Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: Mengapa saya bercita-cita ingin menjadi s'orang jururawat


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Mengapa saya bercita-cita ingin menjadi s'orang jururawat

Please Mendaftar To Post


Oleh Mengapa saya bercita-cita ingin menjadi s'orang jururawat

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 15:15


Ramai yang berpendapat kerjaya sebagai jururawat amat mencabar...apa pendapat kawan-kawan semua. Bagi saya masuk dulu baru tau...!.....he...he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-12-05 16:07


mencabar...semua kerja mencabar rasanya kan ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-12-05 16:51


emm kerjaya ni ok jugak...
tapi saya kurang minat..
saya lebih minat jadi pendidik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-05 11:34


nurse memang mencabar....banyak cabaran sama ada daripada patient, doctor, peers, malah management hospital sendiri. study pun payah, lagi2 kalau aliran sastera.
lagipun kerja ni banyak pressure. kalau dapat patient yang demand....pandai2 la layan.
kalau assist dari yang cerewet, banyak songeh pun boleh bagi pressure kat nurse tu sendiri. pandai2 la handle.
tapi kerja nurse ni best...macam2 orang kita boleh jumpa....macam2 penyakit boleh tahu. lagipun boleh merapatkan ukhwah dengan orang ramai. kita akan rasa dihargai bila patient mengucapkan 'terima kasih' pada khidmat yang kita beri. so..sekurang2 sejuk hati, hilang segala tension pada kerja. malah berusaha untuk memberi khidmat yang terbaik masa akan datang. begitu juga dengan dari. kalau dapat memberi khidmat yang terbaik pada mereka....dari pun akan respect pada kita. malah lagi merapatkan lagi hubungan. macam kawan la!!!

tapi kita akan tension bila..patient marah2....dari pula suka-suka kata 'stupid nurse'...
tapi jadikan la perkara tu sebagai cabaran....adat la tu...tapi kita pun ada hak....tahan kan diri. kerje nurse is OK!!!!

saya pun bakal menjadi nurse juga. tapi bukan goverment la, private hospital.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 11:48


kawan-kawan saya ada yang ambik nurse tapi saya nak cakap lbh2 pun tak berani sebab tak tau secara mendalam kerjaya nurse ni bagaimana sebab saya ambk engineering.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 13-12-05 12:07


mungkin betul juga...tapi try la dulu..baru tahu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

hadiazeediaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21062
Posting: 63
Dari: bumi melaka

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 13:37


bagi saya nurse ni mencabar sebab nanti kena cuci luka pesakit..hari-hari nanti tengok darah...

darah....

kepalaku sudah pening..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hadiazeediazProfil   Hantar PM kepada hadiazeediaz   Pergi ke hadiazeediaz's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 13:56


Nurse ni kerja yang soleh.....selain kepuasan diri, dapat gaji, dan pahala.....berterusan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 17:10


sekarang ini guna sistem pointer...
Tak kisah la sistem apa yang nak gunakan tapi ilmu-ilmu yang di pelajari dapat di aplikasikan dalam kehidupan seharian.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 05-03-06 02:34


iman,amal dan ilmu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 08:40


erm..saya ada juga sahabat lelaki yang ambil kursus kejuruwatan ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

baiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23053
Posting: 42
Dari: BaitulMuslim

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 23:12


ana tak minat tapi ummi suruh ambil juga... last last... ambil letrik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For baizProfil   Hantar PM kepada baiz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.091554 saat. Lajunya....