Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: si buta dengan si pekak


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» si buta dengan si pekak

Please Mendaftar To Post


Oleh si buta dengan si pekak

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-07-03 17:45


Ader satu teka-teki saya nk share ngan awak nieh...siler laa jawab ek...ihihih

Di suatu tempat diBukit siput segamat, ader seorang jejaka iaitu si buta pergi kepejabat lawyer untuk mendapat wasiat daripada bapanyer yg baru meninggal, iaitu berupa wang tunai sebanyak 50 ribu ringgit. duit itu tak di bank in kan, malah diambil secara tunai dan diletakkan didalam sebuah brief case. Si buta tersebut ditemani oleh 2 orang sahabat tadi.si bisu dan si pekak.
merekapun keluar daripada pejapat. Mereka pergi ker hotel untuk tidur dalam semalam. ketika dalam bilik, sipekak ashik ajer memadang brief case sibuta yg mengandungi banyak wang. apabila sibuta tidur, sipekak dengan secara perlahan mengambil brief case . si bisu nampak. macamana sibisu nak bagitau
sibuta, sipekak ambil duit sibuta...

Slamat menjawab..!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

hafiza85
Warga Rasmi
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2407
Posting: 16
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 21-07-03 09:40


saya rasa jawapan nyer ialah............
tak boleh nak fikir secara lojiklah. bagilah jawapan
Quote:



Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiza85Profil   Hantar PM kepada hafiza85   Pergi ke hafiza85's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-03 18:40


tulis kat kertas agaknyer......

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

equan
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1295
Posting: 16
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-08-03 12:42


jap..camne si buta boleh nampak plak..mungkin pakai mata hati kan. ok..nak fikir lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For equanProfil   Hantar PM kepada equan   Quote dan BalasQuote

Ezika_Armansur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2003
Ahli No: 2781
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 05-09-05 14:03


dia tulis dan tampal dimuka sibuta


-----------------

[ Telah diedit oleh: Ezika_Armansur pada 05-09-05 14:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ezika_ArmansurProfil   Hantar PM kepada Ezika_Armansur   Pergi ke Ezika_Armansur's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 14:40


Jawapan nya memang lah si pekak tu yang ambil duit sibuta, yang nampak ialah s bisu tapi bisu tak boleh beritau pada sibuta dengan apa cara skalipun walau dengan tulis, bahasa isyarat lagi kan bercakap sebab di bisu so yang kena bagi tau ialah kita yang membaca cerita diatas kena bagi tau dengan sibuta betul tak MUSLIMAHSEJATI??? kalau betul kena bagi hadiah tau hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 00:49


erm...bingung..bingung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

namirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5920
Posting: 232
Dari: Ardhillah

singapore  


posticon Posting pada: 11-09-05 15:01


!!! QUOTE !!!

tulis kat kertas agaknya


bagaimana si buta tu nak nampak eh kalau tulis kat kertas? ..hihi


-----------------
Our readiness strengthens our security
Our adaptability ensures our success
Our unity strengthens our nation
Total Defence S'pore


Bookmark and Share

    


  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 15:12


kejut sajalah mamat tu. lepas itu buat havoc kat situ.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

sitreen
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2005
Ahli No: 18678
Posting: 4
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 15:32


mayb gne tpaty

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitreenProfil   Hantar PM kepada sitreen   Quote dan BalasQuote

ibnuhajar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18777
Posting: 47
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 15:44


si bisu tak boleh nak bagitau!terpaksa biarkan si pekak ambil duit si buta...muah2!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuhajarProfil   Hantar PM kepada ibnuhajar   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-05 11:36


si bisu bagitau saja lah pada si buta....
si bisu, si pekak dan si buta... itu hanya lah nama mereka... mereka tidaklah buta, tidaklah bisu dan tidaklah pekak.....
hanya gelaran semata-mata.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 13:31


tak tau.... :lol: :lol:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 00:56


Pada 19-09-05 11:36 , RnieZah posting:

!!! QUOTE !!!

si bisu bagitau saja lah pada si buta....
si bisu, si pekak dan si buta... itu hanya lah nama mereka... mereka tidaklah buta, tidaklah bisu dan tidaklah pekak.....
hanya gelaran semata-mata.....


ye tak ye juga betul ke ni???????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097487 saat. Lajunya....