Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 83
Ahli: 0
Jumlah: 83




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Pernah membuli atau dibuli


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Pernah membuli atau dibuli

Please Mendaftar To Post


Oleh Pernah membuli atau dibuli

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 10:21


Assalamualaikum sahabat yang dikasihi

Maaf jika topik ini tidak bersesuaian dengan masa sekarang tetapi ianya bermanfaat untuk kita semua.

Pernakah anda membuli atau dibuli?
Ingin berkongsi cerita anda yang menarik itu? inilah ruangnya.
Saya ingat lagi tentang cerita seorang sahabat saya.

Katanya, tiga orang kawannya dibuli kerana satu perjanjian. Waktu tu, mesin basuh asrama mereka mesti dibayar tetapi mereka ada taktik untuk menggunakan mesin tersebut secara percuma. Suatu hari, lima orang senior mengetahui kegiatan mereka. Senior itu berjanji tidak akan melaporkan perkara itu tetapi dengan satu syarat iaitu mereka diperlakukan sebagai hamba selama seminggu.

Begitulah sedikit kisah yang ingin saya titipkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 26-10-05 10:36


saya pernah juga dibuli dulu dan akhirnya membuli balik...

bagi saya buli ni best.. kita akan rasa tak suka time sekolah tapi bila kita dah keluar... itulah kenangan yang tidak dapat kita lupakan... kekadang sekarang ni saya tergelak sorang2 kalau ingatkan balik....

itulah zaman sekolah.... rindu la zaman sekolah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 26-10-05 10:39


pernah dibuli jugak masa sekolah kecik2 dulu.. tapi taklah pernah membuli orang balik... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 26-10-05 13:34


kena buli...tak pasti la
tapi buli orang....selalu buat..buli kawan aje
suruh dia buat air, basuh baju, ambik makanan...
tapi kami kawan kamcing...dia tak kisah..dia pun suka menolong.
hehehe!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

ok-roll
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2005
Ahli No: 18412
Posting: 9

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-11-05 20:57


hmmmm....dulu kroll selalu juga kena buli......entah apa-apa tah harapkan badan saja besar tapi kena buli.....tu time sek......tamat saja sek tak sampai setahun la kan tiba2 dia boleh respect kat kroll bukan pasal kroll buli dia orang balik tapi kroll berjaya menjadi orang la agaknya......sebab time tu dia orang tengok kroll bawak kereta honda civic 1.6 yang kepunyaan kroll sendiri.......adeh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ok-rollProfil   Hantar PM kepada ok-roll   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 01-11-05 23:44


macam2 ragam kan pasal buli ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-05 03:21


Assalamualaikum

Betul cakap islamicboy tu, macam2 ragam. Bak kata orang, macam2 ada.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-05 16:18


assalamualaikum..
saya prnh juga di buli tapi yang biase2 saja la sebab orang tu tahu Kalau buli saya lebih2 saya respon balik hehehee...
saya pun sebenarnya prnh juga buli orang...hehehe..tapi tak adalah yang extreem2 tu...
biasa2 saja...orang tak marah sangat..hehehee...buli macam tak nak buli..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 07-11-05 11:22


yep..pernah buli orang..pernah juga dibuli(dalam definasi sendiri)...tapi alhamdulillah tak sampai melayang nyawa laa..atau kena pergi hospital..:-di

sebelum kena buli tu,saya buli orang..budak2 lelaki nakal dan paling besar kat sekolah pun nangis kerana tindakan saya..hehe..
dulu sekolah saya asalnya sekolah perempuan..tetapi dibuka pula kepada lelaki..jadi saya dan geng saya pun bentuk group ala anti-lelaki..budak lelaki menjadi 'musuh' kami..

tapi balasan dari Allah itu cepat..sebab lepas saya pindah sekolah..terpisah dari group members saya..saya jadi kerdil sangat..dan masa ni pulak..budak lelaki dari sekolah baru pula yang buli saya..tapi bukan secara fizikal..verbally saja..dan masa tu saya rasa kaku betul nak 'lawan' balik..masa ni baru saya rasa perasaan 'defenseless' tu..

apapun pengalaman2 ni memang amat berharga dan pengajaran berguna untuk saya..dan sekarang mangsa buli dan pembuli saya adalah kawan kawan saya.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 07-11-05 14:50


Hahaha kitorang pula dak2 junior dorm J1 teknik manjung dulu dok buli senior hehe tapi cara baik la buat parti perpisahan tuk mereka ujung tahun lepas itu buat game. suruh mereka tiup lampu sampai padam la tiup kipas sampai musing pendek kata apa yang mereka buat kat kami awal tahun mereka kena juga ujung tahun. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 13:54


Assalamualaikum

Seronok pula rasanya membaca pengalaman anda yang best ni. Sedangkan kita yang membaca ni pun merasakan sedemikian, bagaimana pula yang mengalaminya sendiri? Allahua'lam dan mereka saja yang tahu, betapa nikmatnya dikurniakan pengalaman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

hana_88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12020
Posting: 81
Dari: KuKTeM..(UTEC)

Pahang  


posticon Posting pada: 09-11-05 15:22


hana pun ada pengalaman dibuli juga
hana kena buli waktu darjah 5
hana dapat lompat kelas lepas darjah 3 terus darjah 5
so,bila hana masuk kelas time darjah 5 tu,ada la sekumpulan student yang memang darjah 5 tu buli hana
mentang la hana ni muda dari mereka
teruk hana kena buli dengan mereka
dah la hana xmasuk darjah 4, darjah 5 pula setahun kena buli
time darjah 6 teruk kena cover untuk 3 tahun dalam masa setahun saja
nasib baik la dapat cover balik time darjah 6 tu
yang peliknye,time darjah 6 tu, geng yang buli hana tu semua baikkkkkkkkk sangat dengan hana
hana pun dah tak ambik hati la dengan mereka
nak tau tak?
ketua kumpulan yang buli hana tu adalah anak guru kelas hana sendiri time darjah 5 tu
bila fikir balik, rasa klaka pula
hehehe.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hana_88Profil   Hantar PM kepada hana_88   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 09-11-05 15:55


EEmmm,

Best ramai orang sayang kat kita... Jangan pernah takut pada kebenaran, setiap kejadian pasti disusuli oleh kebaikan ;)

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 09-11-05 16:08


amboi... best juga dengar cerita hana_88

ishhh kasihan dia kena buli macam tu... tapi tak mengapa

tu kan dugaan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

nurainaishah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2005
Ahli No: 20104
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 16:42


kena buli tak pernah...
buli orang tu ada jugak..kadang-kadang saja.. masa kat sekolah dulu..
sekarang ni..tak buat dah.. sebab dah besar..eh, lupa.. ada satu yang ana dah buat..tengok cerita BULI! he..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainaishahProfil   Hantar PM kepada nurainaishah   Quote dan BalasQuote

nurainaishah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2005
Ahli No: 20104
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 16:42


kena buli tak pernah...
buli orang tu ada jugak..kadang-kadang la.. masa kat sekolah dulu..
sekarang ni..tak buat dah.. sebab dah besar..eh, lupa.. ada satu yang ana dah buat..tengok cerita BULI! he..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainaishahProfil   Hantar PM kepada nurainaishah   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 07:37


Teringat kat adik2 junior alahai ciannya time tu saya jadi ketua dorm. masa miaggu orentasi tu ramai sangat mangsa terutama kena blanje senior makan kuetiaw CIKGU SHAHIDAN. hehe dak2 dom saya la tu punya kerja lepas itu siap saya dapat bahagian lagi ahaksss best hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-11-05 02:03


pernah kena buli...huhuhu masa tu darjah 3. ada seorang budak lelaki ni...darjah 6 agaknya...selalu saja buli..lepas itu ugut bagitahu cikgu, dia pun dah tak buli lagi.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-11-05 12:35


hehe..saya suka mengusik budak2

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-05 14:10


Pada 09-11-05 16:42 , nurainaishah posting:

!!! QUOTE !!!


sekarang ni..tak buat dah.. sebab dah besar..eh, lupa.. ada satu yang ana dah buat..tengok cerita BULI! he..he..he..


:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-11-05 15:57


ana...tak suka buli....tapi pernah di buli...
Tapi ana cepat melenting...dulu yerla budak2..sekarang alhamdulillah dah tak ada orang berani buli ana lagi...

p/s: syukur padaNya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-11-05 16:10


Kena buli..?? Hm... sekarang pun kena juga but as a long as kita rasa apa yang kita buat ni tak rugi untuk kebaikan diri kita.. why not? Selagi boleh sabar, sabar saja .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 11:59


bila saya mula bekerja di satu tempat,memang tak pernah terlepas daripada kena buli.. huh ! sakitnye hati tuhan saja yang tahu.. dek kerana tak tahan,saya lantangkan suara.. keadilan! keadilan! hehe :)

Saya pun kena buli juga kat tempat kerja. Benci betul dengan senior yang gila kuasa ini. Pernah juga menuntut keadilan tapi biasalah kita ni timun.. :-( :-( :-( :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 12:04


tak pernah buli .main guli pernahla..

apa pun jauhkan diri dari pembuli..
offensive is the best defensive


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 12:38


saya tak pernah kan buli...tapi buli budak selalu...ketika ku bergelar senior...hua hua hua,,,,pnt main rigby,,,,mlm suruh junior datang tolong urut kaki,,lepas itu upah rokok sebatang...hahahahah(gelak org jahat)

lepas itu ada juga sok budak junior tiup lampu kalimantan...sampai padam....lagi lah jahat.,,.....tapi sekejap saja....2,3 bulan saja,lepas itu junior yang dibuli..jadi member baik......dan sampai sekarang mereka ingat kami sebagai abang senior yang banyak membantu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-08 13:16


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,selalu kena buli dengan adik bila balik kampung.. :-( almaklum,manja mengalahkan adik..hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 14:05


:-D ..pernah lah juga membuli orang..best saja rasa buli orang..saja-saja buli ada, buli sebab perjanjian pun ada..semua tu masa zaman-zaman sekolah dulula..kena buli pun ada juga..sakit saja rasa..sekarang ni pun kadang kena buli juga..tapi selalu kena dengan kakak-kakak dan abang-abang lah.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 15:14


Pernah dibuli oleh abang ku...dan pernah membuli adik ku.. hehe...adat lah lau dah adik-beradik... Lau kat hostel..tak pernah lah..sebab ana jenis xmakan suruhan yang bukan legal ni...wlp senior yang suruh... :jangan: Analah 1st jr (intake ana lah) yang xdisukai time tu... :lol: tapi ana jugak lah yang mereka baik last sekali... Ana tak pernah buli jr sebab ana anggap jr ana semua macam adik sendiri... lagipun hostel we all tak ada buli2 ni sejak batch ana... :welcome:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 17:35


Dua-dua tak pernah. Maklumlah, budak baik...
Hehehe...perasan saja... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 19:27


suka buli budak kecik...heheh
tapi bukan buli betul-betul...tapi suka mengacau dan mendengki...
buat budak kecik sampai nangis...
especially anak2 sedara...maklumlah tak ada adik...so, sian anak2 akak selalu kena buli....seronok...
tapi dah nangis, lepas itu pujuk balik....
mereka tak marah pun...makin sayang kat makcik mereka yang nakal ni...
heheheheh... :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 20:26


Selalu juga kena buli. Masa tadika dulu pun kena buli (teringat zaman kanak-kanak pula). Sekarang pun selalu kena buli kat office. Sedih.. sedih.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-11-08 13:58


aslmkm kak...
akak nak tau tak..???
hhmm..selama di indonesia, saya tak pernah jumpa, bertemu bertatap muka dengan PRESIDEN....kat malaysia ni...saya dah berjumpa dengan seorang presiden..masyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 16:00


ramai rupanya kaki buli dalam ukhwah.com ni... tak sangka :sopan:

senarai kaki buli ukhwah (as of 05-11-2008):

wafa_mawaddah
niza_ati
adieq85
umar_khalil
mulimahsejati
Usmad
nurainaishah
m_aisya
Kaisi
nanalah
islamicboy

p/s: ni kira membuli jugak ke? ngeh3x


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-11-08 16:42


Pada 03-11-08 20:26 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Selalu juga kena buli. Masa tadika dulu pun kena buli (teringat zaman kanak-kanak pula). Sekarang pun selalu kena buli kat office. Sedih.. sedih.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:



huhu...kenapa macam sama jeq ek... :berfikir:

P/S : selalu 'buli' adik kat rumah...adikĀ²lah kawan saya paling dekat... :welcome: :muka penuh kasih sayang:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 17:00


Pada 05-11-08 16:00 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

ramai rupanya kaki buli dalam ukhwah.com ni... tak sangka :sopan:

senarai kaki buli ukhwah (as of 05-11-2008):

wafa_mawaddah
niza_ati
adieq85
umar_khalil
mulimahsejati
Usmad
nurainaishah
m_aisya
Kaisi
nanalah
islamicboy

p/s: ni kira membuli jugak ke? ngeh3x



:lol: :-P

ewah ibnu_musa..sempat tu dia senaraikan nama kat sini..siap beri gelaran kaki buli ukhwah pulak..memang insan prihatin ibnu_musa ni.. :-D :jangan: jangan lupa satu nama lagi iaitu IBNU_MUSA sebagai pembuli dalam ukhwah.com..ketua pembuli lah sebab siap senaraikan ahli-ahlinya.. :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 10-11-08 18:01


Hahaha .. Wawa setujuuu bangat dengan adieq85 kok .. :-D Ibnu_Musa.. jangan jadi Pembuli tau ..?? kalau mahu, Lho boleh jadi Supir guwe thingy .. :-p

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 10-11-08 18:14


Assalamualaikum..ana tak pernah membuli org tapi dibuli org adalah..masa tu ana darjah 2, ada seorang budak lelaki ni, sekolah sangat buli ana, ambil barang ana, kurung ana..sampai ayah ana cari kat kelas..dia ni anak tok penghulu..ayah ana sampai bagi amaran..sekolah agama pp sebelah petang pula, ana diugut minta duit..kalau kakak tu tak dapat dia cubit kat perut..sakit..masa tu ana darjah 1 @ darjah 2..nasib baik lepas tu kawan tolong bagitahu ustazah, dia kena marah..dia dah tak berani buat..bayangkan tiap-tiap hari dia minta duit belanja ana..trauma ana..ana membesar dalam ketakutan saja..jumpa org pun takut2..family dia tak tahu pun. sampai 3 org buat macam tu..ana pula kecik tak macam umur sepatutnya, sebab tulah ana kena buli saja..kebetulan maksud nama ana 'si kecil' smpila tak besar-besar..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 16:25


jarang kena buli..selalu ada back up..huhu..thats yang lah saya pun bukan pembuli sangat pun..sumtimes saja tunjuk lagak padahal baik hati..huhu...


(harap-harap tak jadi magsa pembuli jalan raya...nauzubillah..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124997 saat. Lajunya....