beberapa minit. Dia hanya mampu baca doa, ayatul qursi dan ayat2 quran dalam hati sebab bibir pun tak boleh bergerak. Dan selepas beberapa minit baru ok semula

So, bagaimana tu ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 11:14


waalaikumussalam...
tak ada faktor apa-apa yang menyebabkan benda ni terjadi.. sebelum tidur jangan lupa kibas sikit tempat tidur tu sebabnya bila kita bangun pagi makhluk halus tu ambil tempat kita,jadi dia marahlah bila kita ganggu dia bila dah malam tu...hee...insyaAllah betul agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-05 11:16


hurmmm..saya ada juga pengalaman ni...

sesiapa pernah dengar ceramah dato' ismail kamus mengenai ALAM JIN..saya banyak dapat info dari ceramah ni

sebelum tidur tu bacala apa-apa yang patut,ayat kursi, 4 kul,
amikla wuduk sebelum tidur..insyaAllah anda akan nikmati tidur tanpa sebarang gangguan :-)

lagi2 kalau kita yang selalu stay-up kot2 la jin itu tengah sedap2 baring2 kat katil kita, kita main baring saja..mean kacau dia yang tengah baring nanti dia kacaula kita

jin tu tak tahu kita xnampak dia..
dia ingat kita nampak dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-05 11:17


betulkan saya kalau saya salah :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 11:17


pernah sekali kena tindih..tapi dah lama rasanya 5 tahun dulu.
pada tengah malam, tiba-tiba terjaga dan rasa macam ada benda yang sangat besar datang. Lepas tu badan rasa berat, tak boleh bergerak,nak baca ayat kursi pun susah,mulut susah nak gerak.. bila dah dapat baca...badan rasa ringan, dan boleh gerak lepas itu dapat rasa benda tu pergi...sama ada benda tu jin atau apa, wallahuallam.
[ Telah diedit oleh: triptofana pada 16-12-05 11:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

nuraqmar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17977
Posting: 24
Dari: uia gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 11:23


Salam 'alaik...sebelum tidur amalkan ini...ambil wudhuk,istighfar,selawat ke atas Nabi SAW,baca doa tidur & baca 3x surah Ikhlas...wallahu'allam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraqmarProfil   Hantar PM kepada nuraqmar   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 15:13


dulu waktu kat matrik selalo kena tindih.
bilik yang saya duduk tu pun memang ada banyak kes..
hm...tak pernah ternampak kelibat apa-apa..
cuma bila bukak mata,rasa samar2 dan nampak sesuatu yang berwarna hitam seolah makin lama makin hilang..hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 15:46


kena tindih dengan gergasi

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 15:49


Pada 16-12-05 10:15 , shinobi posting:

!!! QUOTE !!!

waalaikumussalam warahmatullah...

alhamdulillah, ana juga pernah mengalami fenomena seperti ini. Ana tidak pasti ianya adalah kerana 'ditindih' jin atau tidak, tapi ana pernah terbaca reasoning dari segi perjalanan darah dalam badan mengenai fenomena ini. Tak silap ana, perkara ini berlaku kerana perjalanan darah dalam badan yang sedikit terganggu, mungkin kerana pernafasan yang tidak teratur semasa sedang tidur.

apa-apa pun sebelum tidur jangan lupa baca 3 kul, hembus pada tangan dan sapukan ke seluruh badan. Ni hadis nabi s.a.w., tak silap dalam sahih bukhari & muslim.

wasaslam



ye saya pun pernah baca pasal itu.. itu hanya prjalanan darah yang tersekat... tapi yang lainĀ² itu mungkin ada kebenaran... wa'allahua'lam....
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-05 16:05


erm...
apapun sebelum tidur jangan lupa baca ayat Qursi dan 3kul..baca sambil berdoa dan sapukan ke seluruh anggota badan...sembur pada kiri,kanan,depan,blkg....insyaAllah akan dilindungi Allah..ana selalu buat begitu..jangan lupa juga baca doa tidur,zikir,mengucap 2kalimah syahadah....selamat mencuba! ;-)


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 16:08


kawan2 saya ada yang boleh nampak lembaga itu datang dari muka pintu sebelum ditindih, dan ada juga yang boleh nampak dengan jelas lembaga itu, dan ada juga yang boleh dengar apa yang dibualkan oleh mereka...

kebenarannya, Wa'Llahu A`lam...

kalau saya, sebelum ditindih, saya akan terdengar bunyi bising yang agak nyaring... kalau dengar tu memang tahu ah ys lepas tu saya akan ditindih...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 16:17


wah...tinggi rohaniat kawan-kawan ibnu musa ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 16:18


ok stop dulu...asar dah dekat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 21:23


abang pernah kena tindih ke? :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 22:48


erm, saya pernah. dalam tahun ini juga. di bilik, di kolej, waktu malam, tengah tidur.. huhu. saya tak tahu apa benda yang mengganggu saya tidur waktu tu. saya macam mimpi yang ada sesuatu menghimpit saya di hadapan dan belakang (saya sedang tidur mengiring). dia himpit pakai bantal pula tu! ekekeke.. erm, lepas itu tak boleh nafas lah.. sakit dada woo.. huhu. lepas tu rasa badan saya digoncang-goncang dengan laju.. rasa kaget la juga. "erkk apa benda niee?!" dah lah himpit orang, lepas itu main goncang2 pula... hampes.

dalam ketakutan saya cuba sebut Allah tapi mulut tak dapat gerak. so ucap banyak kali dalam hati saja lah... sebut 2,3 kali lepas tu ok. bila dah berakhir, terfikir.. "ooo macam tu lah rupanya rasa bila kena tindih..." huhu

p/s: apa depa nak sebenaqnya?? marah ek
[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 16-12-05 22:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 22:53


wuha..macam-macam cerita...

ana pula first time kena tindih masa umur 5 tahun...
Ana masa tadika sebenarnya..sebelum pergi sekolah..ana akan turun dari bilik ana..dan tidur kat atas sofa..tingkat bawah..(tatau asal..tapi dah jadi 1 habit masa kecik2 tu)

Masa ana tidur tu..mimpi benda pelik2..mimpi benda yang menyeramkan...sekali bila bangun...

terkejut gila!!..bayangkan..depan mata ana..ada 1 kerusi..atas kerusi tu..ana ternampak 1 lembaga..rupa macam toyol..tapi pakai topi koboi( hahaha..seram ke lawak?? )..

yang tak tahan "sound effect" dia lah..memang menyeramkan..ana nak cuba jerit..tapi suara tak keluar...last last ..beberapa minit macam tu..baru ana boleh jerit..panggil pembantu rumah ana..

Masa ana sekolah rendah pun ada kena..dan sekolah menengah pun ada..biasa nya..masa baru-baru bangun tidur..boleh rasa sendiri kita akan kena tindih ni...Alhamdulillah..baru-baru ni..rasa macam dah lama tak kena.

Dan ana pun kena macam ibnu_musa..ada bunyi nyaring kat telinga..kalau nyaring tu kira okay lah..kadang-kadang tu..ada "sound effect". lagi lah ...tatau nak cakap apa..

Tapi wallahualam..kena tindih dengan makhluk Allah atau pun mungkin peredaran darah tak betul..

Apa-apa pun..baca lah doa sebelum tidur ye..ambil wudhu...
dan jangan biasa kan tidur waktu asar..sebab time tu memang cuaca tak elok untuk tidur..

p/s:Jangan pasal benda-benda ni boleh gugat akidah kita..ingat..Allah Maha Berkuasa


-----------------
www.syafiquniten.blogspot.com

Soleh Wa Musleh...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 22:59


hahaha..tu bukan jin goncang..tapi kawan goncang..suruh bangun..degil sangat...tidur balik ye??..

:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 23:09


pernah jugak dua-tiga kali......tak tau la jin ke apa sebab tak nampak...tapi peristiwa kejadian lebih kurang sama seperti yang sahabat2 semua ceritakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 02:31


laa...orang tak tipu la Islamic_prince88.. ni betul2 rasa kena goncang. dia tolak-tolak.. kuat pula tu... sakit saja. siapa tak takut? dengan lidah kelunya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 08:05


banyak kali jugak...lebih2 lagi dalam badan pernah di'pusakakan' makluk ghaib..walaupun islam, tetap bukan tempatnya...tapi baru-baru ni masa nak final exam, kena lagi, cuma langsung tak takut, cuma geram..dahla orang final, nak tidur aada yang kco2 pula...lepas itu alhamdulillah, terus hilang..so, insyaAllah, Kalau boleh hilangkan rasa takut, tak dicari lagi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

sumaiyya_cleo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8022
Posting: 43
Dari: bumi Allah yang dingin bersalju

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-12-05 08:15


um,ana pun pernah kena tindih juga,sekali baru sepanjang hidup selama 21 tahun di bumi Allah ini,hehe.Itupun dekat asrama masa ana belajar di mrsm dulu,kena tindih ni biasalah bagi budak-budak asrama kan?
Masa kena tindih ana fikir nak mati saja,takut betul.. ya Allah paniknya tak usah cakaplah,sampai ana ingat ajal ana dah sampai(hehe melampau sungguh sebab tak pernah mengalami),tapi lepas tu ana memang terfikir ni kena tindih ni,sebab rasa lain macam,lagipun nampak ada kabus hitam atas badan,isk masa tengah bergelut sebab badan memang kaku tak boleh gerak,mulut pun tak boleh,ana try juga sebut Allah kuat-kuat,tapi jadi lain bunyinya sebab mulut macam diikat.Lepas tu haaa nak tau tak apa ana dengar,part ni la paling seram ana rasa,isk ana dengar dia ajuk ana sebut Allah dengan sebutan yang tak betul tu!Buruk sangat bunyi suaranya,masyaAllah..seram sejuk seluruh badan.
lepas tu ana pejam mata sajalah,terus baca ayat kursi dalam hati saja.
Nasib baik lepas tu junior ana yang tidur di sebelah tepuk ana sebab nampak macam ana lain macam saja.Lepas tu terus dia ansur-ansur lepaskan,alhamdulillah lepas tu boleh bangun,tapi memang jadi letih sangat lepas bangun tu rasa macam baru lepas berlari pecut 200 meter.
Sejak haritu memang ana tidur beringat-ingat sikit,jangan main baringje,huhu baca doa nak tidur dan ayat kursi tu wajiblah,..
Ana pun tak tahu puncanya,tapi biasanya budak perempuan selalu kena,ada juga petua,bolehla amalkan sikit-sikit,kalau tidur lapik dada dengan tangan,selimutke,bantalke,apa2lah,lagi baik tidur mengiring,jangan terlentang.Ikut sunnahlahkan,tidur mengiring ke kanan,hadap kiblat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyya_cleoProfil   Hantar PM kepada sumaiyya_cleo   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 10:09


ana banyak kali kena tindih..hehe..

pengajaran: ambil wudu' dan baca ayat kursi sebelum tidur

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 11:27


amalkan membaca al-quran selepas isyak..dan setiap kali hendak masuk tidur jan lupa baca surah terakhir al-baqarah..dalam hadith Rasulullah saw. ada menyebut tentang itu...ok cuba amalkan setiap kali nak tidur.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 12:03


minggu lepas pun saya kena tindih lagi kat rumah ni....aggggrrrh:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 12:04


lepas ni nak belajar berkamonikasi dengan jin pulakl lah, hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 12:06


minggu lepas kena sekali.....tapi tahun ni tak terkira berapa banyak dah saya kena tindih :-p

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

mhafiz
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2005
Ahli No: 19940
Posting: 6
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 19:07


Tajuk ni menarik perhatian saya.

Nampaknya saya senasib dengan sdr ridwan_daie.
Saya boleh simpulkan bahawa terdapat dua faktor badan
terasa kena tindih:

1. Mungkin faktor keletihan yang boleh menyebabkan
badan terasa tegang, tak dapat bergerak kerana
peredaran darah tidak lancar. Sejauh mana benarnya,
ia masih belum terbukti.

2. Faktor makhluk halus khususnya jin.
Pada pandangan saya inilah faktor terbesar manusia
kena tindih. Bagi saya tidak syak lagi.

Cuma, kita kena kaji Kenapa manusia kena tindih.

1. Mungkin agaknya, tertindih jin tu atau anak pinak dia
masa nak baring.

2. Memang perangai jin suka ganggu manusia,
saja nak cari pasal.

3. Mungkin jin penduduk asal tempat tu.
Tak nak orang lain kacau dan duduk kawasan tu.

4. Mungkin jin suka dengan orang
yang kena tindih tu dan sentiasa mengekori
orang tu ke mana saja orang tu pergi. Inilah yang dialami
oleh saya. Nak kata saya handsome, tak jugak.

Kawan saya kata, dalam badan manusia ni
ada satu titik yang jadi daya penarik yang menyebabkan makhluk
halus tersebut suka dan mengekori seseorang itu.
Dan saya adalah salah seorang manusia tersebut.
Sejauh mana benarnya sebabnya saya tak pasti.

Yang pasti, saya masih diekori oleh jin itu
ke mana saja saya pergi sejak 10 tahun yang lalu.
Kalau siang, kadangkala ia berbunyi di luar rumah
seperti bunyi kelawar atau tikus: "Cit... Cit... Cit..."
Waktu malam ia lebih kerap berbunyi. Kadangkala
ia boleh mengganggu emosi saya walaupun
saya buat tak tau.

Satu lagi, dalam satu hari pasti ada bunyi nyaring
di telinga saya, biasanya di sebelah kanan.
Saya seperti mengibas-ngibas telinga saya
seperti mengibas lalat untuk menghilangkan
bunyi tersebut.

Dari 1996 hingga 2002, saya ditindih
hampir setiap hari. Masa tu memang tension sungguh.
Bukannya tidur malam.. Tidur malam tak pela.
Memang la dah siap baca ayat kursi dan sebagainya.
Waktu siang lah. Baru saja nak lelap, baru balik study,
dah kena tindih. Masa tu nak rehat saja, bukan
nak tidur sangat. Tak baca la apa-apa.
Tapi nak terlelap, kena jugak tindih.
Nak buat macam mana?

Nak kata saya tak berubat atau tak berikhtiar?
Rasanya dah hampir 10 bomoh dah saya jumpa.
2-3 hari ok la. Lepas tu kena balik. Akhirnya
saya buat kesimpulan bahawa benda ni
takkan dapat dihilangkan daripada saya. Ia akan
terus mengekori saya merentasi tempat dan masa.
Tekad saya, tak kira siang atau malam, kalau
nak tidur, saya akan baca ayat2 perlindungan
daripada Allah. Itu saja.

Alhamdulillah, walaupun bunyinya masih ada dan
ia masih mengekori saya, makhluk tersebut
tidak dapat menindih saya. Cuma boleh berbunyi
di telinga dan di luar rumah sahaja. Kadangkala
kena tindih tu sebab alpa tu, biasa la.
Dalam tiga empat bulan tu, ada la sekali.

Jadi tips saya sebelum tidur ialah ambil wudhuk dan:

1. Baca 10 ayat surah al-Baqarah.
Afdhalnya baca ayat 1-5, ayat kursi, ayat 256-257
dan tiga ayat terakhir surah.

2. Baca ayat 20-22 surah al-Hasyr.
Ayat mula: Lau anzalna hadzal qur'ana... akhir ayat.

3. Empat surah Qul: termasuk surah al-Kaafirun.

4. Baca selawat 19 kali.

5. Baca bismillah lengkap, 21 kali.

6. Baca doa tidur.

7. Ucap La Ilaha Illallah dan tidur.

InsyaAllah, kita akan tidur dengan aman dan
jika kita mati semasa tidur, kita akan masuk
syurga. Mafhum sabda Nabi s.a.w.:
Barangsiapa kalimah akhirnya sebelum mati
ialah La Ilaha Illallah, maka masuklah ia
ke syurga.

Wallahu Aa'lam.


-----------------
hidup diri dengan taqwa


Bookmark and Share

    


  Member Information For mhafizProfil   Hantar PM kepada mhafiz   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 23:38


jazaakumullah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 23:42


hmmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 23:56


Salam qabla kalam...

salah satu cara lagi letakkan sebarang benda di dada masa tidur...contohnya bantal, selimut etc...
jangan biarkan dada kita kosong masa tidur especially kalau tidur terlentang...InsyaAllah gangguan2 tu dapat dielakkan...

Wallahu A'lam...


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 23:59


emm, satu cara yang bagus dan senang... ada alasan tak kenapa kena buat macam tu............. :-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 00:09


maaf saya kurang pasti tentang alasannya...tapi berdasarkan pada pengalaman sahabat saya yang selalu alami masalah kena tindih ni ada ustazah yang nasihatkan dia supaya bila tidur tu kena ikut adab2 dan letakkan lapik di dada...selain daripada amalkan zikir dsbnya...
dan Alhamdulillah gangguan2 tu beransur2 kurang...

Wallahu A'lam...


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 00:11


betul tu jailul manshudah..saya pun dengar ustaz saya cakap macam tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

nurin_yin
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20865
Posting: 14
Dari: ipoh

blank  


posticon Posting pada: 20-12-05 09:00


ooo dulu akak puns lalu kena..selalu...memang selalu, seminggu 2,3 kali. So pergi lah jumpa dari kat pusat rawatan islam, cerita lah. bila kena tindih yang tahan tu telinge bedengun sekali macam nak pecah. tapi dari kata (dari ni muslim) ada kena mengena dengan peredaran darah dan emosi kita. memang betul bila difikir masa tu selalu tension, kerja, study dan jaga famili lagi. bila malam kita rasa ngantuk dan letih sangat. Kata dari lagi seeloknya berada atas katil dalam keadaan tenang dan berfikiran positif, tidur dalam keadaan 'bersedia' dan santai.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurin_yinProfil   Hantar PM kepada nurin_yin   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 09:13


Pada 18-12-05 23:56 , jAiLuL_mAnsHuDaH posting:

!!! QUOTE !!!

Salam qabla kalam...

salah satu cara lagi letakkan sebarang benda di dada masa tidur...contohnya bantal, selimut etc...
jangan biarkan dada kita kosong masa tidur especially kalau tidur terlentang...InsyaAllah gangguan2 tu dapat dielakkan...

Wallahu A'lam...



Maaf mencelah sikit....

Kalau tak silap, perempuan tak dibenarkan tidur terlentang. Unless dia mulakan tidur dengan mengiring. Tapi tgh2 tidur tu dia bergerak2, berpusing2 sampai badannya jadi terlentang.

Maafkan saya dan tolong kalau saya silap....

Wallahua'lam ;-)


-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-05 10:50


dulu pernah 3 tahun lepas, tak ada la selalu. em semalam saya ada bincang dengan rmate psal perkara ni... itulah, sebelum tidur, kena baca dao dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

anjeruby
Warga Rasmi
Menyertai: 18.12.2005
Ahli No: 21237
Posting: 5
Dari: bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 20-12-05 11:00


salam...ana juga pernah mengalami pengalaman sebegini,terutama semasa ana menuntut di sebuah tempat pengajian agama.hampir setiap malam ana kena,sakit bukan main.nak sebut Allah..sangat2 susah.macam-macam rupa yang hadir,tapi yang pelik,masa tu mata ana tertutup.apapun,ana mempercayai kewujudan benda ghaib ni,cuma kita kena kuat,kerana kita adalah sebaik2 makhluk.ana pernah bincang hal ni dengan student yang menuntut di darul syifa'.amalkan seperti yang sahabat-sahabat telah utarakan kat atas.dan kat tempat pengajian ana sekarang ni pula,banyak berlaku kejadian histeria.baru-baru ni, kami ramai2 buat pagar,atas nasihat pihak darul syifa'.


-----------------
islamisasikan ilmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjerubyProfil   Hantar PM kepada anjeruby   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-12-05 11:05


ermm...takut juga nak cerita...masa tu pergi camping kat ayer keroh...dalam darjah 6 agaknya....bukan kena tindih tapi kena gigit..tak tau tu mungkin monyet atau bnatang lain....tapi masa tidur tak terasa apa-apa. sedar sedar saja dah ada bekas gigi kat peha saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 11:22


Assalamualaikum...

emm..menarik perbincangan ini.
Betul juga apa yang dikata oleh semua sahabat2....

syukran Mhafiz atas panduan..:)

Ana juga tidak terlepas dari kena tindih.
Tak kiralah di mana ada berada...masa kat menuntut dulu pun ada.Kadang-kadang faktor tempat di situ..mungkin tempat kediaman mereka(jin).

Ana bila baring saja,padahal tak tidur pun,tapi mata rasa dipaksa tutup..geram dibuatnya!Ana tak takut,sebab ana dah biasa dan bosan bila kena kacau ini!kadang-kadang takut bila nak pejam mata...Apa yang ana tetapkan dalam hati,Allah yang berkuasa atas segalanya,bukan makhluk lain.

Kalau buat takut,makin dikacaunya kita.
Memang betul,sebelum tidur dianjurkan baca ayat2 tertentu dan sebagainya...tapi degillah,ia tetap kacau jugak.

Dalam waktu kena tindih,mulut terkunci,bila cuba baca Ayatul Kursi,ia halang,sampai kitab doa yang diletak atas dada anapun ia ambil dan sumbat ke mulut!Memang ana naik marah masa tu!
Dengan sekuat tenaga yang ada,ana laungkan AZAN...alhamdulillah..barulah ia lepaskan ana...:)

Seperti rumah ana sewa,tempat tu memang ada hantu raya(sepasang jantan betina).Tak kira siang malam ia cari peluang nak kacau.Sama ada mengusik,nampak kelibatnya atau kena tindih.

Pada mulanya ana nampak satu lembaga hitam terjun dari siling(ada lubang angin) lalu tindih ana.Lemas!Dalam sedar tak sedar,ana terpaksa berlawan (pegang tangan) ia dari mengacau ana.Alhamdulillah selepas AZAN,ia hilang..Allah saja yang tahu betapa letihnya badan.Rasanya hantu raya jantan agaknya...

Suatu hari,waktu siang sekali lagi dikacau.Sedang asyik baca buku doa,ana pejam mata sekejap saja.Tiba-tiba dah kena tindih..:(
Ha..sudah..!!Ni geram ini!Nak tahu apa dia?

Hantu raya betina berambut panjang dengan kukunya panjang semacam membelai-belai rambut ana...eeiii..kukunya tu tercucuk sampai ke telinga ana!!
Terkejut jugak,betul ke apa dilihat ni??
Susah jugak nak dilepaskan,ia tak kasi ana baca ayatul Kursi.
Ana AZAN sekuat hati...alhamdulillah..lepas!!

kira banyak juga pengalaman kena tindih...
apapun puncanya....Allah saja yang tahu...

sekadar berkongsi...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Safaraz
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4348
Posting: 9
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 12:12


Bab kena tindih JIN memang perkara luar biasa tetapi biasa berlaku kepada seseorang yang ditakdirkan untuk ditindih oleh jin..
Tetapi persoalannya Kenapa jin tersebut nak tindih sipolan itu?

Persoalan Kenapa jin selalu menindih perlu dilihat dengan keadaan persekitaran dan sekeliling rumah..Cuba kaji keadaan seni bina dalaman dan luaran rumah khususnya yang anah ingin tekankan ialah di ruangan PINTU rumah..

Menurut ahli seni bina Islam yang terkenal atau kata-kata orang tua..adalah kurang elok kita menyediakan ruangan LALUAN JIN di dalam rumah kita..Bagaimana laluan ini terbina??

LALUAN JIN keluar masuk di kawasan atau di dalam rumah kita apabila berlaku atau wujud binaan di mana PINTU utama atau belakang atau ada mana-mana pintu yang dibuat selari kedudukannya..MAKA jin atau makhluk halus suka KELUAR MASUK atau menjadikan laluan utama pergerakan mereka..

Inilah salah satu faktor ada manusia kerap ditindih JIN.
Faktor2 lain pula adalah seperti masuk rumah dengan tidak memberi salam agar AMIR (jin rumah) masih berkeliaran di dalak rumah..Selain itu,,kurangnya taua tidak membaca ayat2 al-quran semasa hendak tidur...tidak berwuduk..tidak membasuh kaki..dan tidur sebelum mandi..

kajilahhhhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For SafarazProfil   Hantar PM kepada Safaraz   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 16:34


ye ke...syukran safaraz..:)

tetapi ada juga terjadi,walaupun dah berwudhuk sebelum tidur,dah baca ayat Al-Quran,selalu baca Al-Quran dalam rumah....perkara itu terjadi juga...

kadang-kadang seperti ia rasa dicabar bila kita berkeadaan demikian..sebab ana pernah terdengar ia ketawa berdekah-dekah seperti mengejek....

Situasi masing2 berbeza....

Ana sekarang alhamdululillah,dah tidak kena tindih....

Wallahu a'lam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 16:05


> emm...menarik bla ana ikuti cerita ni...selalu jga ditndih tapi ada beberp persitiwa yang ana tak boleh lupa..
> msa ana baru pndh rmh dulu, ana tak hdpi apa-apa masalah.4 bulan lepas tu, tengah ana baru terlena, ada sepsng tngn besar pegang leher ana.ana terkejut & dalam samar2 ana dengar mak ayah berbual di ruang tamu tapi ana tak boleh bangn apath lagi nak m'jerit.ana cuba bc apa-apa ayat tapi langsung dia tak lepaskan mlh makin kuat dia cekik ana.ana cuba & cuba jga bc ayat kursi.mula tu meraNgkak juga, tapi a'lillah ana dapat ingat dan baca.makin ana baca, makin kuat dia cekik ana malah ana dengar suara dia ikut ayt yang ana baca.suara dia cukup menakutkan ana.sampai 2 ayat yang terakhir baru dia lepas kan ana...sejak tu ana tdur buka lampu.
> waktu msim final exam di campus, ana slu balik lwt sebab paper kena last day.jdnya dalam 1 blok tu ada la tnggl 5,6 orang saja.ana duduk ramai2 dengan kawan.ada 1 malam tu, ana tdur awal.tba2 ana terbgun & tak dapat tidur balik. ana ingat nak kejut kawan ana yang tidur kat katil sebelah, tapi tak sampai hati.tengah ana berkira2 tu, tba2...kawan ana tu dah ada atas ktil ana.terkejut ana.dia berbual dengan ana, ana pun bual la dengan dia sebab ana memang tak boleh tidur.tengah bual2 tu dia cakap nak buatkan ana magi.dia pun bngun. yang ana pelik dia tak buka lampu & tmbh memernjtkan ana dia jalan macam tak jejak bumi.tengah dia jalan-jalan tu, baru ana terperasan 'kawan' ana yang sebenar tengah sdp lena kat ktil sebelah...jdnya ana nampak 2 orang yang serupa...subhanallah...bila ana perasan ana cuma terdetik dalam hati, siapa yang lagi seorang ni...?lepas saja ana cakap, terus saja makhluk tu berpusing nak pndng ana.astgfirullah...Allah saja yang tahu prasaan ana.ana tak snggup pandng muka dia & ana terus matikan diri...macam-macam ayt ana bc hingga ana terlena.esoknya, bla ana cerita dengan kawan ana 2, dia kata malam tu dia pun tak dapat tidur sebab dia kata dia nampk ana berdiri dekat pintu bilik sdgkan masa tu ana tengah tidur...wallahu a'lam...
> terima kasih atas panduan2 yang sahabat-sahabat berikan...


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 17:22


saya tak pernah kena langsung seumur hidup. tapi adik perempuan saya pernah. dia cakap masa dia kena tindih, dia terdengar bunyi kapal terbang yang sangat kuat, macam lalu kat atas bumbung rumah saja. alhamdulillah saya tak kena. saya memang selalu tidur dengan berselimut sampai ke leher. tak tahan sejuk.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

eeiyss_islamicstyle
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 12969
Posting: 12
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 18:11


salamun "alaik...
sebenarnya ana turut mengalami situasi yang sama dan pernah jga nampak kelibat. sama ada khayalan atau realiti hanya ALLAH lebih menetahuii. bagi yang pernah kena, mungkin ada jawapan yang lebih tepat, bagi yang tak pernah, mereka juga ada alasan sendiri untuk percaya atau tak..
kita tak dapat nafikan kehadiran makhluk2 ghaib disekeliling kita kerana mereka juga makhluk ALLAH S.W.T.
ana jga ada terbaca laporan sains mengenai kejadian2 ini. terpulang kepada individu untuk mentafsirkan ianya dari sudut yang bagaimana...
wallahu ta'ala nabiyyu a'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eeiyss_islamicstyleProfil   Hantar PM kepada eeiyss_islamicstyle   Pergi ke eeiyss_islamicstyle's Website   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 18:28


Assalamualaikum

spjg ana tinggal di asrama daripada zaman persekolahan dulu, memang banyak kes2 gini. tapi alhamdulillah tak pernah kena lagi so far

ana nak kongsi tips, sahabat2 cubalah:

1. tidur dalam keadaan berwudhu'

2. sebelum naik ke katil, baca basmalah (jangan terus terjah saja)

3. baca ayat Kursi & mu'awwizatain (surah al-Falaq & an-Nas) sebelum tidur

4. jangan tidur dalam keadaan terlentang. yang paling afdhal tidur mengiring di bhg kanan, menghadap arah kiblat

wAllahu a'lam :-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: n_farhanah pada 22-12-05 18:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

saidatul_hawa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 55
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 21:32


an pun tinggal asrama jugak memang banyak kes begini ,satu lagi tips tambahan
sebelum nak tidur tepuk tepuk bantal katil ka sambil baca ayat kursi,sebab mungkin makhluk tu tumpang kat katil kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_hawaProfil   Hantar PM kepada saidatul_hawa   Quote dan BalasQuote

sumaiyya_cleo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8022
Posting: 43
Dari: bumi Allah yang dingin bersalju

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-12-05 15:16


Pada 22-12-05 16:05 , raudhah84 posting:

!!! QUOTE !!!

>
yang ana pelik dia tak buka lampu & tmbh memernjtkan ana dia jalan macam tak jejak bumi.tengah dia jalan-jalan tu, baru ana terperasan 'kawan' ana yang sebenar tengah sdp lena kat ktil sebelah...jdnya ana nampak 2 orang yang serupa...subhanallah...bila ana perasan ana cuma terdetik dalam hati, siapa yang lagi seorang ni...?lepas saja ana cakap, terus saja makhluk tu berpusing nak pndng ana.astgfirullah...Allah saja yang tahu prasaan ana.ana tak snggup pandng muka dia & ana terus matikan diri...



uishh dahsyat juga anda kena kacau ya?
tak pernah dengar pengakuan yang real macam ni....
biasanya dengar cerita orang saja...
kalau saya..hmm boleh pengsan..sebab panik sangat :-di



Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyya_cleoProfil   Hantar PM kepada sumaiyya_cleo   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-05 21:03


Assalamualaikum,

ana pun ada cerita nak kongsi gan ana semua....tapi ana bukan kena tindih ana just dikejutkan oleh 'benda' tu..wallahu'alam

cita dia macam ini....time tu ana baru form 3 kat kem BTN kat Langkawi...malam tu ana dengan kengkwn ana tidur lambat...saja saja sembang2.....tapi ana yang masuk tidur paling awal....tapi sblom ana masuk tidur ana ada janji dengan seorang kawan ana yang ana nak tidur dengan dia (katil kami double-story...ana tidur kat katil atas dia tidur kat katil bawah) tapi memandangkan ana masuk tidur dulu so tak jadi lah ana nak tidur dengan dia.....tak lma pas ana masuk tidur tiba-tiba kawan ana tu kejut ana ajak ana tidur dengan dia....time dia kejut ana yang ana ingat ana bkak mata tapi ana just nampak baju dia saja muka dia ana tak nampak....tapi ana buat tatau saja....ana pun terus saja tidur...so pergi keesokkannya ana pun minta maaf lah bebyk kat kawan ana tu yang ana tak boleh teman dia semalam...yang buat ana terkejut beruk sesangat tu bila dia kata yang dia tak ada pun kejut ana bgn pas ana masuk tidur....tapi seingat ana memang dia yang kejut anacoz siap tolak2 tangan ana agi...sampai sekarang ana tak boleh lupa pasal malam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-12-05 14:04


Pada 16-12-05 11:16 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!



lagi2 kalau kita yang selalu stay-up kot2 la jin itu tengah sedap2 baring2 kat katil kita, kita main baring saja..mean kacau dia yang tengah baring nanti dia kacaula kita

jin tu tak tahu kita xnampak dia..
dia ingat kita nampak dia..


:lol: kelakarlaa..tapi mungkin betul jugak lepastu dia pun tindih kita balik..macam mana? betul tak teori ini..sorriii..tapi ana tau benda2 macam ni memang ada..sebab kawan ana pernah knea dan cerita kat ana..


-----------------
~kerana KEWAJIPAN itu lebih banyak dari MaSA yang ada..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 14:41


syukur ana tak kena lagi!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah83
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20739
Posting: 19
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-12-05 14:55


tak ada la pengalaman kena tindih ini....tapi ramai juga kawan-kawan saya menceritakan hal ini...macam2 la yang saya dengar...tapi entah la nak cakap apa....mungkin ianya adalah petunjuk dari Allah agar kita lebih perbykkan beribadah kepadaNya....setiap kejadian tu ada hikmahnya....
pengalaman yang saya ada, saya kena bisik dengan makhluk yang kita tak boleh nampak di telinga saya. terkejut juga waktu siang kena macam tu...yang saya dapat tahu, makhluk tersebut marah kerana kawasam dia diceroboh oleh manusia dibelakang sekolah saya. masa tu dalam pembinaan kuarters guru...

samalah kita mengambil iktibar dengan apa yang berlaku disekeliling kita ie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abdullah83Profil   Hantar PM kepada Abdullah83   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 15:05


nasihat ana, jangan tidur menghadap kelangit...jika boleh menyenggeng ke kiblat! erm...itu petua ana lah, tapi logik juga kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

mhafiz
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2005
Ahli No: 19940
Posting: 6
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 18:39


Syukran atas pengalaman dan tips-tips yang telah
diberikan bagi mengelakkan daripada ditindih oleh jin.

Saya pun ada tips untuk dimanfaatkan bersama:

1. Bacalah ma'thurat yang dihimpunkan oleh As-Syeikh
    Hasan Al-Banna. Tak kisah Wazifah kubra atau sughra.
    Yang penting baca selepas solat Subuh dan Solat 'Asar.
    Doa-doa dalamnya elok dibaca tiga kali kerana mengikut
    hadis doa yang dibaca tiga kali akan dimakbulkan dan
    diaminkan oleh malaikat.

2. Baca doa-doa dan zikir-zikir yang elok dibaca pagi dan
    petang yang diterangkan oleh hadis-hadis sohih yang tidak
    terdapat dalam ma'thurat. Doa-doa ini dengan izin Allah
    menjadi pelindung daripada gangguan-gangguan
    makhluk halus.

3. Sebelum baring di katil, menurut hadis, kita perlu mengibas
    permukaan tilam dengan hujung kain dengan menyebut
    nama Allah (paling mudah - bismillah atau subhanallah).
    Tak kisah kain batik ke, kain pelikat ke atau kain selimut.
    Yang penting ia kain. Gunanya untuk menghalau makhluk-
    makhluk yang tak nampak tu dari lepak atas katil kita.
    Selain itu zahirnya ia dapat membersihkan katil dari
    kotoran atau debu-debu. Biasanya tempat yang lama
    tidak diduduki, maka tempat itu jadi tumpuan jin.
    Sebab itu katil, kita guna waktu malam saja. Waktu lain?
    Sapa lagi, makhluk tu la yang lepak.

4. Tidur mengiring ke kanan mengadap ke kiblat.
    Ini adalah sunnah Nabi s.a.w.

5. Baca ayat2 dan doa2 sebelum tidur dengan sungguh2.
    Kadang-kadang berlaku jin menindihnya walaupun
    telah dibaca ayat-ayat dan doa sebelum tidur. Tapi baca
    dalam keadaan mengantuk, mamai atau separa sedar.
    Sudah tentu tiada penghayatan terhadap ayat dan
    doa yang dibaca selain akan tersalah makhraj dan
    tajwid. Umpama rumah yang berlubang besar dindingnya,
    senang pencuri nak masuk. Begitulah jin, senang mereka
    nak tindih. Perkara ni perlu diberi perhatian serius.


    Ada yang kata pintu depan dan belakang selari. Jadi
laluan jin. Itu saya kurang pasti. Tapi ada logiknya kerana
kebanyakan asrama biasanya semua pintu memang
selari. Jadi tak hairanlah jika kebanyakan kes tindih, histeria, kerasukan dan lain-lain gangguan berlaku di asrama.
Jika benar, para arkitek perlu ubah kedudukan pintu asrama
supaya tidak selari.

Berdasarkan pengalaman saya, tidak kira posisi mana
pun kita tidur, kita akan tetap diganggu dan ditindih.
Saya sudah mengalami penindihan dalam semua posisi;
mengiring kiri, kanan, telentang, meniarap, berselimut
dan tidak. Semuanya saya dah kena. Cuma kadar tindih
yang berbeza. Bagi saya, jin suka tindih orang tidur telentang
dan meniarap. Saya rasa itu memang 'favourite' dia.
Cuma mengiring kadar tindihnya kurang.

Walaupun begitu, kita dah usaha dengan pelbagai cara.
Yang tinggal hanyalah tawakal kepada Allah melalui
bacaan Qur'an, zikir dan doa-doa sebagai pelindung
dari gangguan makhluk halus.

"Kami berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang
sempurna, daripada kejahatan apa-apa (makhluk)
yang telah Dia ciptakan."

Aamiin Ya Rabbal 'Aalamiin....


-----------------
hidup diri dengan taqwa


Bookmark and Share

    


  Member Information For mhafizProfil   Hantar PM kepada mhafiz   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 10:58


Saya pernah kena tindih juga... susah nak lepaskan diri daripada gangguan makhluk halus ketika tidur... cuma apa yang penting bagi kita, sebelum tidur tu, bebawak lah bebaca apa yang patut... untuk keselamatan diri juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 11:17


aah...dl selalu juga tapi sekarang alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

anjeruby
Warga Rasmi
Menyertai: 18.12.2005
Ahli No: 21237
Posting: 5
Dari: bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 18-01-06 17:32


salam......nampaknya,ramai sahabta sahabiah yang ada pengalamn tentang topik yang kita bincangkan ini.

Alhamdulillah,setakat ni tiada apa-apa yang berlaku....cuma ana nak sarankan pada sahabat dan sahabiah,jangan lupa baca surah albaqarah kerana insya Allah,syaitan takkan memasuki rumah yang dibaca surah albaqarah.kesimpulannya,banyakkan alunn wahyu Ilahi di kediaman kita....insya Allah.rumahku syurgaku....

jangan terllalu banyak buat perkara lagha.....


-----------------
islamisasikan ilmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjerubyProfil   Hantar PM kepada anjeruby   Quote dan BalasQuote

azume
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21482
Posting: 5
Dari: klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 05:09


tambahan kepada petua-petua diatas...
1. Jangan tidur bawah alang/tiangatap rumah(yang pernah kena tindih biasanya kat bawah benda tu)
2. Jangan tidur mengadap tinggap terbuka(takut tertengok bendalah yang boleh terbang)
hehehe janganla fikir benda yang bukan-bukan sebelum tidur...


-----------------

http://www.intrena.com/RM2u?amd



    


  Member Information For azumeProfil   Hantar PM kepada azume   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 08:20


amalkan cara tidur Rasulullah saw!
~insyaallah selamat~

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 09:07


teman pernah jugak kena tindih masa tu teman p memancing ikan kolam air masin kat pantai remis kuala selangor.. teman ada motor saja masa tu jadi tinggalkan kat kilang di pj dan naik dengan kereta kawan. kami balik pukul 4pg masa nak pergi ke motor baru teringat yang kunci tertinggal dalam kereta nak call dia masa tu bukan macam sekarang ada handphone..so teman tidor dulu kat surau..tiba2 badan rasa di tindih tak boleh gerak langsung mata pun tak boleh buka hanya mampu baca dalam hati saja. bila dah tersedar teman tengok jam dah pukul 6 lebih terus bangun ambil wudhuk solat subuh dan berfikir mungkin teman ggu hamba allah tu nak solat atau dia tolong kejutkan teman untuk solat jika tak tentu dah terlajak subuh hari tu.. lepas solat teman call kawan suruh hantar kunci motor..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 09:35


Pada 19-01-06 08:20 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

amalkan cara tidur Rasulullah saw!
~insyaallah selamat~


betul...tidur dengan wudu'..mengiring ke kiri...baca ayat kursi, fatihah, tiga qul...semoga berjaya dan selamat malam


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 09:41


orang dulu-dulu ada mengatakan basuh kaki sebelum tidur kalau tidak akan mimpi yang bukan2!
wujudkah petua tu atau sekadar menyuruh anak2 membersihkan kaki sebelum tidur (supaya tidak mengotori katil @ tilam)?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

putraidi
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20922
Posting: 7
Dari: siiuc

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:00


asalamualaikum.....saya ada petua juga Kalau tak hendak kan tindih.sebelum tidur bc 4 qul,slawat,bismillah 21x,ayt kursi,doa tidur....pas 2 jangan nak cakap-cakap terus saja tidur k.........insyallah tak ada Apa.


-----------------
saya mungkin bukan teman'sempurna' yang kamu cari bukan juga yang 'terbaik' diantara semua tapi yang pasti saya teman yang akan selalu "MENGINGATIMU"


Bookmark and Share

    


  Member Information For putraidiProfil   Hantar PM kepada putraidi   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:47


setakat ni, alhamdulillah tak pernah lagi kena tindih jin. tapi roomate pernah nampak 'sesuatu' menyerupai saya tengah tenung dia. walhal saya tidur sblh dia masa tu..so, siapa tu ye.. :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 11:45


Ana pernah dengar pasal benda ni.

Actually.. pertindihan yang dirasakan sebenarnya bukannya pertindihan jin. kalau tindihan yang tak nampak apa-apa object bukannyanya jin. Logiknya, selalunya rasa macam tertindih ni masa nak mula2 tidur. Mula tidur, baru nak lelap lepas itu kita rasa macam nak bangun balik tak terdaya...

tak terdaya ni di sebabkan peralihan ruh kita dari badan ke luar, ruh manusia kan keluar masa kita tidur. so bila kita nak bangun ruh tu baru nak keluar kita susah nak bangun dan rasa sesak nafas.

sejauh mana kebenarannya mari kita buat kajian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 15:05


la betul ke amrizal?masa kat sekolah dulu memang selalu kena tindih..tapi memang tak pernah nampak benda tu..selalu kena tindih kalau tidur lewat..bila baca ayat kursi,dia hilang perlahan-lahan..makin ringan..apapun terima kisah kawan-kawan yang sama-sama kongsi info..kalau tak,tak tahu juga Kenapa jadi begitu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 15:13


baik minnie bc quran sebelum tidur!
ok tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

hujjatul_hikmah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20875
Posting: 11
Dari: kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 15:33


assalamualaikum...saya baru saja malam tadi kena la... al-fatihah, ayat kursi & 3Qul di amalkan.. alhamdulillah, selamat atas pertolongan-NYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hujjatul_hikmahProfil   Hantar PM kepada hujjatul_hikmah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-01-06 16:12


Assalamualaikum..
Alhamdulillah tidak pernah lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 10:23


betul, dulu saya ada juga kena.. macam tu.. tapi bila terbaca artikel tu tapi tak ingat kat mana.. menyebut pasal pertindahan dan sesak nafas tu. pasal selalunya rasa sesak bila nak bangun betul tak? masa awal2 nak tidur lepas itu kita rasa macam nak bangun tiba-tiba rasa tak boleh dan rasa macam sesak nafas. ada ke kawan-kawan yang sesak nafas lepas lama tidur?

peralihan ruh...ruh keluar bila kita tidur kan? dalam artikel tu cakap, ruh tak sempat nak keluar habis..lepas itu kena masuk balik..sebab tu susah nak bangun. tapi sejauh mana kebenarannya wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 10:56


setakat ni tak pernah kena lagi lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-01-06 10:58


hmm...ramai juga kawan2 yang ada pengalaman kena tindih dek jin ek..hm..saya dah besa kena tapi buat rilek saja lah..malas nak lawan2..lama2 diabosan lah.. yang tak tahan dan kena lawan balik tu time nampak something..dan ye buat bising..bagaimana nak tidur kan?? :) saya hari ue siap nampak lembaga warna hitam,ada yang garu kepala,ada yang bising2 kat telinga,siap angkat tangan saya lagi itu! bagaimana nak tidur kan/tension betui!! dah baca doa pun kadang-kadang ye mai kacau juga..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

alfatihah21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22135
Posting: 28
Dari: ~bandar Palma~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 13:04


pernah,tapi bukan kena tindih tapi berlawan dengan jin..takut juga dibuatnya..anti terjumpa bara api dan anti tikamkan didada jin itu..sambil menyebut kalimah suci Allah..Jin itutertewas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfatihah21Profil   Hantar PM kepada alfatihah21   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 01:49


dulu masa kat sek men dulu-dulu,tahun pertama asyik kena tindih dek jin saja..sampai takut pulak nak tidur..dahla bilik gelap..hampir setahun tu lama-lama dah jadi kalis..sampai satu malam,kena tindih sampai lama jugakla..lepas itu dapat lepas,terus pergi belakang asrama,gelap dan bersemak memekik sepuas2 hati..

pendek kata..kita kena beranila..barula benda2 halus xkacau..tapi jangan ckap besar pulak..nanti lagi teruk kena kerjekan oleh jin barula tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-01-06 16:37


saya tak pernah mengalaminya,tapi banyak juga cerita dari kawan2 saya...tapi ustazah saya pernah bagi tau sebenarnya itu hanya ilusi kita saja...rasa kena tindih tu sebab perjalanan darah kita tidak stabil dan tersekat...itu dari sudut sains la...kalau lain tu sya pun tak tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.201435 saat. Lajunya....