Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jalan-Jalan
Topik: masak lemak nogori...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jalan-Jalan
    »» masak lemak nogori...

Please Mendaftar To Post


Oleh masak lemak nogori...

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 11:17


assalamualaikum..

saya nak resepi masakan lemak orang nogori ini..

boleh tak kasi..

yang pedas2 itu...

saya suka sangat tau..

boleh tak kasi resepi...

thanks..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 13:59


tak reti masakla.. :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

azhan86
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2005
Ahli No: 17193
Posting: 17
Dari: jay bee...

saudiarabia  


posticon Posting pada: 17-10-05 14:47


wa'alaikum salam wr wbt...

izzz, masak lomak cili api orang nogori ini sonang yo..
kalau izz dah boleh masak lomak cili api bukan nogori, lagi sonang..
caranya cuma tak perlu menggunakan bawang merah..

itu jo..

kalau nak detail,...
ambil bawang putih, cili api, then tumis..
lopeh tu, boleh la masuk kan santan..

jangan lupo pula masukkan ikan ke..ayam ke..
apa-apa yang nak di masak la..

nak lagi sodap, letak daun kunyit..

herm..kalau ada apa-apa penambahan...boleh la warga ukhwah tambah2 sikit supaya boleh menambah kesedapan resepi ini..

ada ilmu kita kongsi sama2 ye tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azhan86Profil   Hantar PM kepada azhan86   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-05 16:05


nak tanya sikit....
masak lemak nogori ni best ke???
saya tak pernah makan lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-10-05 17:35


Pada 17-10-05 14:47 , azhan86 posting:

kalau boleh sebelum masuk santan, masukkan lah ayam atau daging.ini untuk hilangkan bau hanyir. jangan lupa masukkan serai yang sudah dititik. lepas itu baru masuk santan ( lagi pekat lagi best. tapi kalau nak kurang kolesterol guna santan kotak saja). jangan lupa asam keping. biarkan ia sampai pecah minyak.


-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 18:16


assalamualaikum semua...

terima kasih kerana kasi resepi masak lomak n9 ini..
insyaAllah saya cuba..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 18:56


masak lomak cili padi nogoghi??!

auw! favourite eden!.. ahh.. selamat mencuba.. w/pun maybe antum bknlah orang n9 asli.. tapi tak mengapa! kadang-kadang orang luar lagi terer masuk tau~.. hee :di

gud luck!

(resepi tatau pula :P tau makan aje~)


-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++
[ Telah diedit oleh: SyAhEeDa pada 24-10-05 22:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 23:09


best ke..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 15:07


tak letak serbuk kunyit ke?....
mana nak klua warna kuning masak lemak ni....

kadang-kadang kan..kenapa ye..
bila kita masak gulai ni..
santan dia macam tak pecah..
gulai kita nampak macam berketul....
ada ketulan (santan agaknya) yang terampai
di permukaan gulai kita ni...
even dah biakan atas api lama2 pun..
'jasad' terampai tu tak hilang pun...

boleh tolong terangkan kat saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 16:06


best juga masak nogori...tapi masalah pedas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-01-06 22:39


Pada 13-01-06 15:07 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

tak letak serbuk kunyit ke?....
mana nak klua warna kuning masak lemak ni....

kadang-kadang kan..Kenapa ye..
bila kita masak gulai ni..
santan dia macam tak pecah..
gulai kita nampak macam berketul....
ada ketulan (santan agaknya) yang terampai
di permukaan gulai kita ni...
even dah biakan atas api lama2 pun..
'jasad' terampai tu tak hilang pun...

boleh tolong terangkan kat saya...


assalamualaikum...
erm... gulai jadi macam tu menunjukkan ia dah jadi tahi minya...biasanya jadi macam ni sebab gulai tu tak selalu dikacau.. untuk mengelakkannya..pastikan gulai itu sentiasa dikacau dalam jangka masa 7-9 minit..hasilnya..memuaskan

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 03:02


yeke....nasi lemak setiap negeri lain2 ke...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 18:58


Pada 18-01-06 22:39 , puteriayahanda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-06 15:07 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

tak letak serbuk kunyit ke?....
mana nak klua warna kuning masak lemak ni....

kadang-kadang kan..Kenapa ye..
bila kita masak gulai ni..
santan dia macam tak pecah..
gulai kita nampak macam berketul....
ada ketulan (santan agaknya) yang terampai
di permukaan gulai kita ni...
even dah biakan atas api lama2 pun..
'jasad' terampai tu tak hilang pun...

boleh tolong terangkan kat saya...


assalamualaikum...
erm... gulai jadi macam tu menunjukkan ia dah jadi tahi minya...biasanya jadi macam ni sebab gulai tu tak selalu dikacau.. untuk mengelakkannya..pastikan gulai itu sentiasa dikacau dalam jangka masa 7-9 minit..hasilnya..memuaskan


waalaikumussalam wbt...
oic....tapi rasanya..dah kacau dengan kadar kekerapan yang tinggi...
tapi takpela...nanti kita buat ujikaji lagi..
maybe betul apa yang diutarakan oleh awak..

syukran... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 21-01-06 21:10


kalau masak lomak daging salai..wuishh..memang the bomb la!
happy cooking everyone..:-di

ps:nabilpoyo..bukan nasi lomak..tapi masak lomak..erm..tapi memang pun nasi lomak noghori lain sikit dari tempat den.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

putri_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17600
Posting: 42
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-01-06 00:33


sedap masak lomak ni..
tiap2 hari buat pun tak mengapa
tak jemu tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_sufiProfil   Hantar PM kepada putri_sufi   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 19:26


Pada 16-01-06 16:06 , dakwah_ilahi posting:

!!! QUOTE !!!

best juga masak nogori...tapi masalah pedas....


macam saya orang noghori..suko sangat makan...kalau saya masak saya kurangkan cili padi tu..so taklah podas sangat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-06 12:10


Pada 24-10-05 17:35 , puteriayahanda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-10-05 14:47 , azhan86 posting:

kalau boleh sebelum masuk santan, masukkan lah ayam atau daging.ini untuk hilangkan bau hanyir. jangan lupa masukkan serai yang sudah dititik. lepas itu baru masuk santan ( lagi pekat lagi best. tapi kalau nak kurang kolesterol guna santan kotak saja). jangan lupa asam keping. biarkan ia sampai pecah minyak.




thanks for the recipe...saya nak try masak...insyaALLAH,harap2 menjadi... :-di


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 12:13


Pada 12-02-06 12:10 , anis_najihah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-05 17:35 , puteriayahanda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-10-05 14:47 , azhan86 posting:

kalau boleh sebelum masuk santan, masukkan lah ayam atau daging.ini untuk hilangkan bau hanyir. jangan lupa masukkan serai yang sudah dititik. lepas itu baru masuk santan ( lagi pekat lagi best. tapi kalau nak kurang kolesterol guna santan kotak saja). jangan lupa asam keping. biarkan ia sampai pecah minyak.




thanks for the recipe...saya nak try masak...insyaALLAH,harap2 menjadi... :-di



bila dah jadik nanti, jangan lupa bagi ana rasa:grin:
mesti sodap masak lomak nogori yang anis_najihah masak.

jangan lupa tau! 8-)


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 11:30


Pada 10-02-06 19:26 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-01-06 16:06 , dakwah_ilahi posting:

!!! QUOTE !!!

best juga masak nogori...tapi masalah pedas....


macam saya orang noghori..suko sangat makan...kalau saya masak saya kurangkan cili padi tu..so taklah podas sangat...



selain dari kurgkan penggunaan cili api nya...
boleh saja tukarkan cili api dengan cili besar...
kepedasannya dapatla dikurangkan..
berbanding dengan penggunaan cili api...

insyaAllah...taklah pedas sangat masakan tu...
kalau tak tahan juga...
tak payah bubuh cili langsung la.... ;-)

ps: orang noghori kan memang suka makan pedas...agaknyalah.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 11:00


Pada 12-02-06 12:10 , anis_najihah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-05 17:35 , puteriayahanda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-10-05 14:47 , azhan86 posting:

kalau boleh sebelum masuk santan, masukkan lah ayam atau daging.ini untuk hilangkan bau hanyir. jangan lupa masukkan serai yang sudah dititik. lepas itu baru masuk santan ( lagi pekat lagi best. tapi kalau nak kurang kolesterol guna santan kotak saja). jangan lupa asam keping. biarkan ia sampai pecah minyak.




thanks for the recipe...saya nak try masak...insyaALLAH,harap2 menjadi... :-di



tak sabar betul saya nar rasa masakan anis_najihah..
mesti sedap..yelah..anis_najihah kan pandai memasak..
nanti jangan lupa bagi saya rasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

kimiekomba
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22829
Posting: 10
Dari: rembaue

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 19:03


test dulu baru tau. masakkan ni memang sodap cayo la cakap den

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimiekombaProfil   Hantar PM kepada kimiekomba   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 20:06


:roll: hhmmm...macam sedap saja....kalau xpedas,Boleh la ana test

p/s: goreng pun sodap..... :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-06 21:01


masak lemak..?? bestnya.. tapi pedaslah..tak tahan kalau pedas sangat..karang gastrikku cakap.. "hai.." hehe :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 02:39


bagi zilzal....care zilzal masuk...

yang sedap tu kalau kita blend or tumbuk sekali serai dengan bwg merah dan bawang kecik....kasi lumat ..baru sedap..lepas itu kita tumis sampai naik bau...lepas itu masukkan air.....lepas itu masukkan serbuk cili padi atau cili padi tu sendiri....kasi pedas nya....lepas itu..masuk ayam ke daging....lepas itu masuk santan..lepas itu masuk asam keping..lepas itu masuk daun kuniyit...nak kuningkan lagi..letak saja kunyit sikit....jangan lupa garam secukup rasa....dan hidangkan bersama seisi keluarga dan jiran tetanggan...kalau yang kreatif tu ada yang letak kerisik...barulah lemak betul-betul lemak punya..hehe...sedap!

p/s: dah dok oversea barulah blaja2 masak..bukan men masak2...ekeke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 02:48


betul ke resepi tu saudara zilzal...
nampak macam saudara zilzal ni suka makan masak lomak cili api saja???ke copy paste saja ni...
hehehe..tengok badan pun dah semangat lain mcam saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 02:59


kalau copy paste..takkan ada ayat macam itu...macam lah saudara akwa tak pernah makan mskan saya sampai menjilat ibu jari kaki sendiri...

p/s: badan semangat..tu dr DIA....tanyelah DIA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 23-03-06 16:11


saudara akwa itu asyik masak sayur goreng jea.itu yang macam tak percaya kehebatan saudara zilzal kita ini..tapi apa hal pula sampai jilat ibu jari kaki ini...saya tak pernah pun nak buat bnda2 pelik macam itu.huhuhu~ cacat agaknya saudara akwa kita ini...hihihi(masak lomak memang menyelerakan daripada goreng ayam) :-P
[ Telah diedit oleh: obor2 pada 23-03-06 16:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 16:17


nasi kuning kat sabah..siapa rasa??pasti anda nak lagi.....tanya orang sabah...kat ukhwah ini....nak rasa datang sabah...mak saya atau saya buat sendiri..hehehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 21:21


Pada 23-03-06 16:17 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

nasi kuning kat sabah..siapa rasa??pasti anda nak lagi.....tanya orang sabah...kat ukhwah ini....nak rasa datang sabah...mak saya atau saya buat sendiri..hehehhehe


kalau zilzal..nasik kuning tu zilzal letak kuyit saja....macam nasi ayam..ekekke

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-06 21:42


mak aii zilzal...
betul ke ni???pandai masak???
macam mimpi saja......
hehehe..

tapi betul...zilzal ni memang cekap masak....cakap saja nak makan apa..memang zilzalll punya rasa...

hehehe....zilzallllllllll....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 22:21


atif ni bukan saja pandai masak..tapi best student kos dia.....kos apa ye??medic??

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 07:32


zilzal...itu nasi kunyit....tak sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 25-03-06 16:06


entah zilzal ini..nasi kunyit dengan nasi kuning pun xreti beza..eh,bagaimana nasi kuning itu saudari muslimah83??ajarlaa.hihihi
[ Telah diedit oleh: obor2 pada 25-03-06 16:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-03-06 18:06


Pada 17-10-05 13:59 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

tak reti masakla.. :-di :-di


sama la kita :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 25-03-06 18:25


belajar2 laa memasak itu ya.nanti dah kawin tak tau malu jea dengan si suami.ahaks!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-03-06 18:33


Pada 24-10-05 23:09 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

best ke..??



best gila... :-di
sekali cuba nak lagi... :-di
sedapnye hingga mjilat jari... :-di

kalau tak, tak kan izzz81 nak resepi dia...

betul tak izzz81?? ;-) :-di :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-06 23:04


Pada 24-03-06 07:32 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

zilzal...itu nasi kunyit....tak sama...


sebab dah promote nasi kuning itu....kena kasi zilzal juga resepi....lepas itu makan dengan masuk lemak nogori...bagusnya....

p/s: jangan kena demam kuning sudah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 15:34


nasi lemak semua tempat boleh buat rasa pun lebih kurang...nasi kuning ada kat sabah saja....nasi kuning ini ada dua jenis ayam dan ikan...kedua2 pun sedap..hhehehh

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

putri_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17600
Posting: 42
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-05-06 16:41


em..
sedap...
lagi2 ummi ana yang masak..hehe
ana pun boleh masak juga..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_sufiProfil   Hantar PM kepada putri_sufi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11977 saat. Lajunya....