Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 105
Ahli: 0
Jumlah: 105




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: In-team... diambang kegelapan???


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» In-team... diambang kegelapan???

Please Mendaftar To Post


Oleh In-team... diambang kegelapan???

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 16:58


assalam...

bagi peminat fanaric group ni saya minta maaf atas tajuk yang penuh kontroversi ni...

kesinpulan di buat srpd sotuasi kekalahannya untuk meraoh walau satu anugrah dalam juara nasyid ikim yang lepas....

sungguhpun tahun lalu doa mengungguli katagori nasyid lama bertahan sebagai juara...tapi tahun ni mirwana mengambil alih degan lagunya kembara cinta....

so...? betulkah ianya bakal berlaku dimasa akan datang dalam sedikit waktu lagi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 17:07


maybe ia 'tulah' akibat bermufarraqah dari hijjaz entertainment agaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 18:58


saya rasa taklah....
in-team masih lagi diminati ramai..
saya salah seorang daripadanya...
cuma mungkin ramai yang merasakan lagu mirwana lagi best...

majulah industri nasyid untuk negara...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 19:09


mudah:

sebab lagu tu dah lama.....

lagu2 depa biasanya 'hangat' di awal dan layu di akhirnya..

skopnya termasuk hangat di awal layu di akhir...dari segi nada satu lagu tu...
hangat di awal, layu di akhir.....dari sambutan pendengar....

walau apapun....... memang adat permainan lah.....
takkan semua nak menang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 19:13


Inteam "tulah" dengann hijjaz??
Kelakarnya....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 22:24


:-di :-) :-di :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 00:12


hehe inteam dari dulu begitu...selalu masuk pencalonan tapi nak menang memang susah la..belum ada rezki :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 13-12-05 00:58


ishh...In Team masih lagi mempunyai peminat tersendiri dan setia...
biarlah di hati peminat sampai bila2....jangan masa pendek saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 13-12-05 08:03


Cakap pasal inteam, bagi ana mereka masih macam dulu, mungkin agak slow sikit akhir2 ini sebab terlalu banyak group nasyid yang tumbuh macam cendawan....
nak panggil buat show pun,mesti teragak2 nak ambil ka tak, sebab ada group lain lebih murah dan sama hebat...
mungkin KANG boleh jelaskan....heheheeee...
Selok belok dalam pengurusan Hijjaz Entertainment....


HANYA MEREKA yang TAHU..............!!!!!!!!!!!
:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer:
:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-05 09:49


dah adat pertandingan ada kalah menang.....
tapi yang pastinya inteam memang pilihan ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 10:03


Pada 12-12-05 17:07 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

maybe ia 'tulah' akibat bermufarraqah dari hijjaz entertainment agaknya....


yeke?, intim dah keluar dari hijaz ent. ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

SuhailMdAsri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15308
Posting: 51
Dari: Brunei Darussalam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 10:25


Assalamu'alaikum wbt,
In team tetap dihati, mereka mempunyai kelebihan tersendiri, mungkin tidak dapat anugerah tapi insya Allah mendapat anugerah dari peminat sendiri, biasalah, anugerah biasanya untuk nasyid yang sedap2.. Lagipun mirwana pun baru dengan lagu mereka yang lain daripada lain.. Insya Allah, inteam akan dapat anugerah kelak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuhailMdAsriProfil   Hantar PM kepada SuhailMdAsri   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 10:26


Pada 13-12-05 08:03 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!


mungkin KANG boleh jelaskan....heheheeee...
Selok belok dalam pengurusan Hijjaz Entertainment....


Aikkk...... apa kaitannya dengan saya? Tak ada kena mengena langsung dengan HME.
Inteam memanglah selalu jumpa dan banyak kaitan.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 12:24


wlau bagaimana pun, inteam tetapi pemenang dalam hati peminatnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 13:59


hehe....mudah saja....raihan pun tak menang anugerah....tapi jualan Album dengan show.....seluruh dunia......
jadi apalah sangat dengan anugerah....kalau album dengan show kurang sambutan....
apa pun usaha+ doa tangga kejayaan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

hadiazeediaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21062
Posting: 63
Dari: bumi melaka

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 14:09


di ambang kegelapan?

apa kayu ukur yang kita pakai untuk kata yang in-team di ambang kegelapan?

kerana "di ambang kegelapan" itu terlalu subjektif sifatnya.

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hadiazeediazProfil   Hantar PM kepada hadiazeediaz   Pergi ke hadiazeediaz's Website   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 13-12-05 14:25


assalamualaikum...

saya rasa tak pun..in team tetap saya suka....
tak menang sekali tak bermakna in team diambang kegelapan...
mungkin bukan rezeki mereka kali ni..
doa2 kan lah moga2 rezeki in team untuk masa akan datang..InsyaAllah...

sama-sama menyokong industri nasyid....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-12-05 11:36


Pada 13-12-05 08:03 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!

Cakap pasal inteam, bagi ana mereka masih macam dulu, mungkin agak slow sikit akhir2 ini sebab terlalu banyak group nasyid yang tumbuh macam cendawan....
nak panggil buat show pun,mesti teragak2 nak ambil ka tak, sebab ada group lain lebih murah dan sama hebat...
mungkin KANG boleh jelaskan....heheheeee...
Selok belok dalam pengurusan Hijjaz Entertainment....


HANYA MEREKA yang TAHU..............!!!!!!!!!!!
:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer:
:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer:



hehe en nazri sajalah tolong jelaskan lebih lanjut :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 11:49


pepun inteam la kumpulan nasyid yang saya kagumi selepas hijjaz sebab mereka membawa ciri-ciri islam dari segi pakaian,percakapan, akhlak mereka...memang bagus untuk dijadikan contoh

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 12:04


nasyid adalah ant medium berdakwah
istiqamahnya perjuangan ini hanya yang berada didlmnya saja yang tahu
jatuh bgn dalam dakwah adalah lumrah alam
jika kebanggaan yang diimpi
maka itulah yang akan digapai
jika redha Allah yang di cari
insyaAllah dunia akhirat tiada rugi

penyokong industri nasyid tanah air

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

mariyaa83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4537
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-12-05 14:55


in team di ambang kegelapan??
rasanya xderlah gituu wlupun mereka agak diam kebelakangan niee.. jualan album still ok.. ( baca paper). apapun saya tetap minat inteam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mariyaa83Profil   Hantar PM kepada mariyaa83   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 15:09


walaupun in-team kalah dalam anugerah carta nasyid ikim baru-baru ni, tetapi mereka tetap juara dalam hati peminat2 mereka........... :-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 15:17


kalau niat mereka nak diukur pada menangnya anugerah...
sorry... memang tak patut... nasyid tak sepatutnya di pertandingkan... nak samakan martabat nasyid dengan taraf muzik laen? tak layak... nasyid akan tetap bertahan sehinggamana ada yang menghargainya... tak kiralah inteam ke... group laen ke... rasanya mereka pun tak ada niat nak menang sangat... sebab niat mereka bukan kearah tu sebenarnya... cukuplah hanya kita pandai nak menghargai kehadiran mereka semua... apa-apa pun.. Lillahitaala...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

zinnirah_balqis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9756
Posting: 75
Dari: kolej mara banting, selangor, malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 16:59


bukan kerana tak menangnya sebarang anugerah, kumpulan tu dikatakna dah nak kambus. bagi ana yang ptg niat dan mesej yang nak dibawakan oleh sesorang individu dan kumpulan tu sendiri. setakat ni, inteam dilihat sebagai kumpulan nasyid yang bawak imej bersih..walaupun apada awal-awal kemunculannya ada lagu mesej2 cinta, tapi ia masih boleh dinilai dan diinterpretasi sebagai satu jalan dakwah juga.inteam tetapi best,.ana taknah pandang rendah kat inteam sungguhpun banyak kumpulan nasyid baru yang muncul dengan identiti masing2..masing2 ada kelemahan. semoga inteam dan kump2 nasyid lain terus maju. in-team teruskan usahamu. kecewa juga sebab inteam tak ada dalam konsert yang akan diadakan di sekseyen 7 sbtu ni...kenapa yeh...kenapa rabbani pula yang ada...heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_balqisProfil   Hantar PM kepada zinnirah_balqis   Pergi ke zinnirah_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 17:04


cik zinnirah_balqis ni, selain daripada meminati kumpulan in-team, dia juga meminati kumpulan unic, mesti sahabat2 sekalian percaya kata-kata saya ni kan...? :lol:

p/s: jangan marah, nanti kena jual........... :-P


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 21-12-05 17:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 14:03


Pada 21-12-05 14:55 , mariyaa83 posting:

!!! QUOTE !!!

in team di ambang kegelapan??
rasanya xderlah gituu wlupun mereka agak diam kebelakangan niee.. jualan album still ok.. ( baca paper). apapun saya tetap minat inteam...



wlpn inteam xmenang sebarang anugerah pada malam ACNI'05 yang lepas..tapi mereka telah berikan persembahan yang terbaik pada malam tu...terutamanya dari segi vokal yang nampak ada peningkatan dan dan memuaskn serta pakaian yang cantik...seiring dengan lagu yang dibawa pada malam tu...so dah adat setiap pertandingan ada menang dan kalah..yang penting,usaha buat yang terbaik agar saluran mesej dakwah dapat diterima seiring dengan peredaran zaman yang semakin maju ni tanpa menyimpang dari batas2 syarak...itu harus diutaamakan... :roll:


*~"AmAl KeRaNa AlLaH,hIdUp MuLiA,mAtI sYaHiD"~* :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

siti_aisyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 632
Posting: 37
Dari: BaTu PaHaT

Johor  


posticon Posting pada: 01-01-06 10:25


Pada 13-12-05 13:59 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

hehe....mudah saja....raihan pun tak menang anugerah....tapi jualan Album dengan show.....seluruh dunia......
jadi apalah sangat dengan anugerah....kalau album dengan show kurang sambutan....
apa pun usaha+ doa tangga kejayaan....



betul itu..saya sokong sesangat... kalau anugerah bertimbun saja nak buat apa... yang penting apa yang disampaikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti_aisyahProfil   Hantar PM kepada siti_aisyah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 20:34


mohon maaf atas ke'celupar'an ana dalam topik ni siri 2...

tak sedar tangan menaip masa tu...:):):)

ismahli ala ma taf'al zalik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 18:02


mena kalah tu adat la kan...but i think banyak lagi yang minat inteam...:) di ambang kegelapan? hmm..bawak torch light la..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 18:46


:oops: :oops: biasa laa.....sesuatru tu mesti ada jatuh bangunnya.... :-)

:lol: ana bangga dengan pencapaian yang kumpulan Raihan tunjukkan... :-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 20:53


Pada 05-01-06 18:02 , amyra_myra posting:

!!! QUOTE !!!

mena kalah tu adat la kan...but i think banyak lagi yang minat inteam...:) di ambang kegelapan? hmm..bawak torch light la..:)
:-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 20:55


ya...bawa torch light....good idea kak!!!
[ Telah diedit oleh: syemarly pada 05-01-06 20:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112265 saat. Lajunya....