Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: JK Berbuka Puasa


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» JK Berbuka Puasa

Please Mendaftar To Post


Oleh JK Berbuka Puasa

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 16:24


Assalamualaikum..

Dengan ketibaan bulan yang dinanti - nantikan, maka dengan sukacitanya Portal Ukhwah dan Portal Muslimah yang bernaung dibawah Hanan Network ingin menjemput ahli - ahli sekelian bagi meraikan program JK Berbuka Puasa 1425H ini.

Program tahunan ini akan diadakan pada :
Tarikh : 22 Oktober 2005
Masa : 6.30 petang
Tempat : Foodcourt KL Sentral

Kepada sesiapa yang berminat, anda amat dialu - alukan hadir. Kepada ahli yang masih belum pernah menghadiri mana - mana Jk, inilah masanya untuk berkenal - kenalan di alam nyata.. Tujuan utama JK ini diadakan adalah untuk memupuk persaudaraan yang telah terjalin didepan PC.. :)

Jangan lupa bawa makanan kerana makanan ringan sahaja yang akan disediakan. Lagipun tiada yuran dikenakan. :lol:

Sehingga bertemu di JK nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 16:38


lepas tu berjK secara berjemaah terawih di masjid negara.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 18:28


Alhamdulillah setelah berborak tadi akhirnya Puan Pengarah Event dah posting perkara ni.

Apalagi jika bukan JK Berbuka Puasa 2005. Rindunya masa berbuka macam dulu ye, KakSu ? Dapat bertemu lagi Kang, Hanan sudah lama kan ? Tahu2 pada bulan penuh berkat ini...

Insya-Allaah, Zulman jangan lupa datang....ye?

p/s: Kalau sesiapa rajin SMS kat sahabat lain yang mungkin tak tahu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 11-10-05 18:43


er... nak join, tapi macam segan... tak kenal sesiapa lagi :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 23:43


Bocah enom. La kok isin? Isin karo sopo? Teko wae!

Kembali untuk 3 tahun berturut2, JK Buka Puasa pasti bertambah meriah! Yang lama dan yang baru bertemu, berbincang dan berbuka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 00:05


: Sasarannya hendak tawan semua tempat duduk dengan ahli Ukhwah..
Rekod serta sejarah betul tak Kang....?
Biar orang ramai terkejut....fuh penuh ....sapo mereka semua ini ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 00:29


Prof pulak kali ini nak datang dengan siapa? Cepatnya masa berlalu.. masih ingat lagi Prof datang dengan ahli WWF Mr Bob... heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 07:31


Alhamdulillah, bertemu lagi kita di JK Berbuka Puasa tahun yang ketiga ini. Moga ramai yang dapat hadir. Yang belum pernah bersua janganlah malu-malu ye. Bila dah datang nanti sure tak akan rasa janggal.

Teringat tahun lepas bergambar ala2 di studio.. ;-)

Jumpa di sana nanti. Bawalah kuih muih sedikit. Kalau datang awal dalam pukul 6 pun tak apa, takut penuh pula Food Court tu kalau lambat.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 07:39


tahun ini kalau ada kesempatan insyallah sampailah macam tahun sudah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 07:44


Assalamualaikum...

kalau nak datang awal pun tak apa, yang pasti pukul 6 nanti ana dan hanan akan setia menantikan tetamu jemputan..

apa lagi prof.. kita jadi penyambut tetamu.. "silakan, silakan..." :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 08:02


ish...terasa rugilah tak dapat pergi...disebabkn keadaan masa yang tidak mengizinkn...sedihnya...dah lama tak dapat jumpa semua,terutamanya hanan,kang ,kak su,hanisah,Rumaishaa dan prof...kali terakhir pada JK UM dan JK CONVEST yang lepas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 11:46


um..kang ngomong jowo ek..
hehe.ana rasa nak datang
insyaAllah ana datang nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 12:12


Pada 12-10-05 00:29 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Prof pulak kali ini nak datang dengan siapa? Cepatnya masa berlalu.. masih ingat lagi Prof datang dengan ahli WWF Mr Bob... heheh


Semua orang nak tahu siapa Prof nak bawak bersama kali ini ?
Tertunggu-tunggu macam artis popularla pulak ...hehehe

Mr. Bob ( WWF Wrestler ) dah beritahu ...tapi tak pasti datang tak lagi... hehe..Kang suka sangat panggil Bob macam orang WWF ...

Oh... Nampaknya Prof jadi penyambut tetamu ? hehehe...boleh ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-10-05 13:12


Macam Syok saja ini.... Mesti best kan... Oklah, InsyaALLAH, saya pun akan cuba 'curi' masa datang..Tapi tak berani janji.... rasa malu pun ada jugak... Tapi, muat ke tempat kat situ... Lagi satu, tahun2 lepas ramai ke yang datang.... Nak bawa makanan apa? Say pun bukan arif sangat tentang hal ini....hehehehehe...

Tarikh : 22 Oktober 2005
Masa : 6.30 petang
Tempat : Foodcourt KL Sentral

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

Tolhah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.10.2005
Ahli No: 19532
Posting: 104

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 13:57


er, maaflah pada pihak admin...kalau tak silap, ada foto JK buka puasa memperlihatkan percampuran bukak puasa antara muslimin dan muslimat....

Maknanya tidak ada pengasingan khusus......mungkin saya tersilap dan kalau tersilap saya mohon maaf lah pada pihak pengurusan ukhwah.com. Sebab saya yakin pihak pengurusan lebih sensitif dalam soal ni.

Apapun, kalau ada, harap dapat dibuat sesuatulah ya..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For TolhahProfil   Hantar PM kepada Tolhah   Pergi ke Tolhah's Website   Quote dan BalasQuote

harmoni_melodi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2005
Ahli No: 19040
Posting: 50

Johor  


posticon Posting pada: 12-10-05 14:51


err...
saya ni orang baru...
tak tau apa-apa tapi nak join gk..
tahun lepas ramai ke?
nak mrse gk dan
nak knal2 dengan rakan-rakan ukhwah...
ermm...
tak apa ke?
segan pun ada juga...
hihiihi..
boleh datang gitu saja ke?
maksudnya tak ada pape2 ke sebagai tanda hdr sebagai ahli ukhwah.com?

Bookmark and Share

    


  Member Information For harmoni_melodiProfil   Hantar PM kepada harmoni_melodi   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 15:02


Assalamualaikum harmoni_melodi dan semua yang baru..

antum memang dialu - alukan hadir.. kalau segan sampai bila pun tak akan kenal dengan sesiapa.. :)

kalau nak datang bawalah makanan, atau boleh beli disana..

kepada yang menegur, terima kasih kerana memberikan pandangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 17:21


salam alaik..

nasib baik,paper tiada pada hari itu dan esoknya..so..bolehla saya beriftar jamae di sana..

tahun lepas tak p..dua tahun lepas p..tahun depan..? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 17:31


22 oktober tu rasanya 18 ramadhan kan...Lain kali sajalah, jauh sangat nak datang...nanti datang KL untuk berbuaka puasa dengan ukhwah.com tak ada plk tiket balik kampung...heheh....beraye kat KL la

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 17:37


eheee....gurau aje...all the best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 17:44


Mardhiah buka puasa dengan kertas ke? Siannya anak dagang di rantau orang... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 18:20


Pada 12-10-05 17:44 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Mardhiah buka puasa dengan kertas ke? Siannya anak dagang di rantau orang... hehehe


kertas bukan sebarang kertas tau...ni kertas pencetus anak bangsa..penerus warisan mulia..

tak baik kang ni..dah la sedih..balik rumah 1hb Malam..sampai rumah confirm..2 hb pagi..esok terus hari raya...ala...


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 12-10-05 20:03


saba la kak rumaaisha....:)
ada hikmah disebaliknya..
huhu..ana pun xpernah join apa-apa aktiviti ukhwah...ada orang ajak,tapi segan nak pagi...hmm,...ingat nak pagi jugak...tapi tak tahu lagi la,tak ada teman...segan pulak rasanya..dah la tak ada sesiapa kenal:di..erm...InsyaAllah...kalau pnjg umur,ada rzk kita jumpa;):)


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 22:10


Hehahe...kasihan anak buah kena sakat dengan Kang...
Mardiah ..betul datang ke? Bawak kepok lekor ek ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 12-10-05 23:44


walah walah kang... saya isin la... ora' kenal kok sopo seng arep nemani saya ki... teko teko wae, wong ndelok saya karo wong asing pula.... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 23:48


Susah nak faham ragam jumpa orang Jowo ini...hehehe
Sian orang lain dokleh paham gape dia awok-awok ini cakap weii...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 04:19


ermm...rasa macam nak pergi..:di.

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 07:27


Marilah ke sana beramai2. Jangan malu2 nak datang. Kalau rasa segan pakat2lah dahulu untuk ke sana. Tak pun beritahu kak su ke, nanti kami jemput di entrance foodcourt.. :-di


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 10:48


Insya-Allah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 15:00


salam ramadhan..
selamat berbuka..
simple-shida tengah berperang dengan EXAm finAL..hehehe..

nak titipkn jdual finalku..
so..masa buke puasa tu nanti..
doakan ku najah..wa muMtaz fil imtihan ek..
to sir kang.. hanan..kak sue.. prof...zulman..
hehe.. doakan ana.. amin..amin..amin..

:-di :-di :-di :lol: :lol:

17/10 – ISNIN- MAKROEKONOMI – JAM 9 PAGI

18/10 – SELASA – KAEDAH PENYELIDIKAN ( KP ) jam 9 PAGI
- PENGURUSAN PENGELUARAN & OPERASI ( POM ) jam 2.30 PTG

22/10 – SABTU – PENGURUSAN EKSPORT – jam 9 PAGI
- PENGURUSAN SISTEM MAKLUMAT ( MIS ) jam 2.30 PTG

23/10- AHAD – INTERNATIONAL FINANCE ( IF ) jam 2.30 PTG

30/10 – AHAD – MIKROEKONOMI – jam 2.30 PTG

ilalliqa''...soon.. insyaALLAH.. wsslm..
in the end... :-P :-P


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 15:07


Assalamualaikum shida yang sederhana.. :)

Semoga tabahkan hati dalam menempuhi final exam kali ini.. teringat shida, siap bawak nota lagi masa datang jk memanah tahun lepas.. :lol: sebab nak exam muet masa tuu.. study smart dik, raya nanti raya sakan... budak uitm tak boleh nak raya sakan tahun ni, paper lepas raya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 17:12


Pada 12-10-05 18:20 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-10-05 17:44 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Mardhiah buka puasa dengan kertas ke? Siannya anak dagang di rantau orang... hehehe


kertas bukan sebarang kertas tau...ni kertas pencetus anak bangsa..penerus warisan mulia..

tak baik kang ni..dah la sedih..balik rumah 1hb Malam..sampai rumah confirm..2 hb pagi..esok terus hari raya...ala...




alahai..anda semua kira bertuah dapat bersama-sama dengan sahabat handai dan kaum keluarga sempena ramadhan dan hari raya yang bakal tiba ni...tapi saya.... :-( seminggu sebelum raya kena kerja sampai lewat malam dan mungkin 24 jam agaknya...dan yang amat menyedihkn,cuti raya semua staff di petronas dagangan dibekukan selama seminggu...sedihnya tak dapat menikmati susasana raya..teringat pada zaman masa study dulu-dulu..hanya tak dapat balk raye haji saja,sebab duk jauh di rantauan.cuti pun singkat..tapi kali ni kena beraya di tempat kerja... :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 17:16


Pada 13-10-05 17:12 , NaZa_FirmaN posting:

!!! QUOTE !!!




alahai..anda semua kira bertuah dapat bersama-sama dengan sahabat handai dan kaum keluarga sempena ramadhan dan hari raya yang bakal tiba ni...tapi saya.... :-( seminggu sebelum raya kena kerja sampai lewat malam dan mungkin 24 jam agaknya...dan yang amat menyedihkn,cuti raya semua staff di petronas dagangan dibekukan selama seminggu...sedihnya tak dapat menikmati susasana raya..teringat pada zaman masa study dulu-dulu..hanya tak dapat balk raye haji saja,sebab duk jauh di rantauan.cuti pun singkat..tapi kali ni kena beraya di tempat kerja... :-o



Alaahai Umi tak beraya sangatlah tahun ini kasihan...
Takpa tugas itu mulia...dan Prof amat hormati atas bakti ...itu...
jangan bersedih ek ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

baby_soleh
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2005
Ahli No: 19796
Posting: 16
Dari: depan pc

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 17:19


assalamualaikum...

nak join boleh tak. harap dapat kenal dengan pres kita,miss hanan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For baby_solehProfil   Hantar PM kepada baby_soleh   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 22:47


Pada 12-10-05 22:10 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Hehahe...kasihan anak buah kena sakat dengan Kang...
Mardiah ..betul datang ke? Bawak kepok lekor ek ?


erm...prof..saya bukan datang dari terengganu..memang datang dari Gombak saja..keropok lekor kat Selangor ni keras saja..nak ke?:)


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::
[ Telah diedit oleh: RuMaishaaa pada 13-10-05 22:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 23:22


Assalamualaikum..?..
cemburunya ina...ina pun rasa nak pergi sama...tentu seronok boleh kenal dengan kawan-kawan kat ukhwah...dan boleh kenal dengan lebih rapat lagi...yalah..inakan masih baru kat ukhwah.com ni...
tapi.......ina tak punya kesempatan..untuk joint sama.....
eemm...ina pandailah jugak masak...kalau boleh pergi...ina boleh bagi kawan-kawan kat ukhwah rasa masakan ina...apa-apa sajalah....
emm...sedihnya....harap selepas tu...ina masih punya kesempatan.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 23:56


Pada 13-10-05 22:47 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!



erm...prof..saya bukan datang dari terengganu..memang datang dari Gombak saja..keropok lekor kat Selangor ni keras saja..nak ke?:)



Oh..ye ke ? Takpa kalau dari Gombak beli kepok lekor ...kan dok pasal hambe tercekik makan ...hehehe.... baik kekoh kepok keping lagi molek... hehehe :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

uwaisalqarni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15513
Posting: 147
Dari: Ardhul Kinanah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 11:04


DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Assalamualaikum Warahmatullah.

Alhamdulillah, tiba lagi satu JK untuk pihak pengurusan ukhwah.com dan ahli2 berkenalan..insyaAllah, rasanya dah lama tak berJK ye, mungkin Jk sempena konvo di universiti2 saja yang ada..last rasanya JK Dehearty agaknya.

mana-mana ahli ukhwah yang ada kelapangan masa tu, boleh lah iftar jamae'i bersama sahabat2 ukhwah. selama ni kenal di alam siber saja kan, so gunakan kesempatan pada Ramadhan ni untuk mengeratkan silaturrahim sesama muslim yang lain..insyaAllah

Yang janji nak pergi tu, silalah..jangan malu2 pulak..tak ada apa-apa nak dimalukan, ramaikan KL Sentral dengan warga ukhwah.com.(ana ada program lain yang perlu hadiri)

!!! QUOTE !!!

er, maaflah pada pihak admin...kalau tak silap, ada foto JK buka puasa memperlihatkan percampuran bukak puasa antara muslimin dan muslimat....

Maknanya tidak ada pengasingan khusus......mungkin saya tersilap dan kalau tersilap saya mohon maaf lah pada pihak pengurusan ukhwah.com. Sebab saya yakin pihak pengurusan lebih sensitif dalam soal ni.

Apapun, kalau ada, harap dapat dibuat sesuatulah ya..............


Cuma satu saja di sini, seperti apa yang dikatakan oleh akhi Tolhah tu ada kebenarannya..oleh itu pihak pengurusan dapat mengambil berat apa yang dikatakan oleh akhi Tolhah. ini ana rasa satu teguran yang bertujuan baik untuk ahli2 ukhwah. insyaAllah perkara itu mudah sahaja rasanya sebab semuanya sudah ada ilmu dari segi batas syariat tu..boleh lah diasingkan antara ikhwah dan akhwat apabila iftar nanti..insyaAllah

Teguran di sini insyaAllah untuk kebaikan kita bersama seiring dengan kemulian Ramadhan itu...seperti kata-kata saidina Abdullah ibn Abbas r.a " Sesiapa yang kesempatan padanya Ramadhan dan berlalunya ramadhan itu, tetapi ia tidak memberi apa kebaikan dan perubahan pada dirinya tatkala seperti sebelum Ramadhan, maka perlulah ia memohon pada Allah agar dikurniakan satu HATI yang baru kerana hati yang ada padanya sekarang telah MATI"

InsyaAllah, semoga datangnya Ramadha ini benar-benar ia adalah RAHMAH, KEAMPUNAN DAN PEMBEBASAN DARI API NERAKA kepada kita..insyaAllah.


-----------------
PeRjuAnGaN iTu GeRuN dAn MeNgEriKaN
HeBaT dAn DaHsYaT mEnGgErUnKaN hAtI
BaGi MuKmIn Di SiNi HaRgA dAn NilaInYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For uwaisalqarniProfil   Hantar PM kepada uwaisalqarni   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 11:09


Terima kasih atas teguran bagi ahli yang prihatin ...dan Insya-Allaah kerana mendoakan untuk semuanya demi kebaikan bersama .... Wassalam....
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 14-10-05 11:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

MiraUmairah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 837
Posting: 33
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-05 13:14


assalamualaikum...."miraumairah" memang dah lama nak pergi sejak 2 tahun lepas tapi saya takutlah.saya tak kenal sesiapapun dalam ukhwah ini secara realitinya.macam mana nak kenal walaupun dah sampai kl sentral nanti?

hari sabtu tu saya kerja tapi sempat InsyaAllah sampai sana dan berbuka.Gusar rasanya nak jumpa sahabat portal yang mana selama ini hanya dapat lihat nick sahaja.

kalau "miraumairah" sampai kl sentral macam mana nak kenal sesiapa warga ukhwah?boleh sesiapa dari ukhwah menjawab pertanyaan "miraumairah"...please sebab nak sangat join program ukhwah.


regards
14-10-05

Bookmark and Share

    


  Member Information For MiraUmairahProfil   Hantar PM kepada MiraUmairah   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 14:03


Assalamu'alaikum...

sedar tak sedar dah sampai kita Ramadhan kali ni ye... dah masuk kali ke 3 buat JK Berbuka Puasa ni... InsyaAllah, akak akan hadir macam tahun sudah2... Kepada yang tak pernah hadir lagi JK2 sebelum ni, sudi2kanlah... jangan malu2... mula2 memang la segan, nanti dah ta'aruf, ok la... Lama tak jumpa Kang, Hanan, Kaksu, Neesa, Prof.. sume2 la... hehe.. ;-) ok, jumpa di sana...

p/s: Kaksu, kita ada satu misi untuk kaksu ni... hehehe... nanti kita calling2 kaksu la ek?? ;-) :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 15:08


Pada 14-10-05 14:03 , nur_indah posting:

!!! QUOTE !!!


p/s: Kaksu, kita ada satu misi untuk kaksu ni... hehehe... nanti kita calling2 kaksu la ek?? ;-) :-di


apa tu kaei???? jeng jeng jeng...

kepada miraumairah, penyambut tetamu nanti akan tunggu depan pintu foodcourt... :) mira cuma pergi ke foodcourt kl sentral aje..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-10-05 15:13


Assalamualaikum..

Semoga berjaya la JK Puasa tahun ini. Tahun lepas, tak pergi..Tahun sebelum lepas, pergi..Tahun depan, pergi tak kembali...hehehe...

Dulu kenal (tahu saja) Kang, Malek, Hanan, Khairi, Salina, kaze, khalifah, idzham, brothermoon, rumaishaa dan ramai lagi pengunjung tetap KL Sentral. Doakan saya balik Malaysia tahun ni.. Nak raya sini dulu baru nak ingat Malaysia..hehe..sini best oooo..wsalam

/
[ Telah diedit oleh: mohm3 pada 14-10-05 15:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 16:07


InsyaAllah kalau sempat...

hari tu ada exam lah...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 16:20


Pada 14-10-05 15:08 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!



kepada miraumairah, penyambut tetamu nanti akan tunggu depan pintu foodcourt... :) mira cuma pergi ke foodcourt kl sentral aje..


Aii....KakSu...lain macam bunyi ye...?
Siapa yang jadi penyambut tetamu itu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 09:11


kepada semua ahli majlis tertinggi ukhwah yang pergi ke JK Berbuka pada malam ni...selmat berbuka puasa ye..khususnya pada Mr Kang,prof,Taqin,hanan,kak su,kak kaie,mar,hanisah dan yang lain2(tak dapat sebuk bebanyak namaye,tak cukup ruang)..dengan ucapan jangan lupakan daku yang tidak dapat turut serta menyertai kalian semua..sedih ni :-( ...
kepada warga ukhwah yang lain,sudi2kanlah turun untuk berbuka bersama...joinlah JK dan kenalilah suasa JK Ukhwah yang sebenarnya dengan pandangan mata serta pendengaran telinga anda sendiri...semoga kita semua kan dirahmati serta diberkati Illahi.......amin....... ;-)


p/s: hari ni tak tahu nak berbuka kat mana,kerja banyak xssiap lagi ni...mybe macam hari2 biasa agaknya berbuka kat opis saja.makan nasi bungkus.. :-di ..sorang2 tak ada siapa yang temankn

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 15-10-05 15:50


assalamualaikum...ala ciannye akak kita ini..makan nasi sorg3...hehe...mari dik tmnkan :lol: :-P
erm...nampaknye tak dapat lah nak join sebab ada iftar dengan alumni mtaz..waa....xpe3...JK aidilfitri nanti kita jumpa...ceyh...yoYo saja..:-P


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 19:29


Malam ni ke Naza? Sabtu depan la! 22hb tu. Dengar khabar esoknya, 23hb MT berbuka kat Terminal One Seremban. Masih fobia kat terminal one tu... kasut Rebook yang baru beli kena sapu kat surau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 21:40


Aiseh...macam mana Naza tak sedar...?
Prof tak perasan pada posting Naza ini...

Hehe kasihan Kang hilang kasut ..kat sana...pasni nak pakai kasut apa pula Kang?
.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 00:23


Pada 15-10-05 21:40 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Aiseh...macam mana Naza tak sedar...?
Prof tak perasan pada posting Naza ini...

Hehe kasihan Kang hilang kasut ..kat sana...pasni nak pakai kasut apa pula Kang?
.....


ehhh..ehh.eehhh..sorrylah kang,tersilap pandanglah..hmmmmm terlalu sibuk dengan tugas sampai hari dan tarikh pun lupa...minta maaf bebanyak ye..apa-apa pun selmat berpuasa dan berbuka pada sabtu depan...ahadnya meeting tu dibatalkan.ditunda lepas raye sebab disebabkn masalah yang tak dapat dielakkan...tapi Kalau nak turun berbuka puasa diseremban,sila-silakanlah...boleh berbuka puasa kat rumah kita ;-) ...

p/s:kang,kejadian kasut hilang memang selalu berlaku di surau terminal seremban tu...tambahan jika kasut tu ada bau-baun kedai(baru beli).. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

Mata_Pena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18232
Posting: 31
Dari: kat mana-mana saja...bumi allahkn Luas

egypt  


posticon Posting pada: 17-10-05 23:17


ssian kat kak naza yeee...tak apalah kak..saya pun tak dapat join JK Berbuka juga...so bolehlah join JK Hospital pula ye...

***hmmm,lagi sedih tak dapat berpuasa dan beraya dengan keluarga..kerana diriku terlalu jauh diperantauan..### :-( :roll: rindunya pada kampung halaman

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mata_PenaProfil   Hantar PM kepada Mata_Pena   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 07:41


Terkejut juga bila Umi call tanya macam mana dan seronok ke malam sabtu haritu. Rupa2nya Umi tersalah tarikh.

Jumpa hari Sabtu ini. Sebaiknya datang awal sedikit supaya tak berebut tempat dan sempat nak pesan makanan. Prof, kalau ada senggang masa time itu, anta bagi tazkirah ye.. :-di


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-10-05 08:54


Assalamualaikum ...... Betul juga tu.. Kalau malu, sampai bila pun tak dapat nak bersua dengan warga ukhwah ni....
    Selain tu, tempat untuk solat maghrib ada kat situ kan.... Takkan nak berjalan kaki pergi Masjid Negara pulak.... Sampai2 saja nanti, dah masuk waktu isyak..... InsyaALLAH, lepas habis kerja, ana datang KL SENTRAL terus....
.....
[ Telah diedit oleh: Akhi_Arab pada 18-10-05 11:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 18-10-05 08:54


assalaualaikum....
seganlaaa
tak tahu lagi dapat pergi tak..
ada paper isnin tu
apa-apa pun.. try laa..
see ya there

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

ummu_munirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.07.2005
Ahli No: 17716
Posting: 84
Dari: wp Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 11:17


Assalamualaikum.... Ana pun terasa nak sertai sama majlis berbuka puasa itu TETAPI, ana agak sukar nak pulang ke Kanchong Darat nanti selepas selesai majlis itu.... Namun jika ada warga ukhwah ( wanita ) yang menaiki kereta dan menetap di kanchong darat, boleh lah ana tumpang sama menaiki keretanya... Tetapi jika tiada,maybe lain kali sahaja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_munirahProfil   Hantar PM kepada ummu_munirah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 07:59


Farhanin, datanglah. Isnin dengan Sabtu itu jauh lagi, sempat nak ulangkaji lagi. ;-)

Kalau ada sahabat2 yang tinggal berdekatan dengan ummu munirah, ajaklah dia pergi dan pulang bersama.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-10-05 14:24


assalamualaikum......

nak itut tapi tak ada member...kak ila ni tak bls mesej lagi...dia tak ikut maka saya pun tak ikut la...huuuuuuu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 14:59


ANA NAK DATANG BOLEH TAK????

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 20-10-05 16:54


assalamualaikum, insya Allah tahun ni boleh pergi ke majlis berbuka puasa. tahun pertama dah jumpa, tahun ke2 kena kerja pula malam tu dan tahun ni dah free sikit lagipun dah kembali ke selangor, senang nak pergi......



Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 17:00


Untuk tahun hadapan kalau masih panjang umur semuanya, apa kata ukhwah.com adakah majlis Tadarus Al-Quran dan Iftar Jamaie...

Mulakan program dengan solat asar berjemaah, dan kemudian majlis tadarus, jemput mana-mana ustaz, pilih mana-mana surah untuk dikupas.

Majlis tadarus dan tazkirah akan berlangsung sampailah masuk waktu berbuka.....

Semoga ia dapat dilaksanakan memandangkan sebahagian besar warga ukhwah.com sumanya alhamdulillah berfikrah islam, mempunyai kefahaman islam yang baik..

Jadi, apa saja event dan program yang ingin dianjurkan, pengisian ilmu (tazkirah, kuliah dsb) sewajarnya ada...............begitu juga dengan berbuka puasa ni....

Bila buat buka puasa saja semata-mata, nampak kosong......
[ Telah diedit oleh: mujahadatunnafsi pada 20-10-05 17:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 17:08


emmmm
thats good idea....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 19:08


Pada 20-10-05 17:00 , mujahadatunnafsi posting:

!!! QUOTE !!!

Untuk tahun hadapan kalau masih panjang umur semuanya, apa kata ukhwah.com adakah majlis Tadarus Al-Quran dan Iftar Jamaie...

Mulakan program dengan solat asar berjemaah, dan kemudian majlis tadarus, jemput mana-mana ustaz, pilih mana-mana surah untuk dikupas.

Majlis tadarus dan tazkirah akan berlangsung sampailah masuk waktu berbuka.....

Semoga ia dapat dilaksanakan memandangkan sebahagian besar warga ukhwah.com sumanya alhamdulillah berfikrah islam, mempunyai kefahaman islam yang baik..

Jadi, apa saja event dan program yang ingin dianjurkan, pengisian ilmu (tazkirah, kuliah dsb) sewajarnya ada...............begitu juga dengan berbuka puasa ni....

Bila buat buka puasa saja semata-mata, nampak kosong......


Alhamdulillah, terima kasih atas pandangan. Kalau ikut keinginan dan hajat, sememangnya banyak program besar yang hendak dilakukan tapi almaklum Portal Ukhwah kekurangan tenaga penggerak memandangkan masing2 mempunyai komitmen tersendiri selain menguruskan portal. Mungkin lebih baik jika setiap cadangan yang diberikan disertakan dengan usaha susulan untuk menjayakannya. Apapun, paling kurang akan ada sesi tazkirah bagi majlis berbuka puasa.

ummusafiah, datanglah ajak kawan yang lain, syahidatul dan kinobaik sekali. Faryzan dan Izdham jemput datang. Boleh anta berdua bagi tazkirah.. ;-)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 20-10-05 22:31


Cadangan yang sangat bagus. Besar harapan tahun depan sudi menjadikannya kenyataan. Perlukan force untuk menjayakannya.

Tahun lepas kita sambut Ramadhan di Rumah Anak Yatim Kuala Langat, menginap di sana dan menjayakan pelbagai program bersama anak yatim tersebut.

Selang beberapa hari kemudian berbuka puasa di KL-Sentral (Ibu negara Ukhwah.com).

Tahun ini kekurangan force untuk menjayakan aktiviti seumpamanya. Harap tahun depan akan ramai force untuk menjayakan, InsyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

SayaKamu
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19803
Posting: 13
Dari: atma

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-10-05 23:40


saya nak join...tapi tak biasa macam mana nak confirm dengan cape...
:-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SayaKamuProfil   Hantar PM kepada SayaKamu   Pergi ke SayaKamu's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-10-05 20:35


tak boleh join lagi kali ni..InsyaAllah tahun depan ana join...
Tengah exam ni..Doa ye kawan-kawan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-05 20:44


assalamualaikum, kak Hanan.. terima kasih sebab jemput. sorry tak datang, huhuhu..
emak tinggal seorang di rumah so kena selalu duk rumah tolong masak... bagaimana JK berbuka puasa tadi, ok tak?


p/s: JK Open House Hari Raya ada tak agaknya? :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-05 08:42


Pada 22-10-05 20:44 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum, kak Hanan.. terima kasih sebab jemput. sorry tak datang, huhuhu..
emak tinggal seorang di rumah so kena selalu duk rumah tolong masak... bagaimana JK berbuka puasa tadi, ok tak?



akak pun tak dapat turut serta juga..insyaallah tahun depan kita sama2 turun sertai ianya...lepas berbuka tu sempat juga call rumaishaa(koodinator event),saja tanya2 keadaan di kl sentral macam mana....amboi meriahnya suasana kat sana...siap makan kek lagi...dptlah juga berbual dengan kak su(pengarah event) sekejap...tak boleh cakap lelama,sebab masa tu kat opis,dalam waktu kerja lagi...rasa jelos lah pula


hmmmmmmm,syahidatul jk open haouse tu macam dah jadi tradisi setiap kali lepas raye...pasti ada yang akan menganjurkannya....... :-) kita tunggu dan lihat saja ;-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 23-10-05 08:44


Assalamualaikum...Akhirnya, ukhwah.com dah up balik... Dua hari kesepian tanpa ukhwah.com.... Alhamdulilah, JK berbuka puasa pada 22/10/2005 berjalan lancar lah juga... Walapun kehadiran lebih kurang 20 orang sahaja namun berlangsung dalam suasana harmoni...
    First time bersua muka dengan Kang, Hanan, Prof, Mustakim, Cikgu dan yang lain... Selalunya melaui alam siber saja...Kita juga sempat meraikan sambutan ulangtahun bagi Septemberian dan Oktoberian.... Tapi, maaflah ye ikhwan semua, saya dengan ummu tak dapat sertai sampai akhir acara sebab keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan...

P/S : Hanan, jangan senyum macam tu, ana dengan ummu balik terus tau, bukan pergi dating pun...Lagipun, ana kurang sihat.....
[ Telah diedit oleh: Akhi_Arab pada 23-10-05 08:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-10-05 11:58


Waalaikumussalam..
nampaknya Akhi Arab orang pertama posting selepas meraikan JK Berbuka Puasa semalam..
Alhamdulillah dapat sampai dan berjumpa beberapa sahabt baru ..hehe bukan apa asyik orang cakap muka lama saja sokmo.
kasihan, nampaknya Umi tak muncul -muncul... mungkin tak ada rezeki..takpa...Insya-Allaah mungkin di lain hari....

Akhi Arab... nampaknya handsome juga semalam ek... kerja kat Streamyx ..boleh minta free satu? Hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 23-10-05 12:03


Pada 23-10-05 11:58 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumussalam..
nampaknya Akhi Arab orang pertama posting selepas meraikan JK Berbuka Puasa semalam..
Alhamdulillah dapat sampai dan berjumpa beberapa sahabt baru ..hehe bukan apa asyik orang cakap muka lama saja sokmo.
kasihan, nampaknya Umi tak muncul -muncul... mungkin tak ada rezeki..takpa...Insya-Allaah mungkin di lain hari....

Akhi Arab... nampaknya handsome juga semalam ek... kerja kat Streamyx ..boleh minta free satu? Hehehe


Amboi Prof, ni puji kerana ada hajat lah ye... saya kerja saja kat sini..Belum jadi GM lagi...heheheh... Bab nak bagi free tu tak dapat ana nak tunaikan...Ini amanah dan menjadi tangungjawab ana menjaga amanaha yang diberikan.....
Teringin juga nak bersua muka dengan umi, tapi maybe di lain pertemuan agaknya... So, JK Raya nak buat kat mana pulak? Carilah tempat yang senang nak di sampai oleh teman2 yang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 01:13


Pada 23-10-05 12:03 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-05 11:58 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumussalam..
nampaknya Akhi Arab orang pertama posting selepas meraikan JK Berbuka Puasa semalam..
Alhamdulillah dapat sampai dan berjumpa beberapa sahabt baru ..hehe bukan apa asyik orang cakap muka lama saja sokmo.
kasihan, nampaknya Umi tak muncul -muncul... mungkin tak ada rezeki..takpa...Insya-Allaah mungkin di lain hari....

Akhi Arab... nampaknya handsome juga semalam ek... kerja kat Streamyx ..boleh minta free satu? Hehehe


Amboi Prof, ni puji kerana ada hajat lah ye... saya kerja saja kat sini..Belum jadi GM lagi...heheheh... Bab nak bagi free tu tak dapat ana nak tunaikan...Ini amanah dan menjadi tangungjawab ana menjaga amanaha yang diberikan.....
Teringin juga nak bersua muka dengan umi, tapi maybe di lain pertemuan agaknya... So, JK Raya nak buat kat mana pulak? Carilah tempat yang senang nak di sampai oleh teman2 yang lain...




hmmm prof,umi pun memang dah lama xjumpa prof...memang kena jumpa lepas raye ni...ada hal penting nak bincang...jangan mengelak pula :-o :-o :-o ...lepas buka puasa tu ada call juga,sempat cakap dengan mar dan kak su...bila nak cakp dengan prof tiba-tiba saja bateri hanset padam...tak ada rezeki... :-di :-di :-di ...insyaallah jumpa ddilain JK UKHWAH ye akhi arab... :-)dan juga kepada mereka2 yang dah sertai jk berbuka tu,boleh jumpa lagi dilain jk... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 08:37


Terima kasih kepada sesiapa yang hadir.. semoga pada jk - jk akan datang lebih ramai lagi ahli - ahli yang baru hadir.. Minta maaf pada semua kalau pada malam itu ada yang tak sempat nak berbual mesra dan bertanya khabar.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

ummu_munirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.07.2005
Ahli No: 17716
Posting: 84
Dari: wp Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 16:32


assalamualaikum...

erm.. alamak.. ada pula naik nama ummu ye.. eheh..

kak su.. tak cukup lah kek tu.. hehe... lepas ni nak kena 'absorb' lebih dari kak su ek ;-)

umi.. masa umi call tu ummu dok betul2 depan mar.. nampak la camana sedih nya dia tengah bercakap tiba2 bateri fon umi habis pula ek.. hehe ;-)

kalau boleh jk raya buat before 13 nov ek.. ummu nak join sama.. lepas 13 dah kena kurung kat buat pht... itu pun kira bertuah dapat beraya within a week :-)

ok lah.. sebelum lupa.. kang.. raya ni mari la datang rumah atuk ummu.. hehe.. agaknya la ada rezeki nak jumpa dengan my beloved uncle :-)

wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_munirahProfil   Hantar PM kepada ummu_munirah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 23:52


Assalamualaikum

Alhamdulillah Jk Berbuka Puasa Ramadhan kali ini telah berjaya diadakan. Walaupun seketika tapi cukup menarik kerana dapat bertemu dengan wajah baru dan lama. Moga kita akan bertemu di lain JK. Maaf atas segala kekurangan. Seperti kata Kak su, mungkin masa terlalu suntuk untuk berbual lama tempoh hari. Tapi rata-rata semuanya ramah dan mesra walau first time berjumpa.

Mereka yang hadir JK Berbuka Puasa:

Kang
Hanan
Istisafa
Prof Muslim
Rumaishaaa
Sufti Ilham
Rosmaniza
Ummu Munirah
nur indah
sayakamu
al-Razi
Muttaqin
Hanisah
izdham
Akhi Arab
Baby solleh
zulman
Dato Radhi
Mira Umairah
khalifah

Terima kasih kepada semua yang hadir, ada yang bergegas dari tempat kerja, ada yang bersusah datang dari jauh. Terima kasih semua atas usaha untuk bersua di JK ini.


-----------------



Hargai semasa ada....
[ Telah diedit oleh: Hanan pada 29-10-05 00:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 18:34


insya'aallah..jk buka puasa tahun depan...nak pastikan bahawa kita akan dapat turun sama2 untuk berbuka bersama ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 14:31


Salam Alaik..

Maaf lambat respon..exam la katakan...

Dan maaf juga sebab terlambat nak ucapkan Terima Kasih kepada yang hadir..sekejap mahupun yang datang dari awal sehingga akhir pertemuan..

Mohon Maaf atas kekurangan..InsyaALLAH..setiap perancangan ukhwah selepas ini akan di perhalusi perisiannya..

Salam Ukhwah fillah buat semua..
Berjumpa kita pada JK Lebaran nanti..insyaALLAH...



-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::
[ Telah diedit oleh: RuMaishaaa pada 28-10-05 14:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 14:44


Salam wr...
Bila lah ana dapat hadir jk-jk ni semua...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163198 saat. Lajunya....