Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-05-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 5 hari yang lalu
ucu_nuriman: 9 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: tolong klik kejap saja,nak tanya..


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» tolong klik kejap saja,nak tanya..

Please Mendaftar To Post


Oleh tolong klik kejap saja,nak tanya..

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-11-05 12:29


assalamualaikum..
maaf kerana ana mencuri sedikit masa antum semua..err..ana nak tanya, siapa email dia [email protected] ..hehehe..tu saja. kepada pemilik email ini tolong bagitau ye...salam ukhwah ana ucapkan,bye bye..


-----------------
~kerana KEWAJIPAN itu lebih banyak dari MaSA yang ada..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 13:26


Kenapa ada masalah ke..hehehhe saja saja nak nyampuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 13:59



    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 15-11-05 16:40


sayala yang punya..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 15-11-05 16:56


Menyampuk biar berhati-hati....... kang dosa diri sendiri tak terampun lagi dah menanggung dosa yang lain pulak... wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 15-11-05 17:41


Pada 15-11-05 13:59 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

[email protected]


:lol: :lol:

Kenapa tanya, falah_nurani?


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 20:22


farhanna>Kenapa cakap sampai begitu sekali ....dosa besar ke menyampuk pasal hal ini..saya saja saja memain..tapi tak perlah..kalau ada yang tersinggung tu saya minta maaf sesangat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 20:29


Pandangan ana secara peribadi, minta maaf kalau mengguris hati farhanna. Ana rasa anti kena belajar untuk susun bahasa anti agar lebih bersopan. Kebanyakan posting anti seolah-olah 'sengaja' menyakitkan hati orang lain. Mula-mula, ana ingin bersangka baik, mungkin memang cara anti posting macam ini. Tapi makin lama jadi meluat, lebih-lebih lagi sebab anti perempuan. Ingat, berhati-hati dalam bicara. Jangan sampai menyakiti hati orang lain. Dosa sesama insan hanya boleh diampunkan sesama insan, bukan melalui taubat. Jangan kerana mulut, kita mendapat dosa...

Pesanan buat ana dan juga sahabat-sahabat ana...

Allahu Ta'ala a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-05 14:40


Em....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-11-05 00:52


aiyak...hapa ini..err tapi solksjaer, betul ke anta yang punya? bagitahulah betul2 ya.. tak ada apa-apa..dia ni baru masuk list friendster ana..kalau [email protected] ni ahli ukhwah, salam ukhwah ya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-05 01:03


lor, dari friendster rupanya, sampai kat ukhwah dia cari............................

kalau tak jumpa juga baik falah_nurani masuk jejak kasih di TV3

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-11-05 01:31


terima kasih atas idea yang bernas tapi tak sesuai daripada saudara ibnu musa..salam ukhwah,fi amaanillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-11-05 03:15


hehe....lawaklah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 10:14


macam-macam ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 10:20


Pada 15-11-05 20:29 , SaLaFiaN posting:

!!! QUOTE !!!

Pandangan ana secara peribadi, minta maaf kalau mengguris hati farhanna. Ana rasa anti kena belajar untuk susun bahasa anti agar lebih bersopan. Kebanyakan posting anti seolah-olah 'sengaja' menyakitkan hati orang lain. Mula-mula, ana ingin bersangka baik, mungkin memang cara anti posting macam ini. Tapi makin lama jadi meluat, lebih-lebih lagi sebab anti perempuan. Ingat, berhati-hati dalam bicara. Jangan sampai menyakiti hati orang lain. Dosa sesama insan hanya boleh diampunkan sesama insan, bukan melalui taubat. Jangan kerana mulut, kita mendapat dosa...

Pesanan buat ana dan juga sahabat-sahabat ana...

Allahu Ta'ala a'lam...


kesimpulannya...
fikir dulu sebelum cakap....
kerana, dari lidah dua saudara boleh bermusuh. apataha lagi kita dalam ukhwah.com, saling tak kenal wajah, tapi berhubung kerana ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 10:38


Erm, cuba add dalam Yahoo Messenger!
Hantar emel. Kalau dia tu tak suka beritau profile dia,
just buat emel baru ( menyamar ) dan tanya pasal diri dia, tapi strategi kena betul. :-D


Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 10:43


Pada 19-11-05 01:03 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

lor, dari friendster rupanya, sampai kat ukhwah dia cari............................

kalau tak jumpa juga baik falah_nurani masuk jejak kasih di TV3

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


ha'ah..tak pun masuk rancangan baru...jejak kasihan..hehehe:)

ps:jangan marah ye...gurau saja pepagi nii..:)


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 13:14


Pada 22-11-06 10:20 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-05 20:29 , SaLaFiaN posting:

!!! QUOTE !!!

Pandangan ana secara peribadi, minta maaf kalau mengguris hati farhanna. Ana rasa anti kena belajar untuk susun bahasa anti agar lebih bersopan. Kebanyakan posting anti seolah-olah 'sengaja' menyakitkan hati orang lain. Mula-mula, ana ingin bersangka baik, mungkin memang cara anti posting macam ini. Tapi makin lama jadi meluat, lebih-lebih lagi sebab anti perempuan. Ingat, berhati-hati dalam bicara. Jangan sampai menyakiti hati orang lain. Dosa sesama insan hanya boleh diampunkan sesama insan, bukan melalui taubat. Jangan kerana mulut, kita mendapat dosa...

Pesanan buat ana dan juga sahabat-sahabat ana...

Allahu Ta'ala a'lam...


kesimpulannya...
fikir dulu sebelum cakap....
kerana, dari lidah dua saudara boleh bermusuh. apataha lagi kita dalam ukhwah.com, saling tak kenal wajah, tapi berhubung kerana ALLAH....


salam...

permasalahan yang seringkali timbul bila kita tidak kenal budi org lain bukan.Oleh itu kita sebagai umat islam perlulah rasa diri ini sama saja tiada tinggi tiada rendahnya...semuanya sama makhluk Allah.Bermaaf-maafan adalah kaedah yang paling baik..insyaAllah.

Janganlah pedaskan kata-kata kita dalam perbahasan dan perkataan tak elok.Banyak dapat dosa kecil jika hati rakan-rakan kita terguris.

sekian sahaja dari diri ini.

maa salamah


-----------------
.:ILMU IMAN & AMAL carilah ia...SEBELUM kita meninggalkannya:.>.:Carilah Cinta Allah dan Rasulullah Sebelum Cintanya akan Hambanya:.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 13:33


Pada 15-11-05 20:29 , SaLaFiaN posting:

!!! QUOTE !!!

Pandangan ana secara peribadi, minta maaf kalau mengguris hati farhanna. Ana rasa anti kena belajar untuk susun bahasa anti agar lebih bersopan. Kebanyakan posting anti seolah-olah 'sengaja' menyakitkan hati orang lain. Mula-mula, ana ingin bersangka baik, mungkin memang cara anti posting macam ini. Tapi makin lama jadi meluat, lebih-lebih lagi sebab anti perempuan. Ingat, berhati-hati dalam bicara. Jangan sampai menyakiti hati orang lain. Dosa sesama insan hanya boleh diampunkan sesama insan, bukan melalui taubat. Jangan kerana mulut, kita mendapat dosa...

Pesanan buat ana dan juga sahabat-sahabat ana...

Allahu Ta'ala a'lam...


Apabila hubungan kita dengan makhluk baik, insyaAllah hubungan kita dengan Allah akan berjalan dengan lancar.

Setuju, sebab hati manusia sukar untuk ditelah. Mungkin akan ada yang terasa hati, terguris perasaan. Perlu untuk kita menilai setiap butir bicara kita, moga kita tidak menyakiti ht org lain. jangan sampai, ketenangan hidup kita terganggu hanya kerana kita telah mengguriskan ht saudara kita, biarpun tanpa sedar.

Mohon maaf pada semua insan yang pernah berbicara dengan ana sama ada secara langsung ataupun tidak. Andai ada yang menjelekkan, melukakan ht, mengguris perasaan... Ana mohon maaf...


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.09934 saat. Lajunya....