Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 43 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: Pengorek kubur >>---->Berani ke???


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Pengorek kubur >>---->Berani ke???

Please Mendaftar To Post


Oleh Pengorek kubur >>---->Berani ke???

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 18:03


Terkenang suatu ketika apabila melihat pengorek kubur mengorek kubur, begitu teliti dari mencari tapak kubur sehingga lah proses mengorek. Rasa2nya dalam ukhwah ni siapa yang nak jadi pengorek kubur??? ke yang ada pengalaman ke??? jom la kongsi
[ Telah diedit oleh: Usmad pada 14-11-05 18:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-11-05 22:36


pernah tengok saja...





uucp://photo.tickle.com/image/32/5/4/RS/32546290RS989299832.jpg


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129
[ Telah diedit oleh: fizah_862000 pada 14-11-05 22:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 23:04


Saya ada pengalaman korek kubur tapi tak besar cuma korek kubur bayi,bangkai kucing hehe tapi pengalaman pertama masuk liang lahad ialah terperanjat bilamana mayat tiba2 sendawa terkejut juga tapi kawan-kawan kata tu biasa sebab angin dari perut keluar kemulut.Nasib sendawa kalau dia jerit" Woi Sakittt Lah" memang lintang pukang lah hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 23:07


Pada 14-11-05 23:04 , Subuhku posting:

!!! QUOTE !!!

....tapi pengalaman pertama masuk liang lahad ialah terperanjat bilamana mayat tiba2 sendawa terkejut juga tapi kawan-kawan kata tu biasa sebab angin dari perut keluar kemulut.Nasib sendawa kalau dia jerit" Woi Sakittt Lah" memang lintang pukang lah hehe
:lol: :lol: :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 23:08


seingat saya, pengalaman saya jadi pengorek kubur adalah setelah saya terserempak dengan ular kat dalam rumah saya, komfem ular tu kena masuk kubur........... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 14-11-05 23:26


saya tak pernah mengorek lobang kubur...tapi hari2 lalu kubur...sebab sekolah sebelah kubur...:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 08:02


BAgi saya la kita kena adakan kursus tuk menggali ni. sebab penggali kubur ni penting sangat kalau tak ada mereka takkan kita nak guna kapal korek. betul tak???

Proses menggali ni dimulakan dengan cari tapak tuk lubang kubur. mengikut pemerhatian saya la orang kampung saya tu guna satu besi panjang tuk pastikan kawasan yang nak dikorek tu belum berpenghuni. karang buat penat saja dah korek dalam2 tiba-tiba dah ada orang lam tu. lepas itu kerja2 mengorek dijalankan. Peh susah tu nak pastikan tanah xruntuh. lagi-lagi dalam kawasan tanah sawah. Kerja ni memang mencabar tau.

Ada sekali saya tengok orang korek lahad tuk kawasan berbukit. memang cantik, rata saja lubang tu.
[ Telah diedit oleh: Usmad pada 15-11-05 08:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 09:18


saya pernah gali kubur...kubur kucing saya....hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 15:35


erm...nak try jugak nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Ustaz_Jaki
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20298
Posting: 51
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-11-05 16:09


dah ada peluang nak buat tapi takut lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ustaz_JakiProfil   Hantar PM kepada Ustaz_Jaki   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-11-05 03:29


Pada 14-11-05 23:04 , Subuhku posting:

!!! QUOTE !!!

Saya ada pengalaman korek kubur tapi tak besar cuma korek kubur bayi,bangkai kucing hehe tapi pengalaman pertama masuk liang lahad ialah terperanjat bilamana mayat tiba2 sendawa terkejut juga tapi kawan-kawan kata tu biasa sebab angin dari perut keluar kemulut.Nasib sendawa kalau dia jerit" Woi Sakittt Lah" memang lintang pukang lah hehe


haah kadang-kadang mayat tu keluar angin... hehe...ada yang seraaaaam


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-11-05 03:31


Pada 15-11-05 09:18 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pernah gali kubur...kubur kucing saya....hehehe..


oo...saya pun pernah buat kubur untuk Arnab saya..


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-05 07:21


ada ke orang cita-cita nak jadi penggali kubur ?
susah nak kata ada orang jadi penggali kubur
mungkin Nasir Bilal Khan kut...
tu pun berlakon jadi Si Penggali Kubur saja...
kalau tak ada penggali kubur siapa nak gali untuk kita pulakkan?
so, penggali kubur ini jadi sebab tak ada kejo lain...
cuba tanya kat penggali kubur ...
sejak kecil dia nak jadi penggali kubur ke?
mesti dia cakap tak kan?
wasalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-05 07:23


kalau gali kubur haiwan (ayam, kucing, arnab, ular dll)pernah la....
gali kubur haiwan boleh panggil penggali kubur ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 19-11-05 11:28


Pada 19-11-05 07:23 , Detective_Alam posting:

!!! QUOTE !!!

kalau gali kubur haiwan (ayam, kucing, arnab, ular dll)pernah la....
gali kubur haiwan boleh panggil penggali kubur ke?



Hehehe itu namanya penggali kubur haiwan :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-11-05 13:01


:lol: :lol: :-) :-di


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 07:01


Pengorek kubur orang yang jahat betul ke??? pendapatan dia dengan mengorek kubur. so ada yang mati adala duit masuk. Bila dia doa "murahkanlah rezeki ku"=mintak2 ada yang mati???? hehe just gurau2 tak ada kaitan yang hidup atau yang mati hehe
[ Telah diedit oleh: Usmad pada 01-12-05 07:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 11:47


Emm baru 2 3 hari lepas saya yengok orang korek kubur emm rupanya tak boleh terlalu dekat dengan kubur sebelah nanti tanah runtuh.susah jugak nak korek kubur ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 13:29


Pada 15-11-05 09:18 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pernah gali kubur...kubur kucing saya....hehehe..


:)


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 16:26


Memang la... bagi sesetengah manusia, mereka ni punyai perasaan takut, and whatever... tapi, kalau semua dah ikutkan perasaan masing2, sapa lagi yang nak bertanggungjawab buat amal kebajikan ni...

saya pun pernah tengok jugak orang gali kubur...memang perlukan keberanian... sebab, tugas ni pun tak kira masa....kadang-kadang orang meninggal dunia waktu malam, kalau orang dah nak tanam malam tu jugak, kena la beranikan diri...

tapi, tugas yang lebih mencabar adalah tugas PENUNGGU KUBUR... Tak dapat tidak, mesti ada gangguan syaitan punya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 16:50


Ustaz saya selalu gali kubur & tak ada rasa takut sebab katanya akhirnya kita mati juga.Menggali kubur memang memerlukan keberanian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 17:29


ana nak kongsi pengalaman...dulu rumah ana berdepan dengan tnh perkuburan Islam...tapi ana tak rasa takut sebab kws kubur tu bersih saja.bila malam, ana suka duduk di luar perhatikan kws kubur sebab ana slu fikir keadaan ahli2 kubur..dan juga ingatkan ana tentang mati.sampailah 1 malam, pkul 2 pagi,baru ana nak terlena tba2 ana dengar orang ketuk kayu guna tukul...bunyi zink...ana dengar orang seret kaki...lepas itu tak lama kemudian ana dengar pula orang cangkul tnh dekat luar bilik ana..ana terkejut & takut manalah tahu orang nak buat perkara2 yang tak baik...ana diamkan diri saja...tak lama lepas tu,kerja m'cangkul dah berhenti,ana dengar pula sesuatu dimasukkan ke dalam kws yang dicangkul tu dan ana dengar seakan2 orang memijak dan merata2kan tnh...Allah saja yang tahu perasaan ana masa tu.ana tak berani buat apa-apa...nak kata ada orang meninggal tak pula...pg2 esoknya, ana terus tngok kws tnh sebelah bilik ana.rata dan tak ada apa-apa kesan...!ana rasa pelik sebab malam tu lagi ana dengar perkara yang sama.hinggalah 2 hari lepas tu, ada orang meninggal dunia.3 hari berturut2 ada orang meninggal..ana bgtahu ibu,ibu kata apa yang ana dengar tu adalah petanda akan ada orang yang meninggal dunia...sejak tu, ana kerap dengar bunyi2 tu walaupun ana dah pindah rumah.wallahu'alam...satu peringatan buat diri kita yang akan menempuh alam kematian...


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 03:01


gali tanah pernahla..tanam pokok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 03:30


Pada 14-11-05 18:03 , Usmad posting:

!!! QUOTE !!!

Terkenang suatu ketika apabila melihat pengorek kubur mengorek kubur, begitu teliti dari mencari tapak kubur sehingga lah proses mengorek. Rasa2nya dalam ukhwah ni siapa yang nak jadi pengorek kubur??? ke yang ada pengalaman ke??? jom la kongsi



PENGGALI KUBUR la...hihi...kesalahan tatabahasa di baiki..
thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 15:30


Pada 19-11-05 07:23 , Detective_Alam posting:

!!! QUOTE !!!

kalau gali kubur haiwan (ayam, kucing, arnab, ular dll)pernah la....


eeehh...same la kita...
pengali kubur haiwa rupaye..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

sunlay
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 21369
Posting: 21
Dari: T P Garang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-06 15:25


LETIH GALI KUBUR NI.. Kalau BARU CUBA BAIK PELAN-PELAN NANTI tak ada STAMINA BOLEH SEMPUT, CUBA BAYANG DALAMNYA berapa LEBORNYA berapa DAN PANJANGNYA, berapa CUBA LA TEST SENDIRI BARU TAU...............................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunlayProfil   Hantar PM kepada sunlay   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-06 15:33


erm..korek tak pernah..kambus pernah la..
semoga kita ambil iktibar daripada kematian tersebut..


p/s: ada jawatan attenden bilik mayat kat kuim...trylah apply :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110259 saat. Lajunya....