Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Elakkanlah dirimu dari berhutang kerana hutang itu akan menjadikan dirimu hina pada waktu siang dan gelisah pada waktu malam
-- Luqman Al-Hakim

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 19 jam, 1 minit yang lalu
Daeng_Jati: 7 hari yang lalu
skater: 9 hari yang lalu
HIKAL: 29 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: seronok ke jadi pelajar sekolah menengah?


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» seronok ke jadi pelajar sekolah menengah?

Please Mendaftar To Post


Oleh seronok ke jadi pelajar sekolah menengah?

LiaNa87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 185
Posting: 22

Perak  


posticon Posting pada: 16-05-03 23:27


seronok ke?
mana lagi seronok sekolah rendah ke menengah?
bagi saya,sekolah adalah zaman paling best.
sekian.

-Sahabat Sejati-

Bookmark and Share

    


  Member Information For LiaNa87Profil   Hantar PM kepada LiaNa87   Pergi ke LiaNa87's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 23:58


ke-dua-duan nya seronok sebab dapat kenalan yang ramai..

itu atas individu lah kan
munkin sekolah rendah lebih seronok kot bukan aper budak2 reti ikut arahan berbanding budak2 sekolah menengah yg memang degil.. lompat situ lompat sini.. asap situ asap sini..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 16:16


liana87? awak same umur ngan sayerlah. maner lagi sronok..? sebenarnyer x sabar nak masuk universiti. bleh pilih subjek nak blajar. hope bleh berkenalan ngan awak.

-----------------
DoN'T SToP aT THe ToP,
oR You WiLL DRoP!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-03 16:25


saya pun suka zaman persekolahan dulu... terutamanya time sek. menengah... skrg ni pun, oklah gak.. dah masuk ipt.. mcm2 perkara kita jumpa... pendek kata, time belajarlah yg paling best..... tul tak..??

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-05-03 17:09


assalamualaikum.....

bagi saya.....
kat sek la ni biasa aje
may be lepas sek saya akan terasa keseronokkannya..

-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 17:13


Ana seronok masa skool rendah...sbb kita kecik lagih...boleh wat paper pon....tp kat skool men pon best gak....sbb kita dah matang...n know how to apreciate friendship...

tp mmg best arh skolah rendah duluh...rasa cam nak naik time machine p baleq....plg best lps pekse UPSR...leh main`!ihihi

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 18:15


assalamu'alaikum...

qaulah sokong..
zaman sekolah memang best..
yg x besnyer, sebab homework byk jer..
eheheh..

Quote:
berbanding budak2 sekolah menengah yg memang degil.. lompat situ lompat sini.. asap situ asap sini..



qaulah hanya mampu menggelengkan kepala..
sian kat cikgu yg ngaja kat depan tuh..

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 20:09


betul tu.......kesian........kesian.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-05-03 20:31


sekolah menengah best...segala kenagan tak akan ku lupai

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

abu_rozai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 158
Posting: 65
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-05-03 00:41


Assalamualaikum.....

eeemmm.....saya rasa waktu tadika lagi best....
asyik main jer...lain cikgu suruh....lain saya buat.....hihihi.....
macam maner pun sek men lagi best ler.....
naknya waktu PMR......
banyak kenangan manis woooo.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_rozaiProfil   Hantar PM kepada abu_rozai   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 01:07


kalau boleh putar masa, ingin sahaja kembali ke zaman persekolahan dong...



Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

iwadullah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 652
Posting: 10
Dari: negara indah..malaysia

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-05-03 22:46


assalamualaikum....
saye rasa masa sekolah rendah la best.. tapi sekolah menengah pun best jugak.....emmm mana satu ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iwadullahProfil   Hantar PM kepada iwadullah   Quote dan BalasQuote

SaLaFy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 341
Posting: 99
Dari: Taman Melawati, KuaLa LumpUR, BuMi A||aH SwT...

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 23:57


sekolah menengah ngan sekolah rendah samer besT!~!!!...dua dua beST!~ tapi sekolah menengah agi best!~

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFyProfil   Hantar PM kepada SaLaFy   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 00:09


Assalamualaikum..
Bagiku sekolah yang terbest ialah sekolah tadika..disitu ku kenal erti melompat,bercakaran,mengaum(bising)..
Ape yang ku buat semuanya diperhatikan oleh cikgu tadika ku..cikgu rohani..he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-05-03 10:13


A'kum

Sebenarnya bila kita kat sekolah menengah, kita dah semakin tua, jadi tanggungjawab banyak.

pst: Duduk kat tadika best!

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-06-03 11:12


Kenangan paling mahal adalah ketika anda mula mengenali abjad dan selepas anda menggunakan abjad tersebut'wills hauttingham

Bagi saya,kenangan di Sekolahlah paling seronok,dan saya selalu berharap ia akan dtg lagi...saya punyai banyak cerita yg lucu semasa di sekolah dan saya akui,saya adalah pelajar yg nakal......suka dera budak....sebab tu kot saya memang suka zaman sekolah menengah..heheheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 15:15


semuanya ade kenangan yg tersendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 463
Posting: 136
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-06-03 02:38


erm..skolah menengah la bes..lebihĀ² bile dah form 5 nie...rase senior skeet apeĀ² pon mase skolah mmg bes

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

permata_munawwarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 973
Posting: 36
Dari: selayang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-06-03 23:58


ermm..kiter sebaye la ngan halawah_iman & LiaNa87..bg sayer sek men lg best..kita dah matured n bebas & b'dikari..but skang ni x sabar nak tinggalk' sek krn sek ni bknl' sek idaman sayer spt sblm ni..sek agama yg ku diami slm 3 thn(many nice memories)>namun t'paksa b'hijrah ke SMK atas sbb2 yg x dpt dielakk'.."inginku imbasi kisah lalu agar ia terus b'semadi..."cool^gurl

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_munawwarahProfil   Hantar PM kepada permata_munawwarah   Quote dan BalasQuote

PreTTy_HappY
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 800
Posting: 27
Dari: presint 8,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-03 15:47


sekolah menegah memang bess!!!!!especially bile form 5,dah jadi senior...tambah lak nak spm..ehehe.time nie ler kite tahu erti persahabatan sebab lepas tuh semue dah nak gi jalan2 masing2...herm,,,sedih pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For PreTTy_HappYProfil   Hantar PM kepada PreTTy_HappY   Pergi ke PreTTy_HappY's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 13:02


setakat ni...bagi aza...sekolah rendah lagi best...sebab sekolah menengah ni banyak sangat tanggungjawab yang kita ada...memangla kan...budak2 sekolah menengah bukannya macam bayi dah...takkanla semuanya guru yang kena buat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 14:39


hmmm...
ana masa naik skolah rendah..rasa duk tadika yg seronok..
masa naik skolah menengah....rasa sek rendah ngan tadika seronok....
naik ke ipta...rasa tadika,sek rendah ngan menengah seronok...
pasni time kija...mesti rasa time blajar yg seronok...
pendek kata....time belajar ni ....
MEME SERONOOOOOOOOOKKKK....


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

j-a-j-a
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1355
Posting: 119
Dari: RuMaH SaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 14:59


sama je best kat mana2 pun...asalkan blaja...
tp yg best skali kat tadika lah....nak main ke nak melompat ke..cikgu tak marahh

-----------------
Siang.......
Disuluhi mentari,
Menyinari seluruh alam.

Malam.......
Dihiasi bintang-bintang,
Keindahan tiada taranya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For j-a-j-aProfil   Hantar PM kepada j-a-j-a   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-03 12:30



saye mase kat sek menengah saye tak sedar yg saye memanjat usia. seronook saje, mmg saye enjoy kehidupan persekolahan saye, lg2 bile mase form 6. sbb kite dah sedar itu adelah persinggahan terakhir kite sbg budak sekolah.

so bile dah masuk ipt, saye rase dah tue. saye rase penat living my life.

i wish i could turn back the hand of time. tapi nak buat mcmne...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

nauwar
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36219
Posting: 17
Dari: bukit rambai? krubong?

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 18:59


Assalamualaikum
Ana rasa ana seronok di alam menengah kerana banyak benda baru yang ana pelajari..
Sekolah rendah pun best juga...
rasa sayang nak tinggalkan ALAM PERSEKOLAHAN
di sini segalanya bermula..
Disini diri mula dibentukk & ditarbiyah!!!! :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwarProfil   Hantar PM kepada nauwar   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 20:17


Pada 16-05-03 23:27 , LiaNa87 posting:

!!! QUOTE !!!

seronok ke?




memang kenagan yang tak dapat dilupakan masa sekolah rendah dan menengah,rindu pun ada...macam-macam kenangan,takut ,lucu manis pun ada hehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 22:40


salamun alaik...
alahai rindunya zaman skolah2..memang best sangat-sangat sebab sekolah ana studentnya semua girls.tak adalah segan sangat nak buat jahat..hehe..memang happening lah sampai cikgu2 pun pening sebab murid2nya banyak mulut sangat..setiap kali perhimpunan mesti dengar leteran panjang..hehe.. :-P

p/s:yang tak bestnya mak mengajar sekolah same..selalu jadi perhatian cikgu2..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 22:50


Pada 08-12-08 22:40 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

salamun alaik...
alahai rindunya zaman skolah2..memang best sangat-sangat sebab sekolah ana studentnya semua girls.tak adalah segan sangat nak buat jahat..hehe..memang happening lah sampai cikgu2 pun pening sebab murid2nya banyak mulut sangat..setiap kali perhimpunan mesti dengar leteran panjang..hehe.. :-P

p/s:yang tak bestnya mak mengajar sekolah same..selalu jadi perhatian cikgu2..huhu..


sekolah semua perempuan??????kat ipoh ke????
hehehehehe

ingat lagi tak pasal2 dapat jadi lance koperal, walaupun tak join kadet polis.....heheheheheh
:hammer:

paling tak boleh lupa, ada ustaz ni tak boleh tengok budak-budak tongkak kerusi jadi 2 kaki, hehehe dapatlah ogawa extra massage umph
:grin:
:grin:
:grin:

pengajarannya, kerusi di jadikan kaki empat jangan diduekan, tidak meletakkan sesuatu pada tempatnya = zalim.....
sampai sekarang ingat istilah tu...........

:lol:
:lol:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110914 saat. Lajunya....