Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 15 jam, 54 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Perkara yang Wanita benci pada Lelaki....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Perkara yang Wanita benci pada Lelaki....

Please Mendaftar To Post


Oleh Perkara yang Wanita benci pada Lelaki....

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 08:04


Assalamualaikum.....Sebelum ni Ameen melihat ada Posting mengenai "perkara yang lelaki benci pada wanita"....:smile:sekarang Ameen pula ingin memberi peluang kepada KAUM WANITA untuk meluah segala perasaan mengenai "Perkara yang Wanita benci pada Lelaki"....:smile:
Dengan segala hormatnyer.........Dipersilakan ;-) :

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 13-12-05 08:21


Wakil Wanita....boleh??

1. Pembohong
2. Merokok
3. Tak Sembahyang
4. Tak handsome (mungkin jugak)
5. Kuat Cemburu
6. Suka Mengorat
7. Banyak sangat laaaaaa.... tolong tambah kejap.......


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 08:27


Syukran Nazri walaupun Kamu mewakilikan Wanita....
Insyallah Kami akan berubah......

         "Bukan Setiap Insan yang dijadikan oleh Allah sempurna"

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 09:41


benci pada lelaki yang hipokrit dan mengambil kesempatan terhadap kelemahan wanita

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

sheeda
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14370
Posting: 13
Dari: jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 10:23


tak suka llaki mata keranjang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheedaProfil   Hantar PM kepada sheeda   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 10:55


tak solat,kuku panjang,pakai besi gelang kat tangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 13-12-05 12:19


tak setia dan suka menghabiskan duit wanita

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

soutul_mujahidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17387
Posting: 24
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 13-12-05 13:03


apa yang WANITA tak suka pada LELAKI....

nak ikutkan yang tak suka memang laa banyak..
tapi kena compare dengan diri duluu sebelum menilai apa yang tak suka...

pendapat saya,
saya tak suka lelaki pembohong, pemarah tak tentu pasal, tak setia, perokok, hipokrit, kedekut, pencuri, xsolat, drug edict, pemboros, pentingkan diri sendiri, dll..

nak kasi imbang,
ada banyak juga yang saya suka, hehe..

saya suka lelaki pemurah, penyayang, yang suka menangis, suka ajak muhasabah bersama, suka beri peringatan, lembut hati, ringan tulang, dll...

apapun,
nobody perfect in dis world..
kepelbagaian sifat yang dikurniakan olehNya untuk hamba2Nya yang suka berfikir...

wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For soutul_mujahidahProfil   Hantar PM kepada soutul_mujahidah   Quote dan BalasQuote

hadiazeediaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21062
Posting: 63
Dari: bumi melaka

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 13:07


saya tak suka lelaki merokok... biar pakaian teruk macam mana pun, kalau terpaksa didekati sebab ada urusan-urusan penting seperti assignment ke dan etc, saya akan kawan jugak.

tapi kalau lelaki tu merokok, awal-awal saya dah reject..

(p/s: maaf ye lelaki-lelaki merokok, saya memang allergic dengan lelaki-lelaki merokok since tadika lagi..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hadiazeediazProfil   Hantar PM kepada hadiazeediaz   Pergi ke hadiazeediaz's Website   Quote dan BalasQuote

Nury
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20779
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 13-12-05 13:18


Hish....! apap ni tak baik tau benci-2 kat orang, takut nanti apa yang kita benci tu lah nanti harus kita berhadapan.

Saya hanya sekadar tak suka, tak boleh sampai tahap benci kerana seringkali hidup ini di uji, untuk menilai sejauh mana keikhlasan kita, dan yang tak suka tu juga yang kita tak boleh elakkan. So, kita pun sama-2lah menilai & memuhasabahkan diri kita juga ........

" saya tak suka lelaki merokok... biar pakaian teruk macam mana pun, kalau terpaksa didekati sebab ada urusan-urusan penting seperti assignment ke dan etc, saya akan kawan jugak"
"benci pada lelaki yang hipokrit dan mengambil kesempatan terhadap kelemahan wanita"
yang tak pandai berkomunikasi pun tak suka juga....kerana komunikasi ni penting, apa juga keadaan/ masalah dengan komunikasi yang bijak boleh di atasi...tak lah boring nya......macam tunggul saja. Skop kominikasi ni luas kan....termasuklah dalam memberi nasihat, menegur, bergurau, share pendapat dan etc.......

wassalam




nobody perfect in dis world..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuryProfil   Hantar PM kepada Nury   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 13-12-05 14:14


assalamualaikum....

hm..bagi saya la kan....sebagai seorang perempuan...
saya tak suka lelaki berlagak, ego, hipokrit, menunjuk2...
lagi...lelaki yang merokok, tak bertanggungjawab, suka ambik kesempatan, tak dapat control hot temper, selekeh dan yang sewaktu dengannya...

harap2 dijauhkan lah....amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 01:46


saya tak suka laki :

1.merokok
2.tak solat
3.tak bertanggungjawab
4.pengotor
5.tak nak majukan diri sendiri..

moga2 ikhwan yang ada dalam ni tak macam tu lah yeh :)


-----------------
..bila takwa pakaian kita, urusan kita dimudahkan, kerana kita sudah menjadi ahlillah, begitu indah hidup bersama Tuhan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-12-05 02:50


cinta @ perkahwinan bukan untuk mencari seorang yang sempurna tetapi ia adalah untuk mencari seorang yang membuatkan diri kita sempurna....

di hati ini hanya tuhan yang tahu,
di hati ini saya rindu padamu,
tulus sanubari menantikan hadirmu,
hanyalah kau teruna pilihanku....

jadikan la daku serikandi , penyejuk di mata penawar di hati,
di dunia saya la penyeri , di syurga menanti saya bidadari....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-05 09:53


Pada 13-12-05 08:21 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!

Wakil Wanita....boleh??

1. Pembohong
2. Merokok
3. Tak Sembahyang
4. Tak handsome (mungkin jugak)
5. Kuat Cemburu
6. Suka Mengorat
7. Banyak sangat laaaaaa.... tolong tambah kejap.......



hehe wakil wanita nampak en nazri...
mari saya tolong tambahkan

xdepe nak tambahkan...kalau kita nakkan pasangan yang baik,
yang penting kita jadikan diri kita ni baik dulu

kan janji Allah..
perempuan yang baik untuk laki yang baik, perempuan yang jahat untuk laki yang
jahat..

bak kata Kang..
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan

Firman Allah : "Sesungguhnya Allah tidak sesekali memungkiri janji" (al-Imran : 9)

insyaAllah...berusahalah menjadi yang terbaik untuk diri sendiri dulu
cermin2 diri sendiri

jodoh...serahkan pada Tuhan

baik kita, baiklah jodoh kita insyaAllah

betulkan saya kalau saya silap



Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 11:26


Terima Kasih laaaa kepada Kamu semua yang memberi pendapat....Ameen hrap kepada KAUM LELAKI,dapat mngambil iktibar dan pengajaran.....Insyallah

Ameen juga berhrp dan mengingati kepada KAUM WANITA,agar tidak menyamakan SEMUA KAUM LELAKI......Insyallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 16-12-05 12:27


rasanya setiap individu tak same. contohnya sesetengah perempuan suka kat lelaki yang isap rokok. sesetengahnye tak suka. so terpulang pada individu. bagi ana sebelum nak tak suka itu dan ini ada baiknye tengok2 kat diri sendiri kot2 ada yang boleh menyebabkan orang benci kat kita. dan selagi tak melanggar hukum apa-apa rasanya takyahla nak dibenci2. Wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 10:07


Ameen hanya nak tnyer pendapat kamu semua....terima kasih laaa kerana memberi....(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

Niya_Shahana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12349
Posting: 65
Dari: Kelate

venezuela  


posticon Posting pada: 17-12-05 13:21


yang ego....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Niya_ShahanaProfil   Hantar PM kepada Niya_Shahana   Pergi ke Niya_Shahana's Website   Quote dan BalasQuote

e_cam
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2005
Ahli No: 21211
Posting: 2

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 15:06


berubah lah dari pekara yang buruk kepada pekara yang baik....semoga kita mendapat keberkatan dalam setiap apa yang kita lakukan...wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_camProfil   Hantar PM kepada e_cam   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-12-05 15:18


Kalau nak ikutkn banyak sangat...(hehe..macam ngade saja)sory...
ni kiranye sbhgn saja lah ye :

- "berat mulut" menasihati&menunjuk ajar esp bab2 agama..tapi cakap belakang saja.tu bukan ciri pemimpin yang baik
- perasaan hansem dengan berkata girl tu tertarik kpdnya
- kasar pertuturannye
- ego..tak gentleman bantu "kaum yang lemah"
- merokok..

tu saja lah yang ingat..hehe..

;-) :-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-12-05 16:40


rasanya...ada satu benda naruto-san yang lelaki ini pun rasa benci pada lelaki yang buat benda ini iaitu....MEROKOK...hisap curut pun 2 kali 5 jugak.

mereka budget nampak macholah bila merokok....kepala hotak mereka berjambul...perasan macho....tak tahu malu...kalau nak bunuh diri, bunuhlah diri sorang2 dalam toilet.....jangan nak bunuh sama anak bini kat rumah and kawan-kawan kat office.

nanti kalau naruto-san ada kuasa...insyaAllah....naruto-san akan haramkan eksport rokok....& sesiapa yang masih merokok itu, akan dihadapkan ke mahkamah atas jenayah....cubaan bunuh diri & cubaan mencederakan dan membunuh orang lain (memang betul pun sebab perokok passive adalah golongan yang dalam keadaan bahaya)
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 17-12-05 16:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 19:05


Ameen sokong 100% cakap Naruto-San 2......hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 20:18


tak tau la apa nak cakap....sekarang ini ramai lelaki jahat2...saya benci lelaki yang...

1.ego
2.tak sedar akan kesalahan sendiri...
3.MEROKOK (yang paling utama sekali...)
4.suka berpura-pura
5.PEMBOHONG
6.tak menepati janji
7.suka menyakitkan hati wanita
8.pentingkan diri sendiri

rasanya tu sajalah...rasanya...tak pasti lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 20:37


saya pun tak suka pada perempuan yang...

1.ego
2.tak sedar akan kesalahan sendiri...
3.MEROKOK (yang paling utama sekali...)
4.suka berpura-pura
5.PEMBOHONG
6.tak menepati janji
7.suka menyakitkan hati lelaki
8.pentingkan diri sendiri

bukan rasa2 tapi memang saya tak suka........ :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 17-12-05 20:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 17-12-05 21:09


Ana tak suka lelaki yang
>cakap tak serupa bikin
>smoking
>suka marah orang tak tentu pasal
>tak boleh lkawal marah
>asyik cari salah orang lain, tak sedar diri sendiri lagi bengkok
>terlalu obses dengan perempuan...

pandangan saja.. ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 14:07


hehehe..lama dah tak jenguk portal kesayangan ni.. :-di
kalau diikutkan memang semua nak sempurna dan tak nak ada kekurangan pun.
apa-apapun saya tak suka yang merokok,tak setia,tak jujur,cakap putar belit,cakap tak srupa bikin.kalau boleh ciri-ciri yang disenaraikan tu tak adalah walau satu pun dalam diri lelaki idaman saya,biar miskin,tak handsome tak apa,asalkan solat tak tinggal,beriman,berbudi bahasa.
biar sakit di mata,asal tak sakit di hati :-di


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 14:31


Ameen juga ingin tnyer kat Anda semua terutamanyer KAUM HAWA..
Mengape kamu semua ( terutamanyer KAUM HAWA ) kurang percyer kata-kata lelaki ?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

cahaya_syafiah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2005
Ahli No: 21035
Posting: 18
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-12-05 14:55


assalamualaikum.semua..

Bagi pendapat saya kan,setiap orang-orang ada kelemahan masing2..tak kirala lelaki mahupun perempuan..memandangkan topikni saya nak juga bagi komen..pertama tak ada ciri2 seorang pemimpin,ego,merokok,tak menepati janji,m'kong,penipu...banyaklah...kepada lelaki2 ni bimbingla kaum hawa ni,janganlah nak ambil kesempatan atas kelemahan kaum hawa...bimbingla mereka kejalan yang benar...W'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_syafiahProfil   Hantar PM kepada cahaya_syafiah   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 15:03


saya sokong cahaya_safiyah..tak baik begini..bukankan lelaki dan permpuan ini perlu saling melengkapi...ok..keluar dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 18-12-05 15:40


Pada 13-12-05 08:21 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!

Wakil Wanita....boleh??

1. Pembohong
2. Merokok
3. Tak Sembahyang
4. Tak handsome (mungkin jugak)
5. Kuat Cemburu
6. Suka Mengorat
7. Banyak sangat laaaaaa.... tolong tambah kejap.......




suka-suka hati saja....en. nazri tu.....
tapi memang betul juga, apa yang disenaraikan tu.... tapi yang no.4 tu, Kalau tak hansome, baik hati lebih baik daripada yang handsome tapi .....ish... tak dalah sampai wanita tu nak benci lelaki yang tak hemsem....harap lelaki pun tak dalah benci wanita tak cantik kan. saya tambah ek...

8.hipokrit.
9. kikis duit.
10. clubbing
11.kuat meneking
12. TAK HORMAT ORANG TUA.......


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

BaItI
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.11.2004
Ahli No: 12542
Posting: 32
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 21:34


Assalamualaikum...

Saya benci pada lelaki yang tanpa segan silu membuka bajunya untuk menontonkan tubuh badannya yang kononnya sasa(macam dalam tv),lelaki yang pakai baju ikut shape body,lelaki merokok,panas baran dan lain-lain lagi...banyak sangat yang saya benci pasal lelaki ni,nak tulis kat sini tapi tak larat,lenguh tangan nak menaip...

Apa-apapun manusia bukannya sempurna,macam saya contohnya,banyak kekurangan....Betul tak?

*Harap maaf kalau ada tersilap bahasa atau menyinggung sesiapa... :-)


-----------------
Aku Dalam AnggapanMu Walaupun Insan Yang Amat Hampa...


Bookmark and Share

    


  Member Information For BaItIProfil   Hantar PM kepada BaItI   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 14:49


lelaki...

wanita kat ruangan ni banyak komen yang bernas.... tapi kan....

bila dah jatuh cinta lah katakan... dah tak peduli rasanya kalau lelaki tu hipokrit ke, merokok ke dll... mesti depa nak jugak...kadang-kadang tahi kucing pun rasa coklat jugakk hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-12-05 14:59


betul cakap Addey itu...perempuan cepat cair bila ada yang mengorat mereka... mereka rasa macam terbang di awangan sorang2 bila ada lelaki tackle mereka....dah tak peduli sama ada lelaki itu kaki rokok, kaki lumba haram, kaki disko...semua terima......

rasa macam mereka orang perempuan ini tengah desperate untuk mempunyai teman lelaki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 15:08


tak suka lelaki yang;

1. tak solat
2. merokok
3. pemalas
4. ego
5. perasan handsome
6. tak gentleman
7. suka kacau perempuan
8. itchy(gatal)


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 15:16


Pada 21-12-05 14:59 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

betul cakap Addey itu...perempuan cepat cair bila ada yang mengorat mereka... mereka rasa macam terbang di awangan sorang2 bila ada lelaki tackle mereka....dah tak peduli sama ada lelaki itu kaki rokok, kaki lumba haram, kaki disko...semua terima......

rasa macam mereka orang perempuan ini tengah desperate untuk mempunyai teman lelaki.


aii, cakap macam awak tu perempuan. kenapa dah ada experience ke? Perempuan yang 'cair' dengan lelaki2 yang awak sebutkan tu encik naruto adalah perempuan yang 'spesis' macam tu jugak. sebab perempuan yang baik akan rasa janggal dikalangan lelaki yang 'kurang' begitu jugak sebaliknya..


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 15:18


Assalamualaikum wbt...

Ana tak suka lelaki yang;

1. tak solat
2. merokok
3. pemalas
4. ego
5. perasan handsome
6. tak gentleman
7. suka kacau perempuan
8. itchy(gatal)
:-|


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 15:20


saya pun tak suka peermpuan yang:

1. tak solat
2. merokok
3. pemalas
4. ego
5. perasan cantik
6. tak gentlewoman
7. suka kacau lelaki
8. itchy(gatal)

:-P :-P :-P


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-12-05 15:25


hahaha....bukan experience sebagai perempuan lah....tapi experience mendengar masalah2 perempuan, that's why tahu orang-orang perempuan ini rasa terbang berterbangan bila tengah bersama2 kekasih walaupun tahu kekasih mereka ini kaki rokok, mereka rasa tak kisah hisap sekali asap2 yang dihembuskan balak2 mereka yang tak guna itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 16:02


Pada 21-12-05 15:25 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

hahaha....bukan experience sebagai perempuan lah....tapi experience mendengar masalah2 perempuan, that's why tahu orang-orang perempuan ini rasa terbang berterbangan .

alamak tak boleh terbanglah..Kenapa ek...owh patutlah tak ada sayap rupanya...hehe... :lol: just kiddng..jangan marah encik naruto san... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 16:07


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 21-12-05 15:18


wbt...

Ana tak suka lelaki yang;

1. tak solat
2. merokok
3. pemalas
4. ego
5. perasan handsome
6. tak gentleman
7. suka kacau perempuan
8. itchy(gatal)


apa yang kita tak suka, orang lain pun tak suka juga, semua nak yang perfect, walaupun hakikatnya hanya orang yang bertuah saja yang dapat 'yang perfect' (kalau ada). betul tak? :-P :-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-12-05 17:17


kalau llki pakai seluar pendek...aurat2..


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

aku_eus85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13619
Posting: 86
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-05 12:25


ana ni male... nak list jugak...

lelaki jnis ni yang ana tak suka... ' DAYUS ' merangkumi seluruh prbuatan tercela...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_eus85Profil   Hantar PM kepada aku_eus85   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-12-05 14:21


Mm.....ingat laaa wahai KAUM ADAM....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 23-12-05 15:40


noboby perfect..... cuba perbaki yang lemah bukan mengata dan menghindari.....kita terlalu baik ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-05 16:48


ish2...
komplikated nya soalan.. hu2..
sian lah pula nak cakap yang tak suka kpada lelaki,,
nak cakap apa yang suka la..
secara tak lansung tao la apa yang tak disuke...
kwang3...
yang penting.. tahu tanggungjawab kat Tuhan,,,
sekaligus tahu tanggungjawab kat manusia sekelilingnyer keh..
tapi ada satu sipat yang tak bekenan....
laki yang suka bagi harapan... pas tu leave it...
ish2... buat hati terluker juga... kekee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

nur4balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16334
Posting: 8

Pahang  


posticon Posting pada: 23-12-05 17:05


Assalammualaikum..
ana tak suka lelaki yang xberusaha meletakkan dirinya sebagai pemimpin bagi kaum wanita..Wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur4balqisProfil   Hantar PM kepada nur4balqis   Quote dan BalasQuote

nabia
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21456
Posting: 1
Dari: perak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 13:04


assalamualaikum.......
pada saya, kalau dijodoh dengan lelaki yang teruk akhlaknya, saya akan terima dengan sabar dan saya akan cuba bimbing dia untuk menjadi lelaki yang soleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabiaProfil   Hantar PM kepada nabia   Quote dan BalasQuote

husna_493
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.07.2005
Ahli No: 17529
Posting: 32
Dari: dari sini

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 16:36


buat jejaka2 yang sedang bersama melayari web ni,saya ada sesuatu untuk dikongsi bersama anda.seseoarang wanita itu akan membenci seseorang lelaki apabila lelaki tersebut seorang yang tidak bertanggungjawab,malas berusaha atau dengan kata lain malas bekerja,MEROKOK!,suka memandang rendah terhadap wanita.
kepada kaum adam sekalian,saya suka untuk berkongsi dengan anda,seorang wanita amat menyenangi lelaki yang tahu akan tanggungjawabnya,sedia mendengar luahan orang lain,rajin,menjaga penampilan diri:tidak selekeh,bersopan,memahami hati wanita yang paling utama bagi saya TIDAK MEROKOK!

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_493Profil   Hantar PM kepada husna_493   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-02-06 16:36


tak suka yang xjujur....panas baran....


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

zana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12740
Posting: 45
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 12-02-06 16:47


bagi ana,ana tak suka lelaki yang hipokrit,mengambil kesempatan,tak ikhlas,merokok&banyak la...
ana suka tengok lelaki yang bergaya tapi tak sombong, tidak tinggalkan solat,&bertanggungjawab..
so lelaki2 sekalian sila ambil perhatian...berubah lah!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zanaProfil   Hantar PM kepada zana   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 13:30


ermmm boleh kutuk lelaki banyak-banyak dalam ni...
saya tak suka lelaki yang..
berlagak...
suka pukul orang ..nak tunjuk power la konon...
pandng rendah kat perempuan..
suka mengumpat dan mengata orang...
suka ambil kesempatan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 14:20


Assalamualaikum wrt wbt...

ana mengharap dijodohkan dengan lelaki yang soleh supaya dapat memimpin tangan ana kejalan Allah dunia & akhirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 15:09


huhuhu cedihnya setanggisyurga22...

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-02-06 15:19


lelaki yang "membawa bersamanya" asap rokok!means..yang merokoklah... :-| :-(


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 15:20


Pada 13-02-06 15:19 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki yang "membawa bersamanya" asap rokok!means..yang merokoklah... :-| :-(



setuju :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 15:38


Pada 23-12-05 17:05 , nur4balqis posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum..
ana tak suka lelaki yang xberusaha meletakkan dirinya sebagai pemimpin bagi kaum wanita..Wallahu'alam

sokong2


-----------------
Ya Allah...ingatkan diriku semasa lupa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-06 15:55


ermmm...1st tak suka kalau bercakap main lepas saja... tak reti nak fikir perasaaan orang pun..... lepas itu yang merokok pendek umur pula.... lagi buat perkara dilarang Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 20:43


mungkin perempuan tak suka orang yang berakhlak selain daripada akhlak Quran (Rasulullah saw) agaknya...


Islam itu indah dan sangat sukakan keindahan

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.152217 saat. Lajunya....