Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 42 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: siapa pernah naik ven jenazah (,)


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» siapa pernah naik ven jenazah (,)

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa pernah naik ven jenazah (,)

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 17:58


Em pengalaman yang tak dapat dilupakan.saya naik ven jenazah first time tahun 2003. rasa sejuk saja dalam tu dengan jenazah kat depan mata sungguh menginsafkan.
[ Telah diedit oleh: Usmad pada 14-11-05 18:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 20:54


Eh tak ada ke yang nak kongsi pengalaman. kena tangkap makan di siang hari bulan ramadhan ke apa ke??? hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-11-05 10:48


ana pernah naik buat first timenya pada awal tahun 2004..1 januari..memang sedih dan tak percaya kerana jenazah yang ada di hadapan mata adalah orang yang ana sayangi..abah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 20-11-05 13:42


Ana tak pernah...hehehehe
Itu lah pengalaman yang tak dapat dilupakan...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

amjarni
Warga Rasmi
Menyertai: 19.11.2005
Ahli No: 20383
Posting: 9
Dari: Sarawak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-05 16:13


ana dengan abang serta sepupu ana pernah anik van jenazah datuk kami. ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amjarniProfil   Hantar PM kepada amjarni   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 20:11


Pada 21-11-05 16:13 , amjarni posting:

!!! QUOTE !!!

ana dengan abang serta sepupu ana pernah anik van jenazah datuk kami. ..



oooo datuk anda ada ven mayat ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 22:52


Saya pengalaman pertama naik van jenazah kerana saya nak pergi mesyuarat.Saya cakap dengan driver saya dah lambat kena cepat.Kbetulan kenderaan rasmi tak ada yang tinggal hanya 2 van saja.Driver tanya ustaz nak laju ke nak lambat? saya jwab nak laju maka driver jawab naik van jenazah laju saya kata ok.memang terbukti laju kerana perjalanan dari Kluang ke JB makan masa 1jam 1/2 tapi satu jam dah sampai JB. hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 23-11-05 11:00


Pada 20-11-05 10:48 , falah_nurani posting:

!!! QUOTE !!!

ana pernah naik buat first timenya pada awal tahun 2004..1 januari..memang sedih dan tak percaya kerana jenazah yang ada di hadapan mata adalah orang yang ana sayangi..abah.


Takziah Falah_nurani... teringat kembali pada arwah sahabat saya....


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

amjarni
Warga Rasmi
Menyertai: 19.11.2005
Ahli No: 20383
Posting: 9
Dari: Sarawak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-05 14:17


Pada 22-11-05 20:11 , Usmad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-05 16:13 , amjarni posting:

!!! QUOTE !!!

ana dengan abang serta sepupu ana pernah anik van jenazah datuk kami. ..



oooo datuk anda ada ven mayat ke


Maaf, jenazah datuk kami. Bukan van jenazah datuk kami..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amjarniProfil   Hantar PM kepada amjarni   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-11-05 17:30


Tersentuh betul hati Wawa pada u all yang dah kehilangan orang yang disayangi.. Actually Wawa tak pernah naik van tu, tapi naik Ambulans banyak kalilah kat KLIA ni.. Whatever, pengalaman memandikan jenazah tu adalah.. Kifarah ALLAH untuk semua ...

P/S: Tahziah kepada Nazri dan falah_nuranu.. Semoga ALLAH mENEMPATKAN roh2 insan yang kalian sayangi bersama para solihin, AMiN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 19:12


Pada 23-11-05 17:30 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Tersentuh betul hati Wawa pada u all yang dah kehilangan orang yang disayangi.. Actually Wawa tak pernah naik van tu, tapi naik Ambulans banyak kalilah kat KLIA ni.. Whatever, pengalaman memandikan jenazah tu adalah.. Kifarah ALLAH untuk semua ...

P/S: Tahziah kepada Nazri dan falah_nuranu.. Semoga ALLAH mENEMPATKAN roh2 insan yang kalian sayangi bersama para solihin, AMiN..


Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101329 saat. Lajunya....